2012.07.02. 02:20:58
Nah,az egész EB-n nem nagyon írtam ide,spanyolokról főleg nem,de az egész döntő alatt az járt a fejemben,hogy dominálta e valaha valamelyik csapat/nemzet ennyire a nemzetközi futball. Brazilknak volt egy hatalmas korszakuk,meg még pár csapatnak. de egészen elképesztő volt,ahogy ezt az EB-t már-már rutinból,kisebb erőlködés nélkül (portugálok ellen necc volt) behúzták ezt a tornát. igazából azon az 1 tizi párbajon kívül nem is izgultam a spanyol meccseken,mert olyan profizmus, mentális és technikai(!!!) fölény jellemezte őket,amilyet tényleg csak barca meccseken szokás látni.
Mondjuk egyéni véleményem,amellett hogy spanyol szurker vagyok,hogy a németek ellen talán nem lett volna ennyire sima,de ott is kiütközött volna a fölény.
Olaszoknál Pirlot sajnáltam a legjobban,messze a legjobbjuk volt az egész tornán,senki nem ért fel hozzá olasz színekben. Buffon talán,őt is sajnáltam,de szerintem ez egy olyan torna/döntő volt,amin nincs okuk szégyenkezni,ez is nagy eredmény volt tőlük. és persze nehéz ezt elfogadni,annál könnyebb leírni,de szerintem majd utólag könnyebben emésztenek meg majd egy ilyen vereséget,mintha végig partiban lettek volna,és úgy kapnak ki.
2 év múlva VB,nehéz jósolni,de ha valami nagy drasztikus változás nem történik,akkor ez a spanyol csapat simán 4 között lehet ott is, mindenfajta erőlködés nélkül.
VISCA EL ESPANA,VISCA EL CATALUNYA!!!
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."