Gerardo Martino

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Szerinted jó döntés volt 'Tata' kiválasztása

A szavazás 2013.08.22. 13:14:28-kor befejeződött.

Igen
75
86%
Nem
12
14%

Szavazatok száma: 87
Ronal.10
Entrenador del Barça

2014.04.10. 10:03:07

Meccs elött nyilatkozta jól kiismerték az Atletico-t.
Tegnap a nagy taktika az volt, hogy minden labda Neymarhoz kerüljön és onnan történjen valami (1 szer történt). Másik véglet pedig a TELJESEN üres jobb oldalon egyedül Alves beadja, 10/1 szer jól és majd lesz valami.
Utána 4 támadóval nyomtuk de akkor sem volt jobb oldal csak egyedül ultra veszélyes Alves beadások.
Na most ez a nagy taktika ellenük? Eleve az a kezdő hogy 4 középpályás, hát könyörgöm nagy meccseken ez akkor jött be ha 10 ember ellen toltuk 11-es után.
Ötlettelen az egész csapat, nem tudják mit kell csinálni. Borzasztó volt látni de majd szerdán megmutatjuk ismét 4 középpályás, 0 jobb oldallal...vagy nem. =D>
Csbal
Jugador d'estrella

2014.04.10. 09:46:43

Az első nyilatkozata, ami nem másról szól csak a parasztvakításról. Nehogy már megmagyarázza, hogy ez a teljesítmény olyan volt mint amit akkor mutatott a Barca, amikor a csúcson volt. Nem tudom minek kell szépíteni, és miért nem lehet elismerni hogy tegnap egy rakat sz.ar volt a csapat, és sajnos már a labdatartás nem garantálja a győzelmet és a sikert.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.04.10. 09:41:37

Zozzy 5 írta:és végre elfelejtsük ezt a csak és kizárólag tiki takával kompatibilis játékosállományt.
ehhez szükségünk van 2 védőre, egy b2b középpályásra, meg egy centerre. és ha a világ élvonalában akarunk maradni, akkor mindnek minőséget kell képviselni. ez kapussal együtt 5 igazolás, ami alsó hangon 100-150 millio.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Laza
Capitá del Barça

2014.04.10. 08:42:56

ennek az "interjúnak" semmi értelme nem volt.
csak felidegesített,ahoz képest hogy mi akartuk volna szerezni az elsó golt helyzetünk nem volt.
az hogy az atletico jobban játszott az csak az edők közti különbség miatt volt...
csak nézzük a két csapat keretét...
nincs mit túl magyarázi....
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2014.04.10. 08:31:31

Na. Először is gratula az ellenfélnek, nem semmi, ahogy egyben van ez a team. Nem értek egyet azzal, hogy a leggyengébb ellenféltől kaptunk ki, a jelenlegi ATMA szerintem a PSG-nél és a MU-nál is jobb csapat. És nem csak azért, mert a kohézió Simeonénak köszönhetően annyira magas, hanem mert klasszis játékosok is játszanak ott. Top kapusuk van, a védelemben talán Godinon kívül mindenki elférne úgynevezett nagyobb csapat kezdőjében, középpályán szintén, a Villa - Costa duó meg alap kezdő lenne a válogatottban, ha két csatárral játszana VDB. Ehhez hozzájön az argentin edzőn kívül hazai pályán egy olyan közönség, ami mögött a Nou Camp önmagát színházban érző, üldögélő publikuma elbújhat egész nyugodtan. Összességében tehát van egy irigylésre méltó emberke a padon, plusz nagyon jól igazoltak/igazolnak, amit mi kb. 2 éve nem tudunk elmondani, és hála a vezetőségnek úgy néz ki, hogy további 2 évig ez még így lesz.

És itt jön képbe Martino. Én értem, hogy egy jelenlegi Barca szurkolónak őt a legkönnyebb elővenni, nem is csodálkoztam, mikor láttam, hogy ég a topikja. Fájó dolog, hogy nemrég még feltörültük a padlót az ATMÁ-val, most meg nem tudunk velük mit kezdeni, sőt...De mielőtt kijelentenénk kérdés nélkül, hogy Martino viszonlátás', jöjjön valaki, aki "motiválja" őket, nézzük már meg Martino lehetőségeit. Írta Yaya 07-10, hogy klasszis kerethez klasszis edző dukál. Most csak a tegnapi meccsről beszélek, de ha megnézzük a kezdőnket, gyakorlatilag az elejétől kezdve esélytelenek voltunk, mert az a probléma, hogy ez a mostani keret, ebben a formában csak a nevében klasszis.

