Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Tevez szerintem még nem bizonyított. Legalábbis annyit nem, amekkora tehetségnek kikiáltották. Szerintem Aimar szintjét nem éri el, nem tartom akkora játékosnak. Persze, lehhet, a primerában kibontakozna.Sacchi írta:1. Mi a véleményetek a Tevez ügyről? Pontosabban inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy szerintetek jó igazolás lenne madridi szempontból?
2. Yaya Touré nagyon nagy fogás lehet nektek...
Hát ha jönne, akkor Raúlnak nem sok esélye lenne a kezdőbe kerülésreSacchi írta:1. Mi a véleményetek a Tevez ügyről? Pontosabban inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy szerintetek jó igazolás lenne madridi szempontból?
1. Nagy igazolás lenne, ez nem kérdés...Sacchi írta:1. Mi a véleményetek a Tevez ügyről? Pontosabban inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy szerintetek jó igazolás lenne madridi szempontból?
2. Yaya Touré nagyon nagy fogás lehet nektek...
Átigazolási stratégia
2007.06.22., Forrás: www.as.com
Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is megkezdődött az átigazolási munka a Real Madrid háza táján. Calderón pár napja nyilatkozta, hogy három hónapja dolgoznak az új kereten, és a legfrissebb információk szerint több esetben is már megszerezték a játékos beleegyezését a klubváltáshoz. Ennek megfelelően, mint egy tapasztalt vezetők, két tervet is elkészített a következő hónapokra. A legnagyobb kérdés azonban csak hétfőn dől el: az edző kiléte. A spanyol lapok azonban egybehangzóan az állítják, hogy a Reallal szóba hozott játékosok már Schuster emberei. Lássuk tehát a valamelyik mester által összeállított listáról kiket sikerült a Predrag Mijatovic - Jose Angel Sanchez párosnak közelebb hoznia Madridhoz.
A Real Madrid idén 110 millió euróból gazdálkodhat az átigazolási szezon során. Ebből az összegből akár 80 millió eurót is áldozna Kakára a vezetőség, amennyiben a Milan hajlandó ekkora összegért elengedni. Ezzel a vételárral a brazil irányító a klub legdrágább játékosa lenne, felülmúlva a Perez-időszakban 75 millióért leigazolt Zidane-t. Ami reményt sugallhat a madridi fülekbe, az Diogo Kotscho, a játékos sajtőfőnöke, aki nem tartja kizártnak Kaká költözését még az idei nyáron. Calderón elnök úr nagy álma válhatna ezzel valóra.
Azonban a labdarúgás csapatsport, és kevés az olyan együttes, amelynek nincs szüksége több erősítésre. Azonban mivel a költségvetésben már csak kis összeg maradt, így a Kaká mellett esetlegesen érkező játékosok többsége szabadon igazolható. Így kerülhetne Madridba Dudek, Metzelder, Heinze, Makelele és Saviola.
Dudek: őt egyenesen Mijatovic ajánlotta. A 34 éves lengyel hálóőr szerződése idén jár le a Liverpoollal és több klub is megkereste. A sportigazgató is felvette a kapcsolatot az ügynökével, hogy kliense akar-e Madridba jönni? A szerződése egy idényre szólna, és függene a teljesítményétől. Dudek ezzel visszavághatna Beníteznek, aki magatartása és teljesítménye miatt kirakta a kapuból. Diego Lopez távozásával kellett erősíteni kapusposzton, és egy rivális jelenléte ösztönzően hathat Casillasra is.
Metzelder: ő lesz a Real Madrid első igazolása a 2007-08-as szezonra. Schuster személyes kérésére érkezik; nagyon tetszik a játéka a német merternek. Amennyiben fizikai problémák nélkül képes lesz az idei szezont végigjátszani, fontos játékosává válhat a Királyi gárdának. Metzelder eddig a Borussia Dortmundot erősítette, majd a következő négy évben a Real Madrid labdarúgója lesz. Az ő posztja egyébként még nem olyan biztos, hiszen szóba került Gabi Milito megszerzése is, aki valószínűleg előnyt élvezne a némettel szemben.
