FC Barcelona 05/06

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.05.13. 13:17:16

Na igen, jó lett! Gratz. :)
cruyff
Entrenador del Barça

2006.05.13. 12:08:31

2. rész: A klubok világviszonylatban történő havi rangsorolása 1991 jan. 1-től vette kezdetét, melynek eredményeit (az abban bekövetkező változásokat) minden köv. hónap elején teszik közzé világszerte. Ez a rangsorolás mintegy 12 hónap kontinentális és interkontinentális (kontinensek közötti megjegyz.) nemzetközi versenyeit, hazai bajnoki mérkőzéseit (a play-off típusú bajnoki meccseket is beleszámítva), és hazai kupamérkőzéseit veszi figyelembe. Azokban az országokban, ahol több hazai kupasorozat is rendezésre kerül, csak a hivatalosan a nemzeti labdarúgó szöv.-ek által szervezettet veszik figyelembe. Mivel a kezdeti szinten az egyes kupasorozatok lebonyolítási rendszerei országonként eltérőek, így csak a 8-ad, 4-ed, elődöntők ill. a döntő megnyeréséért adhatók pontok. Az adható pontszámok az adott hazai bajnokságok színvonalához mérten vannak kialakítva. azokért a meccsekért, amelyeket végül csak büntetőpárbajjal döntenek el, a maximálisan adható pontszám felét kapják a csapatok.
Minden egyes ország bajnoksága 4 szint valamelyikén van számontartva az adott bajnokság színvonala alapján. Ebben a csoportosításban a nemzeti bajnokságokat a fenn említett számok (1-4) valamelyike jelöli. A legerősebb bajnokságokban játszó csapatok 4 pontot kapnak minden egyes megnyert bajnoki meccsért, 2-őt egy döntetlenért, és 0-át a vereségért. A 2. szintű ligákban 3 pont jár egy győzelemért, 1,5 egy döntetlenért és 0 a vereségért, és így tovább... a legalacsonyabb bajnoki szintig. Ugyanez a pontszámítási rendszer alkalmazandó a play-off típusú bajnoki meccsek esetében is.
A nemzetközi (kontinentális) kupasorozatokban minden klub azonos számú pontot kap hazai bajnokságuk színvonalától függetlenül. Döntetlen esetén a csapatok a győzelemért járó pontok felét kapják meg, a vereségért természetesen nem jár pont. A pontok egyenlő arányban kerülnek elosztásra a csapatok között akkor is, ha a meccset büntetőrúgások döntik el. Az ázsiai, afrikai és a CONCACAF (karibi és csendes óceáni zóna)-ban rendezett nemzetközi kupasorozatok a köv. pontszámítási rendszerrel rendelkeznek: 8 pont a győzelemért, 4 a döntetlenért ill. a csendes-óceáni zónában 4 ill. 2 jár a győzelmekért ill. a döntetlenekért, de csak a kezdti szakaszban. A dél-amerikai kontinentális versenysorozatban (Libertadores) a klubok 12 pontot kapnak egy győzelemért, 6-ot egy döntetlenért. Európában pedig (BL, UEFA) ugyanez 14 ill. 7 pontot jelent. Az egyes interkontinentális (kontinensek közötti) tornák esetében az adható pontszámok nagyban függnek az adott versenysorozat jelentőségétől. PL: a FIFA Klub Világbajnokság esetében a győzelmekért és döntetlenekért járó díjazási rendszert az adott kontinentális kupasorozatokban a győzelmekért és döntetlenekért járó pontok átlagolása határozza meg. Azokat a versenysorozatokat, amelyek nem valamely FIFA által elismert kontinentális vagy interkontinentális szervezet égisze alatt kerülnek megszervezésre, nem számítják bele a klub világranglistába. Az időközben törölt bármely versenysorozat az egész pontszámítási rendszert módosíthatja. A dél-amerikai és európai klubok esélyeinek kiegyenlítése érdekében nem veszik figyelembe a fenn említett tornákon korábban lejátszott meccsek eredményeit.
A Klub Világranglista számítási rendszere egy pontos osztályozási szisztéma, amely megmutatja az egyes klubok minden szubjektív befolyástól mentes, valódi játékerejét..

