Üzenetek mindenkinek - archív

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
gonosz
Jugador d'estrella

2008.06.05. 11:13:41

Hm. Szálasi: kajakhülye-paraszt, nyilasok: buták, mint a raklap...nem nagyon értem Zsolti hozzászólását én sem... :?
Més que un club!!! CsakaBarca!!!!
Vito
Llegenda del Barça

2008.06.05. 11:01:39

gonosz írta:Vito!

Félreértesz! Én mélységesem megvetem az akkori "békéltetőinket" a mai napig...elég jól ismerem az akkori politikai és társadalmi hátterét és az igazságtalanságát Trianonnak (már csak a tanulmányaim miatt is..), soha nem mondanám, hogy jogos volt..és tényleg nem csatolgatnak el országrészeket máshonnan, csak mert kisebbségi problémával küzdenek, de nem is ezt mondtam..a két dolgot válaszd el egymástól! Én egyszer arra akartam rávilágítani, hogy nem lenne ma már értelme visszacsatolni a területeinket (vagy csak sokkal kisebb részét), másrészt mondtam a nemzetiségeket, más aspektusban, de lehet, hogy nem emeltem ki eléggé.
Az akkori nagyhatalmaknak pedig nem állt érdekében életben hagyni a Monarchia utódállamait és nyilván a lehető legkisebb részekre kellett bontaniuk, hogy ne jelentsenek veszélyt a későbbiekben, ez igaz. Valahogy mégis kiderült, hogy mennyire életképtelen kreálmány volt a versailles-i békerendszer, mert nem véletlenül lett itt egy 2.vh....
értem gonosz!
mielőtt félreértenétek, én sem a visszacsatolásért agonizálok
Zsolti írta:lassan lecserélhetitek az avatarokat is szálasira,vagy nyilaskeresztre.... :roll:
:shock: wtf?
miért :?:
ha valakitől, akkor tőlem nagyon messze áll a nyilaskereszt és szálasi eszméje...
:roll:
gonosz
Jugador d'estrella

2008.06.05. 10:53:12

Vito!

Félreértesz! Én mélységesem megvetem az akkori "békéltetőinket" a mai napig...elég jól ismerem az akkori politikai és társadalmi hátterét és az igazságtalanságát Trianonnak (már csak a tanulmányaim miatt is..), soha nem mondanám, hogy jogos volt..és tényleg nem csatolgatnak el országrészeket máshonnan, csak mert kisebbségi problémával küzdenek, de nem is ezt mondtam..a két dolgot válaszd el egymástól! Én egyszer arra akartam rávilágítani, hogy nem lenne ma már értelme visszacsatolni a területeinket (vagy csak sokkal kisebb részét), másrészt mondtam a nemzetiségeket, más aspektusban, de lehet, hogy nem emeltem ki eléggé.
Az akkori nagyhatalmaknak pedig nem állt érdekében életben hagyni a Monarchia utódállamait és nyilván a lehető legkisebb részekre kellett bontaniuk, hogy ne jelentsenek veszélyt a későbbiekben, ez igaz. Valahogy mégis kiderült, hogy mennyire életképtelen kreálmány volt a versailles-i békerendszer, mert nem véletlenül lett itt egy 2.vh....
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2008.06.05. 10:43:09

lassan lecserélhetitek az avatarokat is szálasira,vagy nyilaskeresztre.... :roll:
Vito
Llegenda del Barça

2008.06.05. 10:19:07

gonosz írta:Azt az országot az első világháború előtt már csak nagyon nehezen lehetett abban a formában együtt tartani. A nemzetiségeket valahogy mindíg kifelejtettük az egyezkedésből, egészen 1848. óta és ez megbosszulta magát, ami kapóra jött a békeszerződésnél az antantnak is. Ebbe bele lehetne menni, de nem itt és amúgy is kevés lenne rá a hely :)....
ha jól belegondolunk, a mai Európában szinte nincs olyan állam(még ma sem!), ahol ne küzdenének a kisebbséggel, mégsem csatolgatnak ide és oda országnyi területeket.
a győztes hatalomnak nem állt érdekükben életben hagyni egy gazdaságilag és politikailag erős közép-európai államot, ennél egyszerűbb merényletet pedig ki sem találhattak volna.
a 'mi lett volna ha' dolgoknak valóban nincs értelme, de ettől függetlenül tény, hogy az Magyarországot egy tollvonással fosztották meg a gazdasága, ipara mozgatórugóitól.
Shandor írta:Személy szerint annyit szeretnék kiemelni, hogy az egyes hozzászólásokon látszik igazán a tragédia: a középiskolában nem tanították, tanítják meg normálisan Trianont, a szovjet megszállást, s annak következményeit a mindennapokra. De hogyan is lehetne ezt elvárni a döntően a szocializmus idején tanult tanároktól, akiknek igyekeztek minél erősebben a fejükbe súlykolni bizonyos eszméket és kiírtani a magyarság minden egyes szikráját is?
még ehhez szeretnék fűzni egy megjegyzést.
nekem sokkal szomorúbb az, hogy ez a helyzet mára sem változott!
akkor 'legalább' volt kibúvó, tiltottak, megfigyeltek. ma viszont semmi sem gátolja meg a társadalmat, hogy informálódjon, tisztában legyen a dolgokkal, a közöny és a tájékozatlanság mégis egyre nagyobb.