Heinze: Robert Carlos távozása után szükségessé vált egy bal oldali védő leigazolása, aki megfelelően tudna pótolni egy világklasszist. Az argentin védő szerződése idén jár le, és a Manchester edzője nem szándékozik marasztalni a játékost. A klub elöljárói már tárgyaltak az ügyben. Leigazolása körülbelül hét millió euróba kerülhet, és Heinze is tudja, hogy ezt megfizeti érte a friss spanyol bajnok. Jelenleg a Copa Americán erősíti hazája válogatottját. Érdekesség továbbá, hogy klubcseréjét az angol Daily Star tényként közli.
Makelele: 2003-ban Del Bosque-val együtt távozott, és a csapat sikertelenségét eddig az ő nevével is összefüggésbe hozták. Akkor a fizetése miatt távozott, mostanra azonban Mourinhonál nem számít alapembernek. 34 éves, szabadon igazolható, és visszatérhet álmai színházába. A Real Madrid vezetősége pedig a hírek szerint tárt karokkal várná vissza.
Saviola: José Angel Sanchez tárgyalt az ügynökével, és sikerült egy szóbeli megállapodást elérni. A Barcelona szerződéshosszabbítást ajánlott neki, azonban a kontraktus feltételei megalázóak voltak a Nyúl számára. Átigazolása akkor válik hivatalossá, amikor Schusteré és Metzelderé. Mindezek mellett jelentéktelen tény, hogy 2 millió eurót azonban le kell tenni a katalánok asztalára. Viszonr ha csak Samuel Etoo ügyére gondolunk… mikor lesz a következő El Clasico?
Tehát az "A terv" vázlatosan:
- Kaká (80 millió euró, Milan)
- Dudek (ingyen, Liverpool)
- Heinze (7 millió euró, Manchester United)
- Makelele (ingyen, Chelsea)
- Metzelder (ingyen, Dortmund)
- Saviola (2 millió euró, Barcelona)
Ez a variáció arra épül, hogy Kakát valahogyan sikerül megszerezni, és a maradék pénzből olcsón vesz a csapat kiegészítő játékosokat. Habár reménykedik a madridisták nagy része, nem biztos, hogy a Bajnokok Ligáját nyert csapatát, mellyel valószínűleg Aranylabdát nyer, otthagyja. Erre az eshetőségre is felkészült a vezérkar. Nem galaktikus, azonban klasszis játékosokkal töltenék fel a keretet. Metzelder érkezése ígyis-úgyis biztos, de mellette olyanokkal töltenék fel a keretet, mint például Cesc, Robben, Daniel Alves vagy éppen Mancini.
Daniel Alves: a Sevilla apró termetű jobb oldani védője már beszélt a klub vezetőségével, hogy megfelelő ajánlat esetén engedjék el. A gond az, hogy Del Nido 60 millió euróban határozta meg a játékos árát. Az elnök 30 milliós ajánlat esetén már szóba állna a kérőkkel. A két klub viszonya kimondottan jónak mondható, hiszen néhány esztendeje Baptista (24 millió euró) és Ramos (27 millió euró) költözött az andalúz piros-fehérektől a fővárosba. Alves érkezésével nem távozna Cicinho, csak posztja védő helyett középpályás lenne.
Mancini: a Roma védője Roberto Carlos pótlására érkezhetne. Ő még Fabio Capello igazolása lenne, azonban Schuster is szívesen látja. A Roma most utasította vissza a Liverpool ajánlatát, és megkezdődtek volna az újabb tárgyalások jelenlegi csapatával, azonban jókor lépett közbe a Madrid. Ára 20 millió euró környékén mozoghat.
Cesc: az ő esetében Wenger távozása lehet a kulcs. Calderón egyik választási ígérete, de a játékos nem akarta cserbenhagyni edzőjét. Nem elképzelhetetlen viszont, hogy a francia mester távozik, és akkor szabad utat kaphat Fabregas is. Azt sem szabad elfelejteni az ő esetében, hogy pár eszendeje a Barca utánpótlásbázisán nevelkedett, így a katalánoknak opciós joguk van a középpályásra.
