Barca vs Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik csapat fog többet kiadni játékosokra ezen a nyáron?

Real
243
64%
Barca
135
36%

Szavazatok száma: 378
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.02.23. 23:05:50

Fernando írta:Sokan elvannak tévedve. Ha nem gálázunk és nem játszunk abszolút fölényben, már örülhetünk, hogy megúsztuk? Most 'hogyisvanez'? Azért szerintem legalább annyira meg is nyerhettük volna. Csak nekem volt olyan hangulata a meccsnek mint amikor mi játszottunk a svédekkel itthon? (HUN-SWE). :lol:
figyi, 1.félidőben semmit se érdemeltünk, csak nagyobb gkjú hazai vezetést kb, 2.ban meg megnyerhettük volna a meccset,ahogy te is írtad,és itt jön a szidalmak fő oka,hogy nem is akartuk megnyerni. valdesnél többet volt a labda mint bárki másnál kis túlzással...és nem az ellenfél miatt,hanem mert hazapasszolgattuk...

nálam bele fér mindig a gyengébb teljesítmény,főleg idegenben,de most nem tetszett az első félidő (érthető),és ugyanannyira nem tetszett 1-1 után a mentalitásunk,mert szerintem ezzel 100000%ig lenéztük megint a hazaiakat.hogy hát te 1-1el fordulunk esélyetek sincs (valószínű így is van,de nem szabadna ezt így "tudatni",hanem inkább mutatni)...

szóval a hozzáállás az nálam alap,és ha jó hozzáállással egyszerűen nem megy,és nem jön össze semmi,nem csinálok belőle tragédiát,és nem is szidok semmit, ma nem ez az eset volt...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
daffy
Madridista

2010.02.23. 23:00:10

ozsimiki írta:
daffy írta:hát srácok,nem szeretném h leszóljatok,de a mai meccs után Ti hálálkodhattok,nem a stuttgart. A részletekbe ne menjünk bele,úgyis megteszik mások helyettem,amúgy sem a piszkálódás a stílusom,de ez gyengus volt. A bl-hez mindenképp kevés,de tán még a bajnoksághoz is.(nem mintha a Real brillírozna). Mi volt a gáz,azon kívül,hogy továbbra is úgy gondolom,hogy nem Pep a nagy edző,hanem a csapat jó?!
figyi,lehet meg foglak lepni:

igen,mi gyengék voltunk,1.félidőben sokszor szerencsénk is volt. le tudjuk írni,nem nagy dolog, be is tudjuk ismerni. felétek is gyakorolhatnák TÖBBEN (akinek nem inge...) ettől függetlenül szerintem a 2.félidőben már a stuttgartnak volt szerencséje,h vmi megmagyarázhatatlan mód az egyenlítő gól után megelégedtünk az 1-1el..és le se s.artuk a meccset a folytatásban. persze a visszavágó a BARCÁt fogja igazolni,csak nem szeretjük itt sem,ha ilyen a hozzáállás,ez érthető.

ha a 8ad döntő első meccséből indulunk ki,akkor a Realról még inkább elmondható,h ez édes kevés a blhez,és a bajnoksághoz (semmi köze a blhez) is.

igazából most nem érdekel a madrid, és bízok benne,h ilyen hozzáállással idén már nem találkozunk, erősebb csapat ellen nem lenne szerencsés.
világos persze.Én beismerem h amit a Real nyújt-ahhoz képest amit nyáron vártam ilyenkorra- hogy is mondjam...lósz@r. Semmire nem elég,a Lyon ellen sem várok továbbjutást,persze remélem,de a realitás az h kiesik a csapat(látva a küzdeni nem tudást). Egyébként minden piszkálódás nélkül,a mai meccstől függetlenül nem értem h mi lehet a baj a csapatokkal(Realba a küzdés hiánya,Nálatok a hirtelen fáradtság vagy kitudja) Ami szembetűnő és érdemes megfigyelni,az a Realt súlytó sérülések. Már jó pár éve folyamatosan hullanak az emberek,még edzésen is rendszeresen lesérülnek,nem épülnek fel és rásérülnek,egyszerűen hihetetlen az az orvosi stáb,ami a csapatban van. Az meg nem igaz,hogy a vezetőségnek nem szúr szemet,hogy nincs olyan meccs,ahol ne lenne 4-5 sérülés miatt hiányzó,ez több,mint szánalmas.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.02.23. 22:55:36

