Offtopic #2
- faithnomore
- Entrenador del Barça
valaki segítene nekem?
azt szeretném megtudni hogy lehet az aláírásomba beékelni egy ilyen jó képet.
Próbálkoztam már egyszer-kétszer de eddig még nem sikerült.
Valaki segítene?
azt szeretném megtudni hogy lehet az aláírásomba beékelni egy ilyen jó képet.
Próbálkoztam már egyszer-kétszer de eddig még nem sikerült.
Valaki segítene?
- Messa
- Az EuroBarca Utánpótlása
CFirpo3 bannerének jobb oldalán Pinto mellett ki van? 
Szerk: Már megvan. Victor Sánchez.

Szerk: Már megvan. Victor Sánchez.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
- Bányász
- Rendfenntartó - moderátor
Köszönöm.
Azt hiszem így már világosabb mi is történik.
Az viszont tök érdekes,h mennyire ellentétes véleményeket hallani erről az egész dologról...
Vannak akik világvége hangulatban beszélnek róla mások szerint meg nem para....

Azt hiszem így már világosabb mi is történik.

Az viszont tök érdekes,h mennyire ellentétes véleményeket hallani erről az egész dologról...
Vannak akik világvége hangulatban beszélnek róla mások szerint meg nem para....

"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."
"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Kedves Bányász! AZt hiszem találtam Neked egy olyan cikket ami pontosan levezeti mi is történik most és miért alakult ki. Tömör, összefoglaló. Ennél jobban még én sem magyarázhatnám el
"Amint arról nemrég a Hetek is beszámolt (Elárverezett otthonok. Hetek, 2007. május 11.) az USA-ban évekkel ezelőtt úgymond „telítődött” a jelzáloghitelek piaca, így a profitéhes bankok (és ingatlanbefektetők!) „kénytelenek voltak” olyan ügyfeleknek is hitelt nyújtani, akiket normál körülmények között elutasítottak volna. Ezek az úgynevezett sub-prime ügyfelek, akiknek a hitelei alkotják a szóban forgó „másodlagos jelzálogpiacot”. A sub-prime hiteleknek köszönhetően újra fellendültek a lakáseladások, az ügyfelek eleinte törlesztették, amit kell, a bankok pedig „kockázatkezelés” címén eladták követeléseiket a nagy kockázati tőkealapoknak, amelyek a kamatokra és tőketörlesztésekre alapozva kötvényeket bocsátottak ki és értékesítettek. Eleinte mindenki örült, csak néhány kritikus hang szajkózott holmi „ingatlanpiaci lufiról”…
Pár hete azonban kiderült, hogy lehetetlenné vált a lakáshitelezés néhány amerikai bank és hitelfelvevő számára, mivel az elmúlt fél év alatt 926 ezer végrehajtási eljárás és lakásárverezés indult olyan sub-prime jelzáloghiteles törlesztők ellen, akik nem tudták fizetni a részleteket.
Az aktuális pánik viszont akkor robbant ki, amikor az amerikai Bear Stearns két, másodlagos hitelekre épülő kockázati tőkealapjának vezetője, fejvesztés terhe mellett bejelentette, hogy „gyakorlatilag nem maradt semmi érték az alapban”. Bár az anyacég Stearns még dobott egy 1,6 milliárd dolláros mentőövet a két hedge fundnak, a bukás ennek ellenére elkerülhetetlen volt. A sub-prime ügyfelek ugyanis élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy ha megszorulnak, akkor hónapokig alig törlesztenek. Az ilyen ügyfelek aránya pedig néhány államban még a 20 százalékot is elérte. Ennek következtében az összesen 3 milliárd dollárt kezelő két cég pár nap alatt elvesztette a vagyona felét!
De még ennél is rosszabb lehet a helyzet, ha más hitelek is beomlanak. Ha például az elsődleges jelzálogfelvevők is elmaradnának törlesztéseikkel, vagy nagyszámú vállalat menne csődbe, akkor nincs az a gyógyszer, ami megelőzhetne egy komolyabb pénzügyi válságot. A nemzetközi elemzők szerint azonban erre kevés az esély: a világgazdaság szokatlanul erős, és az Egyesült Államok GDP-je éves szintre vetítve 3,4 százalékkal nőtt a második negyedévben, és csúcsra járnak a foglalkoztatottsági mutatói is. A nagy feltörekvő piacok közül pedig India és Kína is erős iramot diktál.
Most a Stearns összeomlásának hatására estek a kötvénytulajdonos vállalatok és a lakáseladásokban érdekelt cégek profitkilátásai. Ennek következtében romlottak a fő tőzsdeindexek (például az S&P 500), ami aztán láncreakcióként az összes többi, közvetve-közvetlenül hozzájuk kötött nemzeti indexet – mint például a német DAX-ot vagy a magyar BUX-ot is – lenyomta. A hatás egész Európát, de még Kínát és Ausztráliát is érintette. Hála a globális tőkepiacnak, a sub-prime ügyfelek ugyanúgy lehúzták a brit Marks&Spencer-részvények árfolyamát, mint a francia BNP Paribas-t.
„Egyelőre még nem tudni, lesznek-e újabb meglepetések” – nyilatkozta lapunknak az eset kapcsán Barcza György, az ING Bank makroelemzője. A szakértő szerint az biztos, hogy Európában újabb kamatemelésekre és a részvényárfolyamok további esésére kell számítani. Akik – ennek hallatán – esetleg most akarják kihasználni a gyenge árfolyamokat, azokat Barcza óvatosságra inti: „Senki sem tudja, hol van az igazi mélypont. Ilyen esetekben biztonságosabb megoldás inkább a lekötött betétek és állampapírok arányát növelni a kisbefektetői portfóliókban.” Szerencsés egybeesés ugyanis, hogy a hazai bankok is épp most kínálnak évi tíz-tizenkét százalékos betétlekötéseket, amelyek a jelen helyzetet tekintve kedvező alternatívát jelentenek a kockázatos részvénymanőverekkel szemben. Ezt a véleményt erősítik meg a – nemzetközi piacon hangadónak számító – Royal Bank of Scotland stratégái is: a hitelpiacok még nincsenek túl a problémák nehezén, így „az esésbe belevásárolni” túlzottan korainak bizonyulhat.
És hogy mikor jön újra a szélcsend? „Meglátjuk mi lesz, ez még csak egy átmeneti sokk. A piacokon áttört egy-két lélektani szint, de a piacok eleve hullámokban működnek” – elemezte a történteket a Hetek számára Polczer István, az amerikai AIG Biztosító egyik hazai üzletágának vezetője. A hullámok mérete viszont változó. A globalizmus és a „minden mindennel összefügg” elv erősödése miatt pedig egyre inkább elhúzódik a korrekció: míg régebben 1-2 hónap alatt helyreállt a piac, most legjobb esetben is 3-6 hónapos „rehabilitációval” kell számolnunk."

