Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Mi történt? Nem nagyon tudtam ma még utánnanézni egy hírnek sem, most értem haza suliból.Bányász írta: Más:
Elég kemény ami Pécsen történt.Van valaki aki oda jár?Mesélne a dologról?Már ha van egyáltalán kedve erről beszélni.Ilyesmik,h hogyan élte meg,mik voltak a reakciók stb.
Meleg,h elértek Magyarországra is ezek a dolgok...
Engem is érint szinte csak azt használtamBányász írta:Lőttek a Mininovának
Nem tudom kit érdekel vagy érint.Engem igen.Én elég sokat használtam...sőt szinte csak azt használtam.
Tenyleg vannak nagyon szepek, en is szeretnek egyet, fogok is csinaltatni, csak eloszor jarjon le a 18-as karika..... meg fel ev....El fanático írta:Ha már egy másik topicban szóba került a Boixos Nois...
Nem tudom, kik vannak innen fent Facebookon, ott is van a Boixos noisnak csoportja és a képeiknél látni, hogy micsoda Barca tetkói vannak némely' drukkernek!![]()
Én, mint a tetoválások nagy rajongója és szintén Tattoo-user és úgyis, mint Barca szurkoló, némelyik kép láttán bizony majd' magam alá csináltam a gyönyörűségtől![]()
Csekkoljátok:
http://www.facebook.com/home.php?#/albu ... 1096375890
Van köztük néhány igazán profi és ötletes - pár jó ötlet, nem túl jó kivitelezéssel és pár szörnyen gagyi is akad, de a többsége szép munka.
Az én saját Barca tetkóm még tervezés-fázisban van. Azt már tudom, mit-hogyan-hová, de kell aki szépen megrajzolja és persze egy ügyeskezű master, aki felvarrja
Puyol05 írta:Capon!
remélem nem baj, hogy beraktam az aláírásomba a következő mondatodat:
"Öcsém és ezek a szakértők... beszarok"
nagyon megtetszett, és van is benne némi igazság![]()
Jó történet, ilyenek megtörténnek, de azt hiszem ezekben az esetekben, az értelmesebb olvasónak érdemes mondjuk az MTi-hez fordulni, vagy utánakeres az összes elérhető módon. Ezért kell elolvasni minden újságot, hogy lásd milyen eltérő dolgok vannak, mert, ha látod, hogy eltér a két leírás, akkor egész egyszerűen utána kell olvasni minél több helyen. Nem szabad feltétlen bízni egyik médiumban sem. Az általam szeretett és követett politikai oldalhoz, párthoz közel álló médiumban is találtam már ilyen csúsztatást,ha nem is sokat és nem is sűrűn.Mikaos írta: Erről eszembe jutott egy megtörtént, érdekes példa. Képletekkel leírom.
1. "A" párt X képviselője mond valamit valahol (parlament, gyűlés, stb).
2. "A" párthoz közel álló újság lehozza a címlapon: "A" párt X képviselője azt mondta: "Minden rendben".
3. Ugyanaznap a "B" párthoz közel álló újság ugyanazt a hírt így hozza le: "A" párt X képviselője azt mondta: "Nincs minden rendben".
Írtad, hogy tanulsz újságírást. Gondolom, ehhez hasonló elképesztő példákat szoktak említeni Nektek. Ilyenkor hogy lehet eldönteni egy "mezei", laikus embernek, hogy melyik az igazság?
Szerintem ilyenkor az történik, hogy az ember amelyik újságot olvassa, annak hisz. (Induljunk ki a többségből)
Lehet, hogy tényleg túlságosan elvi síkra mentem át, de az csak amiatt a két szó miatt voltKalap1988 írta: Nézd, én azt mondom, hogy valamilyen szinten igazad van,de csak nagyon elvi síkon,mert lehet ezen filozofálni éveket. sokan meg is tették/teszik. Én nem elvekről és ideákról beszéltem, amikről azt hiszem, hogy abban csak nekem lehet igazam. Hanem arról, hogy példának okáért azt mondják X Y politikusról, Gipsz Jakab vízszerelőről, hogy az lopott, ezt csinált azt csinált. Erre konkrét bizonyítékok vannak, akkor mi is a relatív? Ez nem relatív, vagy igaz, vagy nem, nincs harmadik út, vagy nem függ attól, hogy ki milyen származású, hova valósi stb. Egy mércével kell mérni mindenkit, ha bűn akkor bűn. Ez talán Magyarország legnagyobb baja, hogy a politikusok azt mondják egymásra, hogy ez is lop és az is lop (ami talán igaz is) és ez alapján nem az következik, hogy mind felel érte, vagy börtönbe csukják, hanem ez az ő felmentése! Erre hivatkozva ússza meg.
