Capon írta:Ahogy eddig se tettem, úgy a közeljövőben sem fogok minden egyes meccse után bejönni ide és kritizálni őt. Sajnos elég sokan megteszik.
Többek között én is, hátha sikerül egy kicsit az Ibrát imádóknak felnyitni a szemüket, hogy a tökéletes csatáruk mégse olyan tökéletes.
Amúgy szerintem egy csatárt sok dolog határoz meg, de 60%-ba 2 dolog számít: milyen jól kerül helyzetbe (beleértve akár az olyat, aki magának harcolja ki, vagy helyezkedik és megkapja, tehát lehet tömni labdákkal, meg a jól lövőnek egy szimpla lövőhelyzet is helyzetbe kerülés) és hogy milyen százalékban használja ki a ezeket. Azt gondolom, hogy meccsenként illik legalább 5-ször helyzetbe kerülni egy jó csatárnak, és olyan 15%-osan kihasználni a őket. Ez már egy jó csatár, ha utánaszámolsz. (Sztem am ebből is fontosabb a helyzetbe kerülés)
Még ehhez kell kapcsolódnia mezőnymunkának, alapvető veszélynek, amit a jelenléte okoz a csatárnak és a társak segítése a védő elvitelével pl, vagy összeköttetés (ebben a játékrendszerben! máshol is fontos, de itt kiemelkedő, lévén kevés kp van és sok csatár, ezért néhanapján jobban vissza kell lépni, hogy a csapatjáték meglegyen) a középpályával.
Ezekből Ibra: viszonylag kevés helyzetbekerülés, hiszen fejjátéka sem domborodik itt ki a Barcában, lőni nem lő, vagy pontatlanul és gyengén, háttal a kapunak veszélytelen, de nem helyezkedik olyan jól. Helyzetkihasználása, ha így nézzük nem is olyan rossz, de nem közelíti meg a 30%-t sem, ami már nagyon nagyon jónak számítana, ami elképesztően kiemelkedővé tenné. Ez legyen az első megszerezhető 60%-ból mondjuk úgy kb 45%, hiszen viszonylag kevésszer kerül helyzetbe, amit fontosabbnak tartok, ezért nem lett 50%.
A mezőnymunkája nem túl magas, a társakat nem segíti elmozgásokkal, nem megy hátra labdáért. Viszont ad gólpasszokat, tehát mondjuk a megszerezhető 40 %-ból megkap 10%-t, mert míg gólpasszt ad, addig máskor "megfojtja a támadást".
Ha hozzávesszük, hogy milyen extra taktikai húzásokat lehet rájuk építeni, az plusz 10% legyen, de mivel eddig Ibr semmilyen pluszt nem adott, de még el is vett valamennyit (azért nem jár levonás), ezért ez Zlatant nem igazán érinti.
Összesítve akkor 55%-os Ibra az eddigi játéka alapján Barcelonában. Hmm ez nem egy álomcsatár. talán 80%-os lenne a jó, emez csak egy középszerűnél egy kicsit jobb. Az álom csatár 90%-nál kezdődne.
Ez lenne az én értékelésem egy kis statisztikával, meg minden mással.