2008.05.23. 20:17:06
Irányító kérdésben az a véleményem, hogy minden attól függ Pepe milyen játékrendszerben szeretné játszatni a fiúkat. Mivel ugye 2 villámgyors és remekül cselező szélsőnk mindenképpen lesz (remélem több is...), így arra lehet következtetni, hogy 4-4-2-re mindenképpen jók lehetünk, vagy tolhatjuk a mostani rendszerben is. Namost én a rombuszban nem tudom Messi és Silva( vagy aki jön helyette) hol férne el, ezért azt gondolom ezt nem fogjuk túl gyakran játszani.
Amennyiben tehát továbbra is ezt a 4-3-3-at játsszuk, akkor lehet, hogy valóban elkelne egy irányító, de én bízom abban, hogy Xavi és Ini felnőnek a feladathoz. Én ezt azért nem zárnám ki, ráadásul ki tudja, lehet Silva is tudná mozgatni a csapatot. Egyébként Ha jön Alves, akkor Messi gyakrabban húzódna beljebb, ezzel kézbe véve az irányítást.
Ha áttérünk a 4-4-2-re, akkor azt hiszem nem kell új irányító, ugyanis Xavi vagy Iniesta fér csak be a vkp mellé. Amelyikük jobban irányít ebben a rendszerben, az lesz a kezdő. Olyan, aki náluk jobb lenne nem sok van, hirtelen 2 ember jut eszembe: Kaka és Fabregas. Ha ők nem jönnek, akkor inkább ne jöjjön senki. (Én azt szeretném, ha ezt a 2 felállást variálnánk, de azt hiszem az idény elején 4-4-2-ben kellene játszani, mert az ellenfelek nagyon kiismerték a 4-4-3-unkat).
Így látom a dolgokat, nem hiszem h a középpálya közepe a legkritikusabb része a csapatnak. Xavi és Iniesta is spanyol válogatott középpályás, rendkívül kreatívak.
Silva és Alves mindenféleképpen kellenek, Keita és Pique már megvan. Irányító pedig szerintem nem sok van a piacon, akik erősítést jelentenek.
Bocs ha hosszú lett, de reagálni akartam a sok hozzászólásra, amik egy lehetséges új irányító személyét tárgyalták... PEACE