A tegnapi védelmünk átlagmagassága 175 cm!! volt. Martino ordibálhat, meg beülhet Klopp "hogyan motiváljunk" előadására, de ezt a védelmet először is a fizika törvényei szerint biztosan le fogják fejelni, ahogy ez meg is történt. Másrészt a védelem tengelyében volt egy középpályásból fabrikált védőnk, meg egy tehetséges, de eddig inkább a lelkesedéssel kitűnő Bartra. Ha megnézzük a világverő csapatunk védelmét, azért ég és föld a kettő. Ott csak Alves volt az, aki kb. 30% eséllyel ment fel fejelni, Pique, Abidal és Puyol azért meg tudták oldani. Most gyakorlatilag csak Pique az, akire számítani lehet ilyen téren, ha játszik egyáltalán. Ez luxus, és nem csak a védekezés miatt, hanem azért is, mert a szögleteket konkrétan felesleges elvégeznünk.

A másik dolog: Martino rendelkezésére egy olyan középpálya áll, ami hiába talán a legkreatívabb, ütközésre és agresszív védekezésre gyakorlatilag alkalmatlan. Nálunk még a VKP is a passzaival tűnik ki, meg a cseleivel. Guardiola anno nagyot újított azzal, hogy ezt kompenzálni tudta a folyamatos létszámfölény kialakításával a középpályán, de egyrészt ezt a világ futballja már oda-vissza kielemezte, másrészt Pepnek volt egy olyan védelme hátul, ami tudott korrigálni hiba esetén. Martinonak nincs ilyen lehetősége, és nem is ezt akarja játszatni, szerintem helyesen, csak ez a középpálya alkalmatlan másfajta védekezésre.

És végül a támadósorbeli hiányosságok ebben a klasszis keretben: nincs semmilyen variációs lehetőség. Tudom, hogy unja sok ember, amikor feljön a klasszikus center kérdése, merthogy Messi ugyebár középen a legjobb, de nézzük már meg, hogy Guardiola, a tiki-taka újkori atyjának csapata mivel oltott tüzet tegnap, amikor égett a ház. Szélről beadták, Mandzukic fejelt, gól. Senkit nem érdekelt és nem is fog érdekelni, hogy nem 70 passz után, egy látványos üres területre bepasszolt labdából egyenlítettek, amikor kellett. Martinonak ilyenre nincs lehetősége semmilyen formában, ami megint csak luxus. Nem azt mondom, hogy Messit el kell felejteni örökre középről, mert tudjuk, hogy olykor mire képes ott (pl. a Neymarnak adott labdája a Classicon, amiről aztán kiállították Ramost), de azt, hogy csak és kizárólag ennyi, amire épülhet a támadójáték, nem bírja, nem bírhatja el a csapat.

Összességében: mindenki változást meg újítást vár el az edzőnktől egy olyan kerettel, ami a védelemben, a középpályán és a támadósorban még mindig a Pep-féle keret, csak ráadásul béta verzióban. Idejött az öreg, és azt várjuk el tőle, hogy na tessék, lehet újítani meg visszahozni a csapatot olyan szintre, hogy első számú esélyesek mindenhol, de ezt egy olyan kerettel csináld már meg, ahol van egy hót lyukas, törpe védelmed, a középpályás védekezést lehetőleg oldd meg ütközések nélkül, elől meg beadásokra semmilyen keretek között ne építs, mert nálunk abból van csak gól, ha Iniesta vagy Messi ad egy 40 méteres álompasszt. Ja, és akkor motiváld már majd őket, ha kikapunk. Hát köszi.

