Frank Rijkaard #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.08.29. 20:31:54

Ennyi erővel az asztaliteniszt is száműzni lehetne az olimpiáról, mert csak az a kérdés, hogy a kínaiak az aranyérmek mellett még hány ezüstöt és bronzot nyernek. Meg a ritmikus sportgimnasztikát is, ahol évtizedek óta egy nemzet uralkodik: a Szovjetunió, ill. annak jogutódja, Oroszország.
Részemről a téma lezárva, mielőtt bezárják a topicot.
cruyff
Entrenador del Barça

2007.08.29. 19:14:59

Most kérem a kedves modikat, hogy mivel a Rijkaard topikban a vízilabdáról esik szó, haladéktalanul zárják le. Köszönöm. :lol: Egyébként ha már itt tartunk, megjegyezném kedves Varga úr, hogy Kemény Dénes több okból sem hasonlítható össze Rijkaarddal. Előszőr is, mert az egyikük pólós, a másikuk futballista. Másodszor, mivel-e két sportág kétségkívül hasonlóan férfias, ámde talán mégsincs bennük sok összehasonlítási alap, talán a labdát kivéve. Harmadszor, és most jól figyelni, a vízilabda mint sportág, jó ha kb 5-6 országot érdekel komolyabban, még az Olimpiáról is majdnem levették, ami egyben annak halálát jelentette volna, míg a futball a világ legnépszerűbb, legnagyobb tömegeket megmozgató sportja és ma már minden kiscsapat komoly veszélyt jelenthet bárkire. :D :D :D
VISCA EL BARCA!
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.08.29. 17:34:51

varga tamás írta:
ozsimiki írta:
Igen,Ő is nyert rengeteg mindent,most meg pár éve mégis trében vagyunk,vmi ott sincs rendben a fejekben főleg ha a szerbek ellen nyomjuk,de akár a Horvátok ellen is :wink: Mégis megkapja a bizalmat,teljesen jogosan! Szóval most elég rossz példát hoztál fel....
Miki!
Te ezt komolyan gondolod? Ha igen, nagyon szomorú vagyok. Magyarország a vízilabda elmúlt tízéves történetének messze, kimagaslóan a legeredményesebb, legszebben játszó válogatottja. Ne haragudj, de Rijkaard arra sem méltó, hogy Kemény Dénessel egy lapon említsék. Szomorú vagyok, ha így látod, komoly értékítéleti hiányosságaid lehetnek. 1997-től minden világversenyen, sorozatban - az 1997-es VB-t leszámítva - a dobogón végeztünk.
Ezalatt mi voltunk hatodikak, negyedikek stb.
Kemény Dénessel nagyon sokan cserélnének. Amúgy pedig a pekingi dobogóban 100%ig biztos vagyok, de az aranyéremre is nagy pénzzel mernék fogadni.
Ne személyeskedj,és ne állapíts meg ilyeneket,én sem írom Rólad,h elég öntelt lehetsz,ha minden hszedben hangsúlyozod,h te ezt 1 éve már megírtad,stb,stb,stb :wink:

A vízilabdában a keretünk nemhogy dobogóra de mindig aranyra képes,a legjobb a MAGYAR válogatott,igen jobbak vagyunk mint a szerbek,sajnos pár éve csak PAPÍRON :roll: Kemény Dénest mélyen Tisztelem,és örülök,h a mai napig Ő írányítja a csapatot,de vmi mostanában nincs rendben! Mert még mindig nekünk kellene nyerni,és mégse mi jövünk ki SOROZATBAN győztesen,a szerbek által megvívott döntőkből,sőt még a Horvátok ellen is elvéreztünk,elég nyerő pozicióból....

