Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ronaldinhonak lehet, hogy "csak" 3 jó éve volt nálunk, de az ő esetében szerintem egyértelműen volt olyan időszak, amikor vitathatatlanul a világ legjobb játékosa volt. A Barca előtt a PSG-ben is varázsolt, csak ott nem volt olyan reflektorfényben. Amúgy az ő karrierjéhez hozzá kell tenni, hogy igazán európai TOP csapathoz már nem 19-20 évesen került és ez nagyon sok mindent megmagyaráz...Tivornya írta:IGEN! Ronaldinho-ra gondoltam! Miért,ismertek más Ronnie-t?
És miért is fogtam mellé?Érvelhetnél is egy kicsit...
Na szóval:Tivornya írta:IGEN! Ronaldinho-ra gondoltam! Miért,ismertek más Ronnie-t?
És miért is fogtam mellé?Érvelhetnél is egy kicsit...
Azért a madridistán se mindenki elfogult. Ha most átnézel az ottani Real vs Barca topicba, akkor pont azt fogod látni, hogy egy hehe nevű ősfórumozó hogy látja a dolgokat. (15.000 hsz-sal gondolom nem most regisztrált...jelwaz írta:Hát nem tudom, én egyetértek vele. Mármint abba, hogy Ronaldinho már nem lesz a kora zsenije, mert ahhoz több kell, mint egy pár jó év. Abban nem értek egyet, hogy cének van/volt erre esélye. Mindamellet, hogy utálom, mint a szert, nagyszerű futbalista (ezért is utálom ennyire, ha béna lenne, úgyse zavarna sok vizet, mint mondjuk Bellamy), de az, hogy kora legjobbjai közözött van, az nálam nem egyenlő a korszakos zsenivel. Messiben látom ezt a lehetőséget (még ő sem korszakos zseni, még).P.U.Y.O.L. írta:Hát ha ezzel Ronaldinhora gondoltál.....
Életemben először megnéztem a madridista fórumát, bár ne tettem volna. Ott írták, hogy crinya helyzete árnyaltabb Messiénél, mert a hozzáértők látták, hogy a portugál válogatottban szenvedni fog (mindez arra, hogy Messivel nem fog kezdődni futball könyv, mert nem világbajnok). Hát mert az argentínok talán eséllyel indultak... Messi nélkül eddig se jutottak volna. Megértem azt az álláspontot, amely azt monja, hogy VB cím nélkül nem lehet egy játékos örök legenda, Messi még nagyon fiatal, simán lehet még világbajnok.
Hát nem tudom, én egyetértek vele. Mármint abba, hogy Ronaldinho már nem lesz a kora zsenije, mert ahhoz több kell, mint egy pár jó év. Abban nem értek egyet, hogy cének van/volt erre esélye. Mindamellet, hogy utálom, mint a szert, nagyszerű futbalista (ezért is utálom ennyire, ha béna lenne, úgyse zavarna sok vizet, mint mondjuk Bellamy), de az, hogy kora legjobbjai közözött van, az nálam nem egyenlő a korszakos zsenivel. Messiben látom ezt a lehetőséget (még ő sem korszakos zseni, még).P.U.Y.O.L. írta:Hát ha ezzel Ronaldinhora gondoltál.....