Én nem tudom, hogy mennyire az ő sara az, hogy se nyáron, se télen nem jött senki, de elég nehezen tudom elképzelni, hogy ne lettek volna emberek, akiket szívesen lát. A háttérben fingunk nem lehet, hogy mi folyt, s bár ez az igazolásoktól való eltiltás most bukott ki, nehezen hiszem el, hogy ez ne lappangott volna már régóta, és ne befolyásolta volna az igazoláspolitikát. Azt sem jelenthetem ki, hogy biztosan Martino az alkalmas ember, csak azt mondom, hogy elég satu helyzetben van. Miért vagyunk annyira biztosak abban, hogy egy Klopp például alkotni tudna egy olyan kerettel, ami alkalmatlan olyan játékra, ami nem Guardiolát idézi? Mert motiválna? Mit kell itt motiválni, amikor tavaly a BL-ből gyalázatos, megalázó körülmények között estek ki ezek az emberek? Ráadásul ez a lelkesítés olyan dolog, hogy akkor hiteles csak, ha a játékos azt látja, van értelme. "Na srácok, égjen már a tűz. Igaz, hogy Mascheranot meg Albat már hetvenedjére fejelik le amiből gólt kaptunk, szögletet ne rúgjatok, mert felesleges és csak körömpasszból tudunk gólt lőni, de gyerünk, menni kell".

Szerintem arra mindenképp rászolgált Tata, hogy ne legyen első számú közellenség. Ahogyan arra is, hogy nyáron igazolhasson a saját elképzelései szerint, és végre elfelejtsük ezt a csak és kizárólag tiki takával kompatibilis játékosállományt. Erre viszont nincs lehetőségünk, a vezetőség szépen elbarmolta az egészet, és nagyon úgy néz ki, hogy élhetünk továbbra is a Pep korszak árnyékában, de ezért jelenleg nem Martino a felelős.
Pedro
Jugador d'estrella

2014.04.10. 06:54:43

"elso husz perc eldontotte"... nem, kedves Tata, 0-0 eseten is egyet kellett vol a loni, meg igy is. Simeone es az Atletico dontotte el, illetve az, hogy ot meccs alatt semmit nem sikerult kitalalni ellenuk. Talan a hatodikon majd, bar van egy olyan erzesem, hogy igyvagy ugy, de az mar nem fog szamitani.
„Nagyon tetszik és csodálom azt a játékbeli dominanciát, amit a Barcelona fel tud építeni. A játékuk nem is a szemnek, hanem a léleknek kedves. A labdát tisztelettel, imádattal kezelik, szinte simogatják. Ezt a csapatot mindenki számára élvezet nézni.”

Alfredo Di Stéfano, a Real Madrid tiszteletbeli elnöke - 2011.04.17
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2014.04.10. 01:32:40

Egy év alatt semmit nem tett hozzá a csapat játékához. Ősszel mindig motiváltabbak a fiúk, ezért jól megy a szekér. februárra alább hagy a lelkesedés, a motiváció, így ott visszaesik a társaság, aztán jönnek a fontos meccsek és általában összekapják magukat tavaszra. 3-4éve ez a tendencia figyelhető meg.

Amikor leigazoltuk csalódott voltam, mert olyan edzőt szerettem volna, akinek van múltja és tekintélye. egy világklasszis kerethez világklasszis edző dukál. 5 meccs alatt képtelen volt megtalálni az atleti achillesét. kb ugyan azt a csapatot erőltette, ami az előző 4 meccsen nem tudta legyőzni őket.

Pedro és AS teljesen súlytalanok, mert nem érzik a bizalmat. jó esetben kapnak 20 percet a komoly meccsen...Tello emberemlékezet óta nem játszott, nem forgatja normálisan a csapatot. Bartra miért került háttérbe, mascherano kárára? egyáltalán nem bízik a fiatalokban, próbál a tutira menni és a neveket játszatni, csakhogy a nevek ma totális csődöt mondtak. Nem tud érdemben belenyúlni a meccsbe.

Neymar átigazolásához annyit, hogy ha nem vesszük meg, elviszi más, és az nem biztos, hogy jó nekünk. gazdaságilag és szakmailag is jó húzás volt a megvétele.

a vezetőséggel a tököm tele van. botrányok, hibás döntések jellemzik őket. Tito és Martino kinevezése vezetőedzőnek orbitális baklövés részükről. remélem minél hamarabb eltakarodnak.
Rumig
Entrenador del Barça

2014.04.10. 01:12:08

Még a motivációhoz, részben hank1ee-hez csatlakozva.