Huhhhhhhhhhhhh....
VISCA EL BARCA!
cruyff
Entrenador del Barça

2006.05.13. 11:35:09

Barcafan92 írta:
cruyff írta:OK! Holnap beviszem ha így jó, mert mindjárt kezdődik a Barca meccs az s2-őn és félek, hogy nem fogom tudni időben befejezni a gépelést a kezdésig. Csütörtökön beírom! :)
OK!Ja és kösz szépen :!: :!: :!:
Néhányan kérték a fordítást a klub világranglista számítási rendszeréről, hát egy kissé megkésve, de itt van:

1. rész: 1990-ben, mikor a klubcsapatok rangsorolásának szabályait első ízben állították fel, a nemzeti futballszövetségek által rendezett hazai kupasorozatok nagyobb súllyal estek latba mint manapság. A hazai kupasorozatok ugyanis időközben sokat veszítettek korábbi jelentőségükből számos országban, különösen ami az élklubokat illeti. Ez egyrészt az egyre növekvő számú nemzetközi kupamérkőzés, másrészt a korábbi KEK-sorozat immár 15. éve történő eltörlésének tudható be. Brazíliában a Brazil Labdarúgó Szöv. pedig nem engedi a hazai kupasorozatban indulni azon csapatokat, melyek kivívták korábban a Libertadores kupában való részvétel jogát. Ezen változások eredményeképpen, a nemzeti bajnokság és kupasorozat közötti korábbi 2:1-es arány többé már nem feleltethető meg a valóságnak, igy a 2006-os idény kezdetével, amely tul. képp. a 2006/2007-es szezonnak felel meg, a 3:1 arányú pontszámítási rendszert fogják alkalmazni a hazai bajnoki és kupameccsek egymás közötti vonatkozásában. Igy a legerősebb bajnokságokban induló csapatok 12, a második legerősebbnek számítókban indulók 8, a harmadik legerősebben indulók 5-öt, míg a leggyengébbnek számító pontvadászatok résztvevői 2,5 pontot kapnak az utolsó négy (kupa)forduló mindegyikére. További változtatások nem lesznek.
Továbbá minden "rájátszás" (az egyes nemzeti bajnokságok kieséses rendszerű mérkőzései) szintén hagyományos bajnoki mérkőzésként lesz kezelve. A 2006 elejétől bevezetésre kerülő új szabályozásból valószínűleg elsősorban a latin (dél)-amerikai klubok fogják a legnagyobb hasznot húzni. A még javában tartó nemzeti kupasorozatokra a korábbi szabályok maradnak érvényesek a 2005/2006-os szezon egész időtartamára. A szabályok nemzetközi egységesítése ill. a sportszerű verseny fenntartása érdekében a klubok rangsorolásának új fajta számítási rendszerét nem lehet majd kizárólag egy-egy országra vagy klubra alkalmazni, csakúgy, ahogy az egyes történelminek számító korábbi címek ( kupa ill. bajnoki győzelmek) sem vehetők figyelembe, csak és kizárólag a klubok által elért nemzeti és nemzetközi eredmények az utolsó 12 hónaptól kezdődően. Ez azért lehet fontos, mivel a játékosok formaingadozásainak következtében az egyes csapatok mutatott játékszínvonala is nagymértékben ingadozhat (változhat) 1 év leforgása alatt. Fontos szabály továbbá, hogy a kontinentális (nemzetközi) klubversenyeket a FIFA, vagy annak valamely kontinentális szervezetének égisze alatt kell megrendezni.

