Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.12.02. 13:55:22

Victor_Valdes írta:Közel sem a családi életemről van szó, hagyjuk ezt. Igazad van, én is elhamarkodtam, de úgy gondolom socionak sem sikerült a "fanyargó" hangnemet felfedeznie az utolsó mondatomban.. :roll:
Hozzáteszem, hogy ne érezd azt, hogy a fiatalság ellen szól, hogy a 20-on éveseknek meg majd akkor tűnik fel, hogy mennyire nem felnőttek még, amikor családot alapítanak :D Afelett már talán nincs még egy stáció.
Szerk: Nem tudtam,hogy a te esetedben miről van szó, a családi életet csak magamra értettem, rosszul fogalmaztam ennél...
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.12.02. 13:42:43

Közel sem a családi életemről van szó, hagyjuk ezt. Igazad van, én is elhamarkodtam, de úgy gondolom socionak sem sikerült a "fanyargó" hangnemet felfedeznie az utolsó mondatomban.. :roll:
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.12.02. 13:32:55

Victor_Valdes írta:
socio66 írta:na és mikor tervezel megkomolyodni? :)
vagy az nincs tervben?
Megkomolyodni? Hidd el, jó pár éve fel kellett már nőnöm. :)

Felesleges oltogatnod ismeretség nélkül. :wink:
Hány éves is vagy? _Nem akarlak megbántani, de nekem is nehéz családi helyzetem van és volt, és annak idején 1-2 évig, a lázadó időszakomban, én is azt gondoltam, hogy mennyire, de fel kellett már nőnöm és mennyire felnőttként gondolkodom. Persze ez nem igaz, nem volt igaz, 20 év felett már látja az ember. Szóval ne írj elhamarkodottan, mert később megbánhatod, de tudom, hogy minden második fiatal ( vagy mindegyik), így gondolkodik. Ez valahol természetes is.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.12.02. 13:25:42

socio66 írta:na és mikor tervezel megkomolyodni? :)
vagy az nincs tervben?
Megkomolyodni? Hidd el, jó pár éve fel kellett már nőnöm. :)

Felesleges oltogatnod ismeretség nélkül. :wink:
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
socio66

2011.12.02. 12:15:21

na és mikor tervezel megkomolyodni? :)
vagy az nincs tervben?
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.12.02. 10:59:37

Imádom az iskolát! (L)

Első órám nem volt, másodikon ötös, harmadikon ötös, utána meg haza.. :D

Ezzel meg van az idei első két ötösöm.. :lol:
Deus
Boixos Nois

2011.11.30. 21:48:43

Na végre, jól esett! Már nem érzem magam itt egyedülinek, kitaszítottnak :P

Köszönöm mindenkinek, na :P
csababarca írta:megkérdezhetem,hogy miből diplomáztál,és hogy a szakdolgozatodat miből írtad?
Természetvédelmi Mérnöki szak

Szakdolgozatom címe: Az általános madárvédelem helyzete és problémái Magyarországon
KépKép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.11.30. 21:37:06

Gratula Ilúvatar!!
megkérdezhetem,hogy miből diplomáztál,és hogy a szakdolgozatodat miből írtad?
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
daffy
Madridista

2011.11.30. 21:32:56

Ilúvatar írta:na ez az amit furcsállom, hogy egyetlen egy gratuláció sem jött...

Pedig Diploma szerzés az nem kis munka... :roll:
gratulálok!
pénzben járjál tokáig ezentúl! :wink:
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.30. 21:31:31

Ilúvatar írta:na ez az amit furcsállom, hogy egyetlen egy gratuláció sem jött...

Elnézésedet kérem, én sem olvastam a topcitot. Ha olvastam volna már írtam volna.
NAGY GRATULA! :) :-({|= \:D/
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.11.30. 21:26:50

Mert lőtéri kutya sem olvassa a topikot :lol:
Viccet félre téve grat, inneentől már a nagybetűs ÉLET :lol:
De előtte még jól be kell rúgni :lol:
Kép
Kép
Kép
Deus
Boixos Nois

2011.11.30. 21:22:55

na ez az amit furcsállom, hogy egyetlen egy gratuláció sem jött...