Sztem a játékosoknak egy esetben van szükségük extra, kívülről jövő motivációra. Túl nagy tudásbeli különbség esetén, függetlenül attól, h "melyik irányba" nagy a különbség.
Azaz ha esélytelennek tűnik egy párharc, akkor fel kell tüzelni a brigádot, h ne adják fel már előre. A másik véglet, ami inkább érint minket, ha túl esélyes egy csapat, az "elég kivinni a mezt" effektus. Na ilyen sztem reálisan nézve alig néhány meccsen, mondjuk szezononként 6-8 van. Az első eset meg az utóbbi időben nem volt.

Tehát sztem túl van lihegve ez a tudjon az edző jól motiválni téma. Tényleg amit Boixos is feszeget, h csússzanak-másszanak a klubbért meg a pici pénzükért, ez sztem nem az edző felelőssége, csakis a játékosoké.
(az már persze az edzőé, h ha vki ezt nem teszi, azt ne tegye be a csapatba, csakhát nem lehet egyszerre a fél keretet lecserélni)
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
Pavel
Entrenador del Barça

2014.04.10. 00:10:50

Varatrix írta:
Pavel írta:Szeretném hallani, hogy lemond.
Mennyé Reál szurkolónak, itt a türelem a módi.
Mennyé te.
Már 26 éve türelmes vagyok. A Steua óta.
Boixos
Llegenda del Barça

2014.04.10. 00:04:05

így van, nem elsősorban az öreg itt a hunyó, az biztos. de túl nagy falat neki ez a barca, ez is egyértelműen látszik.
PUYOL-XAVI-INIESTA
hank1ee
Director del Fútbol

2014.04.10. 00:03:42

hank1ee írta:Azért ez a motiválás látom különösen kiemelt téma itt. Én úgy gondolom, ha egy játékosban nincs meg a hajlandóság arra, hogy agyon akarja verni az ellenfelét, mikor pluszba még tudja is, hogy egyénileg az a cipőjét se pucolhatná, akkor az edző annyira sokat nem tud már tenni. Kifogy a módszerekből, hiába próbálná feltüzelni a csapatot. Ha alapból megvan a játékosban, akkor tud csak egy olyan pluszt rárakni az edző mentálisan, ami verhetetlenné teszi. Guardiola nagyon jól tudta ezt játékosként is, de főleg edzőként az utolsó évében itt, ami után elment. Ez nem Martino sara. Viszont taktikailag nem ő a megfelelő mester. Nem lepődnék meg, ha ezt a vezetőség is így gondolná, bár a vezetőség... :roll:
Ja, és Rumig kollégának rohadtul igaza van. :) Neymaron is egyébként azt látni, hogy rohadtul elégedett, hogy a Barcában játszik. Fogalmam sincs, mire föl egyébként az ilyen meccsek után, bár ma ő volt tőlünk a legjobb, vagy legveszélyesebb, és nem azt akarom mondani, hogy hiba volt őt megvenni, jó, hogy itt van. De kellenek más arcok, ez nyilvánvaló. Bocs a dupláér', egybe akartam. =D>
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hank1ee 2014.04.10. 00:05:16-kor.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
hank1ee
Director del Fútbol

2014.04.09. 23:56:48

Azért ez a motiválás látom különösen kiemelt téma itt. Én úgy gondolom, ha egy játékosban nincs meg a hajlandóság arra, hogy agyon akarja verni az ellenfelét, mikor pluszba még tudja is, hogy egyénileg az a cipőjét se pucolhatná, akkor az edző annyira sokat nem tud már tenni. Kifogy a módszerekből, hiába próbálná feltüzelni a csapatot. Ha alapból megvan a játékosban, akkor tud csak egy olyan pluszt rárakni az edző mentálisan, ami verhetetlenné teszi. Guardiola nagyon jól tudta ezt játékosként is, de főleg edzőként az utolsó évében itt, ami után elment. Ez nem Martino sara. Viszont taktikailag nem ő a megfelelő mester. Nem lepődnék meg, ha ezt a vezetőség is így gondolná, bár a vezetőség... :roll:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
eimenis1212
Jugador d'estrella

2014.04.09. 23:52:23

Boixos írta: az öreg "problémája" ott jön be a képbe, h egyszerűen nem tudja motíválni a brigádot. de nem tudom igazából "bántani", mert eleve egy [auto_cenzúra] szituba érkezett bele. kapott egy minden létezőt megnyert brigádot, akiknek ráadásul lebetegedett az edzőjük, így ő kényszerből cseppent bele ebbe az egészbe. megjegyzem, ezt a szitut sztem tito sem tudta volna kezelni, h ezeket a rohadtul jóllakott gyerekeket feltüzelje annyira, h minden meccsre úgy menjenek ki, mintha az életük múlna rajta. tudom, ez elég "nagy" elvárás, dehát mi a falloszt várjon el a szurkoló, ha nem azt, h ezek a gyerekek azért a kicsipici pénzecskéjükért csússzanak-másszanak azért a klubért, akinek az ALKALMAZOTTJAI, ne pedig levezetgessenek, és néha megrázzák magukat ha éppen úgy gondolják. na, ezt képtelen elérni náluk az öreg, ezért kellene mennie.
természetesen nem csak ő itt a feketeseggű, hanem (jó)páran a játékosok közül is, de ezt a részét a szitunak nehéz lesz orvosolni, ahogy az igazolásos dolgaink most állnak.
ez a lényeg.
Boixos
Llegenda del Barça

2014.04.09. 23:45:49

Rumig írta:Ha meg évről-évre új edzőt hoznánk, abból következhet az a felfogás, h oké, nyugodtan belesz.rhatuk továbbra is, úgyis az edzőt küldik el.

Alapvetően sztem szerkezeti problémák vannak a kerettel, nem is kis ideje, és persze egy Klopp vagy akár egy Simeone esetleg többet is ki tudna hozni a csapatból, de alighanem csak rövidtávon.
Szóval nem hiszem, h ő lenne a legfőbb probléma. Hogy mást ne mondjak, pl Neymar árából újjá lehetett volna építeni a csapatot (talán túlzás, de minimum minden posztra új ember) feltörekvő, lelkes, még semmit vagy alig nyert játékosokkal.

Ha ez megvan, lehet az edzőről beszélni.
az öreg "problémája" ott jön be a képbe, h egyszerűen nem tudja motíválni a brigádot. de nem tudom igazából "bántani", mert eleve egy [auto_cenzúra] szituba érkezett bele. kapott egy minden létezőt megnyert brigádot, akiknek ráadásul lebetegedett az edzőjük, így ő kényszerből cseppent bele ebbe az egészbe. megjegyzem, ezt a szitut sztem tito sem tudta volna kezelni, h ezeket a rohadtul jóllakott gyerekeket feltüzelje annyira, h minden meccsre úgy menjenek ki, mintha az életük múlna rajta. tudom, ez elég "nagy" elvárás, dehát mi a falloszt várjon el a szurkoló, ha nem azt, h ezek a gyerekek azért a kicsipici pénzecskéjükért csússzanak-másszanak azért a klubért, akinek az ALKALMAZOTTJAI, ne pedig levezetgessenek, és néha megrázzák magukat ha éppen úgy gondolják. na, ezt képtelen elérni náluk az öreg, ezért kellene mennie.
természetesen nem csak ő itt a feketeseggű, hanem (jó)páran a játékosok közül is, de ezt a részét a szitunak nehéz lesz orvosolni, ahogy az igazolásos dolgaink most állnak.
PUYOL-XAVI-INIESTA
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.04.09. 23:45:25

Rumig írta:Ha meg évről-évre új edzőt hoznánk, abból következhet az a felfogás, h oké, nyugodtan belesz.rhatuk továbbra is, úgyis az edzőt küldik el.

Alapvetően sztem szerkezeti problémák vannak a kerettel, nem is kis ideje, és persze egy Klopp vagy akár egy Simeone esetleg többet is ki tudna hozni a csapatból, de alighanem csak rövidtávon.
Szóval nem hiszem, h ő lenne a legfőbb probléma. Hogy mást ne mondjak, pl Neymar árából újjá lehetett volna építeni a csapatot (talán túlzás, de minimum minden posztra új ember) feltörekvő, lelkes, még semmit vagy alig nyert játékosokkal.