TO BE CONTINUED...
VISCA EL BARCA!
Drigo
Eurobarca Staff

2006.05.12. 19:28:28

még csak most jutottam gép közelbe szal most írom. Jorquera vmi egészen nagyot védett hétvégén csak néztem egy-két védését ez mindenképpen jót tesz neki meg a csapatnak is jót tett nem rossz a srác
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
bticz
Barça B

2006.05.08. 20:49:22

Srácok, én kint voltam a hétvégén, úgyhogy testközelben láttam mi volt ott...... Hihetetlen milyen fiesztát rendeztek, a képek úgysem nem adják vissza azt a hangulatot !

Életem legjobb élménye volt , remélem Ti már voltatok, vagy elmentek egyszer mert tényleg fantasztikus előben, mind a város, mind a csapat, mind a szurkolók!
Shark
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2006.05.08. 19:49:16

valdo88
Jugador del Barça

2006.05.08. 19:47:12

nem tudjátok véletlenül,h hol lehetne az ünneplésről képeket találni? google-val nem nagyon találtam... :shock:
BaRcADINHO10
Jugador d'estrella

2006.05.07. 22:24:26

barcafan írta:
Cziprusz a Mozis topikban írta:Nem kene mar abahagyni ezt a nagy uneplest minek meg mama is ujabb fieszta meg nincs vege a szezonak meg hatra a legfontosabb mecs a BL donto.. ugy uneplik most ezt a bajnoki cimet mindha nemlehetett volna mar reg szamitani ra hogy megynerjuk nyerjuk meg a BL aztan lehet uneplni heteken keresztul de most minek ez a nagy hiho nemertem... szerdan szombaton meg vasarnap is fiesztazni!.. na majd meglasuk menyire fogja ez befolyasolni a Bl donto format... :twisted: [/b]
erről annyit, h én érettségi előtt 2 nappal ber*gtam 1 csöppecskét, nem baj az ha előre iszunk a medve nőjére... a bajnokságot megkell ünnepelni, akár van BL akár nincs :!: :!: :!:
ja.hagy örüljenek csak.2 vagy 3éve mit nem adtál volna azért h örüljenek, akár egy fél évig is a bajnoki győzelemért.nem gondolod h nagyok az elvárásaid???
Dezsö Laci vs Makka powaaa
Ha nem lennék, hiányoznék magamnak!
Lyonel
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2006.05.07. 11:40:06

A másik, meg hogy most ünneplik ki magukat a fiúk, utána még 10 nap van pihenni, addig mindenki kifújja magát és talán Messi is felépül. Szerintem sose elég ünnepelni egy bajnoki címet, mert Európa legjobb bajnokságát nyertük meg!
Forca Barça! Vamos River! Vamos Argentina!
Pedro
Jugador d'estrella

2006.05.04. 23:09:27

Kedves real_funghi!

Ezt az egész példát csak érzékeltetésképpen szerettem volna felhozni, hogy érezzétek - jó, nem általánosítok, a te stílusoddal, szurkolói hozzáállásoddal semmi gond sincsen, bírom a hszeidet, no de legyen elég a s...nyalásból :D - illetve érezze egynémely Madrid-drukker, hogy milyen érzés az, amikor minden észérv elfogy és előhuzzák a varázscilinderből: "nem baj, nekünk 9BLünk van, és különbenis"

Szóval a mai, modernkori futballban - igazad van - a múlt csak játék a számokkal, nem sokat ér, persze tiszteletreméltó eredményei vannak a Reálnak, de a Barcának sem sokkal rosszabb a mérlege.

U.i.: Múlt évben 5en-6an ellőtték a poént? :wink: Ne félj, én nem fogom... Jövőre nem kell átjönnöd, elég, ha lélekben gratulálsz majd 8)
„Nagyon tetszik és csodálom azt a játékbeli dominanciát, amit a Barcelona fel tud építeni. A játékuk nem is a szemnek, hanem a léleknek kedves. A labdát tisztelettel, imádattal kezelik, szinte simogatják. Ezt a csapatot mindenki számára élvezet nézni.”

