Offtopic #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik korcsoportba tartozol?

10 alatt
2
0%
10-15
52
12%
15-20
191
46%
20-25
114
27%
25-35
47
11%
35-50
7
2%
50+
5
1%

Szavazatok száma: 418
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.03.18. 06:33:50

23:27 - Két statisztikai mutatóban is madridisták az élén. Casillas Valdezzel klasszis csatát folytat a Zamora-díjért, jelenleg mindketten 25 bekapott gólnál tartanak 28 találkozón (0.89-es átlag). Ami ennél elszomorítóbb, hogy Aitor Osióval (Bilbao) holtversenyben Sergio Ramos szerezte a legtöbb lapot. Összesen 14-14 sárga cédulával "büszkélkedhetnek", és ebből 2-2 alkalommal jutottak második figyelmeztetés után a kiállítás sorsára.
=D> =D>
in to exile
Ordog
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.03.16. 22:08:06

Jöjjön mindenki chat-re, és fikázzuk szét Rijkaardot!!! KÁMON!!! :lol:
Szandi
Főnökasszony

2008.03.16. 22:01:47

Emberek ez egy cipő! Egy cipőő! :lol:
Nem egy gyerek vagy valami, hogy így be kelljen jelenteni, meg jó kívánság meg mittom.
(sztem én már kész vagyok de ez most nekem a vég)
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.03.16. 21:59:15

Varga Tamás írta: Érezd magad benne jól, és használd egészséggel!
Köszönöm a jókívánságot VT!

G.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.03.16. 21:56:57

G-Jay írta:Na megvettem mámma a Vans cipőmet! Nagyon baba, és nagyon kényelmes. Nem nagyon szoktam kötődni a cipőimhez, de ugy látom ehez nagyon fogok :lol:

G.
Érezd magad benne jól, és használd egészséggel!
Kép
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.03.16. 21:55:02

Na megvettem mámma a Vans cipőmet! Nagyon baba, és nagyon kényelmes. Nem nagyon szoktam kötődni a cipőimhez, de ugy látom ehez nagyon fogok :lol:

G.
California Love
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.03.16. 12:19:42

Na azok a törvények is pont idáig voltak pontatlanok frnciaországben, tuti mostmár javították. De nagyon vicces hogy mik jutnak az emberek eszébe. :lol:
Am csak nem az a fehét taxi volt Marseilles környékén?
:lol:

G.
California Love
barca99
Llegenda del Barça

2008.03.16. 11:59:51

Ez pont ide illik:

Egy 70 km/h max. sebességű útszakaszon, 250 km/h sebességgel radarba futó
autós védőbeszéde a bíróságon :

Tisztelt bíróság, valóban láttam egy fehér alapú, kör alakú táblát, amiben a
70-es szám volt, de nem volt semmilyen mértékegység mellette. Ahogy önök is
tudjak, az 1837. július 4-i törvény kötelezi Franciaországot is a metrikus
mértékegység használatára. Továbbá az 1961. május 3-i 65/501 számú törvény
kimondja, hogy a hosszúság mértékegysége a méter, és az idő mértékegysége a
másodperc. Én el sem tudom képzelni, hogy a Belügyminisztérium nem tartja
tiszteletben a Köztársaság törvényeit. Tehát logikus, hogy ha nincs odaírva
a mértékegység, akkor a sebesség alapértelmezés szerint m/sec-ban értendő. A
70 m/sec maximális sebesség, megfelel 252 km/h-nak. A rendőrök azt mondtak,
hogy 250 km/h sebességgel autóztam. Nem is vonom kétségbe a rend őreinek
pontosságát. Tehát 2 km/h sebességgel a sebességkorlát alatt voltam. Így
tisztelettel kérem a bíróságot, hogy adjak vissza a jogosítványomat, amit
egy sajnálatos tévedés folytan vettek el a rend éber őrei.

Hoppá!

A magyar KRESZ-ben (1/1975 KPM-BM rendelet) sincs mértékegység, csak az,
hogy "sebesség", ami így logikusan m/sec-et jelent!