"Amint arról nemrég a Hetek is beszámolt (Elárverezett otthonok. Hetek, 2007. május 11.) az USA-ban évekkel ezelőtt úgymond „telítődött” a jelzáloghitelek piaca, így a profitéhes bankok (és ingatlanbefektetők!) „kénytelenek voltak” olyan ügyfeleknek is hitelt nyújtani, akiket normál körülmények között elutasítottak volna. Ezek az úgynevezett sub-prime ügyfelek, akiknek a hitelei alkotják a szóban forgó „másodlagos jelzálogpiacot”. A sub-prime hiteleknek köszönhetően újra fellendültek a lakáseladások, az ügyfelek eleinte törlesztették, amit kell, a bankok pedig „kockázatkezelés” címén eladták követeléseiket a nagy kockázati tőkealapoknak, amelyek a kamatokra és tőketörlesztésekre alapozva kötvényeket bocsátottak ki és értékesítettek. Eleinte mindenki örült, csak néhány kritikus hang szajkózott holmi „ingatlanpiaci lufiról”…
Pár hete azonban kiderült, hogy lehetetlenné vált a lakáshitelezés néhány amerikai bank és hitelfelvevő számára, mivel az elmúlt fél év alatt 926 ezer végrehajtási eljárás és lakásárverezés indult olyan sub-prime jelzáloghiteles törlesztők ellen, akik nem tudták fizetni a részleteket.
Az aktuális pánik viszont akkor robbant ki, amikor az amerikai Bear Stearns két, másodlagos hitelekre épülő kockázati tőkealapjának vezetője, fejvesztés terhe mellett bejelentette, hogy „gyakorlatilag nem maradt semmi érték az alapban”. Bár az anyacég Stearns még dobott egy 1,6 milliárd dolláros mentőövet a két hedge fundnak, a bukás ennek ellenére elkerülhetetlen volt. A sub-prime ügyfelek ugyanis élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy ha megszorulnak, akkor hónapokig alig törlesztenek. Az ilyen ügyfelek aránya pedig néhány államban még a 20 százalékot is elérte. Ennek következtében az összesen 3 milliárd dollárt kezelő két cég pár nap alatt elvesztette a vagyona felét!
De még ennél is rosszabb lehet a helyzet, ha más hitelek is beomlanak. Ha például az elsődleges jelzálogfelvevők is elmaradnának törlesztéseikkel, vagy nagyszámú vállalat menne csődbe, akkor nincs az a gyógyszer, ami megelőzhetne egy komolyabb pénzügyi válságot. A nemzetközi elemzők szerint azonban erre kevés az esély: a világgazdaság szokatlanul erős, és az Egyesült Államok GDP-je éves szintre vetítve 3,4 százalékkal nőtt a második negyedévben, és csúcsra járnak a foglalkoztatottsági mutatói is. A nagy feltörekvő piacok közül pedig India és Kína is erős iramot diktál.
Most a Stearns összeomlásának hatására estek a kötvénytulajdonos vállalatok és a lakáseladásokban érdekelt cégek profitkilátásai. Ennek következtében romlottak a fő tőzsdeindexek (például az S&P 500), ami aztán láncreakcióként az összes többi, közvetve-közvetlenül hozzájuk kötött nemzeti indexet – mint például a német DAX-ot vagy a magyar BUX-ot is – lenyomta. A hatás egész Európát, de még Kínát és Ausztráliát is érintette. Hála a globális tőkepiacnak, a sub-prime ügyfelek ugyanúgy lehúzták a brit Marks&Spencer-részvények árfolyamát, mint a francia BNP Paribas-t.
„Egyelőre még nem tudni, lesznek-e újabb meglepetések” – nyilatkozta lapunknak az eset kapcsán Barcza György, az ING Bank makroelemzője. A szakértő szerint az biztos, hogy Európában újabb kamatemelésekre és a részvényárfolyamok további esésére kell számítani. Akik – ennek hallatán – esetleg most akarják kihasználni a gyenge árfolyamokat, azokat Barcza óvatosságra inti: „Senki sem tudja, hol van az igazi mélypont. Ilyen esetekben biztonságosabb megoldás inkább a lekötött betétek és állampapírok arányát növelni a kisbefektetői portfóliókban.” Szerencsés egybeesés ugyanis, hogy a hazai bankok is épp most kínálnak évi tíz-tizenkét százalékos betétlekötéseket, amelyek a jelen helyzetet tekintve kedvező alternatívát jelentenek a kockázatos részvénymanőverekkel szemben. Ezt a véleményt erősítik meg a – nemzetközi piacon hangadónak számító – Royal Bank of Scotland stratégái is: a hitelpiacok még nincsenek túl a problémák nehezén, így „az esésbe belevásárolni” túlzottan korainak bizonyulhat.
És hogy mikor jön újra a szélcsend? „Meglátjuk mi lesz, ez még csak egy átmeneti sokk. A piacokon áttört egy-két lélektani szint, de a piacok eleve hullámokban működnek” – elemezte a történteket a Hetek számára Polczer István, az amerikai AIG Biztosító egyik hazai üzletágának vezetője. A hullámok mérete viszont változó. A globalizmus és a „minden mindennel összefügg” elv erősödése miatt pedig egyre inkább elhúzódik a korrekció: míg régebben 1-2 hónap alatt helyreállt a piac, most legjobb esetben is 3-6 hónapos „rehabilitációval” kell számolnunk."
- Bányász
Reggel korán keltem így volt szerencsém megnézni a Tényeket.Megint a fele a gazdasági válságról szólt(az MKB már nem ad deviza hiteleket).
Az a baj,h nem látom át ezt az egészet!
Hogy lehet az,h néhány amerikai bank csődje miatt az egész világ ekkora krixkrax került?Tippjeim vannak de nem tudom helytállóak e...
Az a baj,h nem látom át ezt az egészet!
Hogy lehet az,h néhány amerikai bank csődje miatt az egész világ ekkora krixkrax került?Tippjeim vannak de nem tudom helytállóak e...

