Enrique írta:Amúgy minden tiszteletem TZoli kollégáé, teljesen korrekt összefoglalót dobott össze a madridistán.
Így van. Elolvastam én is bár azért két kijelentéssel nem értek egyet:
madridista.hu írta:Cristiano Ronaldo elé, aki ajtó-ablak helyzetben hibázott Valdés-szel szemben, és könyörült meg a katalánokon
és
madridista.hu írta:Messi közeli lövését Iker Casillas bravúros mozdulattal hárította,
A bravúros mozdulat Valdesé volt, nem Ronaldo könyörült meg a Barcán. Inkább Messi könyörült meg, hogy Casillasba lőtte a 89. percben a bogyót.

Na de madridista.hu, úgyhogy nézzünk el egy kis elfogultságot is benne. Amúgy tényleg korrekt cikk.
És akkor kezdeném:
BARCELONAAA!! BARCELONAAA!!! Olllééééé!!! Olllééééé!!! OllLééééé!!!
Hatalmas grat a srácoknak! Óriási meccset játszott ez a két csapat, végül megérdemelten tartottuk itthon a 3 pontot!
Az első félidőben volt egy 20-25 perces periódus ahol a Real jobb volt, sőt Ronaldo révén a vezetést is megszerezhették volna, valamint kellett Puyol óriási mentése is Marcelo töketlenkedésénél. Látszott a csapaton, hogy nincs igazi középcsatárunk akinek fel lehetne passzolni a labdát, megtartaná és passzolna jobbra-balra. Henry is leginkább a bal szélen próbált betörni, illetve sokszor ott helyezkedett, Messi pedig egyedül kevés volt a Madridi védelemmel szemben, de így is volt nem egy gyönyörű megmozdulása illetve lefordulása a védőkről, hogy csak lestem. A 3. percben már varázsolt, amikor a Marcelo-Arbeola duót elküldte egy sarokcsellel málnát szedni és ezzel indította Alvest. Nekem ez volt a meccs jelenete.

Mondjuk Kaká sarkazós indítása Ronaldo felé sem volt csúnya, vagy Abidal köténypassza Ronaldo lábai között. Voltak szép megoldások na...
Amnikor fél hét után pár perccel megtudtam a hivatalos kezdőt, nem értettem, hogy azért egy El Clásicón miért Busquets kezd Touré helyén. Aztán amikor ugye Touré állt be Busi kiállítása után, akkor látszott Yayan, hogy nincs teljesen jó kondiban, ezért kezdett a padon a 'szikla'. Busquets játéka egyébként a kiállításig, nagyon jó volt, rengeteget szerelt a kp-n, voltak szép cselei, csak 1-2 helyzetnél volt figyelmetlenebb (bambább), amikor már indíthatta volna pl. a bal oldalon Henryt, vagy Iniestát, akkor ő inkább visszapasszolt Piquének. Butaság volt a részéről 1. sárga lappal a tarsolyában kezelnie, de még fiatal, úgyhogy még lesz ő érettebb játékos. Mindenesetre szerintem nagyon jól megállta a helyét, kíváncsi vagyok hány 21 éves vkp nyújtott volna ilyet egy El Clásicón.