Alfredo Di Stéfano, a Real Madrid tiszteletbeli elnöke - 2011.04.17
real_funghi

2006.05.04. 23:00:27

Pedro, ezt kár volt felhozni, mert akkor most mondjam azt, hogy 1986, 1987, 1988, 1989, 1990? :D Ez is egy szemszög, csak nem 15, hanem 20 évre szűkítve. Annyira mindegy, mert most 2006 van, amikor is az FC Barcelona a bajnok, amihez ezúton is gratulálok. :D (Mielőtt még valaki beírja, hogy jöhetek jövőre is gratulálni, jelzem, hogy már legalább 5-6 ember ellőtte ezt a poént tavaly, meg idén is eljátszotta már valaki, úgyhogy kicsit sem eredeti már... :D )
Pedro
Jugador d'estrella

2006.05.04. 22:34:44

Tudom, hogy ez csak játék a számokkal, csak érdekességképpen jegyeztem meg... és hát direktbe nem a BL-re mentem rá, ahogy azt kétszer is leírtam, ott bizony elég nagy az elmaradásunk...

Bizony volt 5 ínséges esztendő (ne feledjük a Madrid lassan belép a negyedikbe), és mi ezzel együtt dominálunk az elmúlt másfél évtizedben, mégpedig nem is kicsit... Ráadásul asszem ebben az időszakban mind a 8 bajnoki elsőség holland edző érdeme!!! :shock:

És még csodálkoznak, hogy miért erős a holland-vonal Katalóniában... :twisted:

u.i.: Egy valamit azonban nem értek... Miért is sajnálod a Reált? :D
„Nagyon tetszik és csodálom azt a játékbeli dominanciát, amit a Barcelona fel tud építeni. A játékuk nem is a szemnek, hanem a léleknek kedves. A labdát tisztelettel, imádattal kezelik, szinte simogatják. Ezt a csapatot mindenki számára élvezet nézni.”

LG
Az Év fórumozója 2016

2006.05.04. 22:01:23

Pedro írta:Gyerekek!!! Most nézem - hogy ez eddig nem tudatosult bennem! :shock: - hogy 1990től kezdve - azaz az elmúlt két évtizedben - messze mi domináljuk a spanyol ligát, már a megnyert bajnokságokat figyelembe véve. Mi 8, azaz nyolc bajnokságot nyertünk ezidő alatt, míg a Madrid csak 4et, a Valencia 2-őt, az Atletico és a Depor pedig 1et-1et. Úgyhogy minden adva van ahhoz, hogy így is fejezzük be ezt az évtizedet, és az 50 százalékos részesedésünket tovább növeljük... Összegezve: Az elmúlt két évtizedben magasan kiemelkedett a Barcelona a bajnoki mezőnyből! 8)

Ez az okoskodás pl azért is jó, hogy érezzék teszemazt a kedves Madrid-szurkolók, hogy amikor az észérvek elfogynak, és azzal jönnek, hogy bebebeeee, nekünk9BLünkmeg29bajnokságunkvan", akkor mi csak az elmúlt másfél évtized eredményeire mutatunk, és bizakodunk, hogy ez a tendencia továbbfolytatódik :)

15 év múlva majd újra felhozzuk ezt a kérdést, jó? Csak ne felejtsétek el :lol: [/b]
Ez mind szép és jo, DE volt olyan idoszakunk is, amikor 6 évig nem nyertunk semmit, a madrid pedig 2 évente BLt nyert. Amugy a Tenerife kétx segített hozzá minket bajnosághoz, asszem 92ben és 94ben, mind2x a listavezeto madridot agyalták el az uccso forduloban, ezért sajnálom oket, h most ott tartanak ahol...
Pedro
Jugador d'estrella