Sokan elvannak tévedve. Ha nem gálázunk és nem játszunk abszolút fölényben, már örülhetünk, hogy megúsztuk? Most 'hogyisvanez'? Azért szerintem legalább annyira meg is nyerhettük volna. Csak nekem volt olyan hangulata a meccsnek mint amikor mi játszottunk a svédekkel itthon? (HUN-SWE). :lol:
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.02.23. 22:52:08

daffy írta:hát srácok,nem szeretném h leszóljatok,de a mai meccs után Ti hálálkodhattok,nem a stuttgart. A részletekbe ne menjünk bele,úgyis megteszik mások helyettem,amúgy sem a piszkálódás a stílusom,de ez gyengus volt. A bl-hez mindenképp kevés,de tán még a bajnoksághoz is.(nem mintha a Real brillírozna). Mi volt a gáz,azon kívül,hogy továbbra is úgy gondolom,hogy nem Pep a nagy edző,hanem a csapat jó?!
figyi,lehet meg foglak lepni:

igen,mi gyengék voltunk,1.félidőben sokszor szerencsénk is volt. le tudjuk írni,nem nagy dolog, be is tudjuk ismerni. felétek is gyakorolhatnák TÖBBEN (akinek nem inge...) ettől függetlenül szerintem a 2.félidőben már a stuttgartnak volt szerencséje,h vmi megmagyarázhatatlan mód az egyenlítő gól után megelégedtünk az 1-1el..és le se s.artuk a meccset a folytatásban. persze a visszavágó a BARCÁt fogja igazolni,csak nem szeretjük itt sem,ha ilyen a hozzáállás,ez érthető.

ha a 8ad döntő első meccséből indulunk ki,akkor a Realról még inkább elmondható,h ez édes kevés a blhez,és a bajnoksághoz (semmi köze a blhez) is.

igazából most nem érdekel a madrid, és bízok benne,h ilyen hozzáállással idén már nem találkozunk, erősebb csapat ellen nem lenne szerencsés.
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.02.23. 22:51:06

Semmi gáz nincs, hullámvölgy van. Tavaly is volt, és épp február közepe környékétől érkezett. De nem tart már soká.
Pep nem tudom mekkora edző, de pl. velem a padon nem írta volna magát aranybetűkkel a futball történelemkönyvébe a csapat.
Meg mondjuk pellegrinivel sem.
Rivaldo-A Legnagyobb.
daffy
Madridista

2010.02.23. 22:47:37

ab1daL írta:
Ezért paráztam ettől a kezezéstől mert egyből leleszünk itt a fórumon támadva. :D Ennyi fújnak nekünk, a 6 kupa csak a szerencsén múlott, meg Övrebön. Majd a Camp Nouban lesz azthiszem kárpótlás. Tény hogy nem játszottunk jól, sőt elég gyatra meccs volt, AHHOZ KÉPEST amit tavaly megszoktunk. Nemtudom itt mostmár elvárás lett hogy minden meccsen 6 gól, 78%-os labdabirtoklás, szép játék stb.??? Ilyen is van, örüljünk hogy 1-1, ezzel is továbbjutók vagyunk. Peace & Jó éjszakát!
azt hiszem nem támadtam le senkit,nem lett bántó hangvételű hsz,nem személyeskedtem,nem szidtam a bírót,sem a csapatod,mi a bajod? Elmondtam egy véleményt és kérdeztem valamit,ha fáradt vagy,aludj...
ab1daL
Director del Fútbol