...

:roll:
senzu
Entrenador del Barça

2008.03.15. 20:46:26

ma este a Pecsában Aquasky és Ragga Twins
külön megalapozza az este hangulatát, hogy életemben először nyertem egy ingyenjegyet nyereményjátékon 8)

szerk.: már csak azt nem tudom, hogy hogy fogok oda eljutni, itt lakom a blaha mellett, index-en olvastam hogy a Rákóczi térnél is rendőrsorfal áll, a Baross utcánál is, gondolom a Blahánál is :?
azt a sok hülye kopaszt meg lángszóróval irtanám, hogy a NEMZETI ÜNNEPEN itt hőzöngenek meg fotósokat vernek :cry:
Szandi
Főnökasszony

2008.03.15. 18:43:19

A Corvintetőre mennyi a belépő? Vagy úgy változik, h ami van és akkor úgy?
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.03.14. 22:39:12

Hát az utakon jelenlévő 'tisztelet'ről nekem is megvan a véleményem,és személyes tapasztalatom :evil:

Engem az a szitu is nagyon dühít,amikor éjszaka sok tuskó direkt rajthagyja a refit...volt olyan szitu is,amikor levette időben,ahogy én is szoktam,majd direkt fel :roll: Az ilyen nem bír gondolkozni,h balesethez is vezethet az efféle erőfitogtatás (bár nem értem,ebben mi a jó ? :S...)

Arról nem is beszélve,hogy milyen szitukban mennek bele előzésekbe,és ha féltized seccel később taposok a fékbe,akkor frontális a cucc...
rengeteg felelőtlen,fitogtató,és sajna sok esetben egyszerűen szemét ember van jelen a közlekedésben...annak minden területén :?
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2008.03.14. 22:22:15

Komáim!
A Balassagyarmattól kb. 8 kilométerre lévő Őrhalom iskolájának
igazgatóját pedig helybenhagyta egy nemzetiségi apuka!!!
Erre mit léptek???
Kérdezi a Ti Krojf komátok.
Boixos
Llegenda del Barça

2008.03.14. 21:44:07

rendkívűl sok a bunkó az utakon, ez egy ilyen ország. ez van.
nem egyszer fordult már elő velem is, h ha nincs mellettem/mögöttem a feleségem és/vagy a lányom, akkor megfognám és megverném azt a fszt, aki beesik mögém mondjuk az 50es plafonú városban 100zal, vagy azt, aki úgy vált sávot és jön be elém, h nem annyira indexel, vagy azt, aki nem ismeri a jobbkezet.
mondjuk azért járok zillel, h az ilyen szituk ne okozzanak túl nagy problémát.
PUYOL-XAVI-INIESTA
VIII.Henrik
Entrenador del Barça