Igen ez igaz. De ha Pep után hozunk egy igazi edzőt,teszem azt,aki már edzett egyáltalán csapatot, akkor lehet bevált volna. Nagyobb eséllyel,mint szegény Tito,aki egy másodedző volt,plusz betegség is,stb...
De amúgy igen,kerettel is gondok vannak, nálam már évek óta látszódik,hogy hova kéne erősíteni,milyen stílusban,stb...ebből kevés valósult meg. Most nem tudom mi lesz nyáron, de akkor jövőre kell hozni kapust,két védőt, kp-ra embert, előre is...Ezt két nyáron kell megcsinálni,egy nyáron nehéz lesz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
eimenis1212
Jugador d'estrella

2014.04.09. 23:35:56

azért bírom ezt a Neymarozást. Ma is a legjobb emberünk volt... És igen, egy Klopp vagy Simeone fel tudná tüzelni ezt a csapatot, mert ebből a csapatból pont ez hiányik
Rumig
Entrenador del Barça

2014.04.09. 23:26:44

Ha meg évről-évre új edzőt hoznánk, abból következhet az a felfogás, h oké, nyugodtan belesz.rhatuk továbbra is, úgyis az edzőt küldik el.

2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
Boixos
Llegenda del Barça

2014.04.09. 23:12:54

nem akarom kéthetente leírogatni az előző cuccomnak az ellenkezőjét, de lehet, h tényleg mindenkinek jobb lenne, ha letiplizne a szezon végén az öreg... sajnos az a helyzet, hogyha van kedve a brigádnak játszani, úgymond "megmutatni", akkor tényleg megcsinálják, mint a sziti vagy a madrid ellen, de a többi meccset úgy en bloc leszarják, aztán ebből az jön ki, ami. van amikor behúzzuk, és van amikor megégünk. nagyon kevesen vannak a csapatban olyanok, akiket még komolyan érdekelnek a sikerek, és ezt már nem bírja el a brigád. az a gáz, h ezen az öreg képtelen változtatni, ez már sokadszorra derült ki.
mostanra jóllakott, kiégett, beleszarós, flegma gyerekek alkotják a csapat zömét sajnos, és ezen még az sem fog változtatni, ha a végén valami(k) leesnének a brigádnak.
és ha frankón megmér minket a fifa, akkor nagyrészt ezekkel a gyerekekkel kell nekimenni a köv szezonnak is. szép lesz.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Bestbarca
Entrenador del Barça

2014.04.09. 23:12:19

No jelentem van edző kérdés...Eddig hoztuk a nagyobb meccseket ott voltunk mindenhol,de így kiesni nem lehet...Ötlettelen rossz játék,semmi esély...Semmi elképzelés,látványosan nem működő taktika...Tata nem rossz edző,de taktikaliag nem tudta megoldani a Barca problémáit,ép pont. És nem volt képes kellően motiválni,már pedig nálunk ez a legfontosabb!

Más kell ide sztem...Hogy ki,egy igazi edző egyéniség,mert tele vagyunk sztár allürökkel azokat kezelni meg csak egy igazi egyéniség tudja...Megjegyzem átigazolások nélkül nagyon nagyon meg lennénk lőve,kell 2 center,1 középpályás,és egy rendes befejező is sztem...A kapuson kívül...Akkor azt mondom hogy egy új erőteljes edzővel bármi lehet...Javaslat Klopp. Na nála ilyen nem lett volna hogy lötyögünk az tuti,őt tisztelnék az is fix,és gyors erőszakos kreatív támadó focit játszat stabil védekezéssel...Ha ő kapna egy erős ilyen erős keretet,asszem nem lenne kérdés...És hamár jön hozhatja Hummels, Reus párost is magával és félig meg is vagyunk...Bár én Hummles nem szívlelem,vannak vele gondjaim,de egynek bőven jó...Kell ide a mennyiség is,mert eddig egészen épkézlában védekeztünk de amint egy ember kivált(Pique) vége,káosz...Ezen a szinten nem lehet ezt ilyen kevés használható emberrel hátul...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Initom
Entrenador del Barça

2014.04.09. 23:06:24

Fel nem bírom fogni,hogy az eddig nyerő taktikát,miért dobta a kútba...
Amennyire dicsértem a Real-City meccsek után,amekkora taktikai győzelem volt....ez legalább akkora blama. Nem tudom,hogy az ő húzása volt e ,hogy Messi ilyen szerepkörben játszott,de 10 emberrel nagyon nehéz volt....
Abi & Tito
Petr
Entrenador del Barça

2014.04.09. 23:04:02

Éppen azon spekuláltam a meccs közben, hogy milyen taktikai újítások figyelhetők meg a részéről a játékban, esetleg milyen figurákat csempészett be.. Rájöttem.. Semmilyent.
Eleinte védtem, de nem a szezon elején kell villogni, hanem ilyenkor.
ronaldinho89
Capitá del Barça

2014.04.09. 22:57:36

nehogy már egy ilyen edző,egy szakmai senki mondja meg nekem,hogy mit csináljak, négy aranylasztival,töbszáz góllal,kupákkal a kezemben.

