visca el barca írta:...
Megint nem értünk egyet...De lassan ez már megszokott...
Nagyon pesszimista vagy,és kb tényként kezeled hogy nem jönne be LE,vagy akárki aki a klubbon belül követi...
"megverünk bármikor bárhol 100 csapatból 95-öt" - ez így igaz,akkor miért is kellene nagyot váltanunk...? Más csapatnál hogy ez tuti,ez álom lenne értsd MU,ManCity,Juve,Dortmund vagy akár Real és még sorolhatnám...
Én értem hogy majd kell,és akkor mi lesz...Ez jó kérdés...De nem most van ez...Pláne nem úgy kellene ezt hogy 1hónap múlva tétmeccs...
Ez a gárda 1-2évig még bőven megnyerhet mindent,ha egy kicsit kozmetikázzuk a taktikánkat,és egykét embert beépítünk...Ehhez semmi más nem kell,csakhogy jöjjön egy edző aki megfelelően tud motiválni...Hogy szegény Tito tudott e vagy nem,hagyjuk sztem míg itt volt nem volt baj amint elment baj lett,röviden ennyi...Nem kell ide nagy tudás ám hogy világverő csapatot kreáljunk megint...Anno Pep mondta,hogy neki tulajdon képpen nem is kell taktikát magyaráznia,hiszen ezt játsza kb az összes játékos mióta focizik,neki csak arra kell figyelnie hogy megfelelő legyen a morál,a motiváltság...Ez nyílván részben túlzás volt részéről, de a meglévő játékosok a meglévő szisztémában kifutnak és képesek megverni mindenkit...
Jah hogy idén nem volt fizikális állóképességük, edző aki motiváljon,és fejben helyre tegye őket,és így nem nyertünk Blt...Meg tudtak minket csúnyán dominálni más csúcscsapatok ahol minden rendben volt,mi meg a korházból visszahozott edző nélküli csapattal,impotens csatárokkal,középpályás védelemmel nem áltuk meg a helyünket ellenük...Háááát ilyet,ezt ki hitte volna...
De most ezért nem kell itt atom váltás...A tiki taka meg nem avult el,csak nem azt játszottuk tavaly...Hanem azt osztva 2vel sebességben, kb...Ha ugyan úgy játszanánk ugyan úgy nem lenne ellenszere...Csak az évek alatt elvesztettünk egy Puyolt hátulról,előlről egy Eto,Henryt...És egészen mostanáig félmegoldásokkal pótoltuk őket...No itt hibáztunk nem kicsit...Idén Neymar ha beválik akkor megint más,és ha lesz egy új értelmes centerünk szintén...És ennyi...Egyből nem lesz annyi gól,rendes center párossal,megha persze nem 40féle képpen áll fel a védelmünk kényszerből,meg egyből nem leszünk passzívak elől ha nem csak egy ember tör kapura...Persze nem ilyen egyszerű nyílván,de végeredményben mindkét nagy gyengeségünk javúlni fog vmelyest az tuti,és így a meccseink képe is nagyban változni fog...
Egy klubbon kívüli edző egészen biztosan nagyobb változásokat hozna mint egy klubbhoz közeli...Azért sok mindennel fel lehet rúgni a Barca tiki-takáját...És a baj ott van hogy közel nem biztos hogy többre mennénk ha felrúgnánk ezt,sőt...Persze kell kozmetikázni a taktikánkat,de kérdem én a nagy változást sürgetőket,hogy milyen drasztikus változtatással lennék jobbak a mostaninál?Mert ahhoz hogy feljebb támadunk le,meg nem fut fel mindkét szélső egyszerre...No ehhez nem kell egy külső ember,meg sztáredző sem...Aki szarna a Barca filozófiára azt kiutálná szépen sorban azokat akik szerinte nem ide való...Azt ha nem jött be lelépne azt hopp itt marad egy darabjaira hullott csapat amit évekig nem hevernénk ki...Soroljam a példákat,nagy edzők nagy bukásait, következményeit...
Azt a részt meg hagyjuk már hogy az ellenlábasaink min imádkoznak...Anno Peppel is kiröhögött minket mindenki...Aztán jajjj majd Mou elveri a tapasztalatlan Pepet...Azt 10%os labdabirtoklás meg 0-5,ezt tudta felmutatni Mou...Ez a tiki-takanak vége...Ezt hallani minden sarkon...Egészen egyszerűen mert imádnák az ellenlábasaink ha végre nem aláznánk őkat halomra lépten nyomon...Fél európa azt várja mikor lesz végre vége a hegemoniánknak...Lehet mondani hogy most lett...Majd jövőre kiderül én azt mondom,várjunk még ezzel...Schweinsteiger is megmondta:
hogy okés megnyertek mindent,meg okés 7-0,de ez egy edző nélküli,félsérült,fizikálisan elfáradt Barca volt...Ettől még a Barca a legjobb csapat továbbra is...
Az utolsó részhez meg,sztem semmivel nem nagyobb kaparós sorsjegy egy külső edzőt hozni új játékfelfogással 1 hónappal a szezon előtt,mint egy null kilóméteres klubbhoz közelit,aki ugyan ezt folytatná,csak más ülne a székbe...
Sőt...