Hihetetlenül el tudják venni a kedvét az embernek a továbbtanulástól az biztos!

De mivel nincs szakma a kezemben, és mivel nincs a szüleimnek vállalkozása vagy ilyesmi, amit továbbvihetnék, és egy érettségivel meg nem szeretnék nekivágni az életnek, így nyilván az egyetlen lehetőség az egyetem.
Szerencsére nem vagyok annyira lehetetlen helyzetben mintha jogi vagy gazdasági karra készülnék! A DE TTK földtudományira adom be 1. helyen, ahova tavaly 293 volt a ponthatár, idén ez 300 fölé megy valószínűleg, de az nyilvánvaló hogy finoman szólva sem nehéz ide bekerülni!
Földrajz, matekkal megyek! Földrajzból most ősszel csináltam meg az emeltet, matekból pedig minimum 65-öt kell írnom, és minden bizonnyal felvettek(persze nem akarom elkiabálni!) Ugyan nem vagyok penge matekból, egy erősebb 4-es kategóriába sorolnám magam kb., szóval bízom benne hogy felvesznek!
Nyelvvizsgám nincs, németből ha egy kicsit szorgalmasabb lennék meg tudnám csinálni, de több mint valószínű hogy ez érettségi utánra marad. Angolt 2. nyelvként "tanulom" 4 éve, de sajnos a tanár sem ideális és ezáltal minket sem nagyon érdekel a dolog.
Ami viszont érdekes lesz(?) az az egyetemi kémia, fizika!

Úgy fogalmaznék hogy nem sok közöm van hozzájuk.
Ez az új rendelet pedig idegesítő, és megint csak elkedvtelenítő. Magyarul ha mesterképzést is szeretnék, ami 3év mellet plusz 2 év, 10 évet kell majd itthon dolgoznom?!