2010.02.23. 22:45:01

Ezért paráztam ettől a kezezéstől mert egyből leleszünk itt a fórumon támadva. :D Ennyi fújnak nekünk, a 6 kupa csak a szerencsén múlott, meg Övrebön. Majd a Camp Nouban lesz azthiszem kárpótlás. Tény hogy nem játszottunk jól, sőt elég gyatra meccs volt, AHHOZ KÉPEST amit tavaly megszoktunk. Nemtudom itt mostmár elvárás lett hogy minden meccsen 6 gól, 78%-os labdabirtoklás, szép játék stb.??? Ilyen is van, örüljünk hogy 1-1, ezzel is továbbjutók vagyunk. Peace & Jó éjszakát!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
daffy
Madridista

2010.02.23. 22:41:40

hát srácok,nem szeretném h leszóljatok,de a mai meccs után Ti hálálkodhattok,nem a stuttgart. A részletekbe ne menjünk bele,úgyis megteszik mások helyettem,amúgy sem a piszkálódás a stílusom,de ez gyengus volt. A bl-hez mindenképp kevés,de tán még a bajnoksághoz is.(nem mintha a Real brillírozna). Mi volt a gáz,azon kívül,hogy továbbra is úgy gondolom,hogy nem Pep a nagy edző,hanem a csapat jó?!
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.02.23. 20:44:17

Lionel85 írta:Juninho és Riquelme tudott szépeket lőni, mégsem kaptak a góljaik nevet. Ez a CR-marketing része, hamarosan jönnek az ilyen "Tomahawk" nevű termékek, stb. :P Minden erről szól. Junit akkor sem homályosíthatja el:

http://www.youtube.com/watch?v=dU0RPdsOniA
Nekem a kedvenc Juninho szabadrúgásaim azok, amelyek váratlanul lecsapódnak a kapus előtt, ezáltal vállnak védhetetlenné. Ilyeneket csak tőle láttam, neki is egyedi a lövőtechnikája. Emellett ha jól emlékszem, vmelyik régebbi Lyon meccsen azt mondta a kommentátor, h több mint 30 szabadrúgásgólt szerzett csak a Lyonban. Nem semmi!!!!
Beckhamnak állítólag hibás a lába, ezért tudja úgy megcsavarni a labdákat. Neki is fantasztikus a lövőtechnikája.
Roberto Carlos nem annyira technikásan lövi, inkább megbikázza, de olyan erővel, h ha kaput talál, akkor védhetetlen, ha meg a kapusba lövi, akkor életveszélyes. Egyszer Oli Kahn-t igencsak megcsöcsörészte :D
Amúgy vkit még senki nem említett meg, pedig sztem ő is a legjobb szabadrúgáslövők között van. Rivaldo :!: Laposan a sorfal alatt, vagy a felső sarokba bebombázva... 8)
Ronaldinho meg akármilyen hatalmas játékos is, ebben a műfajban nem tartom a legjobbak között. Bár szerzett szabadrúgásgólokat, 1-2 legendásat is, de sztem ő nem volt olyan nagy százalékban eredményes, mint pl. Juninho v. Rivaldo. A Barcában szinte minden szabadot ő lőtt, volt úgy meccsenként 4-5-t kiváló helyről. Ahhoz képest sztem olyan eredményes nem volt belőlük.
Ezek akiket én láttam, és nagy szabadrúgáslövők. De pl. Platiniről láttam régebbi felvételeket, amikből arra lehet következtetni, h ő is hatalmas mestere a pontrúgásoknak. És még biztos voltak sokan mások is.
Ami Ronaldo-t illeti: Ő is nagyon jó szabilövő, napjainkban talán a legjobb, és még nagyon fiatal. Ha még tovább fejlődik ott lehet ezen a téren a legjobbak között. Emiatt nekem nincs is ellenvetésem, ha szabadrúgásait el akarják nevezni. Annyira nem nagy dolog, amennyire itt páran összefossák magukat tőle. Már elnézést a kifejezéséért, de sajnos pár emberen azt látom, h akármilyen Madriddal kapcsolatos hírbe belekötnek, felháborodnak rajta, ugranak az alkalomra, h szapulhassák a Madridot. Ugyanúgy minden madridista hsz-ba próbálnak belekötni.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.02.23. 20:11:30

