pipe írta:Henry szinte minden meccsen nulla az előre játékban,gólszerzésben.Őt nem azért hozták hogy saját 16-osa előtt becsúszva szereljen.
Én nem mondtam hogy jól játszott ma. De a hozzáállását én nem kritizálnám. Attól, hogy az egész rendszer amibe beleerőltetnék nem passzol rá, így gyakran nem találja a helyét, az korántsem az ő hibája! Idehozhatnánk Kakat is és kötelezhetnénk rá hogy játsszon a jobb szélen, ő is kb ezt a teljesítményt nyújtaná.
Az egész játékunk esetleges. Ha eljut az első 3ashoz a labda akkor ott mindenki freestyleba improvizál, nincsenek meg a begyakorolt mozgások, nincs összhang. A középpályáról nincs megfelelő támogatás. Így pedig nagyon nehéz elöl.
És hogy miért igazoltuk Henryt? Elsősorban azért, hogy gólokat lőjön. Ezen a téren úgy gondolom nem áll rosszul (legalábbis nem rosszabbul, mint vetélytársai). A baj az hogy Henryvan kapcsolatban mindenki azt várta, hogy majd minden meccsen szökell mint a gazella, behülyíti az ellenfél komplett védelmét és egymaga eldönti a meccset (mint az Arsenal Real BL meccsen). Nos ezt valóban nem nyújtja...
Egyébiránt úgy gondolom, hogy Eto'o-val kapcsolatban mindenkinek van egyfajta romantikus elfogultsága, és mindig az hiányzik aki épp nincs, de Samu is csak akkor játszott kiemelkedő képességeihez mérten amikor már az ellenfélnek teret kellett engednie, mert az hátrányban volt. Szoros szituációkban ő sem hoz áttörést, legtöbbször csak szenved. (a sérülésére ne hivatkozzon senki, mert Henry ugyanúgy sérült volt)
És bár mindig kedveltem Henry játékát, de sohasem voltam a legnagyobb rajongója, így ezt elfogulatlanul mondom...