KépKép
Deus
Boixos Nois

2011.11.29. 18:58:56

Na, skacok!

megvan az állami. pite volt 8) igazából kummanagyot mákoltam a tételhúzásnál... 20 tételből pont az 1. tételt húztam xD
a szakdoga védés is pite volt, mert elnémulva hallgatták az előadásom, nem kérdeztek semmit max. csak érdekesképpen hozzátettek valamit. :)

a főtrükköm az volt, hogy a humoron legyen a hangsúly. mármint amikor beszélsz a tételről, tégy hozzá kevés humort is :P nem kicsit vidítottam fel a vizsgabizottságot, hiszen érthető volt, mivel baromira unják az államit. mert reggel 8 óta este 6ig csak hallgatják hogy ki mit tud. ez olyan szürke nekik. Ez volt a taktikám: bevinni a színt, humorral. Fel kellett spannoljam őket, és úgy látszik h bevált.

tudtam is az anyagot természetesen. csak kb. a 7. felröhögésük után zárták le a vizsgámat, azzal hogy készen is vagyok az államival. Pedig a felét se mondtam el xD szval, jól érezték magukat amikor bent voltam. pite.

A végeredmény:
NÉGYES!

szerk: LM10, bence-barca:
köszi a jókívánságokat meg a drukkolást :)
KépKép
LM10
Director del Fútbol

2011.11.27. 20:33:48

kanty írta:
LM10 írta:Na srácok. Döntöttem: A média és kommunikációt választom. Tudom, hogy az elhelyezkedés karcos, de 4-5 év múlva ki tudja mi lesz. És én bízok ebbe a dologba, úgy érzem sikerülhet.
Van itt a fórumon olyan tag, aki erre a szakra jár/járt?

Ilúavatar neked meg holnapra sok sikert! :wink:
Én kommunikációra járok.
Nagyon sokaknak ez büfés szak, meg semmi értelme ezt végezni, meg stb. Ha ezt szeretnéd csinálni, akkor ezekkel ne foglalkozz.
H mennyire könnyű elhelyezkedni, azt nem tudom, mert én is csak még első éves vagyok. DE nem hiszem, h vannak olyan szakok, amelyekkel tuti, h jó munkád van és van olyan, ahol semmi esélyed, h pénzt keress. Ha lennének ilyenek, akkor mindenki a tutira menne.
Ha még valami van, kérdezz, ha tudok segítek. :)
Akadna egy pár, úgy hogy felvettelek msnre ha nem nagy gáz :mrgreen:
kanty
Llegenda del Barça

2011.11.27. 20:28:49

LM10 írta:Na srácok. Döntöttem: A média és kommunikációt választom. Tudom, hogy az elhelyezkedés karcos, de 4-5 év múlva ki tudja mi lesz. És én bízok ebbe a dologba, úgy érzem sikerülhet.

Én kommunikációra járok.
Nagyon sokaknak ez büfés szak, meg semmi értelme ezt végezni, meg stb. Ha ezt szeretnéd csinálni, akkor ezekkel ne foglalkozz.
H mennyire könnyű elhelyezkedni, azt nem tudom, mert én is csak még első éves vagyok. DE nem hiszem, h vannak olyan szakok, amelyekkel tuti, h jó munkád van és van olyan, ahol semmi esélyed, h pénzt keress. Ha lennének ilyenek, akkor mindenki a tutira menne.
Ha még valami van, kérdezz, ha tudok segítek. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
LM10
Director del Fútbol

2011.11.27. 20:19:27

Na srácok. Döntöttem: A média és kommunikációt választom. Tudom, hogy az elhelyezkedés karcos, de 4-5 év múlva ki tudja mi lesz. És én bízok ebbe a dologba, úgy érzem sikerülhet.

bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.27. 20:06:55

Ilúvatar írta:h

Ha átmegyek, akkor köszipuszi a diplomát, és napi kocsmázás + diszkózás.
Ha nem, akkor meg azért! :D
Sok sikert mindenesetre, szurkolok! :)
Deus
Boixos Nois

2011.11.27. 19:58:53

holnapután állami vizsga :!: tiszta para...

tételek kb 80% -át vágom... a másik 20% az már tiszta necces...