Juninho és Riquelme tudott szépeket lőni, mégsem kaptak a góljaik nevet. Ez a CR-marketing része, hamarosan jönnek az ilyen "Tomahawk" nevű termékek, stb. :P Minden erről szól. Junit akkor sem homályosíthatja el:

http://www.youtube.com/watch?v=dU0RPdsOniA
Kép
Kép
Kép
senkialfonz40
Capitá del Barça

2010.02.23. 19:14:40

marci. írta:
vmiért pont CR-nél találták ki ezt....ugyan miért
Mert te láttál már embert,aki igy lövi a szabadot?
A kimért lépésektől eltekintve Juninho lőtte ugyanígy a szabadrúgást. Sőt még megkockáztatom, hogy utóbbi időben Pirlotól láttam ezt a kivitelezést, természetesen a hátra kettő vagy három, oldalra egy vagy kettő lépés nélkül. Azért azt tudni kell, ha a régi "bőrrel" nyomatnák ma is, akkor nem lenne ilyen látványos az eredmény, de az tény, hogy C.R. nagyon jól lövi.
Még valami, ha valaki a kellő ügyességgel jött a világra ehhez a szép játékhoz, akkor gyakorlással és egy kis ráérzéssel elsajátíthatja ezt a "tudományt". :D
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.02.23. 19:06:55

LM10 írta:
http://www.youtube.com/watch?v=Pb2qykj6_ZU

Hát ez tényleg nem volt gyenge :shock: :D

Na ez az a szabadrúgás amit soha senki nem fog megismételni... :D
LM10
Director del Fútbol

2010.02.23. 18:47:15

Boixos írta:sztem kár ezen pörögni, h ki, milyen szabadot rúg. ronaldo akármilyen gyerek, de nagyon keményen melózott/melózik ahhoz, h jól oldja meg ezeket a szitukat.
ezt a névadásos történetet pedig tényleg a helyén kell kezelni, jót röhögni rajta, azt cső. :lol:
egyébként addig egy pöts újságíró/olvasó se gondolkozzon a "keresztelőn", amíg olyat nem virít vki, mint r.carlos a franciák ellen.
annál nagyobb gólt még senki sem rúgott szabadból. 8)
http://www.youtube.com/watch?v=Pb2qykj6_ZU

Hát ez tényleg nem volt gyenge :shock: :D
Boixos
Llegenda del Barça

2010.02.23. 18:44:18

sztem kár ezen pörögni, h ki, milyen szabadot rúg. ronaldo akármilyen gyerek, de nagyon keményen melózott/melózik ahhoz, h jól oldja meg ezeket a szitukat.
ezt a névadásos történetet pedig tényleg a helyén kell kezelni, jót röhögni rajta, azt cső. :lol:
egyébként addig egy pöts újságíró/olvasó se gondolkozzon a "keresztelőn", amíg olyat nem virít vki, mint r.carlos a franciák ellen.
annál nagyobb gólt még senki sem rúgott szabadból. 8)
PUYOL-XAVI-INIESTA
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.02.23. 18:42:31

Barcaforever írta:
Hát ez hihetetlen.Nem is tudok mit hozzászólni ezekhez a mondatokhoz....

Lassan már elemző videókat állítanak össze egyesek, h Ronaldo meg se érdemelte az aranyladát és, h simán egy Hertha szinvonalú játékos.Nem?
De! :D Tény, hogy vannak akik jobban lövik, de ő is (sajnos) a legjobbak közé tartozik.
Barcaforever
Director del Fútbol

2010.02.23. 18:21:21

kurdt írta:
Fecooo írta:Mihajlovics, Juninho P. , Ronaldinho, Marcos Assunção ( Betisben játszott néhány éve), stb...
Beckham, Nakamura (bár CR tán van olyan jó mint ő), van Hooijdonk, Pirlo, Henry az Arsenalban, Zidane is jobb szvsz, Del Piero is eléggé vágja. Régebbiek közül Zico, Platini, Koeman, stb.
A legjobbat pedig a végére hagytam: ........wait for it...........Chilavert 8)
Hát ez hihetetlen.Nem is tudok mit hozzászólni ezekhez a mondatokhoz....

