Cesc Fábregas
- shutterisland
- Director del Fútbol
jobb, mint xavi, ez egyértelmű, de tata jobban bízik xaviban egy ilyen meccsen.
majd igazolja az idő, és mivel elsősorban barcelona szurkoló vagyok, így remélem, hogy igaza lesz.
majd igazolja az idő, és mivel elsősorban barcelona szurkoló vagyok, így remélem, hogy igaza lesz.
Xavi direkt tartalékolva lett szerintem keddre... De én is nagyon remélem!StickyFingaz írta:Remélem a City ellen is Ő lesz Xavi helyén.Sokkal gyorsabb és direktebb így a játék.
VAMOS CESC!
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"
"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
-
- Capitá del Barça
Remélem a City ellen is Ő lesz Xavi helyén.Sokkal gyorsabb és direktebb így a játék.
VAMOS CESC!
VAMOS CESC!
Ihletett formában a srác. Akinél kérdés az, hogy a kezdőcsapatban van-e a helye, az egész egyszerűen nem normális, egész szezonban a legjobbunk ! Csak így tovább Cesc ! Idén végre ténylegesen látszik rajta, hogy hazatért 

- Chino
- Llegenda del Barça
A tegnapi gólja nem semmi volt.
A kp-n tényleg szinte mindig nagyot alkotott és hamis 9-esként is voltak kiemelkedő meccsei, persze hozzátartozik az ellenkezője is. Én egy ilyen embert hiányoltam a középpályáról, abból a szempontból, hogy relatíve gólerős. Mind Xavi, mind Ini "gyenge" ebből a szempontból a top csapatok közül, persze nem ez a dolguk és a játékstílusnak is valamennyire köszönhető, de akkor is jó lett volna egy kicsivel gólerősebb kp.
Sokakkal ellentétben én el tudom képzelni a Xavi-utódot. Nem kell, hogy Xavi-klón legyen, nem baj ha kicsit frissül a poszt. Ő is nagyon jól lát a pályán, a zsugái sokszor élményszámba mennek, szerintem nem baj, ha kicsit offenzívebb, de a csapatot is képes lehet irányítani és ami fontos, hogy GYORSABB. Thiago stílusa sem volt közelebb a Xaviéhoz, sőt azt kell mondanom inkább Cesc-éhez állt közelebb. Ini utódját én inkább én inkább Rafinhat tudom elképzelni.
Maximálisan igazat tudok adni abban az előttem szólóhoz, hogy Cesc játéka, nagyon függene Busquets-étől. Ha nem tud felnőni a feladathoz Fabregasnak is többet kell visszalépnie, bár az Arsenalban is játszott, ha nem is ugyanilyen, de hasonló szerepkörben.
Nagyon remélem, hogy tud konstansan egy jó formát hozni, mert nagyon kellene tavaszra, ha neki menne, talán a csapatot is feljebb tudná húzni. Vagy éppen fordítva.
Nem szabad visszaesnie, ahogy sokszor szokott. Szerintem Tata a szezonban már többet fogja játszatni Xavi "kárára", ami reméljük pozitív kicsengésű lesz.

A kp-n tényleg szinte mindig nagyot alkotott és hamis 9-esként is voltak kiemelkedő meccsei, persze hozzátartozik az ellenkezője is. Én egy ilyen embert hiányoltam a középpályáról, abból a szempontból, hogy relatíve gólerős. Mind Xavi, mind Ini "gyenge" ebből a szempontból a top csapatok közül, persze nem ez a dolguk és a játékstílusnak is valamennyire köszönhető, de akkor is jó lett volna egy kicsivel gólerősebb kp.
Sokakkal ellentétben én el tudom képzelni a Xavi-utódot. Nem kell, hogy Xavi-klón legyen, nem baj ha kicsit frissül a poszt. Ő is nagyon jól lát a pályán, a zsugái sokszor élményszámba mennek, szerintem nem baj, ha kicsit offenzívebb, de a csapatot is képes lehet irányítani és ami fontos, hogy GYORSABB. Thiago stílusa sem volt közelebb a Xaviéhoz, sőt azt kell mondanom inkább Cesc-éhez állt közelebb. Ini utódját én inkább én inkább Rafinhat tudom elképzelni.