Remélem hogy jó tételt fogok húzni -.-'

Ha átmegyek, akkor köszipuszi a diplomát, és napi kocsmázás + diszkózás.
KépKép
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2011.11.20. 21:39:59

Zozzy 5 írta:rendicsek :) akkor passz, azt hittem könnyebb...vagy gyere pszichora :wink:
Van a Corvinuson is Gazdindó és egy pár ismerősöm is akik azt tanulnak,de egyik sem mondta h megdöglenek,igaz az egyetemen a legnehezebb 3 szakban benne van de ha tanulsz és szereted a gazdaságot is akkor nem lehet gáz.Gazdinfón nem kell annyit programozni sokkal inkább a gazdasági háttér a lényeg és menedzsment része is van lehet is rá szakosodni,ez abból áll, h olyan dolgokra gondolsz amire egy alap vállalkozó nem gondolna és felteszed neki ezeket a kérdéseket.Lehet más irányba is menni,de azt annyira nem tudom mert ismerőseim nagy része elsős és csak egy felsőbb éves ismerősöm van aki a menedzsmentire ment.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2011.11.20. 21:29:57

Marcustork írta: Pécsen is van gazdinfó a természettudományi karon,és szinte ugyanazt tanulják mint a mérnök infosok,csak van mellete pár gazdasági tárgy.
Szóval ha nem megy neki a mérnök infó,gazdinfón ugyan úgy szenvedi fog
rendicsek :) akkor passz, azt hittem könnyebb...vagy gyere pszichora :wink:
Marcustork
Barça B

2011.11.20. 21:08:24

pécstől elég messze van, de itt debrecenbe mérnök info-n kívül van gazdasági informatikus is. sajnos nem értek hozzá, hogy miben más, de elvileg könnyebb, meg gondolom sok közöset tanulnak, csak a nagyon nagy [auto_cenzúra]ások gazdinfón hiányoznak szerintem a mérnökinfohoz képest. nézz utána, hogy mi is ez pontosan, meg, hogy van-e neked ilyen közelebb mint DB.

Pécsen is van gazdinfó a természettudományi karon,és szinte ugyanazt tanulják mint a mérnök infosok,csak van mellete pár gazdasági tárgy.
Szóval ha nem megy neki a mérnök infó,gazdinfón ugyan úgy szenvedi fog
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2011.11.20. 20:47:32

Hunter91 írta:Tanácsot szeretnék kérni tőletek.

Jelenleg Pécsen tanulok az egyetemen mint másodéves mérnök-informatikus hallgató.
A gondom az egésszel,hogy annyira nehéz a követelmény hogy nem vagyok képes megbirkózni vele. Korábban azt hittem hogy ez nagyon jó ötlet lesz,de egyszerűen nem bírom. Jelenleg államilag finanszírozott képzésen veszek részt. A szüleimnek nem akarok teher lenni a nyakán,nem is merem elmondani nekik, hogy kudarcot vallottam. Csak a pénzt pumpálják belém és nincs eredménye(sajnos). Most bárhogyan erőlködök,tanulok orrba-szájba és mindig meghúznak a tanárok. Pedig régen elég jó tanulónak számítottam a középsuliban.

Tehát az lenne a kérdésem,hogy mit tudnék csinálni a jövőben?
Az informatika érdekel,de nem olyan szinten,hogy programozzak processzorokat,micro controllereket stb. Engem valami olyan érdekelne,mint aki karbantartja a gépeket,összeszereli, telepíti naprakészen tartja a őket stb..

