Offtopic #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik korcsoportba tartozol?

10 alatt
2
0%
10-15
52
12%
15-20
191
46%
20-25
114
27%
25-35
47
11%
35-50
7
2%
50+
5
1%

Szavazatok száma: 418
barca99
Llegenda del Barça

2009.11.14. 12:27:01

miihii írta:...
Hehe. :) Én is úgy érzem, kicsit túl van lihegve. Nyilván akinek részvénye van gyógyszergyárban, annak érdeke, hogy "pánik" legyen, és boldog-boldogtalan oltassa magát. :twisted:
Az emberek szeretik ha aggódhatnak, a média fújja, addig is ezzel foglalkozik mindenki.

Közben meg kiderül, hogy egy erősebb fajta vírus, és legyengült immunrendszerű és/vagy más betegségben szenvedőkre veszélyes.

Bár oltás ellenes sem vagyok, hiszen ebben az időszakban mezei influenza ellen is sokan oltják magukat. És lehet, hogy annak sincs értelme, hogy minden harmadik ember egy hétig nyomja az ágyat, aztán majd lehet nyáron iskolába járni, vagy a gyárakban lesz kevesebb a termelés, etc...
miihii
KHAL

2009.11.14. 00:14:05

Nálunk a cégnél is fel lehetett íratkozni védőoltásra.A műszakomból nem sokan vállalkoztak rá (2/11),ők ma kapták meg.Kíváncsi leszek,h mennyire "viseli meg" őket.Én nem hiszek ebben a védőoltás cuccban.Inkább,h túl van fújva a média által.Mostanság elég hideg van,könnyű megfázni (ahogy minden ősszel/télen).Ha vki kettőt tüsszent,másnap már a híradóban H1N1 gyanúval "vádolják".Itt van pölö Enke (R.I.P.) esete.20 perc után már malacvírussal hozták kapcsolatba.Ez röhej.Illetve persze nem,de azért mégis...Egy gyerekcipőben járó,teljesen nem letesztelt oltást csak ne nyomassanak belém azzal,h ez tuti jó lesz és a jelenlegi állás szerint nem lesz mellékhatása.ÉS KÉSŐBB???
Valahogy én az ilyenektől már nem esek pánikba.Lehet,h én vagyok nemtörődöm,de valahogy nem kaksizom le a bokám a malacvírustól.Mint ahogy a madárflútól sem,meg a korábbi vészhírektől sem.Ha minden problemre reagálnék,ahogy "kell",akkor nem dohányzom,nem iszom (kávét sem),másról is leállok,levegőt sem veszek talán...
Téboly,h így beleültetik az emberekbe a félszet,valahol divattá téve egy fertőzést.De mindenesetre nagyon jól jött ez a médiának,lehet mindennap lovagolni rajta.Nemkülönben annak,akinek ez még nagy bevételt jelent...

A Gergő által belinkelt videó sok hasonlóságot tartalmaz az én gondolatvilágommal ez ügyben,pedig nem is vagyok prof a kérdésben...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
El fanático
Entrenador del Barça

2009.11.13. 21:25:02

Még két dolog a H1N1 elleni oltással kapcsolatban: Édesanyám tojás-tej allergiás és ő be sem adathatja, mert a vakcina valamilyen formában - gondolom segédanyagként - fehérjét tartalmaz.

Az RTL klub teletexten olvastam, hogy a jelenleg kapható 4 féle oltóanyagból csupán egy az, amit az Egészségügyi Világszervezet is a listájára tett, mint leghatákonyabb és legkedvezőbb tulajdonságú - ez az Omnivest által gyártott vakcina. Akinek fizetnie kell érte, az kérjen ilyet a patikában.
Kép
levproff
Director del Fútbol

