Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Ez halálian komoly(jó, lehet, hogy a 2+1 túlzás, de nem áll messze a valóságtól), hallottam egyet s mást, h kik hogyan érettségiznek le. Hogy egy példát hozzak: Odamegy a tanár a delikvenshez, hogy fiacskám ketten leérettségiztünk, ugyanis nem pirossal, hanem kékkel javítottam a dolgozatát(így kapott kettest), és ez nem kitaláció, ismerem az ilettőt, de maradjunk az anonimitásnál.Varga Tamás írta:Nem Dani, nincs igazad. Aki nem tudja, mennyi 2+1, azt még másodikba se szabadna engedni, nemhogy érettségire. Ez szánalmas.
Oda van írva az utolsó mondatom. Azt hittem, nem szorul magyarázatra. Tévedtem.Varga Tamás írta:Amikor én földrajzon másodéves volta, a félévi vizsgák után 77-ből 32-en maradtunk az évfolyamon. Ennyit a színvonal eséséről, a gyengülésről és a követelmények visszaeséséről. Ez majdnem minden intézmény esetében így van: a követelmények csökkenek, a teljesítmény esik. Szabályosan írni nem tudó diákok kerülnek be a felsőoktatásba. 20 éve érettségi közelébe se engedték volna őket.Harusz írta: JÓ egyetemre, ahol tanul is majd valamit az ember.
Ezzel teljes mértékben egyetértek.Drigo írta: Ez az érettségi pont olyan volt, mint az átlagos középiskolai matekoktatás.
Amikor én földrajzon másodéves volta, a félévi vizsgák után 77-ből 32-en maradtunk az évfolyamon. Ennyit a színvonal eséséről, a gyengülésről és a követelmények visszaeséséről. Ez majdnem minden intézmény esetében így van: a követelmények csökkenek, a teljesítmény esik. Szabályosan írni nem tudó diákok kerülnek be a felsőoktatásba. 20 éve érettségi közelébe se engedték volna őket.Harusz írta:Én BME környezetmérnökire jelentkeztem. 90+%ra megírtam. S rengeteg ismerősöm, akik nem pengék matekből, nem írták meg 80%ra se, mert ők mindenhol rontottak valamit. Igen, az első részen is. Aki nem magabiztos, az belekeveredhet egy ilyen 5/100 vagy 1/5-be.Drigo írta: Persze lehet örülni, hogy megírja az ember 90+%-ra, az egyetemen meg majd koppan, persze gondolni kell az olyanokra is, akiknek 8 osztálya 6 első és 2 második osztályból állt, mert valahogy őket is át kell rugdosni valahogy.
Az meg a másik, hogy pl van olyan, akinek ennyi matektudás bőven elég és jól boldogul így is az életben, ők az irodalmat rázzák ki a kisujjukból.
VT! Az érettségi ma már nem ér semmit. Aki meg fel akarja vetetni magát egyetemre, az emeltet ír (momentán én kémiából). JÓ egyetemre, ahol tanul is majd valamit az ember.
Az elejéről.Drigo írta: Nem azért Savi, de kb bármelyik feladatot kiemelhettem volna az elejéről. A feladatok közt alig van olyan, ami igényli a 12 osztály elvégzését...
Persze lehet örülni, hogy megírja az ember 90+%-ra, az egyetemen meg majd koppan, persze gondolni kell az olyanokra is, akiknek 8 osztálya 6 első és 2 második osztályból állt, mert valahogy őket is át kell rugdosni valahogy.
Az meg a másik, hogy pl van olyan, akinek ennyi matektudás bőven elég és jól boldogul így is az életben, ők az irodalmat rázzák ki a kisujjukból.
Én BME környezetmérnökire jelentkeztem. 90+%ra megírtam. S rengeteg ismerősöm, akik nem pengék matekből, nem írták meg 80%ra se, mert ők mindenhol rontottak valamit. Igen, az első részen is. Aki nem magabiztos, az belekeveredhet egy ilyen 5/100 vagy 1/5-be.Drigo írta: Persze lehet örülni, hogy megírja az ember 90+%-ra, az egyetemen meg majd koppan, persze gondolni kell az olyanokra is, akiknek 8 osztálya 6 első és 2 második osztályból állt, mert valahogy őket is át kell rugdosni valahogy.
