Barca vs Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik csapat fog többet kiadni játékosokra ezen a nyáron?

Real
243
64%
Barca
135
36%

Szavazatok száma: 378
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.08.22. 14:31:09

Tivornya írta:IGEN! Ronaldinho-ra gondoltam! Miért,ismertek más Ronnie-t? :)
És miért is fogtam mellé?Érvelhetnél is egy kicsit... :wink:
Ronaldinhonak lehet, hogy "csak" 3 jó éve volt nálunk, de az ő esetében szerintem egyértelműen volt olyan időszak, amikor vitathatatlanul a világ legjobb játékosa volt. A Barca előtt a PSG-ben is varázsolt, csak ott nem volt olyan reflektorfényben. Amúgy az ő karrierjéhez hozzá kell tenni, hogy igazán európai TOP csapathoz már nem 19-20 évesen került és ez nagyon sok mindent megmagyaráz...
Amúgy minden féle elfogultság nélkül tudom állítani, hogy jelenleg is a Milán legjobbja és ha lenne még 1-2 játszótársa, akkor még most is szép sikereket érhetne el. Szerintem a tavalyi teljesítményével simán megérdemelte volna azt, hogy ott lehessen a VB-n.

Ami a legnagyobb különbség közte és C. Ronaldo közt, az az, hogy Ronaldinho abszolút csapatjátékos! Illetve mindketten hihetetlen "cselgépek", de C.Ronaldo cselei nagy százalékban teljesen céltalanok... (csak visszafelé halad vele, illetve sokszor elhagyja a labdát)

Ha egyszer Cristiano Ronaldo megtanulja a csapatjátékot, akkor még nagyon sokáig emlékezni fog rá mindenki. (mindegy, hogy milyen a személyisége, lásd: Maradona)
kanty
Llegenda del Barça

2010.08.22. 14:25:46

Tivornya írta:IGEN! Ronaldinho-ra gondoltam! Miért,ismertek más Ronnie-t? :)
Na szóval:

Tudás, játékinteligencia terén nem lehet őket egy lapon emliteni. Lehet, h CR több gólt lő(tt), lehet, h több ideig lesz/van a csúcson vagy annak a közelében, mint Ronaldinho, de arra nem volt és nem is lesz képes amire a brazil fénykorában képes volt.
Azt a könnyedséget, pimaszságot amit ő képviselt arra a jelenlegi mezőnyből senki sem képes.
Persze az is igaz, h ezt a teljesitményt nem tudta huzamosabb ideig produkálni és az is igaz, h ezt csak magának köszönheti. Hiszen ha kicsit profibb lett volna a mentalitása akkor nem itt tartana ahol jelenleg.

Összegezve: Ha megnézzük a legjobb CR és megnézzük a legjobb Ronaldinhot akkor szerintem hatalmas a külömbség a brazil javára.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Rezi Torres
Jugador d'estrella

2010.08.22. 14:17:13

Vb cím nélkül nem lehet legenda????Puskás?Czibor?Kocsis???Kubala??.... nem legendák???
Barcelona:Egy város,egy csapat, egy szerelem egy ÉLET!!!
Tivornya
Capitá del Barça

2010.08.22. 14:15:15

IGEN! Ronaldinho-ra gondoltam! Miért,ismertek más Ronnie-t? :)
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.08.22. 14:13:16