2009.11.13. 18:34:26

Ilúvatar írta:Na ez a baromi meleg szitu... :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=3AxkBYvthbk
Mondjuk szerintem rég ki vehette volna annyi idő alatt, de nyilván nem merte kockáztatni saját épségét. :?
Meg elég furva, hogy amikor ott van kb. 10 méterre tőle a jármű akkor tök gyorsnak látszik, de aztán meg egyből meg tud állni. :? :P
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
Deus
Boixos Nois

2009.11.13. 18:23:10

Na ez a baromi meleg szitu... :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=3AxkBYvthbk
KépKép
levproff
Director del Fútbol

2009.11.12. 18:21:15

H1N1 megelőzés:

Olyan tanácsokat tartalmaz,amelyek segíthetnek az influenza elkerülésében. Annak is érdemes lehet őket alkalmaznia, aki beoltatta magát (valamelyik) influenzavírus elleni vakcinával, mivel egyrészt a védőoltás nem jelent száz százalékos védelmet az adott vírustörzs ellen sem- csak 70-80 %-ban véd),másrészt amódszer egyéb, hasonló módon terjedő kórokozók ellen is hatásos lehet.

Lentebb található a teljes angol nyelvű változat, a lényegét közreadom
magyarul is, azzal a megjegyzéssel, hogy csak kiegészítő módszerekről van szó, melyek szerintem is nagyon hasznosak, de nem szabad kizárólag csak rájuk hagyatkozni. "A következő tanácsok, amelyeket Dr. Oz-tól kaptam, sok értelmes dolgottartalmaznak és fontos ismerni őket.

Az influenzavírus az orrüregen és a száj-garatüregen keresztül képes
fertőzni. Az majdnem lehetetlen, hogy egy nagy járvány esetén elkerüljük a H1N1 vírussal való találkozást, dacára minden elővigyázatosságunknak. Ám nem a vírussal való puszta találkozás, vagyis a megfertőződés okozza a nagyobb problémát, hanem az, ha a vírus képes el is szaporodni a szervezetünkben.

Néhány nagyon egyszerű dolog segíthet megelőzni a fertőződést (vagy legalább lecsökkenteni annak mértékét), illetve a mégiscsak elkapott vírus
elszaporodását a szervezetben. Ezen hasznos fogásokat sajnos a hivatalos
szervek sem hangsúlyozzák eléggé.

1. Gyakori kézmosás (ezt a tanácsot azért gyakorta hallani)

2. "El a kezekkel a szádtól" módszer. Próbáld meg megállni, hogy nem nyúlsz az arcodhoz és főleg a szádhoz a kezeddel, csakis alapos kézmosás után. (Bizonyított, hogy sok, légúti betegséget okozó vírus nem közvetlen
cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, hanem úgy, hogy a vírussal
fertőződött tárgyakat megfogod és utána a kezedről a vírust szépen lenyalod.
A szájvédő maszk azért is hasznos, mert ezt is megakadályozza.)

3. Gargarizálj naponta kétszer meleg sós vízzel (vagy Hydrogen-peroxidos
vízzel, ha nem bízol a sóban.) A H1N1 vírusnak ugyanis a fertőzést követően 2-3 napra van szüksége ahhoz, hogy a száj és/vagy orrüregben elszaporodjon és kialakítsa a tüneteket. Egy egyszerű gargarizálással nagyban csökkenthető a vírusok szaporodása, illetve mennyisége. Ne becsüld le ezt az egyszerű, olcsó és hatásos megelőző módszert.

4. Hasonlóan az előzőekhez, az orrüregeidet is tisztítsd ki legalább
naponta egyszer meleg sós vízzel. Van, aki óvatosan vizet szippant fel az orrába és úgy öblíti ki azt, ami nagyon jó tisztító módszer, de erre nem mindenki képes. Arra viszont igen, hogy egy meleg sós vízbe mártott fültisztító pálcával naponta végigtörölje belülről az orrát. Nagyon jó módszer a vírusok számának lecsökkentésére.