akkor háttér (könyvek, internet) nem volt a téma felgöngyölítésére, most pedig igény nincs... engem ezutóbbi sokkal jobban aggaszt...
gonosz
Jugador d'estrella

2008.06.05. 09:45:43

Azt az országot az első világháború előtt már csak nagyon nehezen lehetett abban a formában együtt tartani. A nemzetiségeket valahogy mindíg kifelejtettük az egyezkedésből, egészen 1848. óta és ez megbosszulta magát, ami kapóra jött a békeszerződésnél az antantnak is. Ebbe bele lehetne menni, de nem itt és amúgy is kevés lenne rá a hely :)....
Ha akkor nem csatolják el azokat a területeket, akkor bizonyára gazdagabbak vagyunk (felső-magyarországi bányavárosok, érchegységek Erdélyben, só- és ércbányák, stb.), de egy soknemzetiségű, kicsit problémás ország lennénk...viszont ez az, amibe igazán nem szabad belemenni...a történész alapvető buktatója is mindíg az a kérdés, hogy "Mi lett volna ha...?" Ez nem objektív, nem lehetséges....nem érdemes ezen filózni....
Ezzel nyilván nem azt mondom, hogy nem kell tudni, ismerni, érteni a dolgokat, csak azt, hogy a mi lett volna típusú dolgok mindíg belevezetnek az ingoványba.
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.06.05. 06:33:58

fir3bird írta:Egyrészt.Másrészt mit kezdenénk egy akkora országgal?Ebben a kicsiben is káosz van...
Azért akkora területtel nyilvánvalóan gazdagabb, fejletebbet ország lennénk, és alighanem európa közepén egy ilyen nagy álamtól mindenki tartana. Ezért is vették el tőlünk.
in to exile
depth
Capitá del Barça

2008.06.05. 02:34:58

Shandor írta: Ami a mai magyar társadalmat illeti: szerintetek miért lop, csal, hazudik rengeteg magyar (sajnos a többség)?
Ez Magyarországon nem a magyarokra jellemző, de szerintem ezt te is tudod, ebbe nem mennék bele, nem ide való. De inkább úgy mondom akkor, h én ezeket nem nevezném magyaroknak, van nekik más nevük is.

Az meg, h ne hátra nézzünk, hanem előre a jövőbe.. hát nemtom'.. Ha ilyen kilátástalan a jövő, ha ennyire a deviancia minden formája felé haladunk, akkor inkább néznék hátrafelé vagy inkább látnám a jövőt a múlt valamilyen formájában. Remélem érthető.

Elfelejteni meg miért felejtsük el?
A zsidók elfogják felejteni valaha a holokausztot?
Az amcsik elfogják valaha felejteni 9/11et?

Nemhiszem, és azért ez szvsz nagyobb sorscsapás volt.
Shandor
Jugador d'estrella

2008.06.05. 02:12:06

Érdekes kérdés feszegetni a magyar történelmet, s annak jelenkori kihatásait a mindennapjainkra. Ugyanis ez nem egyszerű: SZU, Trianon, Habsnurg-ház, török, tatár kérdés. Elnyomók és kifosztók. Ezek tények, elfeledni nem szabad, emlékezni kell, de nem hungarista módra. (megjegyzés: Európát mi megmentettük a tatártól, töröktől /nyugodtan mondhattuk volna pl a töröknek: nesze nektek évi x ezer kg arany, menjetek csak Bécsnek, úgy is az volt a céljuk, mi éppen csak rossz helyen voltunk/)