Ez van,ez mind tény,én ezekkel be is fejeztem.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.08.29. 17:09:26

Bár nem lehet a két sportágat összehasonlítani, egy Kemény Dénes habitusú ember tényleg elkelne a csapatnál. Persze csak mint Rijkaard segítője.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.08.29. 16:59:15

mypeter: mint ahogy az is lényegtelen, hogy mi hogyan lettünk 4-szer zsinórban bajnokok, az is qummára hidegen hagy, hogy most hogyan lettünk másodikak. Nem oszt, nem szoroz - lényegtelen, mellékes. Az a lényeg: KI AZ ELSŐ!!! A többi mellébeszélés, sóder, marhaság. Ha Spanyolországban az a szabály, hogy pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény számít elsődlegesen, akkor eszerint kell a pontokat szerezni. Ezt a szabályt mindenki ismerte, nem június 20-án fogalmazták meg. Lehet vele vitatkozni, de felesleges.
Vízilabdával kapcsolatos véleményemet pedig alább elolvashatod Mikinél.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.08.29. 16:54:55

ozsimiki írta:
varga tamás írta: A magyar pólóválogatott szövkapitánya kiváló pszichológus, de még kiválóbb taktikus, pedig a maguk szakmájában ő is Ronaldinhókat treníroz. Erről, ennyit. Ez egy sületlenség. Szerintem.
Igen,Ő is nyert rengeteg mindent,most meg pár éve mégis trében vagyunk,vmi ott sincs rendben a fejekben főleg ha a szerbek ellen nyomjuk,de akár a Horvátok ellen is :wink: Mégis megkapja a bizalmat,teljesen jogosan! Szóval most elég rossz példát hoztál fel....
Miki!
Te ezt komolyan gondolod? Ha igen, nagyon szomorú vagyok. Magyarország a vízilabda elmúlt tízéves történetének messze, kimagaslóan a legeredményesebb, legszebben játszó válogatottja. Ne haragudj, de Rijkaard arra sem méltó, hogy Kemény Dénessel egy lapon említsék. Szomorú vagyok, ha így látod, komoly értékítéleti hiányosságaid lehetnek. 1997-től minden világversenyen, sorozatban - az 1997-es VB-t leszámítva - a dobogón végeztünk.
Ezalatt mi voltunk hatodikak, negyedikek stb.
Kemény Dénessel nagyon sokan cserélnének. Amúgy pedig a pekingi dobogóban 100%ig biztos vagyok, de az aranyéremre is nagy pénzzel mernék fogadni.
Nóbi
Capitá del Barça

2007.08.29. 14:12:24

kilibarca írta:Remélem Milito is kezdő lesz mert nem Oleger cseréjének vettük.
Viccelsz? Presas barátunk a legstabilabb kezdőnk, igazi jolly joker ő. Milito maximum Thuram papa helyett kezd, ha visszatér Puyol, ott sem.
Ha lenne 10 ikertestvére Frankienek nem lennének gondjai a csapat összeállítása során.
OFF: kilibarca, isten az avatarod :lol:
mypeter
Entrenador del Barça

2007.08.29. 13:54:53

Tamás: Cruyff alatt voltunk pontegyxenlőséggel és utolsó fordulóban Djukic kihagyott büntetője miatt bajnokok. Akkor iszonyú mázlink volt, most meg iszonyú pechünk. A csapat Cruyff alatt arányaiban nem volt sikeresebb, mint most Frank alatt, nem 8 éven keresztül volt bajnok. Szóval eddig egy peches évünk volt, ahol idegenben lőtt góllal a BL-ről, és holtversenyes spanyol szabály miatt a bajnokságról maradtunk le. Ezek a tények. Más ennek örülne....