Maximálisan igazat tudok adni abban az előttem szólóhoz, hogy Cesc játéka, nagyon függene Busquets-étől. Ha nem tud felnőni a feladathoz Fabregasnak is többet kell visszalépnie, bár az Arsenalban is játszott, ha nem is ugyanilyen, de hasonló szerepkörben.
Nagyon remélem, hogy tud konstansan egy jó formát hozni, mert nagyon kellene tavaszra, ha neki menne, talán a csapatot is feljebb tudná húzni. Vagy éppen fordítva.
Nem szabad visszaesnie, ahogy sokszor szokott. Szerintem Tata a szezonban már többet fogja játszatni Xavi "kárára", ami reméljük pozitív kicsengésű lesz.
Forca Barca!!!!
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Zseniális játékos, meggyőződésem, hogy Xavi helyén is tud kiemelkedőt alkotni. Az Arsenalban első időben hasonló poszton nyomta, nem is akárhogyan. Diktálta a tempót, forgatta a játékot...Neki kell Xavi heélyét átvenni. Ha valamit ki kéne emelnem, ami hátránya, hogy elég lassú, és nem igazán ver meg védőt. De azok a zsugák, meg ahogy lát a pályán, ezt kompenzálni tudják. Meg persze a kapu elé is odaér.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Hatalmas spíler Cesc, nem is értem miért nem kezdett a Sevilla ellen.Ő a legjobb formában lévő kpályásunk és sokkal gyorsabban játsza meg a labdákat mint Xavi és előre is mer passzolni. Gólerős is, gólpasszokban is jeles, megjegyzem sokkal több lehetne már neki, ha nem Sanchez lenne a jobbszélsőnk.
- neobarca
- Director del Fútbol
Fabregas sztem inkább Ini helyettese lesz a jövőben. Thiagó-t akarták korábban Xavi posztjára, ha jól emlékszem. Nagyon szeretem Xavit, de lassan elfáradnak azok az izmok és égetően sürgős keresni valakit a helyére.
Barca Fanatics 1999-For Life!!!
"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
-
- Jugador del Barça
Én is Fabregas-ra szavaznék, viszont neki szerintem nem fekszik a csapatban Xavi posztja és itt nem is arra gondolok amit játszik az "öreg", hanem ahol.shutterisland írta:én abszolút fabregas párti vagyok, őt szeretném az alapkezdőbe, de azért ezeknél a statoknál figyelembe kell venni, hogy cesc játszott elég sokszor támadót is.
persze alapjáraton is ponterősebb, mint a másik kettő.
de hát xavi stabilitást ad.![]()
Fabregas azon a részén a pályának túl direkt. Ha hülyén akarom megfogalmazni túlságosan támadó felfogású játékos a középkörhöz képest. Én abban látom Xavi játszatásának okát, hogy Busi az utóbbi időben rendesen vissza esett és még ha szerel is a labda megjátszásában botrányos. Pedig tavaly még benne láttam a kulcsát egy Ini-Busi-Fabre 3-asnak. Most nyugodt szívvel komoly meccsen ezt nem merném meghúzni én sem.
- shutterisland
- Director del Fútbol
én abszolút fabregas párti vagyok, őt szeretném az alapkezdőbe, de azért ezeknél a statoknál figyelembe kell venni, hogy cesc játszott elég sokszor támadót is.
de hát xavi stabilitást ad.
de hát xavi stabilitást ad.

- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Gratula a mai góljához, pazar megmozdulás volt!
Pont emiatt jutott aztán eszembe, hogy mennyi gólt is lőhetett eddigi Barcás karrierje alatt, meg a többieknél mennyivel gólerősebb vajon. Úgyhogy egy kis transfermarketes kutakodás után gondoltam veletek is megosztom a számokat:
Cesc a 11/12-es szezon óta: 42 gólt lőtt, és 53 gólpasszt adott.
Xavi a 11/12-es szezon óta: 24 gólt lőtt, és 34 gólpasszt adott.
Ini a 11/12-es szezon óta: 15 gólt lőtt, és 43 gólpasszt adott.
(Thiago a 11/12-es és a 12/13-as szezonban: 7 gólt lőtt, és 17 gólpasszt adott.)
Ezek a számok az összes sorozatra vonatkoznak, kivéve a válogatott meccseket. Durva, hogy több gólt lőtt mint Xavi meg Ini összesen ez alatt az idő alatt. Sőt, ha Thiagot is hozzájuk rakjuk, még akkor sincs sokkal lemaradva.. A gólpasszlistát mondjuk az idei év miatt vezeti csak, de nem semmi belegondolni, hogy az előző két szezonjában igazából csak a szezon első felében sziporkázott, a másodikban le volt eresztve. Milyen statjai lehetnének, ha mindkét évben tudta volna tartani az év eleji formáját!? Persze ezek csak tömör számadatok tudom, nem minden a statisztika ugye.. Szimplán az érdekesség kedvéért raktam be őket, hátha más is kíváncsi esetleg rá.
u.i.: Sergi Robertot azért nem írtam oda, mert se gólja, se gólpassza még.. Plusz lehet hogy 1-2 számyni pontatlanságot vétettem, azt akkor nézzétek el, elég késő van már..

szerk.:

Cesc a 11/12-es szezon óta: 42 gólt lőtt, és 53 gólpasszt adott.
Xavi a 11/12-es szezon óta: 24 gólt lőtt, és 34 gólpasszt adott.
Ini a 11/12-es szezon óta: 15 gólt lőtt, és 43 gólpasszt adott.
(Thiago a 11/12-es és a 12/13-as szezonban: 7 gólt lőtt, és 17 gólpasszt adott.)
Ezek a számok az összes sorozatra vonatkoznak, kivéve a válogatott meccseket. Durva, hogy több gólt lőtt mint Xavi meg Ini összesen ez alatt az idő alatt. Sőt, ha Thiagot is hozzájuk rakjuk, még akkor sincs sokkal lemaradva.. A gólpasszlistát mondjuk az idei év miatt vezeti csak, de nem semmi belegondolni, hogy az előző két szezonjában igazából csak a szezon első felében sziporkázott, a másodikban le volt eresztve. Milyen statjai lehetnének, ha mindkét évben tudta volna tartani az év eleji formáját!? Persze ezek csak tömör számadatok tudom, nem minden a statisztika ugye.. Szimplán az érdekesség kedvéért raktam be őket, hátha más is kíváncsi esetleg rá.
u.i.: Sergi Robertot azért nem írtam oda, mert se gólja, se gólpassza még.. Plusz lehet hogy 1-2 számyni pontatlanságot vétettem, azt akkor nézzétek el, elég késő van már..

