geridoss írta:Hogy ne legyen Off: Volt már rá példa, hogy a Barca és a Real összekerült egy BL (vagy anno BEK) csoportkörben? Azért 4 El Classico egy évben... Smile (és ha még a Király kupában is összekerülnének... Nem kis meccsek lennének xD )
Igen, kétszer BEK, egyszer BL során. (59/60, 60/61, illetve amit Ozsi is említett).
Az egy idényben legtöbb Clásicók száma 5 a legjobb tudomásom szerint, ilyenre kétszer volt példa.
Az 59/60-as idény elején a Ramon de Carranza (Cádiz FC legendás elnöke tiszteletére, mint pl. a Gamper Kupa) Kupában 3-4 [Kocsis, Evaristo, Villaverde], majd a bajnokságban idegenben 0-2, a Camp Nouban 3-1 [Kocsis, Martinez, Villaverde], s végül a BEK-ben idegenben 1-3 [Martinez], otthon szintén 1-3 [Kocsis].
A 89/90-es szezonban is öt klasszikus volt, s itt már mindegyik komolyabb téttel. Ugyanis a két bajnoki meccs (o: 3-1, i: 2-3) mellett a valenciai kupadöntőn elért győzelem 2-0 [Amor, Salinas], majd igaz a két szuperkupa-döntőt már a következő idényhez szokás venni, én még ideteszem (o: 0-1, i: 1-4).
Arra már többször volt példa, hogy négy klasszikus is volt egy idényben.
A 42/43-as szezon vége felé volt két klasszikus a La Ligában, kettő a kupa elődöntőjében, majd már a következő szezonra aló felkészülésnél, de még ugyancsak 1943-ban két barátságos meccs is, ezt azonban már tényleg a másik szezonhoz veszem.
Nos, ritkaság számba megy, hogy egy évben több Clásico is van, én úgy gondolom elég bőven két mérkőzés, persze nem bánnék többet, de ha minden évben lenne 6, akkor már nem lenne olyan érdekes.
A játékosokhoz: én Kakát mindenképp jobb igazolásnak tartom, mivel ha irányítóként kiemelkedőt tud nyújtani, akkor sokkal több vizet fog a Perez Madrid malmára hajtani, mint Ronaldo egymaga. Ez nagy különbség jelenleg, hiába ért el már több mindent Ronaldo, a csapat szempontjából, és annak sikereinek szempontjából Kakának nagyobb szerep juthat, s többet tehet a klubért. Ez pedig a másik, ki tesz többet a klubért? Itt nyilván együtt kell venni a pályán és azon kívül mutatott dolgokat, s ebből a szempontból Kaká a nyerő nálam. Valamint LG, én nem nevezném hazugnak.