2006.05.04. 17:13:17

Gyerekek!!! Most nézem - hogy ez eddig nem tudatosult bennem! :shock: - hogy 1990től kezdve - azaz az elmúlt két évtizedben - messze mi domináljuk a spanyol ligát, már a megnyert bajnokságokat figyelembe véve. Mi 8, azaz nyolc bajnokságot nyertünk ezidő alatt, míg a Madrid csak 4et, a Valencia 2-őt, az Atletico és a Depor pedig 1et-1et. Úgyhogy minden adva van ahhoz, hogy így is fejezzük be ezt az évtizedet, és az 50 százalékos részesedésünket tovább növeljük... Összegezve: Az elmúlt két évtizedben magasan kiemelkedett a Barcelona a bajnoki mezőnyből! 8)

Ez az okoskodás pl azért is jó, hogy érezzék teszemazt a kedves Madrid-szurkolók, hogy amikor az észérvek elfogynak, és azzal jönnek, hogy bebebeeee, nekünk9BLünkmeg29bajnokságunkvan", akkor mi csak az elmúlt másfél évtized eredményeire mutatunk, és bizakodunk, hogy ez a tendencia továbbfolytatódik :)

15 év múlva majd újra felhozzuk ezt a kérdést, jó? Csak ne felejtsétek el :lol: [/b]

bzozo
Jugador d'estrella

2006.05.04. 16:47:53

Bajnok CSAPAT!!!!!

Hát igen ezt vártuk idénykezdet ota!!!

Gracias el ombre!!
Bodi
Director del Fútbol

2006.05.04. 16:43:04

BAJNOKOK VAGYUNK!!!!
Teljesen megérdemelte a Barca ezt a bajnoki címet,a közelünkben nem votl senki egész évben,pedig voltak sérülések sajnos nagy számmal.
És az a legjobb,hogy szerintem jövőre még jobbak leszünk!!! 8)
dickricsi
Capitá del Barça

2006.05.04. 13:21:15

Bajnokok vagyunk!!!
Nagyon büszke vagyok a csapatra és köszönöm ezt a sok szép élményt, amivel megajándékoztak minket egész évben!
Mutassuk meg az egész világnak, hogy nem "csak" a világ egyik, hanem egyetlen legjobbja vagyunk jelenleg!
Forca Barca!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2006.05.04. 12:46:30

noh értékelném a BAJNOKI évunket (bl-lel egyelore nem foglalkozom mert kitudja mi lesz...nyerunk! :D )

vv: hát nem is tudom. lényegében nem nyujtott rossz teljesitmenyt, a zamora valszeg megint meg lesz neki, bár mint tudjuk az nem feltetlenul csak a kaups erdeke, hanem a vedelemé is. volt az év soran egy két olyan hajmeresztő mutatványa, hogy a pokolra kivantam. nem rossz kapus, de tudnék a helyére mást hozni. mindenesetre ha jovore is ilyen formaban véd talán maradhat még egy pár évet. :D

gio, sylvinho: egyik sem nyujtott kiemelekdo teljesitményt, sem védekezésben, sem tamadasban, de alapvetoen nem volt veluk semmi baj. én a brazilt jobban favorizalom, mert többet ad tamadasban és jobban megérti magat ronnieval. az egyikuk sztem menni fog ha jön egy uj, bal oldalon is bevethezo vedo

puyol: az egyik jatekosunk akihez nem kell semmiféle kommentár...
(számomra a mai labdarugasban ő testesiti meg a tokeletes védot)

marquez: eleinte kétségel fogadtam, hogy milyne párost alkot maj belul puyollal. kellemeset csalodtam benne. lassan vilagklasszis védővé válik (ha nem az már most...) remélem marad. kár lenne elengedni

oleguer: hu mennyit osztottam/osztottuk itt :D azér' a végére csak belejött, nem volt vele semmi gond.

