Gerardo Martino

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Szerinted jó döntés volt 'Tata' kiválasztása

A szavazás 2013.08.22. 13:14:28-kor befejeződött.

Igen
75
86%
Nem
12
14%

Szavazatok száma: 87
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.17. 22:17:39

csak nekem fura, hogy már ma délután megvolt a 18-as meccskeret ?

ha jól rémlik, tito és pep esetében a meccs előtt nagyjából egy órával lett kihirdetve a kezdő 11 és a 7 csere, és akkor esett ki a maradék néhány ember, aki nem lesz nevezve a meccsre.
Atlantis
Capitá del Barça

2013.08.17. 22:14:11

Szerintem Martino úgy gondolkozik, hogy a védelemből leginkább egy vezéregyéniség hiányzik, aki rendbeszedi a társakat, irányítja a helyezkedést/védekezést. Sajnos a keretben egyedül Puyol az a személy aki erre képes lenne, egy új igazolás pedig csupán plusz lehetőséget adna a keretbe, nem pedig megoldást.
(az már más kérdés, hogy szerintem egyáltalán nem lenne hátrány egy tapasztalt rutinos védő érkezése, aki egy esetleges sérüléshullámban be tudna segíteni)
MatyiG
Adminisztrátor

2013.08.17. 22:11:45

Teljes mértékben adom, amit Martino mond. Semmivel nem lennénk előrébb, ha jönne egy védő, csupán annyival, hogy + egy gond, mivel holnap kezdődik a szezon.
Be kell illeszteni, nyelvet kell tanulni és teljesen nem biztos, hogy beválik, ami +40 kidobott millió.

Én sokkal nyugodtabb leszek, ha Puyol lelsz a védelembe, mint hogy vennénk egy méregdrága védőt.
Ennyi erővel soha az életben ne vegyünk védőt, hiszen nem biztos, hogy beválik.
pezZy
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2013.08.17. 21:58:54

Teljes mértékben adom, amit Martino mond. Semmivel nem lennénk előrébb, ha jönne egy védő, csupán annyival, hogy + egy gond, mivel holnap kezdődik a szezon.
Be kell illeszteni, nyelvet kell tanulni és teljesen nem biztos, hogy beválik, ami +40 kidobott millió.

Én sokkal nyugodtabb leszek, ha Puyol lelsz a védelembe, mint hogy vennénk egy méregdrága védőt.

És könyörgöm, mi az, hogy leindultunk a lejtőn ? ? Amit mi teljesítettünk az utóbbi években lehetetlen tartani. Ha jönne 3 védő akkor se! Egyszerűen lehetetlen több évig fenntartani a majdnem 100% teljesítményt.

Az, hogy elindultunk volna a lejtőn kétlem, csak ez egy átlagos JÓ klubcsapat teljesítmény. Majd, ha ott tartunk, mikor tartottunk a 2000-es években, na akkor kell ennyit sírni.

Sokan itt azzal jönnek, hogy új stílus taktika stb. Régen itt arra próbáltak rámenni, volt egy idő, hogy a a cantera nem is érdekelte őket, vették a külföldi játékosokat és semmivel nem voltak előrébb sőt!..

Teljes mértékben és bízok Martinoba, ha belegondolok abba, hogy Rijkaard helyett annak idején, Rosell, Scolarit akarta edzőnek, és 190 cm-es játékosokat, akkor mindig eszembe jut, hogy mi teljesen jó úton vagyunk, és nem kell ide más taktika. (Még jó, hogy Laporta nem hallgatott akkor Rosellre :)

"Az egyetlen dolog, ami soha nem állhat le ennél a klubnál, az a cantera!! "
BÍZOM BARTRABA!
Kép
"El fogom feledtetni velük a vereség ízét, ám jól az eszükbe vésem, hogy mindig küzdeniük kell. Én vagyok a vezető, ők követnek engem, együtt pedig sikeresek leszünk…”

Culé per sempre!!
connor
Jugador d'estrella

2013.08.17. 21:31:04

Chino írta:...
Márpedig arra akár fogadni lehet, ha Puyol felépül - HA - akkor sem fog 1-2 hónapnál többet kibírni sérülés nélkül. És akkor megint ott tartunk majd tavasszal, ahol tavaly. Aki ismeri a csapat múltját, az ezt tudhatja. Martino pedig szinte a homokba dugja a fejét, olyannyira nem akarja látni a problémát. Ha tökös lenne megmondaná, hogy igenis kell egy védő.