Vízilabda: hány éve is nem nyerünk semmit?????????????????????????????

varga tamás írta:mypeter: azt írod, hogy egy mindent megnyert csapatot nehéz motíválni.
A válaszom: Cruyff-nak 8 éven keresztül sikerült. Ez csak véletlen? Nem. Tudás, zsenialitás, felkészültség, kemény kéz, egyenesség.
vito: azt írod, nem akarod, hogy olyanok legyünk, mint a madrid, 5-6 év alatt féltucatnyi edző.
A válaszom: Frank 2003-tól edzője a csapatnak, ez az ötödik szezonja. Azaz: messze vagyunk mi a RM-tól. Várjunk 5-6 fordulót, ami alatt továbbra is ilyen kiábrándítóan játstunk, a Sevilla meg a RM elmegy 6-7 ponttal, aztán akkor már kirúghatjuk Franket, de nehéz lesz visszakapaszkodni. Most még nem késő.
Korábban többen is írtátok, hogy ide nem taktikailag felkészült edző kell, hanem jó pszichológiai érzékkel megáldott ember. A magyar pólóválogatott szövkapitánya kiváló pszichológus, de még kiválóbb taktikus, pedig a maguk szakmájában ő is Ronaldinhókat treníroz. Erről, ennyit. Ez egy sületlenség. Szerintem.
kilibarca
Capitá del Barça

2007.08.29. 12:27:29

Rivaldinho írta:Van egy olyan sanda gyanúm hogy ma este kezdő lesz mind a négy Fantástico...
Erre azt mondom ha ma nem lesz kezdő akkor máskor se legyen :!: Ma megláthatjuk h ez müködne v nem és ráadásul most van "tét" legalábbis a egy majdem teli Nou Camp az elég nagy tét :roll: De ha nem is lenne kezdő a 4ász akkor is valami változást kell h látszodjon.Remélem Milito is kezdő lesz mert nem Oleger cseréjének vettük.
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2007.08.29. 12:01:49

Van egy olyan sanda gyanúm hogy ma este kezdő lesz mind a négy Fantástico...
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2007.08.29. 11:57:06

Szerintem Franknak is van némi hibája a játékban. De ahol ilyen játékosok vannak a pályán mint nálunk, ott a kezdő sípszó után, már nem sokat tehet az edző. A játékosokon mulik hogy mi lesz a végeredmény. Amig ők ne mtudnak harccolni., addig Frankiy-t hiába szidjuk.

Ronaldinho-t meg középpályára kéne tenni, ha nem fut. ezen már sokan sokat gondolkodtak, csa kRijkaard nem jön ré :twisted: :!:
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.08.28. 21:35:24

varga tamás írta: A magyar pólóválogatott szövkapitánya kiváló pszichológus, de még kiválóbb taktikus, pedig a maguk szakmájában ő is Ronaldinhókat treníroz. Erről, ennyit. Ez egy sületlenség. Szerintem.
Kép
haze71
Entrenador del Barça

2007.08.28. 21:02:24

barcelinho_5 írta:

igen, ebben igazad van...bár én a hibát főleg a középpálya támadószekciójában látom, mint azt már többször leírtam.
vagy az lenne a megoldás hogy Ronny és Messi a két szélen felörgetné a dolgokat, vagy a középpálya közepére kellene egy igazi vezéregyéniség(Ronaldinho!) és így az előre játékunk megvalósulna.
egyszerűen az összes támadásunk elakad a tesze-tosza Xavi-ban és Iniestában akik nem képesek irányítani(bocsánat tőlük).
nekem személy szerint ráadásul a 3 támadónk játékával nincs is bajom, az az igazság hogy nekik nehéz jól játszani ha nincsenek meg azok a középpályások akik elkezdjenek felvezetni egy-egy támadást.
Végre valaki azt látja, amit én. Erről beszéltem: NINCS IRÁNYÍTÓNK!!!
Lionel85
Llegenda del Barça

2007.08.28. 20:46:57

varga tamás írta:mypeter: azt írod, hogy egy mindent megnyert csapatot nehéz motíválni.
A válaszom: Cruyff-nak 8 éven keresztül sikerült. Ez csak véletlen? Nem. Tudás, zsenialitás, felkészültség, kemény kéz, egyenesség.
vito: azt írod, nem akarod, hogy olyanok legyünk, mint a madrid, 5-6 év alatt féltucatnyi edző.
De más edző nem is volt ennyi ideig padon a Barcáná, mint Cruyff. Persze nem véletlen volt, de nem sok olyan edző van ezen a földön mint ő volt. Az általad felsorolt 5 tulajdonságból a zsenialitás és a kemény kéz hiányzik Rijkaardból.
Boixos
Llegenda del Barça

2007.08.28. 17:58:56

mivel barcelona szurkoló vagyok, ezért nem várom azt, h rijkaard megbukjon, mert az azt jelentené, h a csapat - függetlenül az új igazolásoktól -, ott folytatja, ahol májusban abbahagyta. ezzel együtt nálam már bizonyított az edző. ott volt az egész tavalyi szezon, amikor nem tudott mit kezdeni a végig kummantó, átlagban 40-50%-on lötyögő, sztárokkal telerakott csapatunkkal (akik azért így is csak a lehető legminimálisabban bukták el a bajnokságot), és nem igazán látom, h mitől változott volna meg ez a felállás. igaz, laportáék kikeménykedték magukat a nyár elején az új "törvényeikkel", de ez a téma rövid idő múlva lekerűlt a színről, jöttek helyette az új igazolások. én inkább bíznék abban, h a játékosok megrázzák magukat, és komolyan veszik a dolgokat, mert a keret brutálisan erős, és ahogy Cruyff is mondta, ezeknek a zsugásoknak edző nélkül is hozniuk kéne a meccseket (Cruyff, a "főzős" dolgot nem rájuk értettem, hanem az edzői stábra).
ha viszont nem így állnának hozzá a játékosok, akkor pedig el kell küldeni azokat, akik annyira jóllaktak, h nehéz már nekik megszakadni a Klubért, legyen az ronaldinho, samu vagy akárki.
de mindezeket figyelembe véve sem lehet egy meccs után bármit kategórikusan kijelenteni! ott van pl a madrid, akik a szezon 3/4 részében nem csináltak semmi különöset, a végét viszont nagyon megnyomták, és le is esett nekik a bajnokság.
szal bőven van még időnk bizonyítani, mondjuk nem bánnám, ha ez már a következő fordulóban elkezdődne.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.08.28. 17:01:07

mypeter: azt írod, hogy egy mindent megnyert csapatot nehéz motíválni.
A válaszom: Frank 2003-tól edzője a csapatnak, ez az ötödik szezonja. Azaz: messze vagyunk mi a RM-tól. Várjunk 5-6 fordulót, ami alatt továbbra is ilyen kiábrándítóan játstunk, a Sevilla meg a RM elmegy 6-7 ponttal, aztán akkor már kirúghatjuk Franket, de nehéz lesz visszakapaszkodni. Most még nem késő.
Korábban többen is írtátok, hogy ide nem taktikailag felkészült edző kell, hanem jó pszichológiai érzékkel megáldott ember. A magyar pólóválogatott szövkapitánya kiváló pszichológus, de még kiválóbb taktikus, pedig a maguk szakmájában ő is Ronaldinhókat treníroz. Erről, ennyit. Ez egy sületlenség. Szerintem.
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.08.28. 14:55:20

Frank az edző,az is marad még egy ideig tuti,szóval inkább bízzunk benne,h vátlozik a játék,és ne küldjük már el 214352354536-adszorra is a píbe... :roll: :idea: :idea: :idea:
Kép
mypeter
Entrenador del Barça

2007.08.28. 14:48:59

Rijkaard: szuper edző lenne most is, ha Tamudo nem rúgja be a 91. percben, mi?????? :lol:

Vagy ha a BL-ben az idegenben kapott kevesebb gól számít.....

Szóval ismétlem, és tudom, hogy szubjektív, de Rijkaardon szerintem itt már semmi nem múlik. És jobb megoldást nem lehetne most találni. Csak azon múlik, hogy a csapat pénzzel motiválhatatlan és már mindent megnyert tagjait (Deco, Eto'o, Dinho, Xavi) fel lehet-e rázni, illetve, hogy felrázódnak-e. Ez nem edzőkérdés. Tudjuk, hogy Rijkaard jó edző, csinált egy nagy Barcát, és jól illesztette bele az új tehetségeket (Ini, Messi), amit jól is folytat (Dos, Bojan, Crosas). Azt is tudjuk, hogy a Barca Cruyff óta arra törexik, hogy 60-70%-ban birtokolja a labdát, ezzel fárasztva és lelohasztva az ellenfelet. Csakhogy ez most lassú, sablonos és 5lettelen, és már nem is sokkolja az ellenfeleket, mert erre készülnek. Talán el kellene kezdeni kontrára játszani..... :lol:
takivini
Capitá del Barça

2007.08.28. 13:44:04

barca99 írta:Viszont irányítani is nehéz, ha nincs aki bemozogjon, akinek lehet adni a labdát. :roll:
Sztem (a meccset elnézve) nem a bemozgással volt a baj, mert voltak üresen álló játékosok, csak nem kapták a labdát. A támadóközéppályára meg jöhetne Deco, mondjuk Iniesta helyett.
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2007.08.28. 13:23:47

Viszont irányítani is nehéz, ha nincs aki bemozogjon, akinek lehet adni a labdát. :roll:
barcelinho_5
Jugador d'estrella

2007.08.28. 13:17:08

Ez egy fórum, arra való h az ilyesmiket megtárgyaljuk. Ha nem tetszik, ne olvasd! Rolling Eyes Ha pedcig már szó esett Puyolról és Militoról, az ő játékuk aligha fogja feldobni a támadójátékunkat, márpedig a baj most azzal van!
igen, ebben igazad van...bár én a hibát főleg a középpálya támadószekciójában látom, mint azt már többször leírtam.
vagy az lenne a megoldás hogy Ronny és Messi a két szélen felörgetné a dolgokat, vagy a középpálya közepére kellene egy igazi vezéregyéniség(Ronaldinho!) és így az előre játékunk megvalósulna.
egyszerűen az összes támadásunk elakad a tesze-tosza Xavi-ban és Iniestában akik nem képesek irányítani(bocsánat tőlük).
nekem személy szerint ráadásul a 3 támadónk játékával nincs is bajom, az az igazság hogy nekik nehéz jól játszani ha nincsenek meg azok a középpályások akik elkezdjenek felvezetni egy-egy támadást.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.08.28. 13:10:59

Én se csüngenék ezen, ha nem azt láttam volna Vasárnap, amit. Egyszerűen nem tudom, hogy miért változna a játék, a hozzáállás és Frank egy hét alatt, ha erre nyáron nem került sor.
Igazad van Zoli, tényleg felesleges mostmár Rijkkarddal foglalkozni, de mindíg kijön még egy hsz azok után, hogy szerintem igazam lett volna, mikor tavaly elküldtem volna. Tavaly lenyomták ezt a "adjunk még neki időt" szöveget, erre eddig nem változott semmi, és nem értem, hogy miért változna. Dühítő...
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.08.28. 13:03:34

Perxe nem tragédia ez a 0-0. 2 éve is 0-0al kezdünk, az ujonc ellen. Csak ott annyi volt a különbség, h végidtámadtuk a meccset, az ellenfélt át sem jött a félpályán, széltlőttük a kapufát, játxott a csapat :!:
Most megvolt a 70 százalékos labdabirtoklás, csak épp kezdeni nem tudtunk mit vele, és még örülhetünk, h nem kaptunk ki :roll:
Gerike94
Barça C

2007.08.28. 13:01:40

Vito írta:azért tudjátok furcsának tartom ezt én is...
megy a fikafikafikafikafika 3 napja egyfolytában. mindig ugyanazt hajtogatjátok Rijkaardról, amit már mindenki tud.

