csababarca írta:Jó a cikk, bár elég sok tekintetben felmenti Busquetset, és LE koncepcióját okolja a játékos hibáiért.
Én egészen máshogy látom, nem maga a játékos a kulcs, hanem a pozíciója, akárki lenne ott kivennék, és meghalna a kp.
Na mindegy, nyilván nem értek hozzá annyira mint itt a hangadók.
Én leginkább abban látom a problémát, hogy a jelenlegi VKP posztunk követelményeihez nem illeszkedik tökéletesen Busquets.
Az egész ott kezdődik, hogy a támadóink nem támadnak vissza elég agressziven, vagy ha visszatámadnak, a Rakitic-Iniesta középpályások nem érnek oda a letámadáshoz, igy az ellenfél mindig ki tudja hozni a labdát, ezáltal vissza kell zárnunk 7emberrel a kapunk elé, és 4+3 féle poziciós játékkal várjuk a jószerencsét, a meccs nagy részében. Ebben a játékban pedig Busi nem kiemelkedő, hogy finoman fogalmazzak, lassú, és a fizikai párharcokat se nyeri meg az esetek döntő többségében. Hozzá lehetne tenni, hogy nem ő az egyedüli, van még pár játékosunk, aki nem ebben a felfogásban vált klasszissá.
Labdakihozatalnál is az a baj vele, hogy a mostani felfogás szerint ő túlságosan lassitja a játékot (ugorjuk át minél gyorsabban a középpályát, és adjuk oda a labdát az MSN-nek, ők meg majd megoldják a helyzetet)
Épp ezért nem értem ezt, hogy ő formán kivül van felfogást. Ha formába kerül, gyorsabb lesz, vagy leütközi az embereket? Neki volt egy rendszer, amiben tündökölt, most van egy másik, ami nem rá lett szabva. Eladni nyilván nem fogjuk, viszont én nem várok tőle akkora formajavulást, mint itt a többség.