Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
legkevésbé sem az ő hibája volt, LE ötlete alapból halott volt h a baloson játszatta...MessiFan írta:Legutóbbi Clásicón Mathieu teljesítményével cseppet sem voltam megelégedve.
Egyet értek. Nagyon szeretem a srác játékát, de hogy stilszerű legyek, hiányzik az X. Valahogy nincs benne tűz. Néha látni de túl sokszor teljesen steril óvatoskodó játéka van. És szerintem az edzőinknek is ez a baja. De mint lentebb is irtam látni kéne edzésen és sokkal több körülményt ismerni kéne ahhoz, hogy megitéljük azt miért ott tart ahol tart. Miért Matyi és nem ő. Abban mind egyet értünk azt hiszem van benne valami csak valahogy nem tud igazán naggyá válni. Sajna egyre többször látni, hogy a saját nevelésink nem tudják átlépni a saját árnyékuk, bármennyire is jók lennének.Bob_Marley írta: Ami Bartra-ban szerintem hiányzik még az a tökösség. Ezt valaki lejjebb írta, s nagyon igaznak tartom. Egy olyan mentalitás, hogy összeszorítom a fogamat és megmutatom az anyja Úristenit. És itt megint visszavezetem arra, hogy nem elég azt hozni mint a másik. És lehet hogy pont emiatt a mentalitás miatt nem számítanak rá az edzők sem, mert nincs meg benne a "tűz". Nem tudom, mert nem vagyunk ott edzésen, de talán ez is az oka, hogy valahogy nem tud odaérni, pedig tényleg lenne a fiúban, de nálam hasonló mint SR. Akármennyire lehet őt gúnyolni abban a fiúban lenne kraft, de olyan bárgyú, hogy így nem tud előrébb jutni. Bartra is dettó ilyen típusú ember nekem, hogy nem látom benne azt az igazi profi kisugárzást. Levante elleni bajnoki volt olyan, hogy azt mondtam ez a fiú na ez igen. Akkor volt egyébként az a kilökés is egy kísértetiesen hasonló Bales esetben Moralesszel szemben. Na az olyan volt, hogy lehetett benne látni, hogy szétszedek mindent és végig remek volt. Jó belépések a játékba, remek szerelések. Pontosság, magabiztosság, tökösség, keménység. Oké értem én hogy utána megint várni kell 2-3 meccset, de ez sajnos ilyen a versenylónak a derbin kell nagyot futni.
Ezen van a hangsúly és szerintem ezért nem játszik annyit. Lehet írni, hogy megérdemelné stb, de egyszerűen nem tud annyival jobb lenni, hogy kitűnjön. Lép feljebb a ranglétrán, de vannak előtte.Chino írta: Nehéz különbséget tenni ő és Matyi között ilyen-olyan okok miatt, de remélem ő jön ki belőle győztesen.
Nem a pitbull játékstilusra gondoltam. Bartra számomra inkább az új Marquez mint az új Puyol, de benne is volt valami erő. Kisugárzó magabiztosság, már fiatalon is. Én ezt hiányolom a srácból. Ugyanakkor lehet teljesen rosszul gondolom, sőt lehet mind rosszul gondoljuk, és más baja van vele az edzőinknek. Több dolgot látni kéne ahhoz, hogy meg tudjuk itélni.palesz77 írta:Marquez és Maldini - emlékeim szerint - meg nem ilyenek voltak, mégis klasszis védőként tartották őket számon. Más a stílusuk, nem pitbullok, de semmi gond nincs ezzel, nem csak akkor lehet valaki jó védő, ha olyan a stílusa.Feast4 írta:Ott volt anno Puyol vagy Cannavaro szinte kis túlzással kitértek előlük inkább mert mert olyanok voltak mint a gonosz maga.
