barca99 írta:
Tehát én nem mondanám, hogy a spanyol bajnokság hogy visszaesett, vagy hogy más bajnokság mennyivel erősebb lenne.
Sztem meg nem az határozza meg, h milyen erős a bajnokság, h mennyire szoros. Pl. a német is szoros, még is egyre inkább esik a színvonal. Sokkal inkább azt kell figyelembe venni, h az innen kikerült csapatok mennyire állják meg a helyüket a BL-ban és az Uefa kupában/most már ugye EL-ban.
Az angoloknál meg igaz, h csak 2-en küzdenek évek óta a bajnoki címért, de a Pool és az Arsenal is olyan erős csapatok, h bármely más bajnokságot lazán nyernének, kivéve a spanyolt, amikor toppon a Barca, de pl. a Realnak nem lenne esélye ellenük. A BL-ban a 4 nagyból 3 rendszeresen ott van a legjobb 4-ben. De angliában ezen kivül még vannak nagyon erős középcsapatok is, újjabban főleg a City, de Aston Villát is érdemes megemlíteni.
Ezekből mondjuk a spanyolok is nagyon jól állnak, sőt, itt talán ők a legjobban, nagyon jól helyt szoktak állni a spanyol középcsapatok az európai kupákban. De a nagy csapatok közül, tehát a Barca-Real kettősből utóbbi mindig beég csak a BL-ban. Egyedül a Barca tartja a frontot az angolokkal.
Az olaszok meg a franciák sztem kb. jelenleg egyszint, reális esélyük BL-ban nincs. A németek még gyengébbek...
A hollandok is egyre mélyebbre sülyednek, portogáloknál a Porto, skótoknál a Celtic-Rangers kettős ami tud vmit mutatni. Törökök, görögök sem tudnak semmi kiemelkedőt.
Ami viszont pozitívum, a kelet-európai csapatok fokozatos fölzárkózása.

Elsősorban az ukrán és orosz csapatok Uefa kupában mutatott teljesítménye figyelemre méltó, és most már lassan, de biztosan egyre inkább kell a BL-ban is számolni velük, lásd: Barca csoportja...
Szóval a spanyoloknak van mit javítani , de én ezt nem úgy képzelem, ahogy itt sokan leírták. Én nem szeretnék jó Madridot, inkább azt szeretném, ha a Valencia, Sevilla, Atletico, Villarreal szintű csapatok emelkdnének föl a Madrid szintjére.