Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Sanama
Llegenda del Barça

2012.05.09. 20:26:00

socio66 írta:
Sanama írta: pedig elvileg annyi, még forrást is kapsz hozzá, térképet használhatsz, és van vagy 20perc felkészülés.
Csak ugye arra nem tudsz fellebbezni, szóval ha k.csög tanár van aki lehúz... akkir megint így jártál. :roll:
jah, csak az a forrás szerintem nem segíteni fog, hanem pont hogy valami olyan aspektusból világítja meg a témát, amire nem is gondolnál.
de ne így legyen, mert bőven van mit húzni az írásbelin.. :)
melyik esszét írta amúgy?
én 2rövid:
skolasztika, magyar iparpolitika a dualizmusban

hosszú:
párizis békék az 1.vh után
1956 nemzetközi háttere

skolasztikát lehet kicsit elcsesztem, eleve nem szeretem a témát, de így jött ki a választás. :S :D
socio66

2012.05.09. 20:23:32

Sanama írta: pedig elvileg annyi, még forrást is kapsz hozzá, térképet használhatsz, és van vagy 20perc felkészülés.
Csak ugye arra nem tudsz fellebbezni, szóval ha k.csög tanár van aki lehúz... akkir megint így jártál. :roll:
jah, csak az a forrás szerintem nem segíteni fog, hanem pont hogy valami olyan aspektusból világítja meg a témát, amire nem is gondolnál.
de ne így legyen, mert bőven van mit húzni az írásbelin.. :)
Gerard3Piqué
Jugador del Barça

2012.05.09. 20:20:05

Ha valaki megbukik pl.: matek emelten akkor mivan??
Van lehetőség pótvizsgára vagy közép megírására?
Nem mintha ez lenne velem , messzi még az érettségi számomra.
gergo9
Director del Fútbol

2012.05.09. 20:06:43

Nem tűnik vészesnek 9-es feladat pl sztem abszolút középszintre lenne való, valszám részek se nehezek.
Így átfutva 5a-t kéne átgondolni csak az nem volt meg egyből hogy mi is van.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.05.09. 19:42:39

socio66 írta:
Sanama írta:az emelt törit idén viszont hagyjuk. :D
akárkit kérdeztem, kisült rajta... főleg a teszt részén.

úgy látom idén kicsit be lett keményítve az emelt szinten,de hogy ilyen sz.patós töri emeltet még nem láttam az tuti
baromi sz.r volt ez az egész.
már annak a hülye kódnak a negyvenszeri felírása is felidegesített, aztán meg a teszt.. mindig is jó voltam töriből, tényleg, de olyan lexikális tudás nincs, amivel ezt hibátlanra meg lehet írni.
az esszékkel nem volt gond, de a tesztfeladat része nem volt fair.
a szóbeli amúgy mennyire cinkes? gondolom nem annyi lesz hogy kihúzok egy tételt, és elmondom, az túl egyszerű lenne..
pedig elvileg annyi, még forrást is kapsz hozzá, térképet használhatsz, és van vagy 20perc felkészülés.
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.05.09. 16:18:35

Emelt matek:
http://193.225.13.58/erettsegi2012/e_mat_12maj_fl.pdf
Töri az nem volt vészes, vallásos feladatnál kicsit megijedtem, de azt is ki lehetett logikázni, mint kb. minden mást is.
Esszékben a levantei kereskedelmes nem tetszett, úgyhogy azt be sem választottam. Én az utolsó kombinációt írtam. ENSZ-es gyakorlatilag az ábra értelmezése volt, bethleni konszolidáció idén volt, még szinte friss, kiegyezés meg érettségi tétel, azt vágom nagyon.
Holnap még angol, aztán jövő csütörtökön fizika.
socio66

2012.05.09. 15:35:36

úgy látom idén kicsit be lett keményítve az emelt szinten,de hogy ilyen sz.patós töri emeltet még nem láttam az tuti
baromi sz.r volt ez az egész.
már annak a hülye kódnak a negyvenszeri felírása is felidegesített, aztán meg a teszt.. mindig is jó voltam töriből, tényleg, de olyan lexikális tudás nincs, amivel ezt hibátlanra meg lehet írni.
az esszékkel nem volt gond, de a tesztfeladat része nem volt fair.
a szóbeli amúgy mennyire cinkes? gondolom nem annyi lesz hogy kihúzok egy tételt, és elmondom, az túl egyszerű lenne..
vargaakos
Capitá del Barça

2012.05.09. 15:03:47

Az első része tényleg nem volt vészes a törinek, max 4-5 pontot szórakoztam el. A másodikban nem nagyon tetszettek a témák, de remélem nem von le túl sokat és 90 körül lehetek szóbelivel. :D
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.09. 14:56:06

ezazz :twisted:
akarom mondani remélem azért jó százalékot értek el :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.05.09. 14:46:01

Én is elmentem brahiból,és sajnálom akiknek ezen áll vagy bukik a dolog.
tényleg nem volt még ilyen nehéz teszt rész. Pedig én töri szakos eltés vagyok,de nekem is kellett törnöm pár helyen a fejemet rendesen. azért látszik,hogy mennyire mást kérnek egyetemen töri címszó alatt mint érettségin.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Sanama
Llegenda del Barça

