2007.05.16. 11:44:38
Én is remélem, hogy nem kell utazni a Copára. Csak...
Nézzük meg, hogy mennyit "dolgozik" Ronaldinho egy héten. Van napi egy, rossz esetben két edzése, és maximum 3 meccse egy héten, ami mondjuk maximum 15*2 órának felel meg. Magyarul harminc órát dolgozik egy héten... Ha megnézel pl egy pincért, aki szerintem egyáltalán nem talpal kevesebbet, viszont heti 6 napot melózik, napi 12-15 órával!
Vagy vegyünk sportolói példát. A focisták mindig reklamálnak, hogy nem bírják a sorozatterhelést. Akkor ajánlom nézzenek meg egy NBA, esetleg NHL játékost, akinek 82 meccsből áll az alapszakasza, a rájátszással együtt (ha maximális meccset kell teljesítenie), akkor akár 110 meccs is kijöhet, és közben a fél életét utazással tölti, állandóan szállodában lakik. És a legnagyobb sztároknak sincs kevesebb kötelező marketingmegjelenése, mint Ronaldinhónak, és mégsem küzdenek motivációs és fizikai problémákkal.
Szerintem lelki tényezők is befolyásolták az idei gyengébb produkcióját, mert túl nagy lett rajta a nyomás, az elvárások, amelyeknek nem tudott megfelelni. Gondoljatok bele, korábban soha senki nem kritizálta, mert ő volt a tökéletes futballista, idén pedig, ahogyan megszólaltak a negatív hangok, úgy romlott fokozatosan a játéka.