jelwaz írta:
P.U.Y.O.L. írta:Hát ha ezzel Ronaldinhora gondoltál..... :roll:
Hát nem tudom, én egyetértek vele. Mármint abba, hogy Ronaldinho már nem lesz a kora zsenije, mert ahhoz több kell, mint egy pár jó év. Abban nem értek egyet, hogy cének van/volt erre esélye. Mindamellet, hogy utálom, mint a szert, nagyszerű futbalista (ezért is utálom ennyire, ha béna lenne, úgyse zavarna sok vizet, mint mondjuk Bellamy), de az, hogy kora legjobbjai közözött van, az nálam nem egyenlő a korszakos zsenivel. Messiben látom ezt a lehetőséget (még ő sem korszakos zseni, még).
Életemben először megnéztem a madridista fórumát, bár ne tettem volna. Ott írták, hogy crinya helyzete árnyaltabb Messiénél, mert a hozzáértők látták, hogy a portugál válogatottban szenvedni fog (mindez arra, hogy Messivel nem fog kezdődni futball könyv, mert nem világbajnok). Hát mert az argentínok talán eséllyel indultak... Messi nélkül eddig se jutottak volna. Megértem azt az álláspontot, amely azt monja, hogy VB cím nélkül nem lehet egy játékos örök legenda, Messi még nagyon fiatal, simán lehet még világbajnok.
Azért a madridistán se mindenki elfogult. Ha most átnézel az ottani Real vs Barca topicba, akkor pont azt fogod látni, hogy egy hehe nevű ősfórumozó hogy látja a dolgokat. (15.000 hsz-sal gondolom nem most regisztrált... :wink: )
jelwaz
Entrenador del Barça

2010.08.22. 14:07:48

P.U.Y.O.L. írta:Hát ha ezzel Ronaldinhora gondoltál..... :roll:
Hát nem tudom, én egyetértek vele. Mármint abba, hogy Ronaldinho már nem lesz a kora zsenije, mert ahhoz több kell, mint egy pár jó év. Abban nem értek egyet, hogy cének van/volt erre esélye. Mindamellet, hogy utálom, mint a szert, nagyszerű futbalista (ezért is utálom ennyire, ha béna lenne, úgyse zavarna sok vizet, mint mondjuk Bellamy), de az, hogy kora legjobbjai közözött van, az nálam nem egyenlő a korszakos zsenivel. Messiben látom ezt a lehetőséget (még ő sem korszakos zseni, még).
Életemben először megnéztem a madridista fórumát, bár ne tettem volna. Ott írták, hogy crinya helyzete árnyaltabb Messiénél, mert a hozzáértők látták, hogy a portugál válogatottban szenvedni fog (mindez arra, hogy Messivel nem fog kezdődni futball könyv, mert nem világbajnok). Hát mert az argentínok talán eséllyel indultak... Messi nélkül eddig se jutottak volna. Megértem azt az álláspontot, amely azt monja, hogy VB cím nélkül nem lehet egy játékos örök legenda, Messi még nagyon fiatal, simán lehet még világbajnok.
kanty
Llegenda del Barça

2010.08.22. 14:02:09

Tivornya írta:sorry...én cr-ben annyi fantáziát látok csak,mint Ronnie-ban utólag...1-2 jó év és mindenki azt hiszi,h korszakos labdarúgó

Szerk.:Ronny=Ronnie :D
Ha tényleg Ronaldinhora gondoltál akkor eléggé mellé fogtál. CR és Ronaldinho nem egy kávéház.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.08.22. 13:50:39

Tivornya írta:sorry...én cr-ben annyi fantáziát látok csak,mint Ronnie-ban utólag...1-2 jó év és mindenki azt hiszi,h korszakos labdarúgó

Hát ha ezzel Ronaldinhora gondoltál..... :roll:
daffy
Madridista

2010.08.22. 13:49:14

nekem még mindig fogalmam sincs h kiről beszélsz :D
Tivornya
Capitá del Barça

2010.08.22. 13:18:34

sorry...én cr-ben annyi fantáziát látok csak,mint Ronnie-ban utólag...1-2 jó év és mindenki azt hiszi,h korszakos labdarúgó

„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
bali 15
Director del Fútbol