Ha tényleg Ronaldinhora gondoltál akkor eléggé mellé fogtál. CR és Ronaldinho nem egy kávéház.Tivornya írta:sorry...én cr-ben annyi fantáziát látok csak,mint Ronnie-ban utólag...1-2 jó év és mindenki azt hiszi,h korszakos labdarúgó
Szerk.:Ronny=Ronnie
Hát ha ezzel Ronaldinhora gondoltál.....Tivornya írta:sorry...én cr-ben annyi fantáziát látok csak,mint Ronnie-ban utólag...1-2 jó év és mindenki azt hiszi,h korszakos labdarúgó
nekem még mindig fogalmam sincs h kiről beszélszTivornya írta:sorry...én cr-ben annyi fantáziát látok csak,mint Ronnie-ban utólag...1-2 jó év és mindenki azt hiszi,h korszakos labdarúgó
Igazad van. De akármilyen ronda feje is van Ronaldo is egy korszakos játékos akár tetszik akár nem. Bár lehet hogy nem alakít néha nagyot a kulcsmeccseken de a neve fennmarad. A Real Madrid meg sajnos nagyon eltávolodott eredeti énjétől. A régi sztereotípiák helyébe újak léptek.Sziasztok most regisztráltam a forumra mert már nem bírtam ki h ne szoljak hozzá ehez a topichoz!Miota focit nézek a BARCAnak szurkolok imádom őket!A real madridot viszont mindig is nagyon utaltam...Régen is ellenszenvesek voltak..de nem annyira mint ez a mai Real.El ismerem a játékosok képeségeit akik ott vannak Mourinho pedig a vilag egyik legjobb edzője hanem a legjobb..De nem értem h tudnak az igazi real szurkolok már ennek a csapatnak tiszta szívből szurkolni...A mai futball két legarogánsabb figurája ott van Ronaldo(aki közelébe nincs Messinek és még idejön 1-2 madrid szurkolo és azt mondja h jo de nem korszakalkoto zseni.Kérdem én akkor mi?aki ezt nem látja be az nem ért a focihoz!)a masik ilyen arogáns figura Mourinho ő viszont naon érti a dolgát!A másik dolog ezzel a mai realal kapcsolatban semmivel nem jobb mint 1 city vagy 1 chelsea..összevásárolt csapat..az igazi realt kb casillas képviseli még...az elmult 2 évben a real kb 14 játékost vett...teljesen tönkre tették tavaly az átigazolási piacot mert inrealis összegeket fizetek játékosokért...Ronaldo 96 millio pfffffffffffffffffff akkor Messi mennyi lenne?Saját nevelések fogalma ott már szinte nem is létezik nevetséges.A másik amit idén Raulal és Gutival(őt pedig télleg naon utalom de jo játéos) csináltak.Két ekkora ikonja a Realnak..jo gutit eladták..de RAul hány fontos golt lőtt a realnak hány kupához segítete hozzá meghalt volna azért a klubért..és 1 ekkora ikonak nem adják meg azt h abbol a klubol vonuljon vissza amiért annyi mindent meg tett!Egyszerűen gusztustalan nincsenek rá szavak!!Nem tudom ez a felfogás ez a vezetés amit a real képvisel kinek tetszik...a divat drukkereknek...de a régi igazi real szurkoloknak sztem nem..Borzalmasan sok pénzt elköltötek tavaly is és semmit nem nyertek...a barca 2 éve oda visszaveri őket ugy h klasszis különbség van a mecseken a mutatott játékban a barca javára...és még a madrid szurkolok magyaraznak...tisztelet a kivételnek...aki nem ismeri el ennek a barcának a képeségeit az ne nézzen focit..mert nem érti!BOcs h hosszura sikeredet!FORCA BARCA
100%-ig egyetértek, egyébként Busi is megleően jól játszotta a szerepét, remélem higgadtságot és önbizalmat adott neki az, hogy a VB-n is alapembernek számított.Rivaldo11 írta:Érdekes dolog ez. Valóban úgy tűnik, hogy a kulcs az említett két játékos. Én inkább azt mondanám, kulcs az, hogy a középpálya képes legyen minden meccsen Barca stílusban játszani. Gondoljunk vissza, Guardiola után jött Xavi-egy szinte ugyanúgy futballozó középpályás. Xavi után jöhet Fabregas, vagy a legújabb "eresztés", a Jonathan-Thiago kettős. Itt a stílus a kulcs, ami mindig meg is lesz.
Ha az ellenfelek "engedik" ezt játszani, nincs esélyük. A madrid is a 2009 őszi meccsen próbált tenni ez ellen leginkább-akkor járt a legközelebb a pontszerzéshez az elmúlt két évben.
Mourinho a Bl meccsen sikerrel zavarta meg a középpályás játékot, de még Neki is Isteni szerencse kellett a továbbmenetelhez így is.
