Bob_Marley írta:Én nem látom, hogy gondok lennének támadásban, rendre tudjuk kontrollálni a játékot. Sokkal bajosabb, hogy minden meccsen gólt kapunk. Győzelemhez, címekhez ez kell elsősorban, hogy a védekezés legyen rendben.
Egyetértek ezzel a véleménnyel, viszont ha megnézed akkor szinte ugyanannyi a kapott gólok száma, mint tavaly. 2015/16-os gólkülönbség 17 meccs után: 43-16, 2016-17-es gólkülönbség 17 meccs után: 42-17. A különbséget én inkább abban látom, hogy sorban piszok gyenge meccsek követik egymást, ami igaz előre és hátra is. Aztán jön megint 1-2 meccs ahol jobban megy.
És első sorban a hazai mérlegünkkel nem vagyok kibékülve. 8 hazai bajnokiból csak 4-et sikerült megnyerni, ami 50%-os teljesítmény és egy Barcelonatól roppant gyenge mérleg. A Real 9 meccséből 7-et megnyert, a Sevilla 8-ból 7 meccset, az Villareal 9-ből 6-ot, az Atletico 8-ból 5-öt. És akkor csak a közvetlen riválisokról volt szó. Hasonlóan gyenge hazai mérlege az európai topligák "nagy", pénzes klubjai közül egyedül a MU-nak van, 10-ből 5 nyert meccsel.
Ha azt nézem, hogy az Alaves-t és a Malaga-t simán ütni kellett volna és a Real ellen is jobban odafigyelni. Kizárólag ezzel a 3 hazai meccsel állnánk jelenleg 3 ponttal a Madrid előtt, ráadásul letörve a mítoszukat.