Sanama írta: Az egy dolog, hogy találsz 3 barcás pontot a pályán, mivel 11 van rajta, tehát van háromszög, de gondolom te sem gondoltad komolyan, hogy ezt hiányolom. Kérlek mondj példát, mikor volt egyérintős értelmes, előremutató 3szögelés utoljára egy meccsen mondjuk 5ször? Szerintem elég régre kell visszamenni.
Támadásépítés ? Erre is írtam, hogy nagyjából mi megy, csak megint nem akartál rá válaszolni érdemben, sebaj. Nem fogom újra leírni. Fárasztó, hogy fél mondatokat ragadsz ki, azokat magyarázod állandóan, amire meg nem tudsz választ adni, arra jön, hogy milyen jó a védekezés és a pontrúgás nagy fegyvertény.
Mindegy én befejeztem, örülök, hogy neked tetszik ez a taktikus, szervezett, munkás csapat, nekem nem.
Érdekes ez, mert a szezon elején szerintem mindenki tartott ettől az évtől, a Pep-érában csúcsra járatott tiki-taka kifulladóban volt, tavaly egyenesen betlizett, a játékosok motivációjával komoly gondok voltak, szóval szerintem abban egyetértett mindenki, hogy változtatni kell. Emlékeim szerint nagyjából egyetértett abban a fórum, hogy ez egy átalakulós év, amiben egy trófeával elégedettek lennének az emberek.
Én nagyjából azt vártam, hogy a klub filozófiáját alapvetően megőrizve, de egy agilisebb, direktebb, gólratörőbb, élesebb, motiváltabb, harcosabb (nem brusztolósabb) csapatot alakítsunk ki. Ezeket LE összehozta, sőt az hogy az erőnlétünk ilyen,hogy tudunk kontrázni, hogy nemcsak, hogy a pontrúgásaink veszélyesek, de a pontrúgások levédekezése is hatalmasat fejlődött, az kifejezetten kellemes meglepetés (hozzáteszem, hogy a pontrúgások gyakorlása, arra komoly hangsúly fektetése korántsem kapcsolódik az alaptaktikához, viszont az időről-időre elérkező szenvedős, tompább meccseken aranyat érhet).
Ami tény, hogy a középpályánk intenzitása nem éri el a korábbi éveket, de ez szerintem nem elsősorban LE hibája, azzal főz, amije van. A középpályánk alapvetően vesztett a minőségéből, ami a játékszervezést, kreativitást illeti. Elment Fabre, Xavi sajnos ahogy idősödik a gyengébb meccsein egyre látványosabbak a hibái, Ini formája évek óta hullámzó (ha finoman akarok fogalmazni), Rafinhára egyelőre nagy kabát a kezdőtagság. A középpályánk vérfrissítésének a pénze elment Suarezre (akiről lassan kezdek meggyőződni, hogy megérte feláldozni a középpályásigazolásokat érte), de elment az a Sanchez is, aki a védekezésben sok terhet vett le a kp-ról, helyette az MSN minden tagjának kevesebbet kell a védekezéssel törődnie, így marad erő támadni. Ezzel a középpályával butaság is lenne a régi sémát játszani, nem lehet zöldborsóból babfőzeléket csinálni.
Nem mondom, nekem is jobban tetszett a Pep-féle űrfoci, mint a mostani, de a mostani sokkal jobban tetszik, mint mondjuk a tavalyi. Azt gondolom, hogy szükségszerű volt a direktebb foci irányába történő elmozdulás, amit egyfelől sajnálok is, mert azt a focit imádtam, másfelől örülök neki, mert azt a focit sem tavaly nem tudtuk, sem idén nem tudtuk volna megfelelő intenzitással tolni, a játékosanyag (Rafinha, Rakitic, Neymar vagy épp Suarez) sem ilyen stlílusú játékot indokolna.
Összességében az év eleji elvárásaimnak bőven megfelel, amit LE hoz eddig, a fent említett extrákért (pontrúgások, erőnlét, kontrák) külön pacsi jár neki. Ettől függetlenül nem tökéletes, az év eleji kísérletezgetése pontokba került (hozzátéve, hogy egy átalakulásnál ez bizonyos méretekig elfogadható, sőt elvárható, de azért néha túltolta a dolgot Lucho), a rotálás és pihentetés is sokszor átment hajmeresztőbe (fél csapatot érintőbe), de talán lehet köze ahhoz, hogy (lekopogva) viszonylag frissek vagyunk így szezon végén is. Azért a sztárokat sem tudja tökéletesen kezelni, az MSN-ből bárkit cserél le megy a pofavágás meg a hiszti, és az öltözői vitáknak is kell alapja legyen. Ennek ellenére nálam pozitív a mérleg az év végi trófeák számától függetlenül, szeretném ha jövőre tudná folytatni a munkáját!