Lassan már elemző videókat állítanak össze egyesek, h Ronaldo meg se érdemelte az aranyladát és, h simán egy Hertha szinvonalú játékos.Nem?
Kép
daffy
Madridista

2010.02.23. 17:40:17

komolyan mondom h olyan dolgokon tudnak egyesek vitázni,hogy sírva röhögök tőle. Ez néha nem is Barca-Real topic,hanem sima "média vita" topic. Valamelyik újság meglebbenti,hogy Ronaldo kettőt fingik/nap és akkor egyből jön a kontra,hogy Messi hármat,sőt még büdösebbet is, és fordítva is igaz. Tudom,nem kell olvasni ha zavar,de nem hiszem el,hogy nincs más téma(bl,bajnokság,góllövőlista,stb),csak az,hogy a média mit hoz le nap mint nap. :roll:
socio66

2010.02.23. 17:36:21

Erről a szabadrúgás témáról eszembe jutott,hogy a Real meccs félidejében kielemezték ugye Ronaldo,meg Senna szabigólját,és Hegyi Iván kb. elélvezett Senna góljától,meg még ki is emelte,hogy azért ezt nehezebb volt technikailag kivitelezni,mint a Ronaldo-ét..
Hát azért ez nem így van,nagyon nem. Ronaldo teljesen egyedi technikával lövi meg a labdát,kifele csavarodik,a kapusnak esélye nincs védeni. Talán még Drogbától láttam ilyen lövést,de más játékostól nem nagyon. És ezt már másfél éve nyomatja folyamatosan,a kapusok mégse tudnak rá készülni. Ennek ellenére ez a névadás ez majomkodás.
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.02.23. 17:01:53

Fecooo írta:Kurdt, sztem 1 embert kihagytál ;)
találós kérdés: kiről van szó: szintén kapus ;)
az első megfejtő tapsolós szmájlit kap :D

szerk: módosítottam a kérdést, mert észrevettem, h Kurdt megemlítette :D

Rezi Torres: =D> (igen, a jó Öreg Rogério Cenire gondoltam )
Maradonát még senki sem írta, sztem ő és Zico lőtték a legtökéletesebben.
De én Rafával is beérem :P
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
ZS10
Jugador d'estrella

2010.02.23. 17:00:54

Perez bácsi annak idején kitalálta a galaktikusok elnevezést is! :lol:

Nem értem miért kell elnevezni egy szabadrúgást?!
Anno mikor Ronaldinho itt játszott, senki sem nevezte el a szabadrúgását: "És most fogsz besz*rni beh*gyozni"-ra pedig aztán nála tényleg meglehetett volna tenni... :lol:

Az igazság az, hogy amikor a Barca vezeti a tabellát és mögöttünk kullognak, akkor van ilyen szórakozásuk...

Visca Barca!
Getti
Barça B

2010.02.23. 16:50:25

A cikk az összeveszésről baromság. Újságírói fogás.
Szabadrúgás elnevezések. Nos ilyen formában, ahogy tálalva lett, ökörség. Real elnevezi Cr rugdosásait. Nevezzék, de akkor ne hírdessék. (lehet hogy a játékosok viccelődtek ezzel egymás között és valaki hallott egy fél mondatot és generált egy hírt)
Amúgy a szabadrúgások elnevezésében valamilyen formában lehet ráció, csak nem úgy, ahogy írva vagyon (real és cr). hanem akkor minden szabadrúgásnak, bárki rúgja legyen neve. Baseballban is van a labdáknak neve (csavart, gyors), és hogy közelebbít említsek, fociban is van pl a cseleknek, labdakezelésnek. (esernyő, kötény,légstopp,bicikli stb.) Ilyen formán akár lehetne a szabadoknak is, hisz a mai játékosok már rengeteg féleképpen meg tudják lőni a labdát, köszönhetően annak is, hogy a labdák kidolgozása is abba az irányba mozdult el, hogy minél többféle képpen tudjon "szállni".
Szóval így elképzelhetőnek tartom, hogy egy-egy jellegzetes rúgástechnikának vagy iránynak (kifli) nevet adnak, de nem úgy ahogy a hír szól.

