2008.08.18. 08:00:44
Ma legalább a pólósaink hozták a kötelezőt, s ha minden jól alakul, akkor sem a szerbek, sem a montenegróiak nem jutnak tovább. Nem kívánom nekik, ha megküzdenek érte, s jobbak, akkor legyen úgy, azonban a szerbek mintha taktikáztak volna, ez nagyon undorító, míg a montenegrói csapatnak megvolt a nagy siker, most másnak kell átadni, nem verhetetlenek. Reméljük ez a csapat, bár sokan már kiöregedettnek vélik megmutatja, hogy a világ legjobbjai, s újra arany kerül a fiúk nyakába!!!
Másrészt a tegnapi kézilabda blamához: egyrészt én Hajdu J.-t nem tartom megfelelő edzőnek. Nyilván az vitathatatlan, hogy nem egy középszerű, avagy amatőr, hozzá nem értő szakember. Számomra egyszerűen nem szimpatikus, ami, egye-fene, nem érdekel, ha képes a lányokból kihozni a maximumot, s minimum taktikailag hozzáteszi a tőle telhetőt. Összességében az én olvasatomban nem megfelelő, mivel sem taktikailag, sem lélektanilag nem tudta felkészíteni válogatottját. Valóban érződött az utóbbi két meccsen a motiváltság, küzdeni akarás, az ütközések, a harci kedv hiánya, de ezt tetézte a rossz taktikai felkészültség. S mint minden edzőnek, úgy neki is feladata a csapatmorál szinten tartása, s ha valaki úgy kezd neki a munkájának, ahogy ő, s körvonalakban ezt sugározza: nem láttam értelmét annak, hogy én legyek a szöv. kap., de ha már felkértek, s nem volt más, elvállalom, azonban sok jót ne várjanak, megpróbáljuk azt a látszatot keleni, hogy én, s a lányok mindent megteszünk, s eztán ha elmaradunk (s ezt biztosra veszem) a magasra emelt elvárásoktól, akkor mindent ráfoghatunk a lányokra. Karrieremet tekintve, ez már csak levezetés, én már bizonyítottam, s a bankszámlámon sem lesz ettől kevesebb. Magamat is megmutathatom, azonban ha sikertelenség, s csalódás lesz, akkor én azt előre jeleztem, s mosom kezeim, mivel én mindent, a lányok azonban semmit nem tesznek a sikerért. Én egy 5.-6. hellyel már megváltónak érzem magam.
Ezt én így észleltem, természetesen lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, s nincs itt ilyen problémáról szó. Azt nem lehet vitatni, hogy nincsenek formában a játékosok, s a hozzáállással is gondok vannak, de ettől még sem nekik, sem az edzőnek nem lehet úgy belevágnia egy ilyen versenybe, hogy semmi esélyünk sincs, s be kell sz arni, s meghajolni egy előzetesen erősebb ellenfél előtt. Nagy fájdalom ez számomra, mivel előzetesen azt vártam, hogy meg fognak szakadni, vért izzadni, s egymásért küzdeni, de ehhez képest csúnyán elmaradnak a várakozásoktól. Ehhez megjegyzem, hogy nem az eredmények terén, mert én sem élek annyira álomvilágban, hogy azt mondtam, biztos éremesélyesként legalább az elődöntőig menetelünk, titkon azonban reméltem. Meglátjuk, hogy az általa említett reformok - köztük azzal, hogy 8-9 játékoson kívül a többieknek köszöni szépen, nem kér a munkájából - végeredményben milyen hatással lesz a csapatra. Én csak jókívánságaim küldeném neki, kritikám - amennyiben jogos - úgysem jut el hozzá. Szívből remélem, hogy kárpótlásként, a románok ellen, ha sziporkázó játékot, s győzelmet nem is láthatunk, legalább azt mondhatjuk, hogy jobb ellenféltől szenvedtünk vereséget úgy, hogy emelt fővel, mindent beleadva buktunk el. Hajrá csajok!
Hamarosan jönnek az evezősök..., HAJRÁ, MINDENT BELE, VELETEK VAGYUNK, BÍZUNK BENNETEK!!!
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton