2011.04.24. 11:00:02
Este nem láttam a meccset, ma reggel megnéztem a 60. perctől a végéig. Az az érzésem, semmi fergetegesről nem maradtam le. Vegyes érzéseim vannak a BL-meccs előtt. Tulajdonképpen van három, azaz 3 meccs a szezonban, amin úgy kellene pörögni, mint november, december táján. Ez a két klasszikus a BL-ben és az esetleges döntő. A többi bajnoki meccset Thiagoval, Jeffrennel, Keitával és Afellay-jal is lehozzuk, ez tuti. Ott mehet ez a kényelmes foci. Az, hogy a Real 6-ot vágott a Mestallaban, semmit sem jelent. Persze, most aztán erődemonstrációt láttunk a javából, de könyörgöm... Hova ez a nagy madridi "a világ legjobbjai vagyunk" duma szerda óta? Kutyát nem érdekel, hogy a spanyol kupát vitték. A BL-ben még mindig magunkat érzem esélyesebbnek. Talán a madrid jobb formában van, és az elmúlt hetek sikerei feldobták őket, de egy oda-visszavágós párharcban ennél több kell. Az viszont tény, hogy ezen fog múlni a szezon megítélése. És ezek lehet nagy szavak, de tényleg. Ha továbbmegyünk, és esetleg behúznánk a BL-t, akkor a szezonra visszagondolva azt mondhatjuk, hogy egyértelműen a Barca éve volt. Gondoljunk az őszi soha nem látott gálákra, és arra, hogy tavasszal sikerült megnyerni a két legfontosabb sorozatot. Ha viszont a Real megy tovább, akkor már elég furcsa szájízzel hordhatnánk a Give Me 5 pólót. De ha a sors igazságos, és látja, hogy melyik csapatnak milyen az elképzelése a futballról, nem engedi, hogy a madrid döntőt játsszon. Kicsit off lettem már a végére, szóval a bajnokság véleményem szerint zsebben. múlt héten erre 80%-ot adtam, ma 99-et. Két meccs, ami fontos. És engem nem érdekel, hogy Pep motiváló videót készít, vagy simán felpofoz mindenkit a meccs előtt, de fel kell ráznia ezt a csapatot, mert közel sem azt mutatja, ami benne van. Elő kell rángatni belőlük az őszi formájukat, a harciasságot, a küzdeni tudást. Ami reménnyel tölt el az az, hogy a tavaszi gyenge forma kettő mérkőzésre nem vonatkozik. Az Arsenal és a Sahtar elleni hazai BL-meccsekre. Jó lenne folytatni a jó BL-szereplést.