És végül, szerintem Cr azért elég jó szabadrúgásokban, a realban még annyira nem mutatta meg, de a MU-ben elég sokat vágott.
roberto carlos (aki az egyik kedvencem), inkább erőset rúgott, mint annyira oda tudta helyezni ahova akarta. (meg ugye neki is van az a világhírű rugása)
Szerintem ez a legjobb szabadrúgáslövő szavazás is elég ferde abbal a szempontból, hogy nincs definiálva mi is az a jó szabadrúgás.Mivel egy ilyen pontrúgás komplettebb dolog annál, mint hogy valaki bevarja a pipába. (pl. kik, hányan álnak előtte, milyen messze, hol a kapus, milyen a talaj,idő,szél, hol rúgja el, játékosok alatt, mellett, lukban, milyen szögben áll a kapútól stb)
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.02.23. 16:14:54

Ronaldinho is lőtt pár emlékezeteset, ezért talán ott is a helye a listán,csak nem olyan formában,h ő sokkal jobb lenne...

a többi valóban huzamosan szállította a szabigólokat,de szerintem Dinhot már beelőzte egy ideje CR.

többi db-ra mindenképp többet lőtt eddig :D , Beckham pedig elég alap,h a főlistán legyen.

mindenesetre eltértem a témától, én is hülyeségnek tartom,hogy elnevezgessék a szabikat. vagy olyan lesz mint a műkorcsolya ? egy-egy lövésfajtának választanak nevet? és így emlegetik? CR ezúttal egy duplaaxellel járt túl a kapus eszén, a Barca ellen egy dupla leszúrritbergert tartogat... :roll: uram atyám...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.02.23. 15:03:32

kurdt írta:
Fecooo írta:Mihajlovics, Juninho P. , Ronaldinho, Marcos Assunção ( Betisben játszott néhány éve), stb...
Beckham, Nakamura (bár CR tán van olyan jó mint ő), van Hooijdonk, Pirlo, Henry az Arsenalban, Zidane is jobb szvsz, Del Piero is eléggé vágja. Régebbiek közül Zico, Platini, Koeman, stb.
A legjobbat pedig a végére hagytam: ........wait for it...........Chilavert 8)
Én azért azt nem gondolnám, h ők mind jobb szabadrúgáslövők Ronaldo-nál. Akik meg tényleg jobbak, azok már nem aktiv futballisták, kivéve talán Juninhot, ő asszem még játszik valahol. De jelenleg sztem a legjobb szabadrúgáslövő CR.
Ráadásul a felsorolt nevekből néhány valóban szabadrúgáslövő specialista, ezt a képességüket leszámítva viszont nem akkora játékosok.
csdewl
Capitá del Barça

2010.02.23. 14:39:05

talán Rogério Ceni ??
"a Futball nyer, ha a Barca nyer"

"Köszönetet mondok a Barcelonának.Egy ilyen nagy klub ilyen nagy futballistái foglalkoztak velünk..." - Franklin Lobos, egy kimentett chilei bányász.
Rezi Torres
Jugador d'estrella

2010.02.23. 14:37:18

Fecooo írta:Kurdt, sztem két embert kihagytál, az egyikük statisztikákkal bizonyítottan a leggólerősebb volt ;)
találós kérdés: kikről van szó: az egyikük szintén kapus, a másikuk egy rettegett szabadrúgáslövő a '90-es évek eleji Barcából ;)

az első megfejtő tapsolós szmájlit kap :D
Koeman és esetleg Chilavert vagy Ceni!!!
Barcelona:Egy város,egy csapat, egy szerelem egy ÉLET!!!
Lezárt