szerk.:
Igen, ez már csak az ágyban jutott eszembe, hogy elfelejtettem odaírni, hogy még ez is benne van, hogy a meccsei nagy hányadában hamis9-est játszott.shutterisland írta:én abszolút fabregas párti vagyok, őt szeretném az alapkezdőbe, de azért ezeknél a statoknál figyelembe kell venni, hogy cesc játszott elég sokszor támadót is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.02.10. 11:14:50-kor.
Motiváció és önbizalom. Ez a két fő dolog, ami az argentin érkezésével a legfontosabb változást hozta egy-egy játékos esetében. A Pep-éra végén, meg a Tito-éra alatt pont ez a kettő hanyatlott egy kicsit, sőt, néhol jelentősen. Most pedig tökéletesen látszik, hogy mennyivel másabb, ha motiváltan játszik a gárda. Alexis, Pedro, Cesc rengeteg megmozdulásáról süt, hogy tudja mit akar, és azt is tudja, hogy meg fogja csinálni, aztán ahogy egyre több sikerül ezek közül, egyre nő az önbizalom, jön a külső elismerés a közönségtől, médiától, a belső a csapattársaktól, edzőtől, és innen könnyű csúcsra járatnia magát egy focistának.Gareth Tello írta:Picit off, de tényleg érdekes, hogy Tata érkezése és munkássága mennyire jó hatással volt/van pár játékosra, köztük Cescre is.
Cesc statisztikái pedig félelmetesek, hatalmas formában játszik és támadásban, kifejezetten a gólszerzést tekintve messze a legjobb kp. Elég indokolatlannak érezném, ha nem ő kezdene a hétvégén, méghozzá a posztján. (Persze, ha Messi nem tud játszani egy teljes meccset, akkor evidens, hogy kezd, de jobb lenne, ha a saját helyén nyomhatná.)
-
- Az Év fórumozója 2013
Adom, szóról szóra.hank1ee írta:Az idei szezonban kezd kijönni igazán, vagy talán már ki is jött, hogy milyen fontos eleme a csapatnak. Még csak 26 éves, Xavi fokozatos kiválása miatt pedig egyre több szerepet fog kapni, és lassan átveszi a karmester helyét. Én úgy látom, hogy vele egy "mini stílusváltás" fog bekövetkezni, ami a képességeiből eredően annyit tesz, hogy a labdatartásban és a kapu támadásában meg fogjuk találni a megfelelő egyensúlyt. Idővel pedig meg fogja kapni a karszalagot is Messi mögött, ami ha csak jelképesen is, de kiemeli majd a szerepét a csapatban. Reina a VB után azt mondta, mikor kiszólította a színpadra: "Futuro el Barca, futuro Espana." Akkor még csak reméltem, hogy ez így is lesz, most kezd beigazolódni.
Voltak bőven kétségeim vele kapcsolatban, de ezek egy része már elmúlt, és a maradéknak sincs sok hátra, ha így folytatja.

Picit off, de tényleg érdekes, hogy Tata érkezése és munkássága mennyire jó hatással volt/van pár játékosra, köztük Cescre is.

Az idei szezonban kezd kijönni igazán, vagy talán már ki is jött, hogy milyen fontos eleme a csapatnak. Még csak 26 éves, Xavi fokozatos kiválása miatt pedig egyre több szerepet fog kapni, és lassan átveszi a karmester helyét. Én úgy látom, hogy vele egy "mini stílusváltás" fog bekövetkezni, ami a képességeiből eredően annyit tesz, hogy a labdatartásban és a kapu támadásában meg fogjuk találni a megfelelő egyensúlyt. Idővel pedig meg fogja kapni a karszalagot is Messi mögött, ami ha csak jelképesen is, de kiemeli majd a szerepét a csapatban. Reina a VB után azt mondta, mikor kiszólította a színpadra: "Futuro el Barca, futuro Espana." Akkor még csak reméltem, hogy ez így is lesz, most kezd beigazolódni. 

"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"
- Messa
- Az EuroBarca Utánpótlása
Idén egy zseni a tag, le a kalappal előtte.
Viszont tegnap mikor lecserélték, kb akkora taps fogadta, mint Tellot. Még mindig nem békélt meg vele a közönség?
Viszont tegnap mikor lecserélték, kb akkora taps fogadta, mint Tellot. Még mindig nem békélt meg vele a közönség?
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
- shutterisland
- Director del Fútbol
akkor nem sokan beszélnénk itt messiről, ha fabregas a csúcson járatva húzná le a szezonokat.Állandósítani kéne a formáját (no nem a rosszat) és onnantól már no problemo.
így is ilyen statjai vannak, hogy hullámzó...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2014.01.09. 21:46:24-kor.
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
SZERINTEM, idén amikor a középpályán játszott, akkor csak jó teljesítménnyel rukkolt eddig elő. Arról nem ő tehet, hogy a meccsek kb felén - ha nem többször - olyan poszton játszik ahol még ő is bevallotta, hogy nem szeret. Nem is oda való, érthető, hogy ott nem nyújt olyan kiemelkedőt, bár azért a gólpontokat ott is termeli mostanság. De hamis9-esként tényleg nagyon hullámzó, és inkább rossz mint jó teljesítményt nyújt ott a meccsek döntő többségében. Viszont amikor irányítóként játszatja Tata, akkor szerintem sosincs vele probléma - lehet rosszul emlékszem. De az igazi teszt az most jön, eddigi 2 szezonjában tavaszra eléggé visszaesett, kíváncsi vagyok tudja-e majd tartani ezt a formát - valami azt súgja, hogy képes lesz rá. Most hogy Messi visszatér, és átveszi a hamis9-es szerepét, remélem nem szorul a padra a fontosabb meccseken. Fáj ezt leírni, de amondó vagyok, hogy jelenleg inkább Xavi üljön le többször a partvonal mellé, mert az idei Fabregast vétek jegelni.bence-barca írta:
Csak az a baj, h nagyon hullámzó a teljesítménye. Egyszer álomformába nyomja, legközelebb meg a kerékkötő a csapatban. Aztán hoz egy elfogadható szintet, majd megint rossz, aztán jó, aztán kiugróan jó, majd megint csak elfogadható. Állandósítani kéne a formáját (no nem a rosszat) és onnantól már no problemo.
-
- Llegenda del Barça
Csak az a baj, h nagyon hullámzó a teljesítménye. Egyszer álomformába nyomja, legközelebb meg a kerékkötő a csapatban. Aztán hoz egy elfogadható szintet, majd megint rossz, aztán jó, aztán kiugróan jó, majd megint csak elfogadható. Állandósítani kéne a formáját (no nem a rosszatshutterisland írta:
azóta úgy látom, csak jobb lett a statja.
majd idővel csak belátja mindenki, hogy mekkora kincs.

