hú,hát ez a PES 2008 nem is olyan rossz!
többen kérdezték már hogy jobb-e mint a Fifa vagy egyáltalán van-e különbség. hát van! nekem ez az első PES amit kipróbáltam,tehát a többi Soccerhez képest nem tudok viszonyítani,a Fifához viszont igen. először is talán a grafikát említeném,ami egyszerűen gyönyörű. max felbontáson játszom,természetesen nem akadozik. A gyep,a mezek,a játékosok,a nézők(!) nagyon jól ki vannak dolgozva, a Fifa ezen a téren a nyomába sem érhet. a grafika mellett a játék fizikáját is meg kell említenem. a játékosok mozgása,gólöröme,érzelemkifejezése nagyon jól eltalált, változatos és érdekes. A Konami fejlesztői egy rakás jó ötletet raktak a játékba,ezek apróságok,ámde sokat dobnak a játékon. ilyen pl: a szögletzászlót fújja a szél,a partjelző ténylegesen beinti a lest (ja,és ő is hasonlóan jól van kidolgozva mint a játékosok),de a bíró nem egyből fújja be a lest,tehát a partjelző emeli a zászót és csak aztán fúj a bíró,nem ugy mint a Fifában ahol amolyan "sciptelt" akciónak tűnik a leshelyzet. Továbbá a bíró a meccsvégén úgy fújja le a meccset hogy felemeli a kezét rendesen mint a valóségban, vagy például nekem nagyon tetszenek az ismétlések is. ha nagy helyzetben hibázunk először a kemera ráközelít a játékosra,aki méltatlanul áll(a változatos érzelemkifejezésről ugye már írtam) aztán ismétlik a helyzetet,majd a végén ismét ráközelit a hibázó (vagy éppen gólt szerző) játékosra.És ami talán a legjobban tetszett nekem,azok a cserék. ez is olyan mint a valóságban,a negyedik bíró mutatja a táblát,a játékos lejön pacsizik a cserével,aztán megy a kispad felé,és olykor még az edzőt is megöleli.(ugye nem kell mondanom az edző kidolgozása is nagy hangsúlyt kapott,a Fifa "kartontábláival" ellentétben) Tudom ezek mind apróságok,azok viszont akik már játszottak a játékkal azok értik miről beszélek. A játék negatívumai közé sorolnám a menüt,nekem nem jön be. A zene is lehetne változatosabb,valamint lehetne több stadion a játékban pl.,de ezek mellet is a játék nagyszerű,és még a legvérmesebb Fifa-fanoknak is érdemes kipróbálni.