Erről eszembe jutott egy megtörtént, érdekes példa. Képletekkel leírom.Kalap1988 írta:A hétköznapi ember szintjére visszatérve pedig, nem gondolom, hogy nekem van igazam mindenben, viszont mégegyszer mondom, nem elvekről, gondolkodás módról, vagy más ilyen dologról beszélek, hanem a puszta tényekről.
Nézd, én azt mondom, hogy valamilyen szinten igazad van,de csak nagyon elvi síkon,mert lehet ezen filozofálni éveket. sokan meg is tették/teszik. Én nem elvekről és ideákról beszéltem, amikről azt hiszem, hogy abban csak nekem lehet igazam. Hanem arról, hogy példának okáért azt mondják X Y politikusról, Gipsz Jakab vízszerelőről, hogy az lopott, ezt csinált azt csinált. Erre konkrét bizonyítékok vannak, akkor mi is a relatív? Ez nem relatív, vagy igaz, vagy nem, nincs harmadik út, vagy nem függ attól, hogy ki milyen származású, hova valósi stb. Egy mércével kell mérni mindenkit, ha bűn akkor bűn. Ez talán Magyarország legnagyobb baja, hogy a politikusok azt mondják egymásra, hogy ez is lop és az is lop (ami talán igaz is) és ez alapján nem az következik, hogy mind felel érte, vagy börtönbe csukják, hanem ez az ő felmentése! Erre hivatkozva ússza meg. Vagy ugyanez van az úgy nevezett megélhetési bűnözéssel, vagy a nemzetiségek által elkövetett bűntettekkel (ez esetben sokszor máshogy mérik őket, mint a magyarokat). A mindenki hazudik részben még igazad is van, mert a hétköznapokban megtörténik egyszer-egyszer- bár nem mind1, hogy kegyes a hazugság, vagy milliókat kurtítok meg vele ( újabb filozófiai témakör lehetne, azt hiszem tekintsünk el tőle:D). Van szerencsém annyira ismerni a nagy világvallásokat és kultúrákat, hogy a 10 parancsolat szinte maradéktalanul benne foglaltatik mindenkinek az alapelveiben, emellett vannak általánosan elfogadott világ normák, polgári normák a bűnözésre vonatkozóan, ezt mindenkinek el kell fogadni! (persze vannak kivételes országok, de az az ő történelmi szerencsétlenségük,). Ha pedig az itt élő nemzetiségekre gondolunk, akkor nekik igenis el kell fogadniuk az alkotmányt, a törvényeket és azt, hogy ezeket keresztény, nem pedig más erkölcsi szellem szövi át. (ettől még a hétköznapokban persze olyan vallást és úgy gyakorolnak, ahogy akarnak, amíg ezzel nem sértenek mást, a közerkölcsöt pl. vagy a törvényeket).Mikaos írta:Akkor sarkítsuk le a dolgot.Kalap1988 írta:...
Valaki azt mondja, hogy ő neki van igaza veled szemben, és te vagy megvezetve. Most akkor ki dönti el, hogy kinek van igaza? - erről beszélek én.
Tehát mi van akkor, ha valakinek teljesen más a véleménye, mint Neked, de ő is legalább annyira igaznak véli a saját elméletét??!!
A közéleti emberek is hazudnak, ahogy mi magunk is hazudunk a hétköznapokban. Én még nem találkoztam 100%-osan őszinte emberrel, mindenkiről kiderül előbb-utóbb, hogy füllentett egy-egy esetben (természetesen vannak mértékek...). Ezért ezt legjobb, ha mindenki bevallja magának, mert ez elől felesleges menekülni. [Az is hazugság, ha pl. a barátnődnek azt mondod, hogy egy jó haveroddal mentél sörözni, csak azt "elfelejted" említeni, hogy a haver az pl. egy lány is lehet. De azért nem mondod el a barátnődnek, hogy ne legyen féltékeny, és ne legyen ez egy boncolgatott téma. - itt tegyük fel, hogy a barátnő erősen féltékeny típus, és ennek érdekében nem mondod el. - (Én nem csináltam ilyet, de ezt most csak úgy felhoztam, mint lehetőség.)]
Abban egyetértek, hogy a bűn az bűn. Ez nem kérdés...számunkra!!!, akik egy (vagy hasonló) kultúrában nevelkedtünk.