"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."
"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
- senzu
- Entrenador del Barça
jól döntöttélPerrero írta: amúgy Ő a győztes:
1 darab GIGABYTE GA-EP35-DS3 (ö1)
- Nettó ár: 17.960 Ft
1 darab INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX (ö1)
- Nettó ár: 28.797 Ft
1 darab KINGSTON 2048Mb DDR2 800Mhz (ö1)
- Nettó ár: 6.210 Ft
1 darab SAPPHIRE HD3850 512MB GDDR3 HTD Full PCIE (ö1)
- Nettó ár: 17.361 Ft
1 darab SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2 (ö1)
- Nettó ár: 11.200 Ft
1 darab NEC AD-7200S (ö1)
- Nettó ár: 4.000 Ft
1 darab GENIUS ErgoMedia 700 (ö1)
- Nettó ár: 5.120 Ft
1 darab COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite (ö1)
- Nettó ár: 7.720 Ft
1 darab FSP BlueStorm II. 500W (ö1)
- Nettó ár: 13.320 Ft
1 darab MANTA MM622 (ö1)
- Nettó ár: 6.240 Ft
1 darab iPon Barion Konfiguráció (összerakott) összeépítése (ö1)
- Nettó ár: 1.500 Ft
Összesen fizetendő:
- Nettó: 119.428 Ft
- Bruttó: 143.313 Ft