5. Erősítsd az immunrendszeredet magas C-vitamin tartalmú zöldségek és
gyümölcsök fogyasztásával. Ha a C-vitamin szükségletedet tablettákkal
fedezed, figyelj arra, hogy azok cinket is tartalmazzanak, mivel a cink
elősegíti a C-vitamin felszívódását.

6. Igyál olyan sok meleg folyadékot (tea, gyenge kávé, kakaó stb.) amennyit csak lehet. A meleg folyadékok fogyasztása hasonló hatású, mint a gargarizálás, csak az ellenkező irányban. Lemossák a szaporodó vírusokat a torokból a gyomorba, ahol azok nem tudnak tovább szaporodni és ártalmatlanná válnak.

És még egy tanács!
Minden héten egy nap legyen FOKHAGYMA nap!
Célszerű hétvégén.
Pirítósra,nyersen stb.Fejenként egy gerezd!
Nagyon erősíti az immunrendszert!
Kép
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
Benga
Entrenador del Barça

2009.11.12. 09:38:51

Szandi írta:
Benga írta:Valaki nem tud olyan helyet, vagy netes oldalt, ahol vannak fülbevalók pl: gomb vagy ilyen sima fekete pötty vagy akármi?
Hát azért elég sok helyen lehet kapni ilyeneket. Sima fekete pötty. Höh, ha nem neked kell, akkor: indulj el bármerre a városban, és 5 percen belül bele fogsz ütközni egy bizsuboltba. Ha meg neked kell, akkor: hát, nem hinném, h lehet ilyesmit szerezni :? Elég ritka azért.
Amm meg gombosat simán gyárthatsz te is. Énis tele vagyok hómméd gombos ékszerekkel.
Nekem kellett volna, de úgy akartam, hogy legyen benne valami bonyolultság. Közbe átgondoltam, lehet, hogy csak egy múló szeszély volt. :D
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.11.12. 08:26:47

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/ru ... at-2006497

érdekes :D

a kövekező gyerekét meg elnevezi Real Madridnak, ha esetleg őket majd megverik a Bernabeuban? :lol: (sztem nem, abban a győzelemben nem lenne semmi különleges :D )
Sanama
Llegenda del Barça

2009.11.11. 18:25:03

Na én ma kaptam meg az oltást H1N1 ellen.

Jelenleg semmi extra, olyan,mint bármelyik másik oltás, érzem a helyét, de semmi komolyabb. Ha lesz valami jelentkezem... :arrow:
(bár ne legyen...)
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.11.10. 22:26:26

ozsimiki írta:nyertél :D itt csak 15, Ő 9,én 24 :D
ő ahogy írtam 6, én meg (egyetemi matektudás kell hozzá :D ) 23 :lol:
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.11.10. 22:24:43

nyertél :D itt csak 15, Ő 9,én 24 :D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.11.10. 22:21:28

ozsimiki írta:Szerintem elég fontos kérdés ahhoz,hogy bőven bent maradhasson, főleg az offtopicban :roll: , ha benéztem,vállalom a felelősséget,de mint látszik, nem vagyok egyedül ezzel a kétellyel :?

Fecooo! Persze, érthető, ez a feladatunk, vigyázni rájuk :wink:
megkérdezhetem, h nálatok mennyi a korkülönbség? nálunk "mindössze" 17 év :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.11.10. 22:18:39

Szerintem elég fontos kérdés ahhoz,hogy bőven bent maradhasson, főleg az offtopicban :roll: , ha benéztem,vállalom a felelősséget,de mint látszik, nem vagyok egyedül ezzel a kétellyel :?

