ehhez a diszkriminációs,sérttegetős dologhoz én is hozzászólnék...én Szerbiában élek,Vajdaságon.Nálunk még a suliban is van ellentét a magyarok és szerbek között..ki lehet találni,melyik oldal a hangosabb..már a 7-8 éves gyerekek anyázzák 1mást..most írok két példát is:
idén,mikor nyaralni mentünk,Montenegróba mentünk.persze az egész Szerbián keresztül kell menni,hogy eljussunk..mikor dél-szerbiába értünk-ahol a "legnagyobb szerbek (olvasd:más nemzetiségűeket nem eltűrő bunkók)" laknak,és meglátták,hogy vajdasági autóbusz,elkezdtek bennünket dobálni mindenfélével,be is törték az egyik ablakot....
másik példa:barátnőm,aki kiváló úszó,Horvátországba ment,versenyre.a határon,mikor megtudták,hova valósiak,mindenbe belekótöttek,szidták őket,alig engedték át a határon..ezért is a beteg szerbek a bűnösök,mert a horvátokat sem tűrik,azokba is mindik belekötnek,a horvátok pedig nem maradnak adósak...
jah,és még valami...Vajdaságban a falak tele vannak sértő graffitikkal,h pl:Szerbia a szerbeké,b*zi magyarok takarodjatok!!!...stb...el lehet képzelni,milyen a helyzet...és még falun is élek,tehát a városiak is csesztetnek,csakúgy,mint az alattam hozászólókat...