2008.03.14. 21:29:43

Hát ennél jobb időzítés nem is lehetett volna az időzítés. Igazából a Dühöngőbe akartam írni, de látom itt téma teherszállítás. Hozzászólásom nem is csak a fuvarozókra vonatkozik, hanem minden vezetőre. Ma az út mentén kellett dolgoznom Székesfehérvár határán kívül, egy távoli jövőben megépülő elkerülő út építésének kapcsán. Elég sok gépjárművel találkoztam, így azt is mondhatnám, hogy elég széles réteget lefedő statisztikát kaptam, amit akár le is vetíthetnék társadalmunkra. Szóval egy mondat ami miatt a "Palik-topicba" írtam volna a hsz-omat: Ótvaros büdös paraszt az ország útjain közlekedők 70%-a ! :evil: Ne a számot kérdőjelezzétek meg, bőven 50% felett van. Nem tudok napirendre térni efölött, így kihagyok néhány oldalnyi szitokszót. Teljesen feje tetejére fordult a világ néhány évtized alatt, pláne a 100 évvel ezelőttiekhez képest. Nem is ez a lényeg, hanem, hogy miért nem tudunk Európához közeledni! Bunkók régebben is voltak Magyarországon is, Európában is, de hogy ez odáig fajuljon, hogy mások életét semmibe sem veszik?! Ma rikító sárga, fényvisszaverő csíkokkal felszerelt kabátokban ténykedtem főnökömmel, mint már említettem az út mentén. Voltak vezetők, akik szembejövő forgalom hiányában még át is tértek az ellenkező sávra járművük egy részével, és voltak akik lassítottak szembeforgalom esetén. mint fentebb írtam ők voltak a tiszteletreméltó kisebbség. Viszont a többség. Külterület, értelem szerűen mindenki 110-zel ment minimum. Mi út szélétől 1-1.5 méterre, erre úgy száguldanak el mellettünk, hogy majd lecsúszik a kocsi az aszfaltról. Ez még hagyjám, de a többi semmirekellő többség, akik velünk egy irányban haladtak?! Akkor előznek amikor nincs szembeforgalom, tesznek rá magasról, hogy szerencsétlen földmérők (az elkerülőút érdekében) "sétálgatnak" az út szélén. Sétálás helyett az életük kockáztatását kellett volna írnom. Persze kamionos is előzi a teherautóst éppen mellettünk. Miért is ne? Majd a lendület beviszi őket az árokba! A legdurvább az volt amikor a buszos előz 100-zal egy kamiont. természetesen éppen mögöttünk kezd előzésbe. A másik buszos meg? Főnök veri a szeget úttengelybe. Busz 500 méterre. És dudál! Ha nem csak egy kalapácsunk van, ez is kapott volna a szélvédőn keresztül két szeme közé.

Teszek rá, ha valaki az autópályán száguldozik, de ott is figyeljen a többi autósra! De hogy a gyalogosokat semmibe se vegyék?! Nem lehet a rohanó világra fogni mindent. A kultúrált, felelős embernek nem esik nehezére néhány 10 méter erejéig levenni a gázpedálról a lábát.
Én nem a munkámmal akarom a halhatatlanságot elérni. Azzal akarok halhatatlan lenni, hogy nem halok meg.
http://www.flickr.com/photos/8109059@N03/
Carte D'or: Rákóczi túrós, a világ 3. legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta. :)
Kép
Rumig
Entrenador del Barça

2008.03.14. 21:15:12

Bányász írta:Messi1918!
Amúgy a 130km/h szerintem is kevés.De Drigonak igaza volt,volt is asszem a discoveryn egy műsor amibe az autobahnról volt szó,hogy azt valami speciális aszfeltból építik,és a kanyarok is úgy vannak kialakítva,h lehessen száguldozni rajta.És hát ez Mo-n messze nincs meg.
Azért van anyag bőven a magyar autópályákban is (legalábbis az új szakaszokon), nem is gondolnád, milyen sok rétegből áll, meg a kanyarok itt is döntve vannak.
Viszont az M0 ha el is készül, már akkor is kicsi lesz, a forgalom már kinőtte. Ennek érdekében a déli részt 3 sávosra bővítik, csak ugye maga a sáv is szűk. :roll:
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.03.14. 15:31:57

Igen korlátozzák őket a falukban, meg a városokban!
De az autópályán ne! Egy kamion max. 110-zel tud menni! Biztos vagyok benne, hogy, ennyivel nagyon kevesen mennek! Van egy két örűlt olas, aki felnyomatja a kamionját, de csak ők! Ha egy szerelő felhúzza egy kamion végsebességét, és elkapják az autót, gyorshajtásért, akkor rendszám alapján vissza tudják nyomozni, a szerelőt, mert minden beavatkozás előtt meg kell adni a kódot, szóval Magyarországon, ez nem megy!

A másik meg, hogy a kamionos nem azért megy a faluba, mert neki arra olyan jó, hanem mert nincs elkerülő! Nekik se jó, hogy ilyen gyík falukba be kell menni, ha lenne min akkor ők is autópályán mennének, de mivel nics, kénytelenek bemenni a falukba!

Ezzel a sebességkorlátozással csak azt érték el, hogy még jobban összetorlódnak és akkor majd az lesz a baj, hogy nem tudják őket, megelőzni a személyautók?

