Vito írta:háát Puyolról sem tudom nagyon elképzelni, hogy elfut a szélen, két csel, bead és góóól...
mindenféleképpen klasszis kell oda,már, ha igazolunk.
Cici jó lett volna
Alves, Fabiano...

csak többen lennénk velük.
Ezt elég szomorúan hallom, hogy nem tudod Puyolt elképzelni a jobbszélen! Akkor vagy nagyon fiatal vagy, vagy nem nézel régóta Barca meccseket... Puyol az utóbbi 2-3 évben került be középre, korábban a B csapatból felkerülve a jobbszélen bizonyított, s elég hamar +ragadt a nagyoknál. A tőle ismert hatékony védekezés mellett elég sokat rohangászott a vonal mellett, valamikor 2000-2003 között a BL legjobb jobbszélsőjének is megválasztották. Csupán a rengeteg sérülés és gyenge teljesítmény miatt került be középre, ahol szerencsére a korábbi posztján nyújtott teljesítményét megtartotta. Szerintem bár mikor jól játszana újra a szélen, bár így, hogy a védelem szervezője és esze lett, nem biztos hogy értelmes lenne ezt meglépni.
Igazolások tekintetében a védelmet szerintem is meg kellene erősíteni. Az utóbbi meccseken azért elég sokat rezgett a léc, s nem éppen európai szupercsapatok ellen játszottunk. Én szívesen látnám Milito-t a csapatunkban, ő egy tökéletes középső védő lenne. van B. játékát rossz volt nézni vasárnap, eszméletlen micsoda védekezési hibákat követett el az első 30-35 percben. Egy klasszis csapat ebből rúgott volna 2-3at. Elég 1értelmű, hogy tavaly hol bukott el a csapat az angolok ellen. Sylvinho idén jobb formában van nála, őt kell játszatni, de a nyáron balszélre mindenképpen igazolnunk kell. Nem tudom, Navarro milyen teljesítményt nyújt kölcsönjátékosként, de én nagyon szomorú voltam, hogy sikeres bemutatkozás után elfelejtették... Jobb szélen hasonló a helyzet, Belletti már nem tud színvonalasan teljesíteni, tetszenek a cselei az ellenfél 16osánál, de azér egy védő elsődleges feladata mégiscsak a védekezés. Ha egy erős csapat középpályán hatékonyan szűr ellenünk, akkor az elől lévők szenvednek, s a védelemnek kell elbírnia a terhet, ami gyakran nem sikerül. Ha BLt akarunk nyerni (márpedig ez a cél!

), akkor kemény olasz és angol középpályássorok fognak nekünkfeszülni. Ott fog kiderülni minden. Természetesen reménykedjünk, hogy a csapt pörögni fog, s jobban teljesít, de azt is el kellene viselnie a csapatnak, ha Ronaldinho nem él igazán (főleg Xavi szomorú kiválásával).
A saját nevelésű, katalán vagy spanyol játékosok előnyben részesítését én is favorizálom. Elég rosszul festett a vasárnapi csapat: Valdes, Puyol, Oleguer, s csereként Iniesta. Ez őszintén szólva elég kevéske, s ha azt is számoljuk, hogy a keretben rajtuk kívül csak a sérült Xavi számít stabil kezdőnek, akkor elég lehangoló a helyzet. A korábbi időkben nem erről szólt a Barca, s a jelenlegi realitás azt sugallja, hogy a Valdes-Puyol-Xavi tengely várható csak a kezdőbe. A keret tartalék részét sokkal inkább hazai játékosokkal kéne kitölteni. pl S. Garcia miért nem fér el csatárcserének, max 5-10 perceket ő is elrohangálhatna a pályán, ha már Maxinak esélyt sem adnak? Na kb ennyi, remélem nem untattam el túl sok embert...