Néztem neten a rendszergazdai állásokat,ahol nagy részben felsőfokú képzettségűeket keresnek. Informatikus fősulit nem is találtam,csak mérnök-infót. Ami nem ugyan az azért :D Egy OKJ-s papírral felvesznek egyáltalán?

Esetleg még mit lehetne csinálnom? Milyen alternatívák vannak?
Már gondoltam mindenre. Egy érettségim van és más semmi. Valamint egy belekezdett német nyelvvizsgám.

Már azon is gondolkodtam hogy elmegyek kamionozni vagy katonának.
Valamit ajánljatok,mert így most eléggé kilátástalannak érzem az egészet!
pécstől elég messze van, de itt debrecenbe mérnök info-n kívül van gazdasági informatikus is. sajnos nem értek hozzá, hogy miben más, de elvileg könnyebb, meg gondolom sok közöset tanulnak, csak a nagyon nagy [auto_cenzúra] gazdinfón hiányoznak szerintem a mérnökinfohoz képest. nézz utána, hogy mi is ez pontosan, meg, hogy van-e neked ilyen közelebb mint DB.
Üres körhenger belsejében félkör alakú pályán, súrlódás nélkül fel-le mozog egy kis test. A pálya mely pontjában lesz a test gyorsulása vízszintes irányú?
Fizika OKTV, 1984. Meg kéne csinálnom... Very Happy
mikor a mennyezet repedezett. remélem segítettem :) ha nem, akkor fordulj segítségért a pápai tanácson, a polgármesternél, a jenőnél.
Gerard3Piqué
Jugador del Barça

2011.11.20. 20:18:13

Hunter91 írta:Tanácsot szeretnék kérni tőletek.

Jelenleg Pécsen tanulok az egyetemen mint másodéves mérnök-informatikus hallgató.
A gondom az egésszel,hogy annyira nehéz a követelmény hogy nem vagyok képes megbirkózni vele. Korábban azt hittem hogy ez nagyon jó ötlet lesz,de egyszerűen nem bírom. Jelenleg államilag finanszírozott képzésen veszek részt. A szüleimnek nem akarok teher lenni a nyakán,nem is merem elmondani nekik, hogy kudarcot vallottam. Csak a pénzt pumpálják belém és nincs eredménye(sajnos). Most bárhogyan erőlködök,tanulok orrba-szájba és mindig meghúznak a tanárok. Pedig régen elég jó tanulónak számítottam a középsuliban.

Tehát az lenne a kérdésem,hogy mit tudnék csinálni a jövőben?
Az informatika érdekel,de nem olyan szinten,hogy programozzak processzorokat,micro controllereket stb. Engem valami olyan érdekelne,mint aki karbantartja a gépeket,összeszereli, telepíti naprakészen tartja a őket stb..

Néztem neten a rendszergazdai állásokat,ahol nagy részben felsőfokú képzettségűeket keresnek. Informatikus fősulit nem is találtam,csak mérnök-infót. Ami nem ugyan az azért :D Egy OKJ-s papírral felvesznek egyáltalán?

Esetleg még mit lehetne csinálnom? Milyen alternatívák vannak?
Már gondoltam mindenre. Egy érettségim van és más semmi. Valamint egy belekezdett német nyelvvizsgám.

Már azon is gondolkodtam hogy elmegyek kamionozni vagy katonának.
Valamit ajánljatok,mert így most eléggé kilátástalannak érzem az egészet!
Ha bütykölgetni szeretnél akkor hardwer-elektronika . Kicsit más tészta de még mindig szerelés a gépész. Te döntesz,sok sikert ! :D
Messidona10
Entrenador del Barça

2011.11.20. 19:29:57

Üres körhenger belsejében félkör alakú pályán, súrlódás nélkül fel-le mozog egy kis test. A pálya mely pontjában lesz a test gyorsulása vízszintes irányú?
Fizika OKTV, 1984. Meg kéne csinálnom... :D
Lezárt