Montoya-ról elég annyi, hogy vele sokkal biztosabb a védekezésünk, mint Alves-sel. Persze az előrejátékban már nincs olyan jól mint Alves, de nem kell mindkét oldalon mindig elöl maradni... Lehet ironizálni, de az tény, hogy maréknyi játéklehetőséggel borzasztó nehéz bizonyítani. Ha ezt nem ismered el, inkább ne foglalkozz ezzel a sportággalkristop írta: montoya egyelőre annyit bizonyított a játéklehetőségei alkalmával, hogy még ez a leépült alves is kategóriákkal felette van. az meg, hogy de "ha annyit játszana, mint ő, akkor jobb lenne" körülbelül olyan szintű érv, mintha azt mondanám, hogy bojan is lőne annyi gólt, mint messi, ha megkapta volna a lehetőséget és még itt játszana. az meg elég erős, hogy nem megfelelő teljesítményt nyújtó idősödő játékosok. matyival bőven nincs annyi baj, mint amennyi támadást kap, de ez nem meglepő, mert ez már akkor is megvolt, amikor még egy percet nem játszott nálunk. például a tegnapi meccset is szépen lehozta. és a tegnapi meccsel kapcsolatban se annak kellene lennie a témának, hogy miért matyi kezdett, miért nem bartra, hanem, hogy egy könnyűnek ígérkező meccsen miért piqué kezdett, miért nem bartra.
utána leírod, hogy más lenne a helyzet, ha hoztuk volna danilot, hummelst - úgy ~50 millió plusz - aztán egyből, hogy nálunk soha nem lesz annyi pénz, mint máshol, hogy bárkire bármennyit költsünk. wtf?
Marquez és Maldini - emlékeim szerint - meg nem ilyenek voltak, mégis klasszis védőként tartották őket számon. Más a stílusuk, nem pitbullok, de semmi gond nincs ezzel, nem csak akkor lehet valaki jó védő, ha olyan a stílusa.Feast4 írta:Ott volt anno Puyol vagy Cannavaro szinte kis túlzással kitértek előlük inkább mert mert olyanok voltak mint a gonosz maga.
Had legyek őszinte dunsztom sincs. Talán ha kicsit agresszivabb vagy gyorsabb lenne. És van néha egy olyan érzésem nála, mint Messi 11-es lövéseinél, hogy valahogy nem bizom benne.mahitoo írta:Srácok, többen írtátok, hogy ha van lehetősége, akkor sem igazán él vele. Feast legalább annyit írt, hogy védőként nehezebb. De mégis mit kéne tennie? Az ellenfél kapuja előtt szögleteknél veszélyes, van gólpassza, hátul meg 1-2 hibát leszámítva remekel. Mire gondoltok, mivel lehetne "kiugróbb" a teljesítménye?
Ebben továbbra sem vagyok biztos. Azért nem mert már az előző nyáron is szóba került a neve amikor még LE sehol sem volt.Chino írta: Nem tudom más hogyan van vele, de én abban látom Matyi játékperceit, mert ő azért edző kérésére érkezett, ami nem mindegy.
Nem tudom más hogyan van vele, de én abban látom Matyi játékperceit, mert ő azért edző kérésére érkezett, ami nem mindegy. Ami a tavaly olyan szidott védőpáros idei játékát illeti ég és föld a két szezonban nyújtott teljesítmény.Feast4 írta:danianevem írta: Az okát nem tudom, de az elmúlt 8 bajnokin ő 295 (3 teljes meccs+25 perc), Mathieu pedig 364 (3*90+74+20) percet kapott.
Eleinte szerintem Matyit a kezdőbe nézegette. Azért játszott ott többet. Mondjuk a kérdés az Bartraval mi a terv. Ahhoz képest, hogy vettünk két új belső védőt nagyobb részt a tavaly olyan sokat szidott védőpáros játszik. Szóval nagy előrelépés nincs. Hacsak a láthatatlan porcelánember ki nem jön a sofőriskolából és nem mutat valami hihetetlent, amit kétlek akkor ők maradnak belül. Na de ha Bartra viszont ötödik számú lesz akkor rá ihatunk is hideg vizet. Kb. annyit fog akkor játszani mint S.R.
Azért vedd hozzá, hogy Matyiő sérült is volt, Bartra-ra nem emlékszem, hogy lett volna bármi bajadanianevem írta:A csapat hivatalos oldala szerint:
Mathieu: 1917 (eredetileg 2097, de a bajnokságban kétszer játszott bal bekket)
Bartra: 1499 perc
Nagy különbség a bajnokságban töltött percek között van, november végétől január elejéig volt egy 7 meccses széria, ahol egy percet sem kapott Bartra. Az okát nem tudom, de az elmúlt 8 bajnokin ő 295 (3 teljes meccs+25 perc), Mathieu pedig 364 (3*90+74+20) percet kapott. Szóval az utóbbi időben már nagyjából azonos az arány...
danianevem írta: Az okát nem tudom, de az elmúlt 8 bajnokin ő 295 (3 teljes meccs+25 perc), Mathieu pedig 364 (3*90+74+20) percet kapott.
innen, transfermarkt. benne van minden, bajnokság, bl, kupa, összes játékperc poszttól függetlenül. mathieu kétszer játszott balhátvédet, ha azt levesszük, akkor már egészen közel vannak a középhátvédként eltöltött idő tükrében. de azért lehetne ennél is jobb.Alcantara írta:Az a stat. amit beírtál a játékpercekről, honnan van?