Ami a mai magyar társadalmat illeti: szerintetek miért lop, csal, hazudik rengeteg magyar (sajnos a többség)? Miért keresi mindenütt a kibúvót pl az adófizetés alól?
Hát azért, kérem szépen, mert benne van a génjeiben, így szocializálódott, hogy "na, most tudok viszonylag nyugi van, valamennyit le tudok nyúlni, most van rá módom és lehetőségem, ugyanis jön majd úgyis egy új tatár, török, habsburg, szovjet, aki majd elvesz tőlem megint mindent, s akkor majd rossz lesz nekem, ezért most kell jól éreznem magam, stb". Az is rendkívül érdekes, miért adósodik el ennyire a magyar, de ez már máshova vezet...

Személy szerint annyit szeretnék kiemelni, hogy az egyes hozzászólásokon látszik igazán a tragédia: a középiskolában nem tanították, tanítják meg normálisan Trianont, a szovjet megszállást, s annak következményeit a mindennapokra. De hogyan is lehetne ezt elvárni a döntően a szocializmus idején tanult tanároktól, akiknek igyekeztek minél erősebben a fejükbe súlykolni bizonyos eszméket és kiírtani a magyarság minden egyes szikráját is?

Nagyon sok esetben,sajnos, ez sikerült. S ez nagyobb átka az átkos rendszernek, mint a felhalmozott államadósság, a beszervezések, lehallgatások, verések, stb. Elvették az ország lelkét tápláló egészséges nemzethez tartozás érzését, a magyarságtudatot ettől a néptől. Csak abba gondoljon bele mindenki, ha holnap látna egy Kossuth, Széchenyi vagy Deák arcával ellátott pólóban elsétálni maga mellett egy embert, mi lenne az első gondolata?

Ugye?! Na, ez a baj. Szerintem.
Aprieto

2008.06.05. 00:13:53

Nos részben igazatok van, nem csupán hátrafelé kell nézni, sokkal inkább előretekinteni.
Másrészről a magyar emberek között vannak olyanok is, akik a történelemkönyveken túl mást is, többet is tudnak Trianonról és a következményeiről. Lehet hogy csak kíváncsiságból többet néztek utána vagy mint az én esetemben dédapám (nyugodjék békében) vagy egyéb rokon világosította fel néhányunkan konkrétabban. Szerintem ez nem túlzott magyarság, csupán a dolgokat jobban látják ezek az emberek.

A magyaroknak mindig a történelemben nyelniük kellett, ennek a tetőpontja volt 1920 június 4-én aláírt "béke"szerződés.
Itt az egész magyarságot csonkították meg és ezt is természetesen le kell nyelnünk. "Természetesen" a legtöbb magyar ember is azt mondja, mit kell ezen még rágódni? Ez van, kész.

Nos igen. Csakhogy ennek a szerződésnek a következményeként többtízezer/több százezer ember vesztette el kapcsolatát egymással, családtagjaikkal, ismerőseikkel, csak azért, mert 5 km-rel arrébb laktak.
Ezen emberek leszármazottai joggal gondolhatják úgy: ennek nem kellett volna megtörténnie és a világ legnagyobb igazságtalanságát követték el Versaille-ban a Magyar nép ellen.

Én is így gondolom.

A felelős a mindenkori akaratgyenge, puhány vezetés.

Valószínüleg már soha nem lesz igazság, azért reménykedni még szabad.

Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2008.06.05. 00:10:35

Szomorú és igazságtalan.

Ráadásra -ha jól tudom- 1980-ban (60 év elteltével) az országtól elcsatolt területeken élő lakosság a szerződés értelmében még szavazhatott volna arról, hogy hová is tartozzanak. A válasz egyértelmű lett volna. Viszont a szovjetunió miatt nem történt meg ezen esemény. :roll:

Nem igazán rajongok a történelemért.
gonosz
Jugador d'estrella

2008.06.05. 00:06:05

fir3bird írta: Igen, mindkét háborúban "rossz oldalra pártoltunk".