- shutterisland
- Director del Fútbol
még novemberben írtam :S.Agüero írta:25 meccsen 11 gól, 17 gólpassz. 1832 perc alatt 28 gólpont, azaz 65 percenként gólhoz juttatja a csapatot, elképesztő.visca el barca írta:idén tavalyhoz képest sokat javult, kár h nem ott játszik ahol kellene. 27 meccsen kb 11-17 stat azért elég komoly.
messi visszatérésével jo lenne ha xavi helyét venné át, de sztem padozni fog.![]()
Igen, én is remélem, kezdeni fog az Atlético ellen, kell a jó formája.
azóta úgy látom, csak jobb lett a statja.shutterisland írta:a barcában eddig 7680 játékperc alatt 80 gólpont, tehát átlagban 96 percenként szerez gólt vagy ad gólpasszt.![]()
messin kívül ki képes erre a csapatból ?
majd idővel csak belátja mindenki, hogy mekkora kincs.
- MatyiG
- Adminisztrátor
25 meccsen 11 gól, 17 gólpassz. 1832 perc alatt 28 gólpont, azaz 65 percenként gólhoz juttatja a csapatot, elképesztő.visca el barca írta:idén tavalyhoz képest sokat javult, kár h nem ott játszik ahol kellene. 27 meccsen kb 11-17 stat azért elég komoly.
messi visszatérésével jo lenne ha xavi helyét venné át, de sztem padozni fog.

Igen, én is remélem, kezdeni fog az Atlético ellen, kell a jó formája.

- visca el barca
- Presidente del Barça
idén tavalyhoz képest sokat javult, kár h nem ott játszik ahol kellene. 27 meccsen kb 11-17 stat azért elég komoly.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Ebben az évben, szerintem majdnem minden meccsen jó teljesítményt nyújtott, de igazat adok, tényleg észrevehető, hogy 1-2 meccsen teljesen eltűnik. Lehet, hogy teljesen hülyeség amit mondok, de szvsz lehetséges, hogy amikor minden nagymenő a pályán van(Messi, Neymar, Ini, Xavi) és ő is, akkor el van nyomva(nem ő a legnagyobb spíler), pedig ő egy vezér típus(Arsenal CSK volt ugyebár)...cinkoxid írta:Fabregassal az a baj, hogy 2-3 meccsen elképesztően játszik, aztán másik 2-3 meccsen csak árnyéka önmagának. Tegnap hihetetlen volt, remélem tudja tartani a formát.
Fabregassal az a baj, hogy 2-3 meccsen elképesztően játszik, aztán másik 2-3 meccsen csak árnyéka önmagának. Tegnap hihetetlen volt, remélem tudja tartani a formát.