Barca vs. Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.06.22. 16:28:39

Sacchi írta:1. Mi a véleményetek a Tevez ügyről? Pontosabban inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy szerintetek jó igazolás lenne madridi szempontból?

2. Yaya Touré nagyon nagy fogás lehet nektek... :(
Tevez szerintem még nem bizonyított. Legalábbis annyit nem, amekkora tehetségnek kikiáltották. Szerintem Aimar szintjét nem éri el, nem tartom akkora játékosnak. Persze, lehhet, a primerában kibontakozna.
Yaya Toure...nem tudom. Én mást vásárolnék inkább.
Rivaldo-A Legnagyobb.
PCsabi
aka Game90

2007.06.22. 16:16:27

Sacchi írta:1. Mi a véleményetek a Tevez ügyről? Pontosabban inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy szerintetek jó igazolás lenne madridi szempontból?
Hát ha jönne, akkor Raúlnak nem sok esélye lenne a kezdőbe kerülésre :roll: Sztem nagyot nyernétek vele.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.06.22. 16:12:35

1. Nagy igazolás lenne, ez nem kérdés... :wink: Remélem nem titeket választ.
Sacchi
Jugador d'estrella

2007.06.22. 16:03:42

1. Mi a véleményetek a Tevez ügyről? Pontosabban inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy szerintetek jó igazolás lenne madridi szempontból?

Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.06.22. 13:02:00

Meglepődtem volna, ha akárcsak egyszer is, nem 5 klasszist néznek ki maguknak. Nah mind1, már megszoktam...
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.06.22. 12:03:17

Makelele szerintem se igazol vissza! Ha igen akkor meg is érdemli!
Atesz
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2007.06.22. 10:52:42

Átigazolási stratégia

2007.06.22., Forrás: www.as.com

Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is megkezdődött az átigazolási munka a Real Madrid háza táján. Calderón pár napja nyilatkozta, hogy három hónapja dolgoznak az új kereten, és a legfrissebb információk szerint több esetben is már megszerezték a játékos beleegyezését a klubváltáshoz. Ennek megfelelően, mint egy tapasztalt vezetők, két tervet is elkészített a következő hónapokra. A legnagyobb kérdés azonban csak hétfőn dől el: az edző kiléte. A spanyol lapok azonban egybehangzóan az állítják, hogy a Reallal szóba hozott játékosok már Schuster emberei. Lássuk tehát a valamelyik mester által összeállított listáról kiket sikerült a Predrag Mijatovic - Jose Angel Sanchez párosnak közelebb hoznia Madridhoz.

A Real Madrid idén 110 millió euróból gazdálkodhat az átigazolási szezon során. Ebből az összegből akár 80 millió eurót is áldozna Kakára a vezetőség, amennyiben a Milan hajlandó ekkora összegért elengedni. Ezzel a vételárral a brazil irányító a klub legdrágább játékosa lenne, felülmúlva a Perez-időszakban 75 millióért leigazolt Zidane-t. Ami reményt sugallhat a madridi fülekbe, az Diogo Kotscho, a játékos sajtőfőnöke, aki nem tartja kizártnak Kaká költözését még az idei nyáron. Calderón elnök úr nagy álma válhatna ezzel valóra.

Azonban a labdarúgás csapatsport, és kevés az olyan együttes, amelynek nincs szüksége több erősítésre. Azonban mivel a költségvetésben már csak kis összeg maradt, így a Kaká mellett esetlegesen érkező játékosok többsége szabadon igazolható. Így kerülhetne Madridba Dudek, Metzelder, Heinze, Makelele és Saviola.

Dudek: őt egyenesen Mijatovic ajánlotta. A 34 éves lengyel hálóőr szerződése idén jár le a Liverpoollal és több klub is megkereste. A sportigazgató is felvette a kapcsolatot az ügynökével, hogy kliense akar-e Madridba jönni? A szerződése egy idényre szólna, és függene a teljesítményétől. Dudek ezzel visszavághatna Beníteznek, aki magatartása és teljesítménye miatt kirakta a kapuból. Diego Lopez távozásával kellett erősíteni kapusposzton, és egy rivális jelenléte ösztönzően hathat Casillasra is.

Metzelder: ő lesz a Real Madrid első igazolása a 2007-08-as szezonra. Schuster személyes kérésére érkezik; nagyon tetszik a játéka a német merternek. Amennyiben fizikai problémák nélkül képes lesz az idei szezont végigjátszani, fontos játékosává válhat a Királyi gárdának. Metzelder eddig a Borussia Dortmundot erősítette, majd a következő négy évben a Real Madrid labdarúgója lesz. Az ő posztja egyébként még nem olyan biztos, hiszen szóba került Gabi Milito megszerzése is, aki valószínűleg előnyt élvezne a némettel szemben.

Heinze: Robert Carlos távozása után szükségessé vált egy bal oldali védő leigazolása, aki megfelelően tudna pótolni egy világklasszist. Az argentin védő szerződése idén jár le, és a Manchester edzője nem szándékozik marasztalni a játékost. A klub elöljárói már tárgyaltak az ügyben. Leigazolása körülbelül hét millió euróba kerülhet, és Heinze is tudja, hogy ezt megfizeti érte a friss spanyol bajnok. Jelenleg a Copa Americán erősíti hazája válogatottját. Érdekesség továbbá, hogy klubcseréjét az angol Daily Star tényként közli.

Makelele: 2003-ban Del Bosque-val együtt távozott, és a csapat sikertelenségét eddig az ő nevével is összefüggésbe hozták. Akkor a fizetése miatt távozott, mostanra azonban Mourinhonál nem számít alapembernek. 34 éves, szabadon igazolható, és visszatérhet álmai színházába. A Real Madrid vezetősége pedig a hírek szerint tárt karokkal várná vissza.

Saviola: José Angel Sanchez tárgyalt az ügynökével, és sikerült egy szóbeli megállapodást elérni. A Barcelona szerződéshosszabbítást ajánlott neki, azonban a kontraktus feltételei megalázóak voltak a Nyúl számára. Átigazolása akkor válik hivatalossá, amikor Schusteré és Metzelderé. Mindezek mellett jelentéktelen tény, hogy 2 millió eurót azonban le kell tenni a katalánok asztalára. Viszonr ha csak Samuel Etoo ügyére gondolunk… mikor lesz a következő El Clasico?

Tehát az "A terv" vázlatosan:
- Kaká (80 millió euró, Milan)
- Dudek (ingyen, Liverpool)
- Heinze (7 millió euró, Manchester United)
- Makelele (ingyen, Chelsea)
- Metzelder (ingyen, Dortmund)
- Saviola (2 millió euró, Barcelona)

Ez a variáció arra épül, hogy Kakát valahogyan sikerül megszerezni, és a maradék pénzből olcsón vesz a csapat kiegészítő játékosokat. Habár reménykedik a madridisták nagy része, nem biztos, hogy a Bajnokok Ligáját nyert csapatát, mellyel valószínűleg Aranylabdát nyer, otthagyja. Erre az eshetőségre is felkészült a vezérkar. Nem galaktikus, azonban klasszis játékosokkal töltenék fel a keretet. Metzelder érkezése ígyis-úgyis biztos, de mellette olyanokkal töltenék fel a keretet, mint például Cesc, Robben, Daniel Alves vagy éppen Mancini.

Daniel Alves: a Sevilla apró termetű jobb oldani védője már beszélt a klub vezetőségével, hogy megfelelő ajánlat esetén engedjék el. A gond az, hogy Del Nido 60 millió euróban határozta meg a játékos árát. Az elnök 30 milliós ajánlat esetén már szóba állna a kérőkkel. A két klub viszonya kimondottan jónak mondható, hiszen néhány esztendeje Baptista (24 millió euró) és Ramos (27 millió euró) költözött az andalúz piros-fehérektől a fővárosba. Alves érkezésével nem távozna Cicinho, csak posztja védő helyett középpályás lenne.

Mancini: a Roma védője Roberto Carlos pótlására érkezhetne. Ő még Fabio Capello igazolása lenne, azonban Schuster is szívesen látja. A Roma most utasította vissza a Liverpool ajánlatát, és megkezdődtek volna az újabb tárgyalások jelenlegi csapatával, azonban jókor lépett közbe a Madrid. Ára 20 millió euró környékén mozoghat.

Cesc: az ő esetében Wenger távozása lehet a kulcs. Calderón egyik választási ígérete, de a játékos nem akarta cserbenhagyni edzőjét. Nem elképzelhetetlen viszont, hogy a francia mester távozik, és akkor szabad utat kaphat Fabregas is. Azt sem szabad elfelejteni az ő esetében, hogy pár eszendeje a Barca utánpótlásbázisán nevelkedett, így a katalánoknak opciós joguk van a középpályásra.

Robben: Calderón egy másik választási ígérete volt a holland támadó. A leigazolása kézenfekvő lenne, hiszen kontraktusa jövőre jár le, így a Chelsea utoljára jöhet ki az üzletből pozitív mérleggel. 18 millió euróért vásárolta az angol klub, és ez az összeg alá nem szeretnének menni. Korábban távozása biztos volt, de Mourinho úgy tűnik, megváltoztatja stratégiáját, és a 4-3-3-as játékba ismételten beleillene. Ha a portugál tréner távozna, könnyebb lenne Mijatovic dolga…

Tehát a B terv vázlatosan:
- Metzelder (ingyen, Dortmund)
- Daniel Alves (30 millió euró, Sevilla)
- Mancini (20 millió euró, Roma)
- Cesc ( ? millió euró, Arsenal)
- Robben (20 millió euró, Chelsea)

A jövő zenéje lesz ezeknek a lehetőségeknek a beteljesülése, avagy feledésbe merülése. Amiben azonban biztosak lehetünk, hogy 110 millió euróból, még ha nem is használunk fel minden tartalékot, komoly igazolásaink lesznek a következő hónapokban. A legfontosabb kérdés – érkezzen galaktikus vagy nagy harcos -, hogy az új(?) edzővel egy olyan közösséget alkossanak, akik egymásért és a klubért mindent megtesznek. Ebben az esetben egy év múlva is ünnepelhetnénk a Cibelesen…

A Real Madrid átigazolási politikája.
Ők idén is 600000000 millió eurót fognak költeni. :lol: :lol: :lol:
Makelele sztem nem menne vissza amúgy... :?
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.06.21. 23:43:28

Colin írta:Nem. Én ezt úgy értettem hogy esetleg bevillanhatott ( és sztem be is villant ) hogy Diego is valahogy így csinálhatta. ugyan miért ne villanhatna be? Nem azt mondtam hogy amikor megkapta a labdát ő már úgyérezte hogy most megkell ismételni maradona gólját, csak annyit h sztem bevillanhatott neki miután x védőt lerázott hogy diego is így csinálta....
Mivel már úgysem vagy itt, kimondhatom, hogy ez szerintem hülyeség :wink: Ez az én véleményem, persze a tied ettől függetlenül lehet más :wink:

OFF. Ja, egyébként Balázs most volt 10.es, gépész szakon, Gulyás szintén ennyi idős, info szakon.
Mihu
Director del Fútbol

2007.06.21. 23:07:35

Jó neked Colin....jó dógod lesz :D Az ilyeneket mint te is vagy visszavárjuk szívesen :wink: Jó nyaralást
Kép
Colin
Capitá del Barça

2007.06.21. 22:25:50

Ilyen szituban én sem voltam még az biztos, de figyelj képzeld el hogy állsz szemben a védővel és tizedmásodpercek alatt kell eldönteni hogy jobbra vagy balra indulj. és ha 1 sugallat annyit mondd hogy maradona jobbra, akkor te is jobbra mész, mivel ő a példaképed. Érted? ennyi.. nem azt mondom hogy úgy megy ki hogy márpedig most megismétlem a gólt.

OFF: 5 napig nem találkozunk, megyek Balcsira holnap hajnalba :) jók legyetek! aztán a Madrid szidást meg csak finoman :)

OFF2: Charlie, ha ezt olvasod annyit akartam még mondani hogy a macskád amiről anno küldtél képet betettem háttérnek emrt sztem naon aranyos :D nem vagyok macskapárti de ez odabäsz :)

Szóval minden jót Barcások, de ne feledjétek... még Találkozunk ! :)
REAL MADRID C. DE F.
PCsabi
aka Game90

2007.06.21. 22:23:23

Colin írta:Nem. Én ezt úgy értettem hogy esetleg bevillanhatott ( és sztem be is villant ) hogy Diego is valahogy így csinálhatta. ugyan miért ne villanhatna be?
Sztem cselezgetés közben nem ilyenekre gondolt :roll:

Sőt, sztem egy ideig nem is esett le neki, hogy most mi van.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.06.21. 22:22:49

Szerintem -bár én MÉG( :lol: ) nem lőttem ilyen gólt, ebben a szituban nem létezik, hogy ilyen bevillanjon. Utána viszont tuti.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Colin
Capitá del Barça

2007.06.21. 22:20:58

Nem. Én ezt úgy értettem hogy esetleg bevillanhatott ( és sztem be is villant ) hogy Diego is valahogy így csinálhatta. ugyan miért ne villanhatna be? Nem azt mondtam hogy amikor megkapta a labdát ő már úgyérezte hogy most megkell ismételni maradona gólját, csak annyit h sztem bevillanhatott neki miután x védőt lerázott hogy diego is így csinálta....
REAL MADRID C. DE F.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.06.21. 22:19:30

Colin írta:ozsimiki: ATTÓL HOGY A VILÁGON CSAK 1 EMBER TUDJA UTÁNA CSINÁLNI, MESSI, attól még lehet MÁSOLÁS. Nem azt mondtam h mindenki más is emgscinálja. ANNYIT MONDTAM H LEKOPPINTOTTA :wink: És nem azt hogy ezt bárki emgcsinálja bárhol.. ezt értsétek meg :!:
De ezt hogy lehet érteni? Elindul, és az első két védő után eldönti, hogy "ha már itt vagyok, leráztam két védőt, most már lekoppintom Diegot"...?
Rivaldo-A Legnagyobb.
Colin
Capitá del Barça

2007.06.21. 22:13:20

oZSimiki: Akkor erről ennyit :wink: Úgysem fogtok tudni erről meggyőzni, mert szetm koppintás volt, és sokmillió ember szerint is az. De persze, nem vagyok meglepődve hogy barcelonában ezt máshogy látják az emberek :) Szerinetd, és sok millió ember szerint meg nem koppintás. ennyi. Egyben azonban egyetértünk: Az a gól nagyon különleges és ' csodagól ' volt, amit a világon talán senki más nem tudna megcsinálni. Sezrintem koppintás, szerintetek nem. és ennyiben egyezzünk ki 8)
REAL MADRID C. DE F.
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.06.21. 22:10:48

Jó sznted (szntem azért is mert Madridos vagy) lekoppintotta,
Szntünk,meg még pár milliócska ember szerint meg NEM! Ez így jött...szntem sem határozta el,h hm megvan két védő,akkor most leutánzom MAradonat... :arrow: looooooooooooooooooool

A végén lehet eszébe jutott,h a példakép is ilyet vágott....de nem ezért lett ilyen...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Colin
Capitá del Barça

2007.06.21. 22:06:24

ozsimiki: ATTÓL HOGY A VILÁGON CSAK 1 EMBER TUDJA UTÁNA CSINÁLNI, MESSI, attól még lehet MÁSOLÁS. Nem azt mondtam h mindenki más is emgscinálja. ANNYIT MONDTAM H LEKOPPINTOTTA :wink: És nem azt hogy ezt bárki emgcsinálja bárhol.. ezt értsétek meg :!:
REAL MADRID C. DE F.
Colin
Capitá del Barça

2007.06.21. 22:05:07

Gyerekek.. ti meg úgy írtok a hsz-emről, a véleményemről mintha én ezzel sérteni akarnám. MINDEN erre vonatkozó hszben megejtettem, hogy attól még óriási pléjör a srác, le a kalappal előtte, de attól még 2 gólt lekoppintott. ez a véleményem, pont...
zozzy: nem ismerem sztem.. nem tudod hová járnak? meik osztályba?
oké, legyen igazatok akkor csak 1 gólt koppintott... de én ettől függetlenül elismerem hogy nagy playa a srác!
REAL MADRID C. DE F.
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.06.21. 21:38:02

Bakker Colin :lol:

Úgy írsz Messi góljáról,utánzás,meg minden hülyeség,mintha azt bárki meg tudná csinálni :lol: Ne legyél már komolytalan....Robinho miért nem tudja megcsinálni? Pelés dolgokat se igen...

Nem utánoz senkit sem...egyszerűen akkora zsugás,h Ő képes ilyenekre...ezért hasonlítják Maradonához...természetesen nem a kezes dologról beszélek!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.06.21. 21:11:00

Colin írta:Bizony, balmaznewcityn focizom is, és lehet hogy neked nem, de nekem már előfodult hogy iygekeztem úgy játszani mint a példaképem ( hozzátenném KH-t játszok, szal annyira mondjuk ninsc nehéz dolgom..:) )
Én nem szándékosan játszok úgy, egyszerűen csak jön. Persze ezzel máshogy van. Persze rengeteg szituban átgondolom, hogy mit tenne Puyi, de egy szerelés közbe nem az övéi jutnak eszembe. De szerintem ez azért más. Ilyen szintű játéksok mint Messi vagy Maradona érzésből jön...

OFF: Nem ismered véletlen Pásztor Balázst vagy Gulyás Dávidot a Mechwartból? :)
Andris
Adminisztrátor

2007.06.21. 21:01:57

Colin, azért ne komolytalankodj már. Nem gondolhatod komolyan, h a srác azért csinálja azt, amit, mert Maradona akar lenni. :roll:
Ez óriási hülyeség. A legeselegtöbb akciója teljesen egyéni, és ha volt két hasonló gólja, mint Maradonának, akkor mi van?

Ez nem jelenti, h őt másolja.

Messi abszolút egyedien zseni, legalább is ami a játékstílusát, a góljait, még a Getafe elleni gólját is illeti.

A kezes gólját még mindig nem tudom hova tenni.

De attól még ő magasan a legnagyobb tehetség, illetve már-már játékos a világon. Kaka az, aki idén felvette vele a kesztyűt, senki más, sztem még Céronaldo sem.
És ha már 19 évesen megcsinálta azt a néhány dolgot, amit Maradona élete legnagyobb dolgainak tartanak, akkor képzelheted mi lesz még ezután... és azt már nem lehet majd senkihez hasonlítgatni.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Bojan Krkic
Jugador d'estrella

2007.06.21. 20:53:27

Colin írta:Nah sorban:)
1. Higuaín téli igazolás, 13 millába fájt, de tény hogy őt nem azért emeltem ki h annyira jó befejező hanem mert hatalmas harcos, annyi munkát végez mint Kuyt és csak 19 éves, első féléve madridban...
2. Reyes nem biztos hogy marad. a naygkutyák még nem nyilatkoztak, de tény hogy Reyes maradNA. Aztán meglátjuk mi lesz... a Mallorca ellen pedig jól nyomja;)
3. Robinho még messze nem ennyi lesz... 8)
4. Messi külön egyéniség? kb PONT ugyanazt csinálja mint Maradona, kézzel gól, stb...
én fojtatom a stb. :kiváloan cselez,remek futó,nehezen lehet szerelni
Ugy látszik ez egy argentin vonás a "kézzel a labdát a hálóba"
Lehet hogy ajd híguainnál is kijön ez az érzék :wink:
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2007.06.21. 20:52:24

Colin írta: graffityzel te is ?
És mit hívtok ti másolásnak akkor, úgymégis ha nema zt ha egy játékos pontosan leutánoz egy másikat?
Nem graffitzek. :wink:
Ha Messi nem lenne argentin, és sose kiáltották ki volna az új Maradonának, akkor is ugyanaz gondolnád. :roll:
A kezezés lehet utánzásnak mondani, de ha vki végigvisszi a pályán, azt azért nem. Maradonán kivül elég sok más játékos is megcsinálta már + ugyanazokkal a cselekkel, nem lehet két olyat megcsinálni :arrow: minden olyan egyéni akció egyedi[/b. :wink:
Madrid
Jugador del Barça

2007.06.21. 20:25:09

Puyol megsérült, 3 hónap...
Mi hamarabbi felépülést neki :?
PCsabi
aka Game90

2007.06.21. 20:22:01

Colin írta:game90: Ha végigtudod csinálni úgy mint maradona vagy mint messi, akkor maximális respect, nagyon jó vagy. de ha nem tudod, akkor már szidva leszel mint a bokor hogy önző...
Az igaz :) Nem egyszer fordult már elő, hogy szidtak, de ha megcsinálod, akkor te vagy a király :)
Sztem ha Messi elrontja, akkor neki is odaszóltak volna, hogy "Hé, mért nem passzoltad le" :roll:
Lezárt