Mélyrepülésnek tulajdonképpen nem lehet nevezni a bajnoki cím miatt, azonban az nyilvánvaló, hogy "elindultunk a lejtőn". A problémákat mindenki ismeri: gyenge védekezés rögzített helyzeteknél, kontráknál, Messi-függőség góllövés terén. A Messi-függőség megoldható lehet Neymarral és a támadójáték kisebb átalakításával. A védekezést viszont nem lehet feljavítani új arc nélkül. Puyol lassú és fizikálisan már enyhén szólva sem a régi, ami pl. a Milan ellen ki is jött. Fizikálisan is gyengék vagyunk egy Alves,Alba, Mascherano-féle törpevédelemmel. Ez a Bayern ellen jött ki a leginkább.
Ennek fényében csalódást keltő az a hozzáállás, amit az új edző tanúsít karöltve a vezetőséggel - akik nem mellesleg "beígértek még egy igazolást". Ez pedig nem jó előjel, szinte borítékolható a gyengébb teljesítmény - ami újfent a Real ellen és a BL tavaszi szakaszában fog megmutatkozni.
Ebben pedig Martino keze is benne lesz. :roll:
Chino
Llegenda del Barça

2013.08.17. 20:55:21

JOseppe írta:,,Én azt mondom, hogy Puyollal, akinek szépen halad a gyógyulása, Piquével, Mascheranóval, Bartrával, esetleg Adrianóval és Busquets-cel rendben vagyunk. Ha lennének sérülések, ott lesz nekünk a téli átigazolási időszak.”
Úgylátszik hogy minden marad a régiben, és ezzel folytatódik a tavalyi mélyrepülés.Egy sérült 35-40 év közötti emberre támaszkodni nem jó jel a jövőre nézve.És akkor az eredetileg szürőnek szánt Mascról és a balhátvéd Adrianóval, valamint a szintén vkp Busquetsről nem is beszélve.Tehát a nyilatkozatokból számomra egyértelmű hogy a Titó féle mesgyét nem szándékoznak átlépni, ez így pedig sokba fog kerülni ismét. :roll: Valljuk meg őszintén hogy nem ezt vártuk, és nem erre számitottunk, de úgylátszik be kell érni ennyivel. :cry: Új edző és új remény, de minden marad úgy ahogy volt/van. :oops: Adtunk annak a bizonyos dolognak egy pofont. :? Végy egy jó kapust mondja az a bizonyos közmondás!! pedig az nincs (ami meg van, az is távozik bérmentve persze), végy egy jó hátvédet!! azt meg minek, majd megoldják mások ahogy azt eddig is tették sikertelenül. :roll: Kár hogy ennyi évek mellett sem sikerült megoldani ezt, amit mellesleg szerintem már régen meg kellett volna. :idea:
Mi ez hogy "folytatódik a tavalyi mélyrepülés? Hát tényleg, egy bajnoki cím rekord pontszámmal, bl-negyeddöntő, sok csapat kiegyezne ezzel. Ja persze most jön, hogy de a Bayern ellen. Nézd meg már hogy álltunk fel akkor, a fél csapatunk még a lelátón sem volt, Messi sem tudott már a visszavágón játszani, egy O km-es Bartrat kellett bevetni. Mikor volt utoljára olyan szezonunk, amikor ennyien estek ki. Ha jól tudom, Montoyan kívül mindenki volt sérült hosszabb-rövidebb ideig. Sokan nagyon megszokták a jót. Én is örültem volna egy Luiznak, de ha az edző szerint meg lehet oldani ezzel én bízom benne és szurkolok, hogy így legyen nem kell folyamatosan károgni.