Ezt csak úgy mellékesen említettem meg, mert nem ebbe a topicba való, de azért a meccshez tartozik.
A második félidőben tudtam, hogy nagyobb irammal fog indulni a Barca, gondoltam, hogy az első félidő után egy kicsit felrázza Pep a fiúkat. És így is lett! A második félidő első 15-17 percében nagyon nyomtunk, és Ibra szenzációs góljának köszönhetően a vezetést is megszereztük! Alves végre eltalált egy jó beadást (az meccs első 10 percében 3-at nagyon csúnyán felrúgott a lelátóra) és Ibra nem vacakolt, kapásból bevágta!
Aztán ugye jött a 62. perc ahol Busi buta megoldása miatt ugye 10 emberre fogyatkoztunk. Ekkor azt hittem, hogy na most nekünk esik a Real és rongyosra lövi a kapunkat, középpályás védekezés nélkül nem sokra megyünk a Higuaín-Kaká-Ronaldo trió ellen. De nem így lett...sőt!!! 10 emberrel is kontrollálni tudtuk a meccset és magabiztos labdatartással kihúztuk a maradék 30 percet. Kellett azért hozzá Touré is, aki nem volt 100%-os, sőt kb. olyan 50%-on lehetett, voltak jó szerelései neki is, valamint Iniesta is sokkal többet kivett a védekezésből ebben a bő félórában.
Jó, hogy voltak "helyzetecskéi" a Madridnak, de ezek nem voltak igazán veszélyesek, Puyol és Piqué elképesztő és tanári munkát végeztek a védelem tengelyében, talán ennek is volt köszönhető, hogy a Madrid a 2. félidőben nem találta el Valdés kapuját, 1x sem kellett Valdésnek védenie. Ha jól emlékszem. Attól, hogy lőttek 4 szögletet ami inkább nekünk volt jó időhúzás gyanánt, minthogy igazán veszélyes helyzet alakuljon ki akárcsak 1 szögletből is, attól még úgymond nem nyomott és szögezett minket a kapunk elé a Real. (bár ez volt a Zürich ellen is nekik 14 szögletből asszem 1 volt gólhelyzet). A végén aztán még Lass-nál is elszakadt a cérna, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni.
Összefoglalva tehát a tegnap esti meccset: Egy kiegyenlített találkozó volt, mindkét fél jól játszott. A félidei összképeket tekintve az 1. félidő a Madridé volt, a 2. viszont a Barcáé. Ronaldo kihagyta a legnagyobb helyzetét a Madridnak, nálunk viszont Ibra belőtte. Ennyi. Én sem értettem egyébként Pellegrini nyilatkozatát a meccs után, miszerint minden tekintetben jobb volt a Madrid!

Azért ez tényleg nem kicsi vakságra utal.
Én is azt érzem egyébként mint Replay kolléga, hogy a saját szurkolóinak, a madridistáknak akarná jobb fényben feltűntetni a saját csapatát a vereség ellenére is, mentve ezzel saját magát.
Ahogy Pep mondta: jól játszott a Madrid, de nem volt jobb a Barcánál.
Erre még azért reagálnék:
fir3bird írta:őőő Higuaín helyzet, Marcelo helyzet, Benzema helyzet. azt hiszem ezek Ronaldo helyzetével együtt 4 db gólszerzési lehetőség. ki mondta, hogy sétáltok? Confused látom te is csőlátású Barca drukker vagy, veled fölösleges is vitába szállni.
Erre ha nem haragszol én is válaszolnék. Igazán nagy gólszerzési helyzet az 3 volt Madridi oldalon. 1. Ronaldo 2. Marcelo 3. Higuaín. És ennyi barátom. Ennyi erővel én is tudnék sorolni: 1. Abidal helyzete (Casillas rá se mozdult) 2. Piqué fejese (Casillas rá se mozdult, ha beljebb megy fél méterrel gól) 3. Messi helyzete (itt védett azért Casillas szépet, de Messin is múlott, hogy nem valamelyik sarokra lőtte).
Szóval nem kell itt jönni a helyzetekkel, ugyanúgy megvoltak a Barcának is a lehetőségei. Mi is írhatnánk, hogy a 2. félidő alapján lehetett volna 3-0 is.
Zárszóként, még egyszer gratulálok a fiúknak, hogy igazi csapatként együttműködve sikerült legyőznünk a Madridot hazai pályán és ezzel visszavettük a tabellán a vezetést is! Gratulálok amúgy a Madridnak is, több millió embert leptek meg (sőt a madridisták közül is szerintem elég sokat) azzal a teljesítménnyel amivel tegnap pályára léptek.
Nagyon jó kis bajnokság lesz ez még...itt nem lesz 5 pontnál több a két csapat között a bajnokság végén, ezt már most aláírom.
Na peace mindenkinek, jó hosszú lett köszi, hogy elolvastad!