-
- Director del Fútbol
És most okés? Ha volt képzési kód a listán, akkor simán mennie kell, főleg ha jogviszonyod is van melléPerrero írta:mint írtam lejjebb, a sulim nem volt megfelelő, bár ott azt mondták, hogy felvehetem..

Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!
Yaya Touré - a szikla.
SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Yaya Touré - a szikla.
-
- Director del Fútbol
Az enyémet nem, mert közöm nincs a Diákhitelhez, csak mint partner-kapcsolat, hála istennek nem adtam a nevemet hozzá:) De egyébként az max a postán múlhatott, ilyen szituról még nem hallottam. És kiderült miért nem kaptad meg?Perrero írta:akkor lehet, hogy a te anyádat szidtam tavaly, szept 13án adtam le az igénylést, és télleg 1-2-3-4 nappal utalás elött kaptam, h bocs buktagekkodan írta:Diákhitel lesz és pont. Nem törölte el senki és megkapod Csongor, no para. Ha hibásan töltöd ki, akkor 1 hétre rá már szóltak volna, ha nem kaptál semmit, jön a pénz szerdán.
Kicsit közel áll a munkám ehhez, uh megnyugtatok mindenkit!
písz
Yaya Touré - a szikla.
Yaya Touré - a szikla.
- Bányász
gekkodan!
Engem megnyugtattál
Bár nem mintha nagyon paráztam volna,h mi lesz velem a nagy válságba.
Mondjuk a Lehman Brothers csődje megviselte egy kicsit a pénztárcám de nem aggódok.
Engem megnyugtattál

Mondjuk a Lehman Brothers csődje megviselte egy kicsit a pénztárcám de nem aggódok.

-
- Director del Fútbol
Az egész pénzpiaci pánik sokkal nagyobbra van durrantva a médiában, mint amekkora. A gazdaságban jellemző, évtizedeken keresztül megszokott rövid dekonjunktúrás időszak következik. Egyszer szabadpiacot akartunk = 1929, utána még szabadabbat = 1973, most pedig visszasírjuk a minimális állami beavatkozást = 2008.Bányász írta:Én is ezen gondolkoztam.senzu írta:egyébként visszatérve a diákhitelre, ha egyszer előírja a szerződést, akkor már nem bukhat rajta nem? a hitelezőnek is tartania kell a feltételeket
Szerintem csak az bukhat a dolgokon akinek deviza hitele van nem?![]()
Bár a híradóban mint ha olyasmit hallottam volna,h a kintlévő hiteleken emelhetnek kamatot a bankok vagy mi...de azt ez lehet hülyeség.
A deviza kérdésről pedig annyit, hogy aki eddig forintalapú hitelt vett fel, az már önmagában téphette a haját, világválságtól függetlenül. Aki CHF-ben, vagy EUR-ban vett fel hitelt, az 1-2%-os kamatemelésre számíthat, de ne aggódjon.
A hitelpiacot sokkal jobban fogja érinteni abból a szempontból, hogy az új hitelfelvekők "jó adós" státusza 1000x jobban meg lesz vizsgálva. Tessék csak hitelkártyát igényelni, sokáig használni, rendesen fizetni és úgy mindenki fog kapni hitelt. Eljött az a világ, amikor akkor válunk majd hitelképessé, ha abban az esetben is hitelből éltünk, amikor nem lett volna rá szükség.
Nehezebb lesz hitelt kapni, de a régiek, ha a két említett valutában van hitelük, ne aggódjanak, de egy picit drágább lesz.
Yaya Touré - a szikla.
Yaya Touré - a szikla.
- Bányász
Nem is ezen ment a para,h lesz e vagy sem.gekkodan írta:Diákhitel lesz és pont. Nem törölte el senki és megkapod Csongor, no para. Ha hibásan töltöd ki, akkor 1 hétre rá már szóltak volna, ha nem kaptál semmit, jön a pénz szerdán.
písz