Amit pedig a letámadásról írtak alább. Pep Barcajának talán legnagyobb fegyvere volt, nagyrészt azért nem tudtak velünk mit kezdeni az ellenfelek és nem az volt mint a Realnak. Ha szerinted igen, lelked rajta, de nézz inkább vissza néhány meccset.
Ha Tata azt tényleg visszahozza, márpedig minden nyilatkozatában hangsúlyozza, és fel tudja pörgetni a fiúkat sok kellemes meglepetésben lehet részünk, azonban így is minden sorozatban potenciális esélyesek vagyunk.
Adjunk már egy kis bizalmat az edzőnek és ne bábozzuk le. Még csak néhány hete van itt és sokan máris a fejét akarják. Gratulálok.
Forca Barca!!!!
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.08.17. 17:38:37

connor írta:Taktikailag nem tudhatjuk, hogy milyen pozitívumokat illetve negatívumokat fog adni a csapatnak, de az átigazolási politikája - amennyire engedik beleszólni :roll: - ugyanolyan pocsék, mint az elődjének,
Azért remélhetőleg jobb motivátor és taktikus lesz, mint amilyen az elődje és annak segédjei voltak. :D De ez a belső védő ügy lezárással, szerintem sok pozitívumot nem adott a szurkolóknak.Ezek szerint ő nem látta (még felvételről sem) pl.a bayern elleni párharcokat, amikor azt mondta hogy Adriano meg Bartra majd megoldják. :roll: :o
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
connor
Jugador d'estrella

2013.08.17. 17:06:27

JOseppe írta: ...
Ezzel nagy vonalakban egyetértek. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy Martino inkább a vezetőség bábja, mintsem karakteres edző. Persze, várjuk a ki a végét, de egyelőre nagyon úgy tűnik. Taktikailag nem tudhatjuk, hogy milyen pozitívumokat illetve negatívumokat fog adni a csapatnak, de az átigazolási politikája - amennyire engedik beleszólni :roll: - ugyanolyan pocsék, mint az elődjének, tetézve azzal, hogy ő már tanulhatott volna az előző évi hibákból. Talán nem is olyan felkészült, mint amilyennek elsőre tűnt ? :roll:
Ezzel együtt a vezetőség - ha már az ő kezükben van az irányítás az igazolások terén :roll: - is elég nagy balhere, ha hagyja, hogy a csapat folytassa az útját lefelé a lejtőn. Ha egyszer azt mondták, hogy igazolni fognak, akkor igazoljanak is. Lehet fanyalogni Sakho-ra vagy Agger-re, de még mindig 1000szer jobb megoldások középre, mint Busquets, Song vagy Adriano. Akikkel kapcsolatban NORMÁLIS esetben fel sem merülne a középhátvéd szerep.
Nem várok túl sokat a szezonunktól. :roll:
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.08.17. 16:37:55

Bölcs, okos edzőnek tűnik. Jól nyilatkozik, látszik, hogy nem kell neki mindenáron védő, ha nehezen tudja megszerezni a klub. Puyol felépülésére kár építeni, legalábbis arra, hogy huzamosabb ideig tud játszani a szezonban, mert erre sajnos már kevesebb esély van, mint bármikor is az évek alatt. És ahogy telik az idő, annál nagyobb esélye lesz annak, hogy minél több meccset hagy ki sérülések miatt, annál több idő kell neki a visszarázódásba. Egy idő után meg fogja elégelni és ne adj isten búcsút int a stoplisnak.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.08.17. 16:08:56

én mikor már idejött akkor írtam, hogy sok mindenen nem fog változtatni. a legfontosabb kérdés az, hogy tudja e motíválni a már mindent halomra nyerő játékosokat. ha igen nem lesz probléma.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.08.17. 15:18:13

,,Én azt mondom, hogy Puyollal, akinek szépen halad a gyógyulása, Piquével, Mascheranóval, Bartrával, esetleg Adrianóval és Busquets-cel rendben vagyunk. Ha lennének sérülések, ott lesz nekünk a téli átigazolási időszak.”
Úgylátszik hogy minden marad a régiben, és ezzel folytatódik a tavalyi mélyrepülés.Egy sérült 35-40 év közötti emberre támaszkodni nem jó jel a jövőre nézve.És akkor az eredetileg szürőnek szánt Mascról és a balhátvéd Adrianóval, valamint a szintén vkp Busquetsről nem is beszélve.Tehát a nyilatkozatokból számomra egyértelmű hogy a Titó féle mesgyét nem szándékoznak átlépni, ez így pedig sokba fog kerülni ismét. :roll: Valljuk meg őszintén hogy nem ezt vártuk, és nem erre számitottunk, de úgylátszik be kell érni ennyivel. :cry: Új edző és új remény, de minden marad úgy ahogy volt/van. :oops: Adtunk annak a bizonyos dolognak egy pofont. :? Végy egy jó kapust mondja az a bizonyos közmondás!! pedig az nincs (ami meg van, az is távozik bérmentve persze), végy egy jó hátvédet!! azt meg minek, majd megoldják mások ahogy azt eddig is tették sikertelenül. :roll: Kár hogy ennyi évek mellett sem sikerült megoldani ezt, amit mellesleg szerintem már régen meg kellett volna. :idea:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára JOseppe 2013.08.17. 17:32:01-kor.
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
mess2009
Director del Fútbol