2012.05.09. 14:43:43

az emelt törit idén viszont hagyjuk. :D

jelwaz
Entrenador del Barça

2012.05.09. 11:35:14

sjd írta:A karikatúráktól viszont agybajt kapok, nem látom át hogyan tartozik az a történelemtudásomhoz, hogy szerintem mit jelképez egy karikatúra.. :roll:
A karikatúra igen csípős kritika, görbe tükör a kor bizonyos társadalmi, gazdasági jelenségeire. Szerintem egy adott kérdésről igen jó konzekvenciákat lehet levonni egy karikatúra alapján. És ez már egy olyan dolog, ami tanít gondolkozni, ami szerintem a történelem és magyar tanítás egy súlyos hiányossága mind az általános iskolai, mind a középiskolai "oktatásban".
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.09. 11:02:37

Amúgy már kijöttem egy órája az érettségiről, de köszönöm szépen. Gondoltam eljátszom a hétfői gyakorikérdéses puskázást veletek :lol: :lol:

Szvsz ez a töri érettségi röhej volt, összesen 70 percig tartott nekem megírni, aztán még ültem ott 50-et, de tanárom így is leszúrt, h korán jöttem ki :D
Feladatlap meg alig üti meg egy kompetencia-felmérés szintjét, bár vt egy-két beugratós (kilenced pl.)

A karikatúráktól viszont agybajt kapok, nem látom át hogyan tartozik az a történelemtudásomhoz, hogy szerintem mit jelképez egy karikatúra.. :roll:
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.05.09. 10:57:38

sjd írta:Srácok valaki gyorsan tudna nekem írni pár sort a levantei kereskedelemről?
(érettségire kéne)
:lol: ennyi erővel pdf formátumban is felrakhattad volna a telefonodra a történelem könyvet.kicsit amúgy off,hogy én még a padtársamhoz se szóltam illetve nem is szólhattam volna,neked pedig a google meg az eurobarca fórum is a barátod :lol: igazad van, érettségin nem a tudást mérik,hanem a leleményességet :D

bocsi az offért :roll:

szerk.: nem kötözködtem,nekem mindegy,milyen módszerrel szerzed meg a kék bizonyítványt,mert nekem már a szekrényemben porosodik :lol:
Kép
Firefox
Capitá del Barça

2012.05.09. 10:53:22

sjd írta:Srácok valaki gyorsan tudna nekem írni pár sort a levantei kereskedelemről?
(érettségire kéne)
Levante a Közel-Kelet földközi-tengeri partvidékének a neve volt, vagyis kb. a mai Izrael, Jordánia, Szíria és Libanon térsége.
A levantei kereskedelem megnevezés alatt mindazt a kereskedelmet értjük, amely ezt a területet kötötte össze Európával.
Ez javarészt (sőt, szinte kizárólagosan) tengeren történt. Levantéból a keletről érkezett selymet és fűszereket vitték Európába és helyette mindenféle európai termékeket, szövetet, textíliát, kézműves termékeket szállítottak keletre.
A levantei kereskedelem urai az itáliai városállamok, elsősorban Velence és Genova voltak, de időnként nagy szerepet játszott Pisa is.
Ez a kapcsolat volt az egyik tényező, amely Itáliát a középkor nagy részének egyik vezető hatalmi és gazdasági térségévé tette Németalföld mellett, amely a Hanza-kereskedelem egyik központja volt, illetve jelentős kereskedelmi-gazdasági térség volt még Champagne, a levantei és a Hanza-kereskedelmet összekötő szárazföldi kereskedelem találkozóterülete, de ennek politikai hatalmi súlya jelentéktelen volt.
Gracias Pep Guardiola! Visca el Barcaaaaa!!!
Fuc*k off Madrid!
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.09. 10:50:14

Srácok valaki gyorsan tudna nekem írni pár sort a levantei kereskedelemről?
(érettségire kéne)
gergo9
Director del Fútbol

2012.05.08. 20:39:46

Majd ha meglesznek nyomjátok már be a matek emelt ill infó emelt sorokat. :D
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.05.08. 20:37:58

Na az a 77% az gyanús, valami olyasmire emlékszem én is.
Valami jó esszében reménykedem én is. Kizártnak tartom, hogy akkora szerencsém legyen, hogy a kombinációból mindhármat nagyon vágjam, de ott a forrás, amit gyakorlatilag átfogalmazva ha leírsz, háromnegyede megvan :D Az első része meg amilyeneket én láttam, kb. szövegértés.
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.08. 20:31:48

Messidona10 írta: C-nél meg feltételes valószínűséggel toltam, ott egy gyanúsan magas érték jött ki, elképzelhető, hogy az nem jó.
ha jól emlékszem a C-nél az volt a kérdés, hogy mekkora a valószínűsége annak, h ha selejtes, akkor az első gyártósorról való. mivel vagy az első vagy a második gyártósorról lehetett csak, ezért szükségszerű volt a nagy érték :D (kb. 77% v ilyesmi)

törire meg most már minek tanuljak a mai után, inkább keresek vmi jó állást egy Mcdonalds-ban :cry: :? :D
vargaakos
Capitá del Barça

