Nem hinném, hogy megtiltaná azt Pep főnök, hogy tényleg jó lövőhelyzetben 16-ról, ha ő van legelőrébb, akkor soha se lőjön, inkább passzoljon hátra.
Pedig lehet. Azért sztem ha nagyon akarnánk meg lehetne számolni, h Rijkaard óta hány gólt szereztük távoli lövésből, a szabadrúgásokat nem bele számolva. Azt biztos, h nem sokat. Anno még Ronaldinho lőtt párat, de rajta kívül is voltak is, vannak is kiváló lövők, mégis alig van távoli lövés. Ha van, akkor is lapos és gyatra, vagy az általad említett Alves kilövi az űrbe. De pl. olyan nagy lövők, mint Henry, Ibra, Keita, Touré, Márquez nem is nagyon próbálkoznak. Nem is beszélve arról, h nem kell jó lövőnek lenni, néha csak úgy meg lehet próbálni szerényebb lövőtechnikájú embereknek is, a Chelsea ellen épp egy ilyen Iniesta góllal jutottunk tovább.
Nézzük csak, h a többi nagy csapat hány gólt szerez távoli lövésekből. Nézzük pl. a Madridot! Ő nekik sztem minden 3. meccsen van átlagban egy távoli bomba góljuk.
Szóval kár, h nem élünk ezzel a fegyverrel. Sokszor kiváló lövőhelyzetben is csak passzul tovább, ami az olyan meccseken dühítő, amelyeken nem kerülünk sokszor ziccerbe, pl. a híres Chelsea ellen meccs.
Ibra meg nekem túl feszesnek tűnik ismét! Mikor ide jött, akkor is az volt, de aztán ahogy megtört az első góljával a jég, egyre lazult. De az utóbbi meccsek gyengébb teljesítménye miatt megint ezt érzem nála.
De különben Henrynél is régebben hiányoltam ezt(most is, csak már sztem más problémák is vannak). Az Arsenalban flegmán [auto_cenzúra] szét az egész Pl-t, ahhoz képest ide jött, feszes lett, és görcsölt. Tavaly tavasszal láthattunk csupán olyan pimasz megoldásokat, amelyeket tőle el lehetett volna várni.
Sztem egy zseninek nem szabad feszesnek lenni, és az edzőnek is vigyáznia kell, ne kösse meg nagyon a kezét. Pl. ha a Ibra Pep kérésére nem lő, akkor az hiba!