2013.08.17. 14:39:20

Barcaman14 írta:
visca el barca írta:a nyilatkozataiból két dolog jön le

- sajnos idén sem veszünk középső védőt.

- az utobbi évek legrosszabb felkeszulésén vagyunk tul...

nagyon remélem h nem ragadunk be a rajtnál mint tavaly a margit... nincsenek jo érzéseim, de majd csak lesz vhogy...hisz olyan még soha nem volt h ne lett volna valahogy... :D
Azért a pozitívumok is leszűrhetőek a nyilatkozataiból. Ha nem is veszünk középső védőt, de olyan szintű folyamatos letámadást vár el a csapattól, amit még anno Pep is. Ha ezt sikerül is megvalósítani a pályán, akkor a védelmünkre is jelentősen kisebb teher fog hárulni, ami javulást eredményezhet.
...folyamatos letámadás?! úgy beszélünk erről, mint egy csodafegyverről! valójában Murinho ezzel fogott meg bennünket de mondhatnám a Bayernt is. ők támadtak le minke mégpedig úgy, hogy támadni is alig volt időnk nemhogy letámadni. a másik: a sikeres letámadáshoz előretolt védekezés kell ez pedig azza jár, hogy egy (vagy több!) labdavesztés esetén az ellenfél ráront a négy (három?) védőnkre akik többnyire eleve vesztett pozícióból indulnak (vissza). szóval ezt én erősen kétélű fegyvernek gondolom, sőt állítom, hogy a Barca a jelen állapotában néhány európai top csapattal szemben nem is képes ezt eredményesen alkalmazni. mi lehetne mégis valami új? a kontra támadások hatékony szűrése és a célirányosabb(gólratörő!!) csatárjáték. különösen ez utóbbira jó esélyeink (embereink) lennének csak szemléletváltáson múlik. nem mindenáron passzolni, hanem mindenáron a kapura törni!
visca el barca
Presidente del Barça

2013.08.17. 14:31:45

hát ige, mondjuk ezt nehéz volt kitalálni :D

puyi ha egészséges lenne, akkor minden értelmes edzőnél alap lenne, attól függetlenül h 35 vagy 40 éves :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2013.08.17. 14:24:25

nagyon remélem h nem ragadunk be a rajtnál mint tavaly a margit... nincsenek jo érzéseim, de majd csak lesz vhogy...hisz olyan még soha nem volt h ne lett volna valahogy... :D
Plusz ahogy látom nála Puyol kezdő lesz, ha egészséges.
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.08.17. 14:09:05

Azért a pozitívumok is leszűrhetőek a nyilatkozataiból. Ha nem is veszünk középső védőt, de olyan szintű folyamatos letámadást vár el a csapattól, amit még anno Pep is. Ha ezt sikerül is megvalósítani a pályán, akkor a védelmünkre is jelentősen kisebb teher fog hárulni, ami javulást eredményezhet.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
visca el barca
Presidente del Barça

2013.08.17. 13:57:22

a nyilatkozataiból két dolog jön le

Kép
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.08.17. 12:26:39

albicelesteX írta:Én szívem szerint ráültetném valami fűnyíróra, hogy annyi köze legyen a Barcához...
Ezen reggel óta röhögök :D :D :D
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
miihii
KHAL