nadeakkorkéremszépen? mit kellene tenni?
küldjék el Rijkaardot most! nem? azt kár mondani, hogy már el kellett volna küldeni, mert nem küldték el.
azért nem olyan egyszerű ez az edzőcsere azt Ti is tudjátok, elég csak megnézni a Madrid utóbbi 3 évét és 5-6 edzőcseréjét.
én ezt nem szeretném, hogy hasonlóan járjunk, mint ők. szerintem túl kellene tenni magunkat ezen az egy( :lol: ) meccsen, ahol egyébként a 11 emberből jó, ha 3 jól játszott és türelmet adni nekik. mindnyájuknak.

megjegyzem Rijkaard hibáival tisztában vagyok, én is megváltam volna tőle az év végén (ami márpedig lehetetlen volt egy darab rossz év után), de maradt ő, és bizony jelen pillanatban ebből KELL főzni és bízni KELL a csapatban. ha még 23 milliószor leírjuk, hogy takarodjon, attól nem fog takarodni, és nekem a CSAPAT érdeke az első, ez a csapat pedig Rijkaarddal az élen 'létezik'.

és mégegy kérdésem lenne. ha a következő forduló után 18 meccset nyer zsinórban a Barca és címeket nyer, akkor milyen érzés lesz elolvasni ezeket a hszeket?! [auto_cenzúra] lesz.

az meg van engedve mindenkinek, hogy bírálja a csapatot, de 1 meccs után (és ez egy meccs volt, nem 1 év és egy meccs) temetni ugyanolyan botorság lenne, mint egy esetleges santanderi 5-0 győzelem után a bajnoki címet odaadni.

azt tudom, hogy 'tavaly is ilyen volt, meg Cruyff is mondta', de nálam ez akkor is egy meccs volt az 07/08as szezonban.

Teljesen rendben van amit vito mondott!5-6 meccs után már lehet levonni a következtetéseket :oops:
Vito
Llegenda del Barça

2007.08.28. 12:58:01

azért tudjátok furcsának tartom ezt én is...
megy a fikafikafikafikafika 3 napja egyfolytában. mindig ugyanazt hajtogatjátok Rijkaardról, amit már mindenki tud.

nadeakkorkéremszépen? mit kellene tenni?
küldjék el Rijkaardot most! nem? azt kár mondani, hogy már el kellett volna küldeni, mert nem küldték el.
azért nem olyan egyszerű ez az edzőcsere azt Ti is tudjátok, elég csak megnézni a Madrid utóbbi 3 évét és 5-6 edzőcseréjét.
én ezt nem szeretném, hogy hasonlóan járjunk, mint ők. szerintem túl kellene tenni magunkat ezen az egy( :lol: ) meccsen, ahol egyébként a 11 emberből jó, ha 3 jól játszott és türelmet adni nekik. mindnyájuknak.

megjegyzem Rijkaard hibáival tisztában vagyok, én is megváltam volna tőle az év végén (ami márpedig lehetetlen volt egy darab rossz év után), de maradt ő, és bizony jelen pillanatban ebből KELL főzni és bízni KELL a csapatban. ha még 23 milliószor leírjuk, hogy takarodjon, attól nem fog takarodni, és nekem a CSAPAT érdeke az első, ez a csapat pedig Rijkaarddal az élen 'létezik'.

és mégegy kérdésem lenne. ha a következő forduló után 18 meccset nyer zsinórban a Barca és címeket nyer, akkor milyen érzés lesz elolvasni ezeket a hszeket?! [auto_cenzúra] lesz.

az meg van engedve mindenkinek, hogy bírálja a csapatot, de 1 meccs után (és ez egy meccs volt, nem 1 év és egy meccs) temetni ugyanolyan botorság lenne, mint egy esetleges santanderi 5-0 győzelem után a bajnoki címet odaadni.

azt tudom, hogy 'tavaly is ilyen volt, meg Cruyff is mondta', de nálam ez akkor is egy meccs volt az 07/08as szezonban.
Lezárt