2010.08.22. 13:11:15

Sziasztok most regisztráltam a forumra mert már nem bírtam ki h ne szoljak hozzá ehez a topichoz!Miota focit nézek a BARCAnak szurkolok imádom őket!A real madridot viszont mindig is nagyon utaltam...Régen is ellenszenvesek voltak..de nem annyira mint ez a mai Real.El ismerem a játékosok képeségeit akik ott vannak Mourinho pedig a vilag egyik legjobb edzője hanem a legjobb..De nem értem h tudnak az igazi real szurkolok már ennek a csapatnak tiszta szívből szurkolni...A mai futball két legarogánsabb figurája ott van Ronaldo(aki közelébe nincs Messinek és még idejön 1-2 madrid szurkolo és azt mondja h jo de nem korszakalkoto zseni.Kérdem én akkor mi?aki ezt nem látja be az nem ért a focihoz!)a masik ilyen arogáns figura Mourinho ő viszont naon érti a dolgát!A másik dolog ezzel a mai realal kapcsolatban semmivel nem jobb mint 1 city vagy 1 chelsea..összevásárolt csapat..az igazi realt kb casillas képviseli még...az elmult 2 évben a real kb 14 játékost vett...teljesen tönkre tették tavaly az átigazolási piacot mert inrealis összegeket fizetek játékosokért...Ronaldo 96 millio pfffffffffffffffffff akkor Messi mennyi lenne?Saját nevelések fogalma ott már szinte nem is létezik nevetséges.A másik amit idén Raulal és Gutival(őt pedig télleg naon utalom de jo játéos) csináltak.Két ekkora ikonja a Realnak..jo gutit eladták..de RAul hány fontos golt lőtt a realnak hány kupához segítete hozzá meghalt volna azért a klubért..és 1 ekkora ikonak nem adják meg azt h abbol a klubol vonuljon vissza amiért annyi mindent meg tett!Egyszerűen gusztustalan nincsenek rá szavak!!Nem tudom ez a felfogás ez a vezetés amit a real képvisel kinek tetszik...a divat drukkereknek...de a régi igazi real szurkoloknak sztem nem..Borzalmasan sok pénzt elköltötek tavaly is és semmit nem nyertek...a barca 2 éve oda visszaveri őket ugy h klasszis különbség van a mecseken a mutatott játékban a barca javára...és még a madrid szurkolok magyaraznak...tisztelet a kivételnek...aki nem ismeri el ennek a barcának a képeségeit az ne nézzen focit..mert nem érti!BOcs h hosszura sikeredet!FORCA BARCA
Igazad van. De akármilyen ronda feje is van Ronaldo is egy korszakos játékos akár tetszik akár nem. Bár lehet hogy nem alakít néha nagyot a kulcsmeccseken de a neve fennmarad. A Real Madrid meg sajnos nagyon eltávolodott eredeti énjétől. A régi sztereotípiák helyébe újak léptek.
Az nem tetszik sokaknak hogy ez a "nálunk a legjobbak játszhatnak csakis."
Nem létezik olyan csapat aminek ne lenne gyengepontja és mégis hasítanak. Hihetetlen hogy van egy jó játékos és amint feltűnik nála egy jobb rögtön ki kell vetni rá a hálót. Pédául muszáj muszáj volt megvenni
"világlegjobbja Ronaldot" amíg végig ott volt előttük "tökmegfelel Robben.
Tivornya
Capitá del Barça

2010.08.22. 13:03:59

sőt...Pep is úgy távozott innen játékosként,ahogy... :wink:
Enjoy
Capitá del Barça

2010.08.22. 12:54:25

Rivaldo11 írta:Érdekes dolog ez. Valóban úgy tűnik, hogy a kulcs az említett két játékos. Én inkább azt mondanám, kulcs az, hogy a középpálya képes legyen minden meccsen Barca stílusban játszani. Gondoljunk vissza, Guardiola után jött Xavi-egy szinte ugyanúgy futballozó középpályás. Xavi után jöhet Fabregas, vagy a legújabb "eresztés", a Jonathan-Thiago kettős. Itt a stílus a kulcs, ami mindig meg is lesz.
Ha az ellenfelek "engedik" ezt játszani, nincs esélyük. A madrid is a 2009 őszi meccsen próbált tenni ez ellen leginkább-akkor járt a legközelebb a pontszerzéshez az elmúlt két évben.
Mourinho a Bl meccsen sikerrel zavarta meg a középpályás játékot, de még Neki is Isteni szerencse kellett a továbbmenetelhez így is.
A milanoi derbi utolsó 20 percében a 16-os on bekkeltek.
100%-ig egyetértek, egyébként Busi is megleően jól játszotta a szerepét, remélem higgadtságot és önbizalmat adott neki az, hogy a VB-n is alapembernek számított. :) Szerintem az ő játéka is kulcsfontosságú, hosszú középre passzok szinte mind célt értek. :roll:
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.08.22. 12:49:11

