Brian 20 írta:Személy szerint már ezt a nagy adóságot se értem, mert szerintem:
ha a Reálnál nincsenek anyagi gondok akkor itt se kellene, hogy legyen
mivel,
- mi nem veszünk minden évben 200 millióért játékosokat
- nem cseréljük évente az edzőket és azok nem kapnak top fizetést
- a mi játékosaink nem keresnek annyit mint a Reál játékosai
- A Barca tovább jut minden évben a Bl ben, mint a RM magasabb tévédíjak
- bajnokságban is sikeresebb
- stadionunk is nagyobb
- a Reál olcsón adja el a játékosait
lehetne folytatni, de azért látszik, hogy a Barca jobban gazdálkodik a pénzzel, mint fővárosi vetélytársa, bár ez a futball részleg csak. Ugyanakkor itt a nagy pénz...
Nem mintha a Real-t akarnám védeni,de....
- A Madrid sem költ minden évben 200 millákat,szerintem ha megnéznénk az utobbi 10 év vásárlásait akkor kb. ugyanott lenne a két csapat (10 éves távlatban 50 millio euro különbség sem sok ahol ilyen pénzmozgások vannak)
- edző téren is "csak" Mourinho-nak van egetrengetően magas fizuja,a többieknek nem volt olyan sok,persze azért biztos több mint Pep-nek volt az elején.
-az meg hogy a mi játékosaink nem keresnek annyit,az tutira nem igaz,a Real-ban Ronaldo,Kaka,Casillas aki nagyon jól keres,utána van Benzema,Raul (volt),majd Ramos.... Ezzel szemben nálunk kb. a csapat fele simán súrolja felülről az évi 7 millát,s van több 10 milla körüli (vagy feletti is),szóval nálunk legalább annyi fizu kerül kifizetésre évente (ha nem több) mint náluk.
-az igaz,hogy a BL-ben továbbjutunk náluk,sőt mostanság azért szerencsére nyerni is sikerül,de annyival szerintem nem jön be több lóvé mint amennyivel többet ki kell fizetünk a prémiumokra.
-a bajnokságban is az utobbi 10 évben (mert ugye pénzügyi dolgoknál nem 1-2 évet,hanem legalább 10 éves távlatot kell nézni) mindkét csapatnak 4-4 bajnoki cime volt,a Valencia szerezett még kettőt.
-a stadionunk valóban nagyobb,pl. a bajnokságban a két csapat átlagnézőszáma kb. megegyező a teljes szezonokat tekintve.
- a Real sem adja el olcsóbban a játékosait mint mi,hogy csak a közelmúltra tekintsek vissza,Robben-Sneijder eladásából befolyt nekik kb. 50 milla,nekünk Yaya eladásán kivül nem is emlékszem olyanra mostanában,hogy valakiért komolyabb pénzt kaptunk volna. (ennek viszont nem néztem utána,szóval lehet tévedek,s kimaradt valaki az emlékezetemből)
-a mezszponzort se felejtsük el,nekik abból évi 10-15 milla simán van,nekünk semmi (nem mintha akarnék mezszponzort,de a hamár pénzügyek akkor ez is beletartozik)
S ehez jön még 2 dolog,ami szerintem talán legfontosabb: az első,hogy marketing szempontból a Real még mindig magasan a Barca elött van. A másik meg,hogy ők még a szarból is pénzt tudnak csinálni,s mi ilyen szinten meg sem közelitjük őket. Nem véletlen,hogy ennyi számukra sikertelen,számunkra meg sikeres (sokkal sikeresebb) év után is minden évben jóval magasabb az adott évben rendelkezésre álló lóvéjuk mint nekünk. Szóval a befolyó összegeket tekintve lenne mit "tanulnunk" tőlük.