Fecooo! Persze, érthető, ez a feladatunk, vigyázni rájuk :wink:
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.11.10. 22:11:00

hidd el Miki, a magam részéről teljes mértékben ellenzem a kicsi beoltását, sőt kb úgy vagyok, h le kéne kötni engem, h be tudják adni mind neki, mind nekem...sajnos azonban anyum hisz az orvosnak... örülök neki, h feldobtad a témát, és szeretném, ha minden fejleményről tájékoztatnánk egymást... a kicsit "szerencsére" most nem tudjuk beoltatni, mert kicsit meg van fázva. ha vki pontosabb infókat megtud a következő hetekben, kérek mindenkit, h ossza meg a többiekkel! értelemszerűen nem magam miatt aggódom, és minden nagytesó így gondolkodik, ezért a kicsik miatt fontos, h tájékoztassuk egymást! aki megkapta, akinek kistestvére megkapta az oltást, írja le itt. legyen ez egyfajta "H1N1 oltás-napló"
persze csak, ha a modik nem ellenzik ezt...(gondolom nem ;) )
El fanático
Entrenador del Barça

2009.11.10. 22:03:34

Nos, annyit fűznék még hozzá, hogy mivel anyum kórházi dologzó, náluk volt egy össznépi tájékoztató, miszerint aki oltat, csakis péntekenként műszak után ill. amikor min. 1-2 napot otthon tud az oltás után maradni az ember, mivel egyénenként változó mértékben, de ledönti az embert - van, aki megússza "sima" végtag fájdalmakkal, másokon kijön egy jóféle megfázás...

Amúgy maga a H1N1 oltás nem elegendő önmagában, fontos, hogy a második oltást is beadják egyidőben a tüdőgyulladás-szövődmény ellen, mivel abba halnak bele az emberek...

Nekem még nem sikerült rászánnom magam az oltásra, a családba még senki sem oltatott, a baráti körben készülnek, de előtte az orvosuk elküldte őket vérvételre és csinálnak egy kivizsgálást is.

Ez nem egy egyszerű kis szuri.
Kép
szajko
Director del Fútbol

2009.11.10. 21:59:28

Kishugomat se oltatják be muterék, az orvos se nagyon ajánlja... Szerintem kistesódat se kéne, de ez nem rajtam áll.
gergo9
Director del Fútbol

2009.11.10. 21:59:17

ozsimiki írta:Tudom,h nem feltétlen tartozik a téma a sporthoz,de azért elég fontos(?) és mostani problémáról van szó.

H1N1, Oltás.

a kérdés, ki hogyan vélekedik az oltásról? rengeteg pro és kontra érvet hallottam már,de érdekelne a véleményetek, ha beoltatnád magad,családtagod miért? (bár ez logikus elvileg,h miért) ha nem,miért?

(én nem oltatom be magam, de van egy kishúgom és mostanában kellene eldönteni,h sulis kereteken belül kapjon e védőoltást)
http://www.youtube.com/watch?v=hlgMvKGBa2k
:D
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.11.10. 21:57:04

Cooltiszo írta:
levproff írta:Szóval:
Elösször mindeki úgy volt vele, hogy nem nem.
Most meg már nagyon sokan mondják, hogy kéne.(orvosok.stb) De azt, hogy ebbe is belekeverik a politikát az már sokk.
De erősíted az immunrendszered aztán nem lesz semmi.Legalábbis sok C kell.
Ja és én sem oltatom be magam és a családom se.
Az osztályunkból is csak 2-en.
A kis gyerekes témához nem tudok hozzászólni, de 2 közeli családi orvos ismerősünk se ajánlotta. Szerintük túl sok a mellékhatás, és egyáltalán nem olyan nagy a gond, mint be van állítva. Minden évben rengetegen halnak meg az influenza csomó fajtájától. Én nem értek hozzá, de hallatok rájuk, tényleg közeli ismerősök és ők se oltatják be magukat.
Neked és többieknek is köszi a választ, na meg azoknak is ,akik később írnak!