daffy írta:
Biggie.Smalls írta:...
...
Daffy már nagyjából leírta, amit akartam. Sajnos az élet ilyen. Nálunk is be fog következni valószínűleg pár játékosnál ez a helyzet. Sőt egynél már be is következett! Rafa Marquez pont azért távozott, amiért Raúl...
daffy
Madridista

2010.08.22. 12:44:25

Biggie.Smalls írta:Sziasztok most regisztráltam a forumra mert már nem bírtam ki h ne szoljak hozzá ehez a topichoz!Miota focit nézek a BARCAnak szurkolok imádom őket!A real madridot viszont mindig is nagyon utaltam...Régen is ellenszenvesek voltak..de nem annyira mint ez a mai Real.El ismerem a játékosok képeségeit akik ott vannak Mourinho pedig a vilag egyik legjobb edzője hanem a legjobb..De nem értem h tudnak az igazi real szurkolok már ennek a csapatnak tiszta szívből szurkolni...A mai futball két legarogánsabb figurája ott van Ronaldo(aki közelébe nincs Messinek és még idejön 1-2 madrid szurkolo és azt mondja h jo de nem korszakalkoto zseni.Kérdem én akkor mi?aki ezt nem látja be az nem ért a focihoz!)a masik ilyen arogáns figura Mourinho ő viszont naon érti a dolgát!A másik dolog ezzel a mai realal kapcsolatban semmivel nem jobb mint 1 city vagy 1 chelsea..összevásárolt csapat..az igazi realt kb casillas képviseli még...az elmult 2 évben a real kb 14 játékost vett...teljesen tönkre tették tavaly az átigazolási piacot mert inrealis összegeket fizetek játékosokért...Ronaldo 96 millio pfffffffffffffffffff akkor Messi mennyi lenne?Saját nevelések fogalma ott már szinte nem is létezik nevetséges.A másik amit idén Raulal és Gutival(őt pedig télleg naon utalom de jo játéos) csináltak.Két ekkora ikonja a Realnak..jo gutit eladták..de RAul hány fontos golt lőtt a realnak hány kupához segítete hozzá meghalt volna azért a klubért..és 1 ekkora ikonak nem adják meg azt h abbol a klubol vonuljon vissza amiért annyi mindent meg tett!Egyszerűen gusztustalan nincsenek rá szavak!!Nem tudom ez a felfogás ez a vezetés amit a real képvisel kinek tetszik...a divat drukkereknek...de a régi igazi real szurkoloknak sztem nem..Borzalmasan sok pénzt elköltötek tavaly is és semmit nem nyertek...a barca 2 éve oda visszaveri őket ugy h klasszis különbség van a mecseken a mutatott játékban a barca javára...és még a madrid szurkolok magyaraznak...tisztelet a kivételnek...aki nem ismeri el ennek a barcának a képeségeit az ne nézzen focit..mert nem érti!BOcs h hosszura sikeredet!FORCA BARCA
üdv
gutinak a saját hülyesége lett a veszte. volt akkora barom h kijelentette: el akar igazolni. később látta,hogy akár egy kupára is esélyes keret jön össze és akkor már maradt volna.
raúl meg maga dönthetett a sorsáról. mou megmondta neki h epizódszerepeket kaphat,mint az internék materazzi,de nem tud már versenyezni a fiatalokkal. úgy döntött h akkor elmegy. senki nem rugdalta ki őket a klubtól,sőt megkapták a lehetőséget h válasszanak.
egyébként itt sokan el vannak kalibrálva. ez foci,nem empatikus sportág. a múltja miatt senki nem fog szerepelni a jövő csapatában. ha ilyen alapon döntenénk,mit ahogy írod,még morientes raúl csatárduó lenne,stb. ezt jó lenne elfogadni :wink:
P.U.Y.O.L.! ám legyen. én nagyon maradona ellenes vagyok,így mindent a nyakába varrnék. nem tudok elfogulatlanul ítélkezni a válogatottal kapcsolatban,csak azt látom h messinek nincsenek játszópajtásai. meg nem értem h hogy kaphatott egy ilyen válogatott olyan kapitányt,akit úgy ástak ki előtte a kokainból,sztem még a vb-n porzott a zakója. kicsit tanulni kellett volna az edzősködést előtte + nem név alapján választani a kapitányt.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.08.22. 12:39:23