A milanoi derbi utolsó 20 percében a 16-os on bekkeltek.
Daffy már nagyjából leírta, amit akartam. Sajnos az élet ilyen. Nálunk is be fog következni valószínűleg pár játékosnál ez a helyzet. Sőt egynél már be is következett! Rafa Marquez pont azért távozott, amiért Raúl...daffy írta:...Biggie.Smalls írta:...
üdvBiggie.Smalls írta:Sziasztok most regisztráltam a forumra mert már nem bírtam ki h ne szoljak hozzá ehez a topichoz!Miota focit nézek a BARCAnak szurkolok imádom őket!A real madridot viszont mindig is nagyon utaltam...Régen is ellenszenvesek voltak..de nem annyira mint ez a mai Real.El ismerem a játékosok képeségeit akik ott vannak Mourinho pedig a vilag egyik legjobb edzője hanem a legjobb..De nem értem h tudnak az igazi real szurkolok már ennek a csapatnak tiszta szívből szurkolni...A mai futball két legarogánsabb figurája ott van Ronaldo(aki közelébe nincs Messinek és még idejön 1-2 madrid szurkolo és azt mondja h jo de nem korszakalkoto zseni.Kérdem én akkor mi?aki ezt nem látja be az nem ért a focihoz!)a masik ilyen arogáns figura Mourinho ő viszont naon érti a dolgát!A másik dolog ezzel a mai realal kapcsolatban semmivel nem jobb mint 1 city vagy 1 chelsea..összevásárolt csapat..az igazi realt kb casillas képviseli még...az elmult 2 évben a real kb 14 játékost vett...teljesen tönkre tették tavaly az átigazolási piacot mert inrealis összegeket fizetek játékosokért...Ronaldo 96 millio pfffffffffffffffffff akkor Messi mennyi lenne?Saját nevelések fogalma ott már szinte nem is létezik nevetséges.A másik amit idén Raulal és Gutival(őt pedig télleg naon utalom de jo játéos) csináltak.Két ekkora ikonja a Realnak..jo gutit eladták..de RAul hány fontos golt lőtt a realnak hány kupához segítete hozzá meghalt volna azért a klubért..és 1 ekkora ikonak nem adják meg azt h abbol a klubol vonuljon vissza amiért annyi mindent meg tett!Egyszerűen gusztustalan nincsenek rá szavak!!Nem tudom ez a felfogás ez a vezetés amit a real képvisel kinek tetszik...a divat drukkereknek...de a régi igazi real szurkoloknak sztem nem..Borzalmasan sok pénzt elköltötek tavaly is és semmit nem nyertek...a barca 2 éve oda visszaveri őket ugy h klasszis különbség van a mecseken a mutatott játékban a barca javára...és még a madrid szurkolok magyaraznak...tisztelet a kivételnek...aki nem ismeri el ennek a barcának a képeségeit az ne nézzen focit..mert nem érti!BOcs h hosszura sikeredet!FORCA BARCA
Némileg kénytelen vagyok korrigálni. Messi nem azért nem villogot, mert nem adott neki a középpályáról senki labdát, hanem azért, mert egyedül ő alkotta a középpályát és neki kellett leosztania a labdát. Amúgy szerintem nem játszott rosszul és volt pár gólpassza is...daffy írta:nem messire céloztam. az én szememben ő nem a klasszikus értelemben vett csatár. arra céloztam h az ő zsenijének is kellenek a labdák és azokat a spanyol duó osztja. argentínában is ugyanúgy megvan messi tudása,csak a kp-k nem tudnak egy egyeneset passzolni.
nem messire céloztam. az én szememben ő nem a klasszikus értelemben vett csatár. arra céloztam h az ő zsenijének is kellenek a labdák és azokat a spanyol duó osztja. argentínában is ugyanúgy megvan messi tudása,csak a kp-k nem tudnak egy egyeneset passzolni.lluisllach89 írta: Értem a lényeget, de nehogy ott tartsunk hogy Messi csak simán befejezi az akciókat. Jó, tegnap 3/2 ilyen volt, de a második gólját ki lőné be a gyengébbik lábával?