Mi is inkább az felé hajlunk,h nem oltatjuk be hugit, szintén orvosi vélemények ,bár egyik mindenképpen oltatná, másik kettő szerint több rosszal jár mint jóval.
az is egy érv a NEMoltás mellett,h tényleg sokak szerint sokkal nagyobb fenék van kerítve ennek a vírusnak,mint a valós "értéke".

persze a tévében ,rádióban inkább a beoltás mellett kampányolnak,statisztikai adatok sokaságát hozzák fel, viszont amiket én hallottam,azok arról szóltak,h az anyagban lévő cuccos évek múltán okozhatnak maradandó gondokat (részleteket ne kérdezzetek,nem értek hozzá)

Fecooo! én pont fordítva vagyok, illetve inkább úgy írom,h én tuti nem oltatom be magam,és hugit féltem nagyon a mellékhatásoktól, anyu is,mert ő is inkább negatív dolgokat hall róla.

most 80%,h nem oltatjuk be, ha NE ADJ ISTEN elkapná,akkor pedig remélem sokkal inkább hasonlít egy "sima" influenzához, mint azt híresztelik.
Kép
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2009.11.10. 21:49:54

levproff írta:Szóval:
Most meg már nagyon sokan mondják, hogy kéne.(orvosok.stb) De azt, hogy ebbe is belekeverik a politikát az már sokk.
A kis gyerekes témához nem tudok hozzászólni, de 2 közeli családi orvos ismerősünk se ajánlotta. Szerintük túl sok a mellékhatás, és egyáltalán nem olyan nagy a gond, mint be van állítva. Minden évben rengetegen halnak meg az influenza csomó fajtájától. Én nem értek hozzá, de hallatok rájuk, tényleg közeli ismerősök és ők se oltatják be magukat.
barca28
Jugador d'estrella

2009.11.10. 21:48:40

nem találtam ehez megfelelő topicot szval ezt választottam.....32 évesen elhunyt Robert Enke, a német labdarúgó-válogatott kapusa. A halál okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.Volt Barca kapus ha vki nem tudná........ :( :( :?

Nyugodjon Békében :!: :!: :!: :!: :!:
Kép
Schweinsteigert a Barcábaaa!!!
R.I.P. Ocskay Gábor.
:!: :!: :!: Bajnokság/BL/CDR/E.Supercupa/S.Supercupa/Klub-VB :!: :!: :!:
levproff
Director del Fútbol

2009.11.10. 21:47:12

Szóval:
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.11.10. 21:46:58

ozsimiki írta:Tudom,h nem feltétlen tartozik a téma a sporthoz,de azért elég fontos(?) és mostani problémáról van szó.

H1N1, Oltás.

a kérdés, ki hogyan vélekedik az oltásról? rengeteg pro és kontra érvet hallottam már,de érdekelne a véleményetek, ha beoltatnád magad,családtagod miért? (bár ez logikus elvileg,h miért) ha nem,miért?

(én nem oltatom be magam, de van egy kishúgom és mostanában kellene eldönteni,h sulis kereteken belül kapjon e védőoltást)
egy cipőben járunk Miki... nekem is ott van a 6 éves kisöcsém, és őt beoltatjuk, mert az orvos is azt javasolta, magamat én se akarom beoltatni, de anyum nagyon nyaggat, h tegyem meg...
a magam részéről tartok a mellékhatásoktól...
Sanama
Llegenda del Barça

2009.11.10. 21:46:32

H1N1, Oltás.

http://index.hu/belfold/2009/11/09/te_beoltatod_magad/

Szia, olvasd el ezt a cikket. Szerintem elég jól összefoglalja.

Én be fogom oltatni magam,de csak azért,mivel megyek külföldre a közeljövőben. Egyébként nem oltatnám be magamat,hanem szedem a C-vitamint, napi 1 citromlé és méz. :wink:
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.11.10. 21:42:27

Tudom,h nem feltétlen tartozik a téma a sporthoz,de azért elég fontos(?) és mostani problémáról van szó.

H1N1, Oltás.

Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2009.11.06. 22:39:46

Ezt nézzétek, nem semmi ahogy röptében lecsapta a denevért. :D Szegény állat csak el akart repülni. :(
http://www.samsungsport.hu/hir.php?id=50276
Kép
Kép
Kép
Lezárt