2012.05.08. 20:30:38

Én nem alkalmaztam ezeket a módszereket. :S Hátha kapok azért pár pontot. :D
Töri:
Én most átfutottam a fogalmakat a könyvek végén, meg pár fontosabb embert. Az első rész remélhetőleg nem lesz vészes és bízok benne hogy lesz 3 jó esszé.
Év közbe mindig legjobb dogákat írtam, de az csak egy egy téma volt. Az év végi anyagokkal gondba vagyok, mert olyankor már mindig a gyengébbek javítottak én meg lazítottam. :D Azokat jobban megnéztem, remélem ezután a két nap után vmivel könnyebb töri jön.
Kép
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.05.08. 20:26:33

vargaakos írta:Most már kicsit nehéz visszaemlékezni.
Ugye volt a 10% rossz. Kellett 15öt választani abból 2 rosszat.
Felírtam a kombinációt (ismétlésest) úgy hogy X alatt a 15 az összes 0,9X alatt a 13 szorozva 0,1X alatt a 2-vel. (ezt számológéppel, kiszámolva kaptam egy nagyon kicsi valószínűséget).
Megcsináltam még úgy is h 0,9 a 13.-on szorozva 0,1 a négyzetennel és talán ugyanaz jött ki.
A 3. részére meg írtam vmit, de ott sztem benulláztam magam, arra már idő se volt.
B-t én binomiális eloszlással csináltam, mivel ki is emelték, hogy visszatevéssel végezzük a húzásokat.
C-nél meg feltételes valószínűséggel toltam, ott egy gyanúsan magas érték jött ki, elképzelhető, hogy az nem jó.

Törire hogyan készültök? Én azon kívül, hogy év közben a szóbeli tételeket megtanultam, nagyon semmit. Egy próbaérettségit írtunk, a többit a kreativitásunkra bízzuk a többiekkel :D
vargaakos
Capitá del Barça

2012.05.08. 19:03:15

Most már kicsit nehéz visszaemlékezni.
Ugye volt a 10% rossz. Kellett 15öt választani abból 2 rosszat.
Felírtam a kombinációt (ismétlésest) úgy hogy X alatt a 15 az összes 0,9X alatt a 13 szorozva 0,1X alatt a 2-vel. (ezt számológéppel, kiszámolva kaptam egy nagyon kicsi valószínűséget).
Megcsináltam még úgy is h 0,9 a 13.-on szorozva 0,1 a négyzetennel és talán ugyanaz jött ki.
A 3. részére meg írtam vmit, de ott sztem benulláztam magam, arra már idő se volt.
Kép
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.05.08. 18:56:15

vargaakos írta:Megérkeztem matek emeltről. Kemény volt sztem is, én is végigszenvedtem. Szintén a 7es volt amit kihagytam. A valószínűségesbe a második két rész sztem [auto_cenzúra] lett. A ABCDEF csapatost felírtam, kijött, remélem megérti a tanár az 1 oldal magyarázást. :D Koszinusztétellel fejeztem be az utolsót, remélem akkor az bejön. :D Többiben is biztos elszórakoztam pár pontot, 70% meglenne már örülnék mint mondtam, első rész tényleg nem volt vészes annyira, a második durva volt azért. Középre is többen mondták h [auto_cenzúra] volt mint h jó, most nincs időm átnézni, törizek inkább kicsit.
Sok sikert hnap is!
Te hogy csináltad a valószínűségest?
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.05.08. 15:05:25

Megnéztem a magyar megoldókulcsot, a szövegértésem 40-ből 29, a szövegalkotásból meg ahogy néztem a javítási szempontokat szerintem 60-ból egy jó 35-40 megvan, úgyhogy 60 fölött meg lesz, azt megpróbálom felhúzni kb 70-re és teljesen elégedett leszek! :) Ha sikerül!

Matek: hát nem tudom. Nem mondom hogy nehéz volt, viszont nagyon úgy érzem hogy elszúrtam! :roll:

Egyébként vészmegoldásnak jelöltem be 3. helyen Debrecenben a környezettant?! Erről tud valaki valamit, vélemény, esetleg tapasztalat stb.., nem sok jót hallottam róla. :?
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
vargaakos
Capitá del Barça

2012.05.08. 14:31:28

Megérkeztem matek emeltről. Kemény volt sztem is, én is végigszenvedtem. Szintén a 7es volt amit kihagytam. A valószínűségesbe a második két rész sztem [auto_cenzúra] lett. A ABCDEF csapatost felírtam, kijött, remélem megérti a tanár az 1 oldal magyarázást. :D Koszinusztétellel fejeztem be az utolsót, remélem akkor az bejön. :D Többiben is biztos elszórakoztam pár pontot, 70% meglenne már örülnék mint mondtam, első rész tényleg nem volt vészes annyira, a második durva volt azért. Középre is többen mondták h [auto_cenzúra] volt mint h jó, most nincs időm átnézni, törizek inkább kicsit.
Sok sikert hnap is!
Kép
Lezárt