Meg azt tegyük hozzá hogy nem akármilyen zsugákat is szokott osztani.
Viszont a különbségeket jól kihangsúlyoztad, itt ha középre koncentrálódik a játék annyian kisegítik egymást hogy kis területen is tudjuk tartani a labdát.
Ez teljesen más a válogatottban, itt szerintem egészen egyedülálló a labda nélküli mozgás..
Hát az fix,hogy rajtuk áll vagy bukik a játékunk!Amit ez a két ember leművel,az szinte csoda!Dobálóznak itt világ szerte millió névvel,de sztem nincs jobb irányító Xavinál,meg Ininél az fix!No persze azért ahogy ők naggyá teszik a többieket,úgy a többiek is naggyá teszik őket!Ez két oldalú dolog.Messi nem véletlen rúg azért annyi gólt,okés nagy passzokat kap,de ha utánna nem oldaná meg úgy ahogy szokta,az előbb említett 2 emberrel se mennénk sokra!Azért ne feledjük,hogy Messi nem csak az üres kapuba szokta bepasszolni a labdát,sőt...!Azért láthattuk!A Barca sztem Xavi,Ini,Messi,és még messzebb megyek Alves,Pique függő!Ha ezek közül vki nem játszik,drasztikusan érződik a csapaton.Sztem idén Villa is bekerül a nélkülözhetetlenek közé!Az meg hogy egy csapat 5-6 játékos játékától függ,sztem nem meglepő,nincs olyan együttes a világon,hol nem így lenne!Nem nevezném a Barcát senkitől függőnek sem,inkább azt mondanám,hogy ha bárki a kezdőből kiesik,esik a szint,mivel olyan kvalitású játékosok alkotják a top11-et,akiket nem lehet pótolni,mert hozzájuk fogható nincs,vagy max van 1 a világon!Tavaly mikor még nem volt Villa,azt mondtam hogy Messi függő a Barca,47 gól miatt nehéz is lenne ezt tagadni,de idén Messi nélkül is ki tudunk állítani egy olyan kezdőt,amelyik nyílván nem ugyan az,de sztem szintén bárkit megver!Az az igazság,hogy olyan magas szinten van a kezdő,hogyha egy két elem ki is válik,akkor is nehéz felnőni hozzá bárkinek!daffy írta:az én szememben a barca xavitól és initől függ. messinek kitűnő csatártársai vannak argentinában,mégsem fognak nyerni semmit. ibrának a barca is kevés h kiteljesedjen. villa egyedül kevés. sztem a ti csapatotok a pálya közepétől olyan,amilyen. még hasonló sincs sehol xavihoz és inihez. a védelmet meg lehet szervezni más emberekkel is,de onnan megáll az összes többi csapat. gyors szélsőket is lehet venni,meg jó csatárokat is,de semelyik csapatrész nem kapna olyan labdákat,mint amilyeneket a ti játékosaitok kapnak. számomra a kulcs a két kis spanyol
Értem a lényeget, de nehogy ott tartsunk hogy Messi csak simán befejezi az akciókat. Jó, tegnap 3/2 ilyen volt, de a második gólját ki lőné be a gyengébbik lábával?daffy írta:De azt ne felejtsd el,hogy jó csatárból sok van,de xaviból csak 1. azokat a labdákat pandev is belövi...mes írta:Xavi es Ini, Ini es Xavi. Persze, hogy toluk is fugg a Barca, DE azt mindenki elfelejti, hogy az a csatar is kell tudja, hogy mikor es hova mozduljon...
De azt ne felejtsd el,hogy jó csatárból sok van,de xaviból csak 1. azokat a labdákat pandev is belövi...mes írta:Xavi es Ini, Ini es Xavi. Persze, hogy toluk is fugg a Barca, DE azt mindenki elfelejti, hogy az a csatar is kell tudja, hogy mikor es hova mozduljon...