2013.08.17. 06:51:24

BritishKnight írta:Rubival és Rourával végül mi lesz? Végül mindketten segédedzők lesznek?
Tito segédedzői (Roura, Rubí és Altimira) biztosan a klubnál folytatják a munkájukat, de egyelőre nem eldöntött, hogy pontosan milyen feladatkörrel. A klub egyelőre kivár, nem akarják elsietni a döntést [rac1]

valamint

Két olyan argentin figyelő csatlakozik az első csapat stábjához, akik korábban együtt dolgoztak Martinoval. A feladatuk a Barca értékelése és az ellenfelek megfigyelése lesz [mundo]
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.17. 00:55:58

BritishKnight írta:Rubival és Rourával végül mi lesz? Végül mindketten segédedzők lesznek?
a jóisten mentsen meg.

valaki írta (azt hiszem, itt a fórumon láttam valahol), hogy egyelőre még tata is olyan, mint alice csodaországban, hirtelen belecsöppent európába, és az ottani futballéletnek egyből a kellős közepébe.

nem hiányzik, hogy roura másodedzősködése is fokozza a kételyeket.
BritishKnight
Capitá del Barça

2013.08.16. 20:45:36

Rubival és Rourával végül mi lesz? Végül mindketten segédedzők lesznek?
"Gloria Victis, dicsőség a legyőzötteknek, kik győzhetetlenek."
Sanama
Llegenda del Barça

2013.08.03. 17:56:37

Én még azt néztem, lehet nem teljesen igaz, hogy Messi is kicsit többet játszott még a 08/09es posztján, jobb szélen, nem volt állandóan annyira középre becipelve, meg annyira mintha hátra sem jött volna labdákért, mint eddig Pep utolsó évében meg tavaly.
Vagy 3-4 szituációra emlékszem tisztán.
Capon
Llegenda del Barça

2013.08.03. 17:26:59

Igazából annyira gyenge volt, vagy annyira nem érdekelte ez a meccs a Santost, hogy a saját játékunk tekintetébe kicsit feleslegesnek érzem az túlzott lelkesedést.
Mindenféle képen az agresszív letámadás a jó irány, de ehhez persze még fizikálisan rengeteget kell fejlődni a csapatnak a következő hetekben, de úgy néz ki jó irányt vesz a dolog.

Ami kifejezetten tetszett, hogy a szélső támadóink közelebb játszottak a kapuhoz. Felüdülés volt látni, hogy nem az alapvonal fele vezetik a labdát beadásra hanem a kaput támadják.
A támadóink is közelebb voltak egymáshoz, nem 35 méterekre voltak agymástól, ami jót tett, sokkal élvezhetőbb volt a játékunk.

Tehát elég jó irányba haladunk, csak kár, hogy ez a Santos egy 0 volt, így kicsit nehéz mihez viszonyítani a teljesítményünket.
Tegnap is írtam, és nem Pedrot degradálva, de ő ebbe a tegnapi Santosba világklasszis játékosnak számítana.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2013.08.03. 17:56:44-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Chino
Llegenda del Barça

2013.08.03. 16:33:07

Örülök, hogy a nyilatkozatában többször is külön kiemeli a pressziót, a labda mihamarabbi visszaszerzését, letámadást. Ha tényleg ilyen központi szerepet fognak betölteni ezek a a dolgok a regnálása alatt, nagyon boldog leszek.

Ez a Fabregasos dolog már megint mi? Csak én maradtam le valamiről? Kapott valami új ajánlatot amin gondolkozik vagy micsoda? Thiago után jó lenne tőle is megszabadulni.
Forca Barca!!!!
MessiCesc
Capitá del Barça

2013.08.03. 12:58:30

Rourát nem kell bántani, nem derült ki milyen edző lenne, rutintalan, ráadásul Tito mérlegén ő csak ronthatott akkoriban. Meg végülis a 4-0-t vele értük el, igaz Tito ötletei alapján.
Erxy
Entrenador del Barça

2013.08.03. 12:03:44

A letámadáson túl felhoznék még egy dolgot ami már most szembeötlő változás volt. Ez pedig a szögleteknél/pontrúgásoknál való védekezés. Eddig (Tito és Pep esetében is) területvédekezéssel próbáltunk védekezni, nem túl nagy sikerrel, Tata ezen változtatott és emberfogást alkalmaz.
Kép

Ezen a képen ez jól látszik, ahogy mindenkinek megvan a maga embere, és nem pedig területe.
Lezárt