[
Nem nagyon volt választásunk.... :?
gonosz
Jugador d'estrella

2008.06.05. 00:03:20

Na csak egy pillanat..a múlt fontos...vannak olyan mondások, hogy "Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátjan sem!" ezt levetítheted nyugodtan a történelemre is...de hogy is tanuljunk a saját hibáinkból, ha azt sem tudják egyesek, hogy mik voltak azok...azt sem, hogy voltak... :? Ismerni kell a múltat, néha erőt ad, néha tanulsz belőle nagyon sokat, de nem lehet benne élni ez igaz.
gekkodan
Director del Fútbol

2008.06.04. 23:53:01

Egy dologhoz nagyon ért ez az ország: hátrafelé mi nézünk a legjobban. Csak azt felejtik el egyesek, hogy ettől tartunk ott ahol tartunk.

Retrográd az egész nép, nem pedig motivált és jövő-orientált. Miért lepődnék meg, hogy itt tartunk? ...
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Vito
Llegenda del Barça

2008.06.04. 23:51:06

miért kellene elfelejteni :?:
tatárjárás?
törökök?
egy olyan pontja a magyar történelemnek, ami alapvetően meghatározta (természetesen negatív irányban) a magyarság életét.
nekem kicsit kemény, hogy csak a kisebb ország, a kevesebb probléma és a kevesebb roma jut eszetekbe trianonról
...
:roll:

Kép
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2008.06.04. 22:55:20

lionelmessi19 írta:
Az agresszívab válfajuk pedig... namind1.
azokról csak annyit,hogy kb. azt sem tudják mi az,hogy trianon...csak hogy legyen egy újabb dolog,ami miatt ütni lehet köbböö...meg a magyar gárda....éljen..meg a kurucinfóponthu..yeyeye... :lol: :oops:
Andris
Adminisztrátor

2008.06.04. 22:51:06

Így van, sose értettem hogy mért sírnak még mindig a lecsatolt területek után. Szomorú dolog, sajnálom, hogy nem egy nagyobb országban élhetek, hogy sok sok magyar el lett szakítva, az erdélyi magyar embereket például imádom, hatalmas jófejek, többségük.

De ennyi idő után ezt siratni, és ez ellen 'tiltakozni' és miegymás... egész egyszerűen a nagyon önérzetes hungaristákról az a véleményem, hogy ilyen szempontból nagyranőtt ovodások.

Az agresszívab válfajuk pedig... namind1.

Szal nemértem őket, sokkal több és jobb dolog lehet annál, mint h Trianonért jajjveszékelnek, amitől igazán magyarnak és az ősökhöz hűnek érezhetnék magukat.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
fir3bird
Entrenador del Barça

2008.06.04. 22:45:07

Los Banditos írta:Jól kicsesztek velünk, az biztos. Mondjuk ha az I. VH-ban nem, akkor a II.-ba vették volna el. Sajnos legtöbbször vesztes ország voltunk/vagyunk.
Igen, mindkét háborúban "rossz oldalra pártoltunk".
Zsolti írta:ja...88 éve Magyarország államformája már nem rántotthús... :oops:
sztem éppen elég rég volt ez már ahhoz,hogy elfelejtsük..meg mit érnénk el vele,ha visszaadnák? kb 2X annyi roma lenne az országban..aztán meg azért rína mindenki.. :roll:
Egyrészt.Másrészt mit kezdenénk egy akkora országgal?Ebben a kicsiben is káosz van...
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2008.06.04. 22:42:29

ja...88 éve Magyarország államformája már nem rántotthús... :oops:
sztem éppen elég rég volt ez már ahhoz,hogy elfelejtsük..meg mit érnénk el vele,ha visszaadnák? kb 2X annyi roma lenne az országban..aztán meg azért rína mindenki.. :roll:
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.06.04. 21:02:18

grecki írta:Lehet én vagyok a tudatlan, de ez most mi is? (trianon?)
Az.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.06.04. 20:59:24

Lehet én vagyok a tudatlan, de ez most mi is? (trianon?)
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.06.04. 20:57:38

Jól kicsesztek velünk, az biztos. Mondjuk ha az I. VH-ban nem, akkor a II.-ba vették volna el. Sajnos legtöbbször vesztes ország voltunk/vagyunk.
in to exile
Vito
Llegenda del Barça

2008.06.04. 20:53:37

visca el barca írta:1920. 06. 04.

88 év

:(
visca el barca
Presidente del Barça

2008.06.04. 15:14:45

1920. 06. 04.

88 év
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Chris0527
Entrenador del Barça

2008.06.03. 22:31:51

visca el barca írta:nahátezmeg :shock:
aszongya'angorarabbit'
hát sztem elég macska feje van
Téll macsaka feje van de cask ha az orrát nézed :D
Lezárt