De...más vallás/kultúra mást tart bűnnek. Miért gondolod te, vagy bárki más, hogy egyetlen egy előírás/eszme alapján lehet csak megítélni bűnt, hazugságot, igazságot?
Persze nem fontos elrugaszkodnunk vallásokig, meg nagy eszmékig...gondolkozzunk csak a hétköznapi ember szintjén. Miért érzed úgy, hogy csak Neked lehet igazad egy adott dologban? (Itt most például az igazság-hazugság kérdésében).
Jó, még konkrétabbra veszem (kevésbé filozófikusan): miért gondolod, hogy te mindent tudsz egy dologról, ami alapján jogod van eldönteni kétséget kizáróan, hogy az igaz, vagy hamis?
Biztos eleget tudsz te arról a dologról??? Vagy csak te is (mint amúgy mindenki) egy bizonyos sajtó által értesülsz egy-egy hírről, vagy véleményről, és azt gondolod igaznak? Az mitől lenne "igazabb"?
Ugyanazt a hírt százféleképpen lehet közölni, és az újságíróknak ez a mestersége, és ezt művelik nap, mint nap. Melyik újságnak van igaza? - költői kérdés.
Akkor sarkítsuk le a dolgot.Kalap1988 írta:...
Nézd én egyszerű keresztényi erkölcsös közegben nőttem fel és szerintem a legnagyobb baj épp az ebben az országban, hogy a hazugság és a bűn relatívvá vált!! Hogy is lehetne valami egyszerre igaz és hazugság is?? Te véleményről beszélsz nem pedig tényekről, én a tényekről beszélek, azok vagy igazak vagy sem, nincs olyan, hogy az egyiknek igaz a másiknak nem! Épp ezt a felfogást felhasználva és bevíve a közbeszédbe relativizálták a bűnöket, azzal, hogy ez is csinálja, meg az is, akkor miért bűn? Igen is bűn,mert a bűn az csak bűn marad, ahogy klasszikusok mondják, illetve a hazugság csak hazugság marad. Ez nem relatív. Az rendben van, hogy az ország egyik része elfogad valamit igazságnak, ami egyébként nem az, de ez nem azt jelenti, hogy ezáltal igazzá válik, hanem azt, hogy megvezették őket és elhitették velük, hogy ez igaz.Rajtuk segíteni kell... De itt nem szerencsétlen megvezetett emberekről beszélünk,akik rossz helyről, rosszul vagy épp kicsit bután informálódnak. Hanem állítólagos közéleti és művelt emberekről , művészekről! Nekik nincs mentség! Ők igenis hazudnak! Le lehet állni velem vitázni a konkrét tényekről és lehet lenne olyan (sőt valószínű, vagy inkább biztos), amit rosszul tudok, amiről be tudnád bizonyítani, hogy nem igaz, de a te érvelésed önmagában nem elfogadható érvrendszer számomra, mert a bűn és a hazugság nem relatív!Mikaos írta:Két legfontosabb szavadat emeltem ki.Kalap1988 írta:Azt gondolsz,amit akarsz,de sajnálom, hogy ennyire átfolytál politikában, viszont ajánlom a sok újságolvasást, hogy rájöjj kiket tartasz te INKÁBBnek! Utolsó tolvajokat és gyilkosokat, a szó legszorosabb értelmében, ezt itt nem lehet leírni, úh,ha érdekel és akarsz hosszasan vitázni akkor esetleg küldj egy pü és msn-en szívesen állok elébe. Egyébként mégegyszer mondom, lehetne balliberális,jobbliberális vagy kommunista, vagy náci műsor is, ha nem HAZUDNÁNAK éjjel meg nappal,ahogy a klasszikusok mondják. Lehet valakiről csúnyán és illetlenül beszélni, mint Fábry (az sem szép dolog), de az legalább igaz!
Nem akarok filozófiai vitákba bonyolódni, de mégis: ki dönti el, hogy mi igaz, és mi hamis? Ami neked igaznak tűnik, más szemében hazugság és persze fordítva is.
A legnagyobb "baja" a politikának és a vele szorosan együttműködő sajtónak, hogy képtelen elismerni azt a tényt, hogy az emberek különbözően gondolkodnak. Viszont, ha ezt elismernék, akkor megszűnne a politizálás és a többféle sajtó - szóval érthető, hogy miért működik ez így
Csak azért hívtam fel a figyelmed, hogy vigyázni kell ezzel az igaz-hazug dologgal, mert az ország egyik felének AZ az igazság, a másik felének meg EZ.
Ha diplomatikus akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy mindegyik hazudik, ugyanakkor tudnak igazat is mondani.