daffy írta:nem messire céloztam. az én szememben ő nem a klasszikus értelemben vett csatár. arra céloztam h az ő zsenijének is kellenek a labdák és azokat a spanyol duó osztja. argentínában is ugyanúgy megvan messi tudása,csak a kp-k nem tudnak egy egyeneset passzolni.
Némileg kénytelen vagyok korrigálni. Messi nem azért nem villogot, mert nem adott neki a középpályáról senki labdát, hanem azért, mert egyedül ő alkotta a középpályát és neki kellett leosztania a labdát. Amúgy szerintem nem játszott rosszul és volt pár gólpassza is...
Biggie.Smalls
Barça B

2010.08.22. 12:38:02

Sziasztok most regisztráltam a forumra mert már nem bírtam ki h ne szoljak hozzá ehez a topichoz!Miota focit nézek a BARCAnak szurkolok imádom őket!A real madridot viszont mindig is nagyon utaltam...Régen is ellenszenvesek voltak..de nem annyira mint ez a mai Real.El ismerem a játékosok képeségeit akik ott vannak Mourinho pedig a vilag egyik legjobb edzője hanem a legjobb..De nem értem h tudnak az igazi real szurkolok már ennek a csapatnak tiszta szívből szurkolni...A mai futball két legarogánsabb figurája ott van Ronaldo(aki közelébe nincs Messinek és még idejön 1-2 madrid szurkolo és azt mondja h jo de nem korszakalkoto zseni.Kérdem én akkor mi?aki ezt nem látja be az nem ért a focihoz!)a masik ilyen arogáns figura Mourinho ő viszont naon érti a dolgát!A másik dolog ezzel a mai realal kapcsolatban semmivel nem jobb mint 1 city vagy 1 chelsea..összevásárolt csapat..az igazi realt kb casillas képviseli még...az elmult 2 évben a real kb 14 játékost vett...teljesen tönkre tették tavaly az átigazolási piacot mert inrealis összegeket fizetek játékosokért...Ronaldo 96 millio pfffffffffffffffffff akkor Messi mennyi lenne?Saját nevelések fogalma ott már szinte nem is létezik nevetséges.A másik amit idén Raulal és Gutival(őt pedig télleg naon utalom de jo játéos) csináltak.Két ekkora ikonja a Realnak..jo gutit eladták..de RAul hány fontos golt lőtt a realnak hány kupához segítete hozzá meghalt volna azért a klubért..és 1 ekkora ikonak nem adják meg azt h abbol a klubol vonuljon vissza amiért annyi mindent meg tett!Egyszerűen gusztustalan nincsenek rá szavak!!Nem tudom ez a felfogás ez a vezetés amit a real képvisel kinek tetszik...a divat drukkereknek...de a régi igazi real szurkoloknak sztem nem..Borzalmasan sok pénzt elköltötek tavaly is és semmit nem nyertek...a barca 2 éve oda visszaveri őket ugy h klasszis különbség van a mecseken a mutatott játékban a barca javára...és még a madrid szurkolok magyaraznak...tisztelet a kivételnek...aki nem ismeri el ennek a barcának a képeségeit az ne nézzen focit..mert nem érti!BOcs h hosszura sikeredet!FORCA BARCA
Visca el BARCA Visca el Catalunya!
Real Madrid-Fc Barcelona (2-6)
daffy
Madridista

