d írta:Abidal a legtöbbször szinte semmit nem rak hozzá a támadójátékhoz, így Iniestástúl is erősebb a jobb oldal. Messi szeret oda kikalandozni, Xavi ha mélységben van is, de részt vesz az összjátékban, Alves pedig ismét egyre gyakrabban marad a szélen. 3 év eltelte után is féloldalas a csapat kicsit, ez érződik Villa játékán.
Kétségtelen persze, hogy elsődlegesen nem ezzel van a gond nála.
Gondolom taktikailag is így van eltervezve,h keveset jár fel Abi. Azért az durva lenne,ha mindkét szélső hátvédünk szélsőt játszana és két védős rendszerben nyomnánk

Dani rendszerint ugye elmegy az akciókkal,ezért Abinak mindenképpen maradnia kell.Lehetne ezt váltogatni ugyan,de Alves kötve hiszem,h megszokásból ne tolná fel magát,uh hátul igen necces lenne egy labdavesztés után.Féloldalasak vagyunk ezzel,ez tény.De hatékonyabbnak érzem a Dani-Messi-Xavi(-Pedro/Sanchez/...) oldalt,mint a pl. Villa-Ini-Abi(-Xavi/Messi) a másik oldalon,ha ugyanezt tolnánk ott is. Bár ez nem bizonyított tény,cs én gondolom így

Ezért is vagyunk így eltolódva a pályán.
Ezen felül még ott van,h van ugyan egy körülbelüli alapfelállás,de tulajdonképpen kötetlen pozícióban játszanak a srácok. Nem véletlen,h gyakran ugratja ki mondjuk Messi pölö Cesc-et,vagy úgy egyáltalán,a támadószekció tagjai bárhol feltűnhetnek. Tehát nem lehet kijelenteni,h Villa szélsőtámadó,bár elméletileg az az ő reszortja. De ugyanúgy ő is elkalandozik,ha játék illetve a társak helyezkedése azt kívánja.
Mondjuk nekem visszhangzik a fülemben a sok örömködő komment,ami David érkezésének szólt,h végre egy támadó,aki a szélső csatárként is meg fogja állni a helyét és nem cs szükségmegoldás lesz. Aztán most meg,h nem megy neki a játék illetve a helyzetkihasználás,máris az a baj,h ő nem szélső?A formájával,koncentrációjával nagyobb baj van,mint a pozíciójával,legalábbis sztem.