Csak a szimpátia dönti el (hogyha érdemes egyáltalán ezzel foglalkozni), hogy te vagy más valaki mit tart igaznak és hamisnak: amit a füle hallani akar. Semmi köze ennek az objektív igazsághoz - ha egyáltalán létezik olyan... na mindegy, ennyit erről
Két legfontosabb szavadat emeltem ki.Kalap1988 írta:Azt gondolsz,amit akarsz,de sajnálom, hogy ennyire átfolytál politikában, viszont ajánlom a sok újságolvasást, hogy rájöjj kiket tartasz te INKÁBBnek! Utolsó tolvajokat és gyilkosokat, a szó legszorosabb értelmében, ezt itt nem lehet leírni, úh,ha érdekel és akarsz hosszasan vitázni akkor esetleg küldj egy pü és msn-en szívesen állok elébe. Egyébként mégegyszer mondom, lehetne balliberális,jobbliberális vagy kommunista, vagy náci műsor is, ha nem HAZUDNÁNAK éjjel meg nappal,ahogy a klasszikusok mondják. Lehet valakiről csúnyán és illetlenül beszélni, mint Fábry (az sem szép dolog), de az legalább igaz!
Akkor a mielőbbi viszontlátásig üdv!Kalap1988 írta:...
Hello! Köszönöm a dícséretet, nem vagyok annyira intelligens és informált,csak a szűken vett családi és magánéletem után erre teszem fel az életem. Ebben a pillanatban a politizálás a második vonalas életem az iskola és a család után. Eurobarca találkozón még nem voltam,de a legközelebbinél szólhattok,ha épp ráérek elmegyek szívesen, igaz focizni nem tudok:Dsenkialfonz40 írta:Szívesen beszélgetnék Veled, valószínűleg informáltabb Vagy, mint én, nem vagyok véresszájú és a tényeket elfogadom. Ettől függetlenül kíváncsivá tettél a "tolvajokkal és gyilkosokkal" kapcsolatban. Te szoktál Eurobarca találkozókon résztvenni, mert, ha igen ott át is tudnánk rágni ezt a témát alaposan.Kalap1988 írta: Azt gondolsz,amit akarsz,de sajnálom, hogy ennyire átfolytál politikában, viszont ajánlom a sok újságolvasást, hogy rájöjj kiket tartasz te INKÁBBnek! Utolsó tolvajokat és gyilkosokat, a szó legszorosabb értelmében, ezt itt nem lehet leírni, úh,ha érdekel és akarsz hosszasan vitázni akkor esetleg küldj egy pü és msn-en szívesen állok elébe. Egyébként mégegyszer mondom, lehetne balliberális,jobbliberális vagy kommunista, vagy náci műsor is, ha nem HAZUDNÁNAK éjjel meg nappal,ahogy a klasszikusok mondják. Lehet valakiről csúnyán és illetlenül beszélni, mint Fábry (az sem szép dolog), de az legalább igaz!Bár a fociból emiatt nem szívesen maradnék ki, de utána kicserélhetnénk a gondolatainkat.
Üdv Neked!
Hát Koma, nálunk már jópár éve siralmas a helyzet, és egyre csak rosszabb.Krojf írta:A mai napon (is) hosszabb sétát tettem Balassagyarmat utcáin és megdöbbenve tapasztaltam, hogy egyre több az üres ház, vagy lakás.
Jelenleg éppencsak 17 ezer lakója van a városnak, de a szám egyre alacsonyabb lesz.
Lassikán kiürül a város és elszaladnak az emlékei.
Felétek mi a helyzet?
Mert felénk a helyzet ilyen siralmassá kezd válni...
K.
Szívesen beszélgetnék Veled, valószínűleg informáltabb Vagy, mint én, nem vagyok véresszájú és a tényeket elfogadom. Ettől függetlenül kíváncsivá tettél a "tolvajokkal és gyilkosokkal" kapcsolatban. Te szoktál Eurobarca találkozókon résztvenni, mert, ha igen ott át is tudnánk rágni ezt a témát alaposan.Kalap1988 írta: Azt gondolsz,amit akarsz,de sajnálom, hogy ennyire átfolytál politikában, viszont ajánlom a sok újságolvasást, hogy rájöjj kiket tartasz te INKÁBBnek! Utolsó tolvajokat és gyilkosokat, a szó legszorosabb értelmében, ezt itt nem lehet leírni, úh,ha érdekel és akarsz hosszasan vitázni akkor esetleg küldj egy pü és msn-en szívesen állok elébe. Egyébként mégegyszer mondom, lehetne balliberális,jobbliberális vagy kommunista, vagy náci műsor is, ha nem HAZUDNÁNAK éjjel meg nappal,ahogy a klasszikusok mondják. Lehet valakiről csúnyán és illetlenül beszélni, mint Fábry (az sem szép dolog), de az legalább igaz!