Az nem zavarja a néniket, amikor a helyi kemény csávó mercisek 200-zal mennek át a falun?
..................................
Drigo
Eurobarca Staff

2008.03.14. 15:21:18

Bányász írta:volt is asszem a discoveryn egy műsor amibe az autobahnról volt szó,hogy azt valami speciális aszfeltból építik,és a kanyarok is úgy vannak kialakítva,h lehessen száguldozni rajta.És hát ez Mo-n messze nincs meg.
Bizony a legendás autobahn, de nem véltelen olyan jó minőségű, hanem azért mert ott nem lopkodják/lopkodták szét az alapokat. Az volt Hitler kétségtelen legjobb cselekedete, márha volt más jó is.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.03.14. 15:07:46

Messi1918!
Tatabánya és Budapest között mától él a sebességkorlátozás.

Amúgy a 130km/h szerintem is kevés.De Drigonak igaza volt,volt is asszem a discoveryn egy műsor amibe az autobahnról volt szó,hogy azt valami speciális aszfeltból építik,és a kanyarok is úgy vannak kialakítva,h lehessen száguldozni rajta.És hát ez Mo-n messze nincs meg.

Meg amíg az eszetlen kis vagány gyerekek apuci kocsijába vagy apucitól kapott kocsival gyorsulgatnak a pályán addig mit várunk?
A fejekben van a baj.Szerintem.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
senzu
Entrenador del Barça

2008.03.14. 14:54:22

magyarországon nem lehetne megcsinálni a sebességkorlátozás eltörlését, mégpedig a 2 sávos autópályák miatt, németországban 3 sávon könnyű, külsőben mennek a kamionok és a vasárnapi vezetők, középső sávban a ráérők, a belső sávban meg az őrültek, ők elég okosan csinálták mondjuk, van pl 20km sebességkorlátozás nélküli szakasz, utána jön mondjuk 10 km ahol 130-cal lehet menni, utána megint 20 km korlátozás nélkül
és abban a 10 km-es szakaszon aki többel megy 130nál, azt elég keményen büntetik
vicces volt mikor jöttünk haza franciaországból, jött egy 130-s szakasz, mindenki lefékez, egy volvo nem igazán vette figyelme, kb 160-nal rongyolhatott tovább, az első parkolóban megálltunk wc-zni, ott volt a volvo, előtte egy civil bmw m3-s, a hátsó ablakban volt egy felhajtható led-es tábla, rajta kiírva h polizei 8)
Drigo
Eurobarca Staff

2008.03.14. 14:53:23

Nagyon is van abban igazság, amit Zoli ír.

A magyarországi utak többségén nem azért van sebességkorlát, mert az olyan nagyon jó, hanem mert az út műszaki állapota nem tesz lehetővé nagyobb sebességhatárt.

Keletkezik egy kátyú, mit csinálnak? Kitesznek egy sebességkorlátozó táblát, jobb esetben be is foltozzák...

Abban is osztom a véleményét, hogy bármekkora lenne is a felső sebességhatár, mindig lesznek olyanok, akik csak azért is többel akarnak menni, ők viszont nagyon kis hányadban vannak, csak mivel alacsony a korlát többen lépik túl. Jobb utakkal, magasabb korláttal lehetne hatékonyabban kiszúrni azokat, akik miatt ez a rengeteg szűrés van.

Annak örülnék a legjobban, hogyha ebben az országban az lenne a legnagyobb baj, hogy nem lehete a pályán legálisan 150-200Km/-h-val menni, de sajnos nem ez a helyzet.
Más:

A hétvégi kamionstoppal teljesen egyetértek. Kit zavarnak az autópályákon? SENKIT. A világ azonban nem autópályákból áll, főleg nem Magyarország, és a főutak mentén azért igen nagy számban élnek emberek...
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Vito
Llegenda del Barça

2008.03.14. 14:41:36

Szandi írta:Az autópályáról. Na az aztán a baromság, hogy ne legyen sebességkorlát. Ahogy a magyar embereket ismerem..pff... Nem azért autópálya, h féktelenül lehessen száguldozni! Mint sok más dologra, még erre sem érett a magyar ember. Arról szólna, hogy 20 éves taknyos kölykök, akiknek most vette az apjuk a 4. béemwét hogyan játszik gyorsulási versenyt.
Indulj el időben, nem kell száguldani. Ha meg annyira nem bírod ki, ott az autósport.
Nem azzal van a gond, hogy száguldasz, hanem hogy ezzel a kis szenvedéllyel számtalan embert sodorsz életveszélyes helyzetbe.
nem osztom.
én személyszerint képtelen vagyok 130km/h-val közelekedni pályán.
mindenhol vannak renitensek, akik száguldoznak, ha 150km/h lenne a korlát, akkor is 180-200km/h-val mennének. a magyar autóbahnok forgalma még messze nem vészes.
aki NEM 130km/h-val akar közelekdni a pályán, az úgysem annyival megy és ezt a rendőrök is tudják. pontosan ezért pakolják tele a fél országot traffipaxszal, ennél könnyeb pénzszerzési lehetőség ugyanis nincs. :wink:

az a fő problémám, hogy számos adóval (teljesítményadó, üzemanyagban útalap etc...) támogatom azt, hogy megfelelő alapot biztosítsanak az autózásomhoz. ehhez képest az utak sz.rok, járhatatlanok, ha pedig lejár a 3 éves autómon a zöldkártya, vagy túllépem a sebességhatárt 10km/h-val, rögtön kapom a csekket egy, ami szintén tízezres tétel.

autóhasználóként, tulajdonosként kötelességem van százszámra, cserébe viszont kátyús utat, kamionokkal teli főutat kapok. :evil:

HA
az általam befizetett pénzt arra használnák, amiért befizetem (autópályák, gyorsforgalmi utak épülnének) és a sebességhatárt feljebb vinnék 150-160km/h-ra, akkor biztos vagyok benne, hogy kevesebb baleset lenne.
arról nem is beszélve, hogy a rendőrök foglalkozhatnának végre a bűnözökkel is :wink:
Szandi
Főnökasszony

2008.03.14. 14:06:04

Messi1873495834ö674!
Korlátozzák csak őket. Nem az autópályákon, hanem a belvárosban vagy a lakott területeken. Kb nincs annál rosszabb, amikor az öreg nénikél üldögélnek meg szotyiznak a padon a ház előtt és egyszercsak 120-szal elzúg pár méterre tőlük egy kamion. Meg amit az utakkal tesznek, pff ok ennyi elég.
Az autópályáról. Na az aztán a baromság, hogy ne legyen sebességkorlát. Ahogy a magyar embereket ismerem..pff... Nem azért autópálya, h féktelenül lehessen száguldozni! Mint sok más dologra, még erre sem érett a magyar ember. Arról szólna, hogy 20 éves taknyos kölykök, akiknek most vette az apjuk a 4. béemwét hogyan játszik gyorsulási versenyt.
Indulj el időben, nem kell száguldani. Ha meg annyira nem bírod ki, ott az autósport.
Nem azzal van a gond, hogy száguldasz, hanem hogy ezzel a kis szenvedéllyel számtalan embert sodorsz életveszélyes helyzetbe.
senzu
Entrenador del Barça

2008.03.14. 11:28:47

de legalább nálunk biztos nem fog történni ilyen:

http://www.youtube.com/watch?v=QL-cRuYAxg0
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2008.03.14. 08:37:49

A szélerőművekkel az a baj, hogy alapvetően Magyarország nem alkalmas terület ilyenek gazdaságos hasznosítására. Esetleg a nyugati-északnyugati területekre lehetne tenni, de alapvetően a Kárpátok és az Alpok "takarásában" nincs megfelelő állandó szélmennyiség(egy hágó se tartozik M.o.-hoz). Szóval itt sose lesz megoldás a szélerőmű országosan, lokálisan lehetne hasznosítható helyeket találni, de ez a fajta energiaforrás sem fog minket elcsábítani a fosszilis energiahordozóktól...
Lezárt