A Greenpeace-s témához:
Tettek szép dolgokat, meg jó dolgokat, de az én álláspontomból vhogy mindig a felszíni problémákat oldják meg, nagy a médiahátszelük, ezért tudnak eredményeket elérni.
De most őszintén: mi a franc rossz dolog van az atomenergiában(természetesen mint villamosenergia)? Csernobil emberi mulasztás volt egy alavult technikával párosulva. De maga az atomenergia az egyik legtisztább energiaforrás, ami a mai növekvő igények között nagyon is fontos. Magyarországra tegyünk szélerőművet?

Vagy folytassuk tovább a biomasszával, biogázzal. Ezeknek a jövője, hogy a mezőgazdaságban termelt növényekből(pl. repce) lehet majd energiát nyerni. Jelenleg ez nagyon nagy támogatásnak örvend, ezáltal is csökkentve a kőolaj és földgáz beszállítókkal lévő szoros függésen. Viszont ez a technológia egyelőre nem gazdaságos, rendkívül sok támogatást igényel, nem biztos, hogy ez lesz a megoldás.
De az atomenergia ellen(ami bizonyítottan óriási hasznosítható energiaforrás) miért is vannak a tüntetések? Erre szeretnék vmi konkrét választ kapni.
Szép dolog a tengeri állatvilág védelméért, meg a szennyezések elleni fellépés, meg fontos is, csak én úgy vagyok ezzel a szervezettel, hogy mindegy hogy mi is van a háttérben, azért tüntetünk ellene alapon működik sok terülten....
Most mennem kell, de a holnapi nap folyamán elolvasom, hogy addig született-e olyan hsz aminek sikerül meggyőznie, hogy a véleményem helytelen, erre nyitott vagyok