Matyi játékperceiben benne vannak, a bal oldali védős meccsei is? Ha igen, akkor azért kicsit árnyaltabb a kép a Bartrával való játéklehetőségeket tekintve, mivel ő két poszton szerepel, ellentétben Marc játékával.
montoya egyelőre annyit bizonyított a játéklehetőségei alkalmával, hogy még ez a leépült alves is kategóriákkal felette van. az meg, hogy de "ha annyit játszana, mint ő, akkor jobb lenne" körülbelül olyan szintű érv, mintha azt mondanám, hogy bojan is lőne annyi gólt, mint messi, ha megkapta volna a lehetőséget és még itt játszana. az meg elég erős, hogy nem megfelelő teljesítményt nyújtó idősödő játékosok. matyival bőven nincs annyi baj, mint amennyi támadást kap, de ez nem meglepő, mert ez már akkor is megvolt, amikor még egy percet nem játszott nálunk. például a tegnapi meccset is szépen lehozta. és a tegnapi meccsel kapcsolatban se annak kellene lennie a témának, hogy miért matyi kezdett, miért nem bartra, hanem, hogy egy könnyűnek ígérkező meccsen miért piqué kezdett, miért nem bartra.crixus írta:A következő két ilyen játékos Montoya és Bartra lehetnek, akik egyrészt olyan poszton is játszanak, ami nálunk most minőségileg hiányposztnak számít, másrészt ezeken a posztokon idősödő, nem megfelelő teljesítményt nyújtó játékosok játszanak helyettük (Matyi, Alves). Nyilván más helyzet lenne, ha a nyáron idehozzuk pl. Danilo-t és mondjuk Hummels-t (nem kell a neveken lovagolni, csak példát írok mindkét posztra, írhatnék más neveket is) Douglas és Matyi helyett.
Azért lenne fontos jobban törődni a saját nevelésű játékosokkal, mert nálunk soha nem lesz akkora pénz, mint a real-nál vagy az újgazdag (Chelsea,City, PSG) csapatoknál, akik szinte bármennyit rákölthetnek bárkire...
Nagyjából itt a pont a kérdésben.kristop írta:... másrészt viszont nem várhatjuk el egy edzőtől, hogy bartra vagy akármelyik másik fiatal érdekét nézze a csapattal szemben. akkora a nyomás az edzőn, hogy bármilyen vereség, vagy döntetlen után a fejét követeljük itt mi is, és sokan már el is akarták küldeni. ezután jön egy kemény ellenfél?
egyrészt tényleg kellenének, másrészt viszont nem várhatjuk el egy edzőtől, hogy bartra vagy akármelyik másik fiatal érdekét nézze a csapattal szemben. akkora a nyomás az edzőn, hogy bármilyen vereség, vagy döntetlen után a fejét követeljük itt mi is, és sokan már el is akarták küldeni. ezután jön egy kemény ellenfél? akkor a legjobb formában lévő páros fog játszani, ami pedig a szezon nagy részében piqué és mascherano volt. amikor piqué gyenge volt, akkor a lelátóra is került és bartra be a helyére. csak aztán gerard barátunk úgy érkezett vissza a száműzetésből, mint egy félisten.mahitoo írta:Kellenek a meccs szituációk kemény ellenfelek ellen, hogy el tudja dönteni, mikor kell valakit belegyalulni a földbe, és mikor elég valakit csak kibillenteni.
Aláírom, hogy Matyi keményebb, de Bartra több fejpárbajt nyer meg, mint Matyi. Bajnokságban 71% vs 69% - magyarul ott egál -, Bl-ben meg 58% vs 33%.Alcantara írta:Egész egyszerűen azért játszik, mert szükségünk van egy kemény, jól fejelő, egyszerű megoldásokat vállaló "falra" a védelem közepén.
Bartra kreatívabb, jobban helyezkedik, de ezek a tulajdonságok hiányoznak nála. Mivel Piqué is hasonló, mint Bartra, ezért kell egy egyszerű,betonkeménységű belső védő.