Robben: Calderón egy másik választási ígérete volt a holland támadó. A leigazolása kézenfekvő lenne, hiszen kontraktusa jövőre jár le, így a Chelsea utoljára jöhet ki az üzletből pozitív mérleggel. 18 millió euróért vásárolta az angol klub, és ez az összeg alá nem szeretnének menni. Korábban távozása biztos volt, de Mourinho úgy tűnik, megváltoztatja stratégiáját, és a 4-3-3-as játékba ismételten beleillene. Ha a portugál tréner távozna, könnyebb lenne Mijatovic dolga…
Tehát a B terv vázlatosan:
- Metzelder (ingyen, Dortmund)
- Daniel Alves (30 millió euró, Sevilla)
- Mancini (20 millió euró, Roma)
- Cesc ( ? millió euró, Arsenal)
- Robben (20 millió euró, Chelsea)
A jövő zenéje lesz ezeknek a lehetőségeknek a beteljesülése, avagy feledésbe merülése. Amiben azonban biztosak lehetünk, hogy 110 millió euróból, még ha nem is használunk fel minden tartalékot, komoly igazolásaink lesznek a következő hónapokban. A legfontosabb kérdés – érkezzen galaktikus vagy nagy harcos -, hogy az új(?) edzővel egy olyan közösséget alkossanak, akik egymásért és a klubért mindent megtesznek. Ebben az esetben egy év múlva is ünnepelhetnénk a Cibelesen…
Mivel már úgysem vagy itt, kimondhatom, hogy ez szerintem hülyeségColin írta:Nem. Én ezt úgy értettem hogy esetleg bevillanhatott ( és sztem be is villant ) hogy Diego is valahogy így csinálhatta. ugyan miért ne villanhatna be? Nem azt mondtam hogy amikor megkapta a labdát ő már úgyérezte hogy most megkell ismételni maradona gólját, csak annyit h sztem bevillanhatott neki miután x védőt lerázott hogy diego is így csinálta....
Sztem cselezgetés közben nem ilyenekre gondoltColin írta:Nem. Én ezt úgy értettem hogy esetleg bevillanhatott ( és sztem be is villant ) hogy Diego is valahogy így csinálhatta. ugyan miért ne villanhatna be?
De ezt hogy lehet érteni? Elindul, és az első két védő után eldönti, hogy "ha már itt vagyok, leráztam két védőt, most már lekoppintom Diegot"...?Colin írta:ozsimiki: ATTÓL HOGY A VILÁGON CSAK 1 EMBER TUDJA UTÁNA CSINÁLNI, MESSI, attól még lehet MÁSOLÁS. Nem azt mondtam h mindenki más is emgscinálja. ANNYIT MONDTAM H LEKOPPINTOTTAÉs nem azt hogy ezt bárki emgcsinálja bárhol.. ezt értsétek meg
Én nem szándékosan játszok úgy, egyszerűen csak jön. Persze ezzel máshogy van. Persze rengeteg szituban átgondolom, hogy mit tenne Puyi, de egy szerelés közbe nem az övéi jutnak eszembe. De szerintem ez azért más. Ilyen szintű játéksok mint Messi vagy Maradona érzésből jön...Colin írta:Bizony, balmaznewcityn focizom is, és lehet hogy neked nem, de nekem már előfodult hogy iygekeztem úgy játszani mint a példaképem ( hozzátenném KH-t játszok, szal annyira mondjuk ninsc nehéz dolgom..)
én fojtatom a stb. :kiváloan cselez,remek futó,nehezen lehet szerelniColin írta:Nah sorban:)
1. Higuaín téli igazolás, 13 millába fájt, de tény hogy őt nem azért emeltem ki h annyira jó befejező hanem mert hatalmas harcos, annyi munkát végez mint Kuyt és csak 19 éves, első féléve madridban...
2. Reyes nem biztos hogy marad. a naygkutyák még nem nyilatkoztak, de tény hogy Reyes maradNA. Aztán meglátjuk mi lesz... a Mallorca ellen pedig jól nyomja;)
3. Robinho még messze nem ennyi lesz...![]()
4. Messi külön egyéniség? kb PONT ugyanazt csinálja mint Maradona, kézzel gól, stb...
Nem graffitzek.Colin írta: graffityzel te is ?
És mit hívtok ti másolásnak akkor, úgymégis ha nema zt ha egy játékos pontosan leutánoz egy másikat?
Mi hamarabbi felépülést nekiPuyol megsérült, 3 hónap...
Az igazColin írta:game90: Ha végigtudod csinálni úgy mint maradona vagy mint messi, akkor maximális respect, nagyon jó vagy. de ha nem tudod, akkor már szidva leszel mint a bokor hogy önző...