Normandia írta:recrea írta:Ezeknek én nem is állítottam az ellenkezőjét, nyilván nem ő kezeli ezen cégek pénzügyeit, olyat se írtam, h apuci vagy anyuci...csak azt mondom, h naivság azt hinni, h erről nem tudnak a játékosok.
Az adócsalás elkerüléséhez nem kell könyvelőzseninek lenni.
De én meg pont ezt próbáltam megértetni, hogy nem tud róla.

nem érdekli, nem ért hozzá stb.
Úgy elképzeltem, hogy év végén az igazgató-tanács beszámolója között ott van az is, hogy "spóroltunk 5 millát adócsalással" cìmű fejezet.

Eddig is értettem, amit írsz, csak nem értek vele egyet.
Azért ne meki szintű céget képzelj el, egy mezei Kft. alkalmas erre. Többet gondolsz bele, mint ami. Csinálni egy céget egy kezdvezőbb adózású országban és oda utaltatni bárminemű szponzori pénzt aprópénz, bejegyzéssel együtt pár nap alatt megvan és még ész sem kell hozzá. Vagy egy kamucéggel beszámlázni magadnak, nem befizetni a megfelelő összegű adót szintén. Ezekhez nem kell könyvelőzseninek lenni
Érdekes, elméleteted alapján több ezer, a múltban több tízezer focista/edző/futball közeli személy van adócsalásnak kitéve, közben meg nagyjából 15 eset került elő az elmúlt 25 évben. Igaz, a legtöbb esetben semmi nem lett, Casillas, Ramos, Iniesta, Piqué, Xavi ellen is folyt eljárás, szóval nem nagy dolog egyébként.