belleti: egyik legbizonytalanabb jatekosunk. ész nélkul támad, ritkán ér vissza hatulra. alapcseleket képes megenni. nem tudom van e helye ebben a csapatban

edmilson: én már akkor csodaltam mikora lyonban kente. tökéletes védekező játékos. eleinte bizonytalan volt (uj kozeg, serulesek) de ahogy egyre tobbet jatszott alapemberré vált. ha rajtam mulna az is maradna.

iniesta: xavi hianya miatt kaphatottt lehetoseget. élt vele. nem tudott xavi szintjén jatszani, de arra nem sok labdarugio képes a világon. helyzetkihasználásán javithatna jocskan. amugy övé a jövő.

deco: hozta a tole megszokott atlagot. tamadasban mintha kevesebbet vállalna, de nem gond az. minden meccsen ugy hajt mint egy állat. a csapat egyik motorja. nélkule nincs középpályánk.

vb: fantasztikus jatekos, de ezt nalunk még nem bizonyitotta. látszik rajta h nem vette még át a barca-mentalitast. nem érzi a csapatjátáékot. lesz ő még sokkal jobb is ennél.

ronaldinho: nincs elég hely h irjak ide :D

giuly: jol tollta egesz évbe, bár volt 1-2 olyan meccse amin semmit nem tudott mutatni. nem rossz jatekos o, de egyertelmu, hogy leo mellet nem fog sok lehetoseget kapni

messi: iniesta melett a jovo másik csillaga. kivancsi leszek hogy jovore egy teljes idenyben mire is lesz valojaban képes. félek h hangulat játékos lesz belole. ha nem >hagyja< el magat és nem lesznek sztarallurjei, akkor vilagklasszissá válik.

eto'o: ebben az idenyben is meglotte a 20 feletti goljat. pontjaink kb felét az ő talaltai hozták. ez mindent elmond rola. tökéletes csatár. remélem a sok hulyeseg h a rasszizmus miatt elmegy csak kacsa. oriasi szuksegunk van rá.

larsson: kár h elmegy az öreg. 3x évesen is megbizhatot nyujtott, a golokat is lotte. minden meccsen ugy kuzdott mint aki eloszor játszik a csapatban és bizonyitani akar az edzonek.

motta, ezquerro, maxi: keveset jatszottak, nem volt tul sok lehetoseguk a bizojnyitasra. bár mota már regebben bizonyitotta, hogy lhet rá számitani...ha épp nem serult...remelem a jovoben elkeruli a balsors. ezquerro egy jo jatekos, csak nem volt lehetosege bizonyitani. az hogy kapott a bajnoksagban vagy 100 percet az 0. annyi ido alatt nem lehetett produkálni. maxinak pedig jót tett volna ha elmegy egy kicsit kolcsonbe a betishez. addig is fejlodhetett volna. jovore sztem még ennyi lehetoseget sem fog kapni. foleg ha jön anri. ronaldinho, messi, giuly, (anri) eto'o tul sok neki. én azert szoritok neki. elvégre csak riveres. :D

hu de hosszu voltam nézzétek el nekem. de hát olyan jo csapatunk van, hogy nem lehet oket 2 szoban elintézni. illetve dehogynem:

CAMPEONES, CAMPEONES!!!!
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Barcaforever
Director del Fútbol

2006.05.03. 22:21:28

Éljen,éljen! :wink: Nagy munka gyümölcse ez a bajnoki cím.Gratulálok a csapatnak. 8)
Kép
bzozo
Jugador d'estrella

2006.05.03. 22:18:52

campeones!!!!!! :twisted: BARCA
Ronaldinho 17
Entrenador del Barça

2006.05.03. 22:11:47

Na most értem haza meccsről(nyertünk) és mit látok kikapott a Valencia :lol: BAJNOKCSAPAT BAJNOKCSAPAT BAJNOKCSAPAT !!!!!!!!!
ZSOLTI 10 - Hungarian F.C. Barcelona
Lezárt