Sziasztok!
Tegnap este a barca csodálatosan játszott. Az első félidőben taktikusan, a másodikban pedig tisztességesen. Megmutattuk a világnak és a spanyoloknak, hogy számunkra a BECSÜLET a legfontosabb. Mert lehet sok pénzünk, nagy játékosaink, de mindannyiuk számára a tisztességes játék a legfontosabb. Nagyon jók voltunk, szerintem a hazai meccsket tekintve az elmúlt 4-5 fordulóhoz képest jobban játszottunk, és Eto'o is betalált a kapuba, remélem meglesz a gólkirályi címe - nagyon megérdemelné.
A bajnoki címünk teljesen megérdemelt, hisz az évadban mi nyújtottuk a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, amin egy kis foltot azért hagyott az atleticótól elszenvedett két vereség. De ez is belefért, hisz már most több gólt lőttünk, mint a tavalyi évad egészében, Etoo több gólnál tart mint tavaly, Ronaldinho formája meghaladja a tavalyit. A legnagyobb előrelépés azonban a védekezésben és a középpályás játékban mutatkozik. A védelem megbízhatóbban áll a lábán, Oleguer határozott fejlődést mutat, s a Márquez-Puyol belső kettősnek nincs párja a ligában. A középpályán Edmilson-Deco-Van Bommel, és Iniesta kiválóan muzsikált, annak ellenére, hogy szegény Xavinak szinte az egész idényt ki kellett hagynia. Nagyon örülök a felépülésének, a Barca és a válogatott szempontjából is, remélem minél előbb formába lendül. Nagy nyeresége a csapatnak, akit azt hiszem mindannyian szeretünk és becsülünk. A támadfó szekció legnagyobb nyeresége Messi, hatalmas tehetségét már az idén is megmutatta, s jövőre még jobb lesz. Személy szerint én a legjobban Larsson eredményes és élményszámba menő játékának örülök a lgjobban, magvallom: számomra ő a legszimpatikusabb barca-játékos, remélem a BL-döntőben betalál a kapuba, s így méltó módon búcsúzna szeretett klubunktól. Távozását én nagyon sajnálom, meg kellett volna győzni a maradásról.
Természetesen Ronnie és Eto'o külön téma, nagyságukról, szerénységükről és zsenialitásukról nem kell szólni külön, eredményeik, mosolyaik önmagukért beszélnek. Remélem még sok sikert okoznak nekünk, sokáig gyönyörködhetünk megoldásaikban, és Ronnie gyermeki mosolyában. Az Isten éltesse őket! Eto'o-t meg kell tartani, s így Henry-ra nincs szüksége a Barcának, egy olyan csatárt kell hozni aki egy évadban meglövi a maga 12-15 gólját.
A cserék is megtették a magukét, Giuly átlagos teljesítményét a Milan ellen szerzett gólja emeli az átlag fölé, remélem megtartják, és jövőre újra a tavalyi formáját hozza. Maxi Lópeznek több lehetőséget kellene adni, mint ahogy Ezquerrónak is, mindketten megbízható, jó játékosok.
A legtöbbet azonban Rijkaard fejlődött, taktikailag érettebb lett, 2003 nyarán számomra nem tűnt túl nagy nyereségnek az őszerződtetése. Belátom, tévedtem, igazi edző lett, aki mindig képes megújúlni, fejlődni és tanulni. Hosszú távra kell vele tervezni, s akor talán egy új Cruyff-éra veheti kezdetét. Emlékezzünk: a Barca 1991-ben lett vele először bajnok, majd egy év múlva a bajnokság mellett Koeman csodálatos szabadrúgás-góljával a BL-t is sikerült elhódítani. Reméljük, a történelem megismétli önmagát, bízom a BL-győzelemben, de ha netán nem lenne meg, akkor is boldog és elégedett vagyok az idénybeli teljesítménnyel. Csodálatos idényt zártak a fiúk, amit 17-én remélem megtetéznek egy BL-címmel. Bízzunk a győzelemben, FORCA BARCA! FORCA KATALÓNIA! varga tamás