2010.08.22. 12:28:39

lluisllach89 írta: Értem a lényeget, de nehogy ott tartsunk hogy Messi csak simán befejezi az akciókat. Jó, tegnap 3/2 ilyen volt, de a második gólját ki lőné be a gyengébbik lábával?
Meg azt tegyük hozzá hogy nem akármilyen zsugákat is szokott osztani.
Viszont a különbségeket jól kihangsúlyoztad, itt ha középre koncentrálódik a játék annyian kisegítik egymást hogy kis területen is tudjuk tartani a labdát.
Ez teljesen más a válogatottban, itt szerintem egészen egyedülálló a labda nélküli mozgás..
nem messire céloztam. az én szememben ő nem a klasszikus értelemben vett csatár. arra céloztam h az ő zsenijének is kellenek a labdák és azokat a spanyol duó osztja. argentínában is ugyanúgy megvan messi tudása,csak a kp-k nem tudnak egy egyeneset passzolni.
Bestbarca
Entrenador del Barça

2010.08.22. 12:27:27

daffy írta:az én szememben a barca xavitól és initől függ. messinek kitűnő csatártársai vannak argentinában,mégsem fognak nyerni semmit. ibrának a barca is kevés h kiteljesedjen. villa egyedül kevés. sztem a ti csapatotok a pálya közepétől olyan,amilyen. még hasonló sincs sehol xavihoz és inihez. a védelmet meg lehet szervezni más emberekkel is,de onnan megáll az összes többi csapat. gyors szélsőket is lehet venni,meg jó csatárokat is,de semelyik csapatrész nem kapna olyan labdákat,mint amilyeneket a ti játékosaitok kapnak. számomra a kulcs a két kis spanyol
Hát az fix,hogy rajtuk áll vagy bukik a játékunk!Amit ez a két ember leművel,az szinte csoda!Dobálóznak itt világ szerte millió névvel,de sztem nincs jobb irányító Xavinál,meg Ininél az fix!No persze azért ahogy ők naggyá teszik a többieket,úgy a többiek is naggyá teszik őket!Ez két oldalú dolog.Messi nem véletlen rúg azért annyi gólt,okés nagy passzokat kap,de ha utánna nem oldaná meg úgy ahogy szokta,az előbb említett 2 emberrel se mennénk sokra!Azért ne feledjük,hogy Messi nem csak az üres kapuba szokta bepasszolni a labdát,sőt...!Azért láthattuk!A Barca sztem Xavi,Ini,Messi,és még messzebb megyek Alves,Pique függő!Ha ezek közül vki nem játszik,drasztikusan érződik a csapaton.Sztem idén Villa is bekerül a nélkülözhetetlenek közé!Az meg hogy egy csapat 5-6 játékos játékától függ,sztem nem meglepő,nincs olyan együttes a világon,hol nem így lenne!Nem nevezném a Barcát senkitől függőnek sem,inkább azt mondanám,hogy ha bárki a kezdőből kiesik,esik a szint,mivel olyan kvalitású játékosok alkotják a top11-et,akiket nem lehet pótolni,mert hozzájuk fogható nincs,vagy max van 1 a világon!Tavaly mikor még nem volt Villa,azt mondtam hogy Messi függő a Barca,47 gól miatt nehéz is lenne ezt tagadni,de idén Messi nélkül is ki tudunk állítani egy olyan kezdőt,amelyik nyílván nem ugyan az,de sztem szintén bárkit megver!Az az igazság,hogy olyan magas szinten van a kezdő,hogyha egy két elem ki is válik,akkor is nehéz felnőni hozzá bárkinek!