Bocs, hogy nem érted a lényeget. Egy érettségin nem azt kell megkérdezni, hogy mennyi 1+1, mert ennek ismerete feltételezhető. Hiszen ha valaki nem tudja, azt az általános iskola első osztályából sem engedik tovább. Elhiszem, hogy mindenkit fel kell venni az egyetemekre, de nem minden áron. De, erről már kifejtettem a véleményem.Saviola írta:Igen,igaz,a 45 perces részben is 4-ed fokú egyenleteknek kellett volna lennie.Varga Tamás írta: azért ilyen szintű feladatot nem hiszem, hogy szerencsés feltenni egy olyan feladatsorba, ami alapján eldöntik a felvételiket is. Azért az a neve ennek az aktusnak, hogy érettségi, mert arról kell tanúbizonyságot adni, hogy érett-e az illető a felsőoktatásra, és a mindennapi életre. Az én időmben ilyet nem kérdeztek. Legalábbis az általános iskola 2. osztálya után nem nagyon.
Nem azért Savi, de kb bármelyik feladatot kiemelhettem volna az elejéről. A feladatok közt alig van olyan, ami igényli a 12 osztály elvégzését...Saviola írta:Tapsoljátok meg magatokat!![]()
![]()
Egy feladataból következtettetek az egészre,sok parafenomén.Szánalom.
Igen,igaz,a 45 perces részben is 4-ed fokú egyenleteknek kellett volna lennie.Varga Tamás írta: azért ilyen szintű feladatot nem hiszem, hogy szerencsés feltenni egy olyan feladatsorba, ami alapján eldöntik a felvételiket is. Azért az a neve ennek az aktusnak, hogy érettségi, mert arról kell tanúbizonyságot adni, hogy érett-e az illető a felsőoktatásra, és a mindennapi életre. Az én időmben ilyet nem kérdeztek. Legalábbis az általános iskola 2. osztálya után nem nagyon.
Mintha 18. feladatot láttam volnaSaviola írta:Tapsoljátok meg magatokat!![]()
![]()
KösziDrigo írta:Holnap 8kor az is fent lesz, mindig pont egy nappal utána kerül fel az OM honlapjára. Addig csináld a régebbieketlionelmessi19 írta:Az nem kerül ki véletlen ugyanígy ?
Szivesen csinálgatnám próbaképp
azért ilyen szintű feladatot nem hiszem, hogy szerencsés feltenni egy olyan feladatsorba, ami alapján eldöntik a felvételiket is. Azért az a neve ennek az aktusnak, hogy érettségi, mert arról kell tanúbizonyságot adni, hogy érett-e az illető a felsőoktatásra, és a mindennapi életre. Az én időmben ilyet nem kérdeztek. Legalábbis az általános iskola 2. osztálya után nem nagyon.Saviola írta:Tapsoljátok meg magatokat!![]()
![]()
Általános iskola 2. osztály. Így még a debillek is kapnak érettségit.
Az utolsó 3 feladathoz kétlem,hogy közöd lett volna..a Drigo által mutatott példa a 45 perc alatt készintendő,12 feladat között volt..ott nem is volt sok nehezebb..mert volt rá 45 perced..a második rész a húzós..ha azokat megcsináltad,akkor ugass.Los Banditos írta:Aki ezek után azt mondja, hogy az érettségi nehéz volt...
Holnap 8kor az is fent lesz, mindig pont egy nappal utána kerül fel az OM honlapjára. Addig csináld a régebbieketlionelmessi19 írta:Az nem kerül ki véletlen ugyanígy ?
Szivesen csinálgatnám próbaképp
Az nem kerül ki véletlen ugyanígy ?Drigo írta:Bezony, emelt és közép egy időben van.lionelmessi19 írta:Emeltet is ma írták?
Bezony, emelt és közép egy időben van.lionelmessi19 írta:Emeltet is ma írták?