2007.12.17. 18:05:01
Kedves Barátaim!
Nagy örömmel figyelem, hogyí a külső után a belső is jelentős, pozitív előjelű változáson megy keresztül. Örülök, hogy a korrekt külsőhöz egy új felépítésű belsőt rendelnek a szerkesztők. Gratulálok hozzá, és köszönjük Nekik!
Még nagyobb öröm az, hogyha a Barca-család régi tagjai visszatérnek, és jelenlétükkel emelik a honlap színvonalát, amely eddig sem volt alacsonyan. Van szerencsém bepillantani néhány oldal fórumába, és messze itt a legmagasabb a színvonal. Még ha egyesek ennek ellenkezőjét is érzékelik.
Kedves Drigo!
Ne haragaudj, egy valamiben igazad volt a beszélgetésünk során: türelmetlen voltam. Viszont ennek, nem én vagyok - kizárólagosan - az oka, hanem Ti is. Ugyanis, ha ezt a kezdeményezést nem csak úgy bedobjátok a köztudatba, hanem akkor álltok vele a nagyérdemű elé, amikor már készen vannak a keretek és a játékszabályok, akkor nincs ilyen félreértés. Akkor kellett volna a színre lépni vele, amikor a szervezők - öten/nyolcan/százan - megduncsizták a működés szabályait, a belépés kereteit, mit-hgyan-merre-meddig. Céget sem úgy alapít az ember, hogy először bemegy a cégbíróságra, aztán utána gondolkodik, hogy milyen céllal is akarok én vállalkozást nyitni, hanem kész tervekkel.
A felvétel rendezőelvével továbbra sem tudok teljességgel azonosulni. Szerintem, sokkal életszerűbb, "demokratikusabb" lenne, ha demokrácia lényegén, azaz a többség uralma a kisebbség felett elvén alapulna. Azaz: a jelentkező felvételéről nem a veto-jog döntene, hanem csupán többségi szavazást igényelne. tehát: 50%+1 szavazattal tag lehetne a jelentkező. Szerintem, ez korrektebb, ez demokratikusabb.
És még egy javallat. A személyeskedő véleményt megfogalmazókkal szemben hatékonyabb, hatásosabb - magyarul: keményebb - retorziót kellene bevezetni. De ezt csak a személyeskedő véleményre kellene alkalamazni, nem arra, ha pl. én ráripakodok Frankie-re. Mert ez egy vélemény, de nem - csak példa - Veled szemben vagyok bunkó, vagy bántó.
Na, megint sikerült litániát írnom, de ez kikívánkozott belőlem.
Maradok mindenki iránt őszinte tisztelettel: Varga Tamás.
CATALUNYA, TRIOMFANT!