Mindamellett, hogy én is totál el vagyok keseredve a vezetőség miatt, próbálom keresni a pozitívumokat, amibe kapaszkodhatok.
Kapus poszton változás nem történt.
Védelemben Matyi ment, valamint az utolsó meccseken jól beszálló Marlon, és visszahoztuk vagy inkább rajtunk maradt Verma. Ő nem rossz, csak kb szeptember végére totál le fog sérülni az egész idényre, és télen tuti védőt veszünk. Matyi tavalyi formája már elég gyenge volt, szóval középhátvéd poszton nem gyengültünk szerintem. Semedo jött Vidal mellé/elé. Benne bízom, Vidal meg jó lehet kisebb csapatok ellen, vagy előrébb is használható. Baloson nem történt változás. Összességében Semedo miatt valamelyest erősödött a védelmünk szerintem.
Középpályán túlkínálat van. A főoldali cikkel ellentétben én nem ide sorolnám semmiképpen sem Ardát. Szóval ide elvileg 1, gyakorlatilag 2 játékos jött. Ini, Busi, Rakitic az alap, ami volt tavaly is. Hozzájuk jött vissza középre SR, aki szerintem jól fog muzsikálni, és Paulinho is új fegyver lehet keretben, mivel fizikálisan elég erős játékos, aki eddig nem volt nekünk. Vele összességében főleg az ára a zavaró tényező, valamint az, hogy talán találhattunk volna jobb alternatívát is. Egyenlőre viszont nem bántanám őt. Itt maradt Gomes, akivel kapcsoaltban próbálom keresni a pozitívumot, de nem igazán tudom...talán annyiban bízom, hogy EV megtalálja a fix helyét a csapatban (mondjuk a lelátón) és ott szerepelteti. De tényleg ott kell játszatni, ahol a legkisebb kért okoz, illetve megtalálni azt a posztot ahol magához képest a legjobbját tudja nyújtani. Nincsenek illúzióim, de azért reménykedem, hogy annyira gyenge csak nem lesz idén, mint tavaly. Vagy inkább abban, hogy EV nem szerelmes bele, nem vak, és minimalizálja a játékperceit. Azzal már sokat nyerünk!

Denisnek is egyre több teret adnék, lehetőleg Ini posztján.
Elől Neymar ment. Dembelé és Deu jött. Én mindkettőben bízom, bár Ney hiányozni fog. Bízom benne, hogy a két újonc a brazilnál jobb helyzet kihasználással fog játszani. Amúgy én is a 4312, védekezésben a 442 formációt erőltetném. Messi nem megy ki szélre. Dembelé meg visszazárna, mint ahogy Neymar tette tavaly.
Amiben nagyon bízom az EV. Tapasztalt edző, aki remélem visszahozza a rövid passzos játékot, így középpályán Busi, Ini és a többiek is jobban fognak teljesíteni, fizikálisan alkalmasabbak az ilyen típusú játékra. Én mondjuk Gomes kárára inkább Rafinhát erőltetném, mert ő legalább lendületet képes adni a csapatnak, nem pedig egy fék. Illetve remélem Messi God-módban tolja a szezont, akkor bármi lehet!