socio66 írta:Azért nem kell Pellegrinit sem sajnálni.
Tudta ő,hogy hova jön,hiszen,ahogy írtad is,mindenki ismeri Perezt. Keresett egy bábot,akit kénye-kedve szerint irányíthat,aki nem szól bele az igazolásokba,és nem mer semmi 'szabályellenest' meghúzni.
Pellegrini tudta,hogy hova jön,ennek megfelelően viselje most már a következményeket.
Legyünk azért őszinték és reálisak (nem madridi értelemben

)! Ha egy spanyol középcsapatból, ami még pár éve az sem volt, csinálsz egy stabil BL-helyes, európai kupában is stabil élcsapatot és a Real Madrid hív, nehéz nemet mondani. Nyilván élete lehetősége volt a csávónak, ráadásul abban is biztos lehet, hogy ezen sok múlik. Ha leég a Reallal, marad a szinten ahol eddig, ha meg bejön neki, felléphet a nagy edzők közé.
Pellegrini nem tolta el, hogy oda ment. Azt tolta el, hogy nem szabott feltételeket és nem gondolta át, hogy mielőtt kinevezték, Wengerek meg Lippik lebegtek a sajtóban, Ancelottikkal. Ha ilyen társaság után kérnek fel, akkor bűzlik, hogy a nagyobbak nem fogadták el és én vagyok a vésztartalék, bűzlik, hogy top10-es edzők miért mondanak nemet egy új projectre.... Sosem fogjuk megtudni, hogy a munkaköri leírásában mi szerepel a Real Madrid edzőjének, nem fogjuk megtudni, hogy nagy nevű edzők miért nem akarnak évek óta galaktikusak lenni.
Ahogy azt sem fogjuk megtudni, hogy a Schuster-utódként kiegyensúlyozottan teljesítő Juande Ramos miért állt fel és nem maradhatott. Pedig kézenfekvő lett volna. Ismerte a körlüményeket, ismeri Spanyolországot és rá lehetett volna bízni egy új projectet. Jobb edző, mint Pellegrini, elég a serlegeket nézni (tény, hogy külföldön lefőtt, nem vita). De Ramos is épp a napokban adott be egy felmondást Moszkvában.
Kezdem azt érezni, hogy az említett nevek Pellegrini kivételével nem voltak hajlandóak feladni az autoritásukat, a függetlenségüket és nem engedték, hogy azt csináljanak a "csapatukkal" amit akarnak felülről. Del Bosque is így főtt le a Perez-érában.
Pellegrini vállalta. De nem szabad hibáztatni, így is pályája csúcsán van a csávó, megértem, hogy a Madrigalból átmegy a világ egyik legjobb csapatához. Életében 2 ilyen lehetősége lesz: első és utolsó.