Összegezve: A Barca csapat függő!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bestbarca 2010.08.22. 12:31:45-kor.
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.08.22. 12:24:18

daffy írta:
mes írta:Xavi es Ini, Ini es Xavi. Persze, hogy toluk is fugg a Barca, DE azt mindenki elfelejti, hogy az a csatar is kell tudja, hogy mikor es hova mozduljon...
De azt ne felejtsd el,hogy jó csatárból sok van,de xaviból csak 1. azokat a labdákat pandev is belövi...
Értem a lényeget, de nehogy ott tartsunk hogy Messi csak simán befejezi az akciókat. Jó, tegnap 3/2 ilyen volt, de a második gólját ki lőné be a gyengébbik lábával?
Meg azt tegyük hozzá hogy nem akármilyen zsugákat is szokott osztani.
Viszont a különbségeket jól kihangsúlyoztad, itt ha középre koncentrálódik a játék annyian kisegítik egymást hogy kis területen is tudjuk tartani a labdát.
Ez teljesen más a válogatottban, itt szerintem egészen egyedülálló a labda nélküli mozgás..
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.08.22. 12:23:51

Érdekes dolog ez. Valóban úgy tűnik, hogy a kulcs az említett két játékos. Én inkább azt mondanám, kulcs az, hogy a középpálya képes legyen minden meccsen Barca stílusban játszani. Gondoljunk vissza, Guardiola után jött Xavi-egy szinte ugyanúgy futballozó középpályás. Xavi után jöhet Fabregas, vagy a legújabb "eresztés", a Jonathan-Thiago kettős. Itt a stílus a kulcs, ami mindig meg is lesz.
Ha az ellenfelek "engedik" ezt játszani, nincs esélyük. A madrid is a 2009 őszi meccsen próbált tenni ez ellen leginkább-akkor járt a legközelebb a pontszerzéshez az elmúlt két évben.
Mourinho a Bl meccsen sikerrel zavarta meg a középpályás játékot, de még Neki is Isteni szerencse kellett a továbbmenetelhez így is.
A milanoi derbi utolsó 20 percében a 16-os on bekkeltek.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Enjoy
Capitá del Barça

2010.08.22. 12:20:42

Szerintem a barca játéka az összes pályán lévő játékostól függ, nah meg Pep-től :D
Lehet, hogy ők adják a nagy zsugákat, de ha őket kiszedik, vannak mások, akik át veszik a szerepüket.
Szerintem tegnap Ini kicsit előre toltan játszott, mint általában, s jó volt nagyon ott is.

Engem a kupák száma nem érdekel, a lényeg hogy szépen játszon a csapat, s megtartsa a stílusát. :)
Kép
daffy
Madridista

2010.08.22. 12:20:36

mes írta:Xavi es Ini, Ini es Xavi. Persze, hogy toluk is fugg a Barca, DE azt mindenki elfelejti, hogy az a csatar is kell tudja, hogy mikor es hova mozduljon...
De azt ne felejtsd el,hogy jó csatárból sok van,de xaviból csak 1. azokat a labdákat pandev is belövi...
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.08.22. 12:16:28

Xavi es Ini, Ini es Xavi. Persze, hogy toluk is fugg a Barca, DE azt mindenki elfelejti, hogy az a csatar is kell tudja, hogy mikor es hova mozduljon...
daffy
Madridista

2010.08.22. 12:04:16

az én szememben a barca xavitól és initől függ. messinek kitűnő csatártársai vannak argentinában,mégsem fognak nyerni semmit. ibrának a barca is kevés h kiteljesedjen. villa egyedül kevés. sztem a ti csapatotok a pálya közepétől olyan,amilyen. még hasonló sincs sehol xavihoz és inihez. a védelmet meg lehet szervezni más emberekkel is,de onnan megáll az összes többi csapat. gyors szélsőket is lehet venni,meg jó csatárokat is,de semelyik csapatrész nem kapna olyan labdákat,mint amilyeneket a ti játékosaitok kapnak. számomra a kulcs a két kis spanyol
Lezárt