És pont ez az a pont ahol eldől, hogy ki full világsztár. az aki ezután is ugyanugy folytatja, és megy előre. ugyanakkor nem gondolnám hogy Messi ilyen lenne. nem gondolkodhat így, hogy neki már ez van meg ez van a zsebében. semmi nem számít csak a jelen és a következő meccs. a múlt az szép, de múlt. és abban igaza van mindenkinek hogy Martino nem motivátor. Az első kép ami eszembe jut, róla hogy egy öregebb , jó kis papós fószer mászkálgat a kispad előtt. Sajnos egy olyan edző kellene mint Simeone vagy Klopp. erős, fiatalos , szinte kirobbanó lendületes , aki nem sz.r be a világsztároktól.

Mélységesen csalódott vagyok az este után. jobban, mint a tavalyi bayern után. sokkal de sokkal jobban.
Kép
II.Eurobarca sigverseny 2.helyzettje
http://filmorigo.blogspot.hu/ - blogom.
Andris
Adminisztrátor

2014.04.09. 22:57:11

Szerény véleményem szerint a türelem akkor játszik, ha az eredmények nem jönnek, a játékon meg látunk valami fejlődést, ha keveset is. Én speciel nem hogy fejlődést, de egyáltalán azonosítható dolgot nem látok a játékunkon, nem tudok kiemelni olyan elemet se amibe legalább belemagyarázni bele tudnék valamit.

ja: és eredmények még jöhetnek, európában 8 közül kipottyanni nem megy csoda kategóriába, bár tény hogy nálunk réges rég nem volt ilyen.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.04.09. 22:51:32

Sanama írta:Arról ismételten nem ő tehet, hogy Messi 45 métert nem futott ma (sem), ahogy az elmúlt 5 meccsen se.

Arról tehet, hogy kit küld fel, de ugyanezek játszottak a City ellen is, majdnem parádésan.
Hidd el,egy Simeone-Klopp jellegű edzőnél futna. Ha meg nem,lekapnák a fenébe a pályáról.
Már Pepnél is szidtuk,hogy keveset mozog, de azért ott még nem volt jellemző. Mióta két tutyimutyi alak került a csapat élére,azóta változott gyökeresen a hozzáállása. Ez tény.

Martino az edzője,neki kéne motiválnia,feltüzelnie. Nem megy. Lehet mondja neki,de Messit nem érdekli, és bevallom,engem sem érdekelne,nehogy már egy ilyen edző,egy szakmai senki mondja meg nekem,hogy mit csináljak, négy aranylasztival,töbszáz góllal,kupákkal a kezemben. És ez igaz a többiekre is,igenis számít ez. Semmi múltja,így nehéz rá felnézni,hallgatni.
Pep,Simeone focistaként is példák voltak,letettek valamit az asztalra, Kloppot nem ismerem,de ő meg ezt a habitusával kompenzálja.
Mindegy,erről napokat lehetne vitatkozni.

Zola,igaz,Pep sem váltotta meg a meccsközbeni húzásaival a világot, de érte mégis küzdöttek. Ott érezni lehetett 2010ben,meg 2012ben is amikor kiestünk,hogy egy hajszál választja el a fiúkat, és így is volt. Bármikor jöhetett volna a gól,mert mentek előre vesztett állásnál. Ma mi volt? utolsó 10 percben 30 méteren belülre nem kerültünk...
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Sanama
Llegenda del Barça

2014.04.09. 22:49:53

Ami nagy hiba volt tőle, hogy Iniestát lehozta, és Xavi maradt egyedül középpályán. Onnantól megint jött az,hogy 4ember hátul, 30méteres üres sáv, aztán 6 ember elől. Innentől fogva várható volt, hogy ívelgetés lesz folyamatosan, aminek láttuk mennyi értelme volt.
Lezárt