Egyébként egyszer én fel akartam venni,kitöltöttem a lapot meg minden de nem kaptam meg a pénzt mert megszűnt a jogviszonyom...de nem szóltak,h nem kapom meg.

-
- Director del Fútbol
Diákhitel lesz és pont. Nem törölte el senki és megkapod Csongor, no para. Ha hibásan töltöd ki, akkor 1 hétre rá már szóltak volna, ha nem kaptál semmit, jön a pénz szerdán.
písz
písz
Yaya Touré - a szikla.
Yaya Touré - a szikla.
- senzu
- Entrenador del Barça
az a legnagyobb gond, hogy ez a világválság para annyira átláthatatlanBányász írta:Én is ezen gondolkoztam.senzu írta:egyébként visszatérve a diákhitelre, ha egyszer előírja a szerződést, akkor már nem bukhat rajta nem? a hitelezőnek is tartania kell a feltételeket
Szerintem csak az bukhat a dolgokon akinek deviza hitele van nem?![]()
Bár a híradóban mint ha olyasmit hallottam volna,h a kintlévő hiteleken emelhetnek kamatot a bankok vagy mi...de azt ez lehet hülyeség.

- Bányász
Én is ezen gondolkoztam.senzu írta:egyébként visszatérve a diákhitelre, ha egyszer előírja a szerződést, akkor már nem bukhat rajta nem? a hitelezőnek is tartania kell a feltételeket
Szerintem csak az bukhat a dolgokon akinek deviza hitele van nem?

- Victor_Valdes
- Az EuroBarca Utánpótlása
Hát igen arról ne is beszéljünk, hogyha nem nem lát egy 200-ast az autót úgy szétszedik, hogy többet már nem lesz autó...bar errefelé inkább a "túlsó oldalon" csinálják ezt a plusz vámot...messi1918 írta:
A kamionosokkal ugyanezt csinálják/ták, régen (amikor még nem voltunk uniósok) rengetegszer előfordult, hogy apukámat vártuk, vártuk, nem jött. Hát miért nem? Szarakodtak a határon, ide egy 20 márkás, oda egy kicsi az árúból...
Tisztelet a kivételnek, mert van hála Istennek abból is egy pár, de a többségük nem ilyen!

http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
-
- Capitá del Barça
- Kapcsolat:
A kamionosokkal ugyanezt csinálják/ták, régen (amikor még nem voltunk uniósok) rengetegszer előfordult, hogy apukámat vártuk, vártuk, nem jött. Hát miért nem? Szarakodtak a határon, ide egy 20 márkás, oda egy kicsi az árúból...Victor_Valdes írta:Nagyon kiakadtunk a hétvégén. Szóval. Aki jár ki Ukrajnába (vagy lehet máshova) az tudja, hogy pl.: ha cigit akarsz vámoltatni minimum 2 óra, ha egy ember van előtted akkor is. Múlt hétvégén egy ember állt előttünk, erre a "kedves női kolléga" nyugodtan szórakozik a startlapon...teljesen lesz@rják, hogy esetleg nem érsz rá vagy valami, de ha ez nem is érdekli őket akkor is végezhetnék a munkájukat, hisz ezért fizetik őket. Ha ezt muter csinálná a munkahelyén nem sokáig dolgozna, de nem, ők megtehetik, azt hiszik ők az Istenek...![]()
Mindez azért volt a szokásosnál idegesítőbb mert a fater barátnője, elég csúnyán begörcsölt. Még jó, hogy nagyszüleim a szomszéd faluban laktak... határról gyorsan haza, utána vissza mert nagypapám otthagytuk, hátha addig sorra kerül, de nem került...2 és fél órán át vártunk arra, hogy áthozzunk 2 karton ( 20 doboz) cigarettát.
Tisztelet a kivételnek, mert van hála Istennek abból is egy pár, de a többségük nem ilyen!

..................................