Parasztvakítás volt az egész!Tudta ezt már az összes, hogy nekik nincs félni valójuk,mert tuti őket meg fogják keresni!Így is történt...Persze az emberek meg már szobrot akartak állítani nekik, mint annó izaurának meg eszmeraldának is gyűjtöttek!Ezek a gyökerek meg jót röhögtek a markukban!Annyi lesz a különbség, hogy most a több száz milliárdos bevételt nem azok vágják zsebre akik eddig, hanem más!Ezeknek a bohócoknak a béréről meg már nem is beszélve!Eddig se hallgattam őket ezután se fogom!Verebek!barca99 írta:.
Amit itt leírsz az szép lassan (némi túlzással) az egész keleti régiót fogja jellemezni ha még nem jellemezné!Nincs munka,nincs pénz,szegénység no kitörési lehetőség!De pest befogadó képessége is elfogy majd egyszer nem?Krojf írta:A mai napon (is) hosszabb sétát tettem Balassagyarmat utcáin és megdöbbenve tapasztaltam, hogy egyre több az üres ház, vagy lakás.
Jelenleg éppencsak 17 ezer lakója van a városnak, de a szám egyre alacsonyabb lesz.
Felétek mi a helyzet?
K.
Ez is ok, sőt, nagyon fontos ok,de ez ennél egy sokkal több tényezős történet. Önmagában ha minden csodálatos lenne ebben az ország és "csak" a munkanélküliség lenne probléma, akkor ez a helyzet nem így nézne ki. Mert önmagában egzisztenciális kilátástalansággal nem lehet magyarázni, csak meg kell nézni a 3-ik világ országait. Ez is tényező,de ennek még sokkal több lelki oka van mellette. A magyarság elvesztette a jövőjében és Istenben való hitét és sajnos fogalmazhatok így, elfeledte magyarságának lényegét. Ezt a 40 év kádárizmus és a 20 év globális birodalmat kiszolgáló áldemokrácia közösen érte el. Azt érték el, amit előtte 1000 évig nem tudott sem német, sem tatár, sem török, sem Habsburg..... Trianonnal elvehették az országunk és a népesség két harmadát, de 10 millió magyar mégiscsak itt marad... Csak egy valaki képes kipusztítani minket: Mi magunk, jó úton járunk...El fanático írta:Igen, a helyzet siralmas Norbi, de én nem ebből a szempontból vizsgálva mondom - a hatalmas munkanélküliség az ok. Az, hogy magyarként a saját hazádban hátrányos helyzetű vagy a szlovák állampolgárokhoz képest, akik sokkal jobb eséllyel pályáznak egy állásra, mint mi...Krojf írta:A mai napon (is) hosszabb sétát tettem Balassagyarmat utcáin és megdöbbenve tapasztaltam, hogy egyre több az üres ház, vagy lakás.
Felétek mi a helyzet?
K.
Nemrég megnyitott egy újabb Kínai áruház, a 7. a városban, menj be egy huszonéves hölgyismerősöddel és érdeklődjetek álláslehetőség iránt, amit hallasz majd, attól egy-két dolgot tisztábban fogsz látni.
Gyárak - milyen dolog az, hogy egy nő csak akkor tud bekerülni, ha az Úristent ismeri, persze, ha szlovák állampolgár akkor vörös szőnyegen kísérik be. A Zollnerből magyar állampolgárokat rúgtak ki, hogy helyettük szlovák állampolgárokat vehessenek fel!!
A Munkaügyi Központban azt javasolják a fiataloknak, hogy menjenek Pestre, mert a városunkban nincs lehetőség, semmi - és aki tud, el is megy, mert meg kell élni.
Aki itt marad vagy dolgozik feketén a vállalkozóknál vagy a ferdeszeműeknél, esetleg gyárban 3 műszakban, de legalább bejelentve esetleg elmegy a Tescoba 3 hónapra havi 53 ezerért, a kórházban folyamatos a leépítés, utcát söpörni is többen mennének, mint amennyire pénze van a KHT-nak.
Legközelebb ne csak sétálgass az utcákon Norbi, beszélgess egy pár emberrel - mire végzel - megint csak azt mondom - megértesz mindent.