Elég sokat filóztam az Ibra-kérdésen - magamban is, meg haverokkal is - , és igazából
még nem tudtam dűlőre jutni. Most megpróbálok

Amikor idejött, én maximálisan mellette voltam. Bár utólag nem jött be az, amiért akkor nagyon vártam az érkezését (tudniillik, hogy az ilyen -számomra- gerinctelen, támadni nem akaró csapatok ellen a felíveléseknél a hasznát vehetjük, de ez nem jött be több okból sem...nemcsak az ő hibájából). Bíztam abban is, hogy lesz Ibra-varázslat, de ez is elmaradt a legtöbb esetben.
Viszont védelmében azt fel kell hozni, hogy ez az első éve nálunk. OK, azt mondjátok bizonyára sokan, hogy ezen túl kellene lépnie egy világsztárnak -> én meg azt mondom, hogy Ibra az utóbbi 6 évben olyan csapatokban játszott, ahol kb. a Barca játékának tökéletes ellentéte valósult meg, vagy legalábbis elég messze állt attól.
Ibra akkor él és virul, ha 1 védővel találja magát szemben (lendületből!!!), és a 16-osról bombáz egyet.
Nálunk mi a helyzet?: Benn van centerként a 16-osnál, az ellenfél kapusát tán alig látja egy meccsen, 0 tere van, meg sem tud fordulni, ketten lógnak a nyakán állandó jelleggel - kicsit más szitu, mint az előbb felvázolt.
(Még 1 szemléltető példa: ha van egy jobblábas védő, aki valamilyen furcsa okokból balhátvéddé válik az idők során, meglehet, hogy jobbhátvédként kudarcot fog mondani. És hiába mondja azt bárki is, hogy "de, hiszen jobb lábas!!!"... amit évekig csinál, azt nem lehet hirtelen felforgatni)
Eljutottam oda, hogy megvédem Ibrát, nem teszem felelőssé emiatt + ugyebár az igazolását sem ő intézte el. De attól még azt látni kell, hogy valami nem működik ott a csatársorban...az Inter-meccsnél nem is lehetett volna egyértelműbb "bizonyító-eszköz": a mozgás hiánya a Barca játékának végét jelenti. Lehet azt mondogatni, hogy "fussá' többet, Ibra!", vagy egyéb "szakmai" jellegű dolgokat, de az előző bekezdésben említett dolog miatt én nem érzem őt hibásnak.
Én annyiban nyitva hagyom a kérdést (
tehát mégsem jutok dűlőre), hogy:
1. ha Ibra és a csapat kölcsönösen meg tudja már érteni egymás játékát a jövőben, illetve ha Ibra beilleszkedése tökéletessé válik, akkor azt mondom, hogy a mostani egy "váltó-év" volt - amit maximálisan támogatok egyébként, és ezt el is mondtam párszor a fórumon a stáb döntése kapcsán, hogy egy mindent megnyerő csapatnál KELL a váltás.
2. ha nem látni a jövőben fejlődést a játékunkban ("visszafejlődést" - tehát, hogy jobban hasonlítsunk a tavalyi csapathoz), akkor én úgy érzem, hogy egy elég nagy hibát vétett a szakmai stáb akkor, amikor Ibrát nézték ki középcsatárnak, ugyanis
TOTÁL ELLENTÉTES TAKTIKA kell vele - ahhoz képest, amit ez a csapat játszik évek óta. Ennek ellenére én nagyon bízom benne, hogy sikerül Ibrának megvalósítania azt, amiért Pep és a csapat kinézte őt.