R.M.C.F. véleményével kell hogy egyet értsek, szerintem ami a lényeg, és amik a tények összefoglalta az utolsó két-három HSZ-ében.
1. Ez nem a támadóknak járó díj, még csak nem is a középpályásoknak járó, EZ EGY DÍJ, amit a legjobb kap! Innentől kezdve lehet az akárki, még védő, és kapus is.
2. A VB, EB mindig is fontos volt, és az is marad az ilyen díjak odaítélésében, miért olyan furcsa ez? Szerintetek nem számít ezerszeres szorzóval az, ha pl.: Cannavaro a VB 7 meccsén játszik úgy, hogy azt az ember igenis megújjongja, felüvölt, örömködik, és csodálja... mint sem hogy azt 30-40 másik meccsen teszi, no persze nem akkora intezitással, nem akkora figyelemmel követve, pl.: egy Cagliari, egy Empoli, vagy épp egy Celta, vagy egy Ossasuna ellen... DEHOGY NEM!!!
Cannavaro évek óta kiváló, klasszis védő, jó munkát végez, kiemelkedő játékos, és a VB-n néha olyanokat csinált, hogy még én is megtapsoltam őt, pedig én nem annyira kedvelem. Megérdemli a díjat, és Ő IS FOGJA KAPNI, ez tény! (Csak azért, mert Madridos, még nem [auto_cenzúra]! Hiába gyenge egyenlőre a Madridban, gondoljatok csak Zambira...)
Henry-ről is persze ugyan ezt tudnám mondani, megérdemelné nagyon, ha nem is kifejezetten az idei teljesítményére (tudom, ez kicsit ellentmondásos), de évek óta hajszállal marad le, megkaphatná! Hiddjétek el, szerintem a szavazók is figyelembe veszik ezt!
Összefoglalva (szerintem): 3 eshetőség van, illetve volt idén:
1. Ronaldinho kapja az Aranylabdát megint, hiszen ha folyamatosan hozta volna azt, amit tavaly, akkor nincs aki megszorongassa! És ez még áll a következő 2-3 évre is!!!
2. Idei kimagasló VB szereplése miatt Cannavaro kapja
3. Henry idei, és már évek óta nyújtott kiegyensúlyozott, és jó teljesítménye miatt kapja...
Eto'o-t én most félve sorolnám ide, mert bár ha valaki, akkor én maximálisan elismerem, imádom, támogatom őt, és szurkolok a sikereiért, de sajnos a VB kihagyás, és most a sérülése nem segít rajta...
ENNYI! Valaki itt úgy fogalmazott, nagyon helyesen egyébként, hogy ezen három-négy variáción kívül egyszerűen nincs más megoldás, mert nem volt kimagasló teljesítmény senki részéről sem!