Alba-val simán rotálhatnák egymást.
ezzel az a baj, hogy tudat alatt te is (én is amúgy) azt vesszük alapnak, hogy hiányos a védelmünk, kevés az emberke, mert idén sok volt a sérült.
vegyük azt, hogy abidal bevethető középen és bal szélen.
középen pique,mascherano és puyol is előtte vannak, bartra felé is meg van a bizalom, adrianot is bátran beteszik oda, ha kell, nem beszélve arról, hogy 90%, hogy nyáron jön még egy új igazolás is erre a posztra, aki vélhetően nem egy nyeretlen ötéves lesz.
a bal szélen alba az alap, de adriano is jó évet zárt, nem beszélve arról, hogy ha montoya játszogat, ő is a baloson kap inkább lehetőséget.
tehát effektíve erre a 3 posztra (2 khv+1 bhv ) 6 emberünk van + a néhai beugrós montoya + a szinte biztosra vehető új igazolás.
ide már nem sok értelme van abidalt megtartani így.
a feltétele az lenne, hogy vagy nem érkezik új igazolás (abi lenne az végül is), vagy megy bartra (ugyanis a többi játékosról nehezen tudom elképzelni, hogy klubot vált nyáron, bartra sem túl sanszos, csak a legkevésbé valószínűtlenebb opció.)
máskülönben sokan vagyunk.
persze most lehet mondani, hogy na de idén is tizedelték a sérülések a védelmet, ezért kell a bő keret, ez igaz...de most csak azért megtartani abidalt, hogy ha esetleg sérülés hullám van, akkor 3-4 meccsen be lehessen dobni...nem tudom
örültem volna neki, ha a comeback után marad, és újra csak megközelíti a régi fényét, de abszolút megértem a klub döntését.
nekem az a lényeg, hogy az én, és szerintem a ti agyatokba és szívetekbe is örökre beleégett ez az ember, mert olyanról tett tanúbizonyságot, amiről csak nagyon kevesen az életben.
jah, az meg csak természetes, hogy ha visszavonul most, vagy 1-2 év múlva, egyértelmű helye lenne a klubnál.
játékosmegfigyelő, juvenil edző vagy a barca b-nél másodedző...valami ilyesmi állást remélem felajánlanak neki.
no és a 22-es mezszámot a tiszteletére visszavonultatni.