Itt nem azzal van a gond, hogy Ibra mennyi gólt lő, hanem azzal, hogy hogyan befolyásolja a csapat játékát. Vezetőség a történelemben ilyen elképesztő ... nem csinált, hogy egy olyan csatárt elad, aki egy szezon alatt lőtt 30 gólt a bajnokságban, és kulcsszerepet vállalt 2 BL győzelemben.
Az elején én is úgy voltam vele, hogy ha már Eto'o megy, Ibrahimovics nem lesz rosz. Magas, jól fejel, szinte minden szögből, pozícióból lő, tud szabadrúgást rúgni stb.
És ehhez képest?
A góljai 80%-át úgy szerzi, hogy elé keveredik valahonnan a labda. Távoli lövés 0, 1-1 játék 0, rengeteg faltot csinál, szabadrúgás gól volt 1, mondjuk amit a Kazany-nak lőtt gól az szép volt.
A játékstílust teljes egészében hozzá kell igazítani, mert egyértelmű, hogy nem tudjuk azt játszani vele, mint Eto'o-val, és ez a játék gyengébb, mint a tavalyi. Henry-vel sem értik meg egymást. Néha brutálisan rosszul helyezkedik.
Hol lehet ezt lemérni? A középpályás sor teljesítményén.
Tavaly: Xavi: 6 gól; Ini: 4 gól, Yaya: 2 gól, csak a bajnokságban.
Idén még senki nem lőtt gólt.
Egyszerűen nincs lehetőség a középpályásoknak, hogy odaérjenek, nincs hely. Keresztmozgások 0, ami megfigyelhető volt tavaly.
Egy szó, mint száz lehet Ibrát dicsérni, felnézni rá, de nem a Barcában nyújtott játéka alapján. Egy olyan támadótól aki 70 millióba került ez édeskevés.
Ez az én véleményem! Kíváncsi leszek, mit fog a csapat elérni idén, és hogy fog e javulni a Barca játéka Ibrahimovic-al a közeljövőben.