Arda Turan

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
hedora
Jugador del Barça

2016.12.08. 12:04:13

Bár a kérdés nem hozzám szólt, a legutóbbi BL produkciója után azt mondom, szélső támadóként kell játszatni, nem pedig a középpályára becserélni kritikus szituációban... ÉRTED?
ÉN ÉRTEM:)
Sosem mondtam, hol kell játszania, talán ezért van L.E. , ha nekem kell eldönteni... sosem lesz bajnok a csapat, ÉRTED ? :)

Ha már ennyire fontos, én bizony játszatnám középpályán is, persze csak akkor ha mellette van olyan ember, aki be tud segíteni neki védekezésben és mondjuk nem a MARGIT ellen kezdeném ezt a felállást.

Ha folyamatosan tudnám erőltetni számára a középpályát, akkor valószínűleg megszokná hogy nem csak támadni kell, persze ehhez olyan meccsek kellenek ahol nem pont élet-halál kérdéseket feszegetnek, de ez csak az én AMATŐR véleményem...

Még valami:
Szerintem szélső támadóként elfecsérelni nagy bűn lenne, mondom ezt azért: nagyon kevés lehetősége lenne és az árát (befektetést tekintve) hát nem egy jó üzlet ha alig játszik...
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.08. 11:35:07

De Neymar nem középpályás, ezt kár erőltetni. Egészen más védekező feladatai vannak egy szélsőnek, és egy középpályásnak, Neymar erényei pedig mind támadásban, mind védekezésben a szélen jönnek ki. Pique is gólerős, de attól még nem tesszük be centerbe, hozzáteszem, még ebben is jóval nagyobb ráció van, mint hogy Neymar legyen kp.

Ha már az ő topicjában vagyunk, Arda is jó példa. Agilis, harcos játékos (kivéve mikor alibit tol, mint tavasszal, vagy az EB-n, szerencsére az új szezonra megemberelte magát), emiatt gondolhatná az ember, hogy milyen jó lenne a középpályára. De nem, mert fegyelmezetlen hozzá, szélső támadóként ez viszont kevésbé hátrány, ott tud zúzni.

Vagy ott volt Pedro, na ő aztán nagyon komoly védelmi munkát hozott, mégsem rakta be a középpályára sem Pep, sem Lucho, sem VdB, sem Conte.
Legutóbbi BL. produkciója után mit mondasz... túl hü...e hozzá hogy gólt- gólokat rúgjon, és nincs is esze a játékhoz?:)
Annyira könnyű valakit leszidni, ócsárolni, csak egy kis tisztelet... ÉRTED?
Bár a kérdés nem hozzám szólt, a legutóbbi BL produkciója után azt mondom, szélső támadóként kell játszatni, nem pedig a középpályára becserélni kritikus szituációban... ÉRTED?
hedora
Jugador del Barça

2016.12.08. 11:18:17

sztem felfogta, csak túl hülye ahhoz h betartsa. még egyszer nem láttam tisztán szerelni amióta itt van :D[/quote]

Legutóbbi BL. produkciója után mit mondasz... túl hü...e hozzá hogy gólt- gólokat rúgjon, és nincs is esze a játékhoz?:)
Annyira könnyű valakit leszidni, ócsárolni, csak egy kis tisztelet... ÉRTED? :)
Kash
Entrenador del Barça

2016.12.08. 11:16:24

kz86 írta:Szerintetek egy ilyen felállás mennyire működne?
Kép
Szerintem nincs túl nagy gond ezzel a felállással.
Neymar szerintem is inkább egy kreatív középpályásnak felelne meg leginkább, mintsem egy 4-3-3-mas bal oldalon meghúzódó csatárnak, a jelenlegi középpályát elnézve, pedig nem ártana Iniesta mellé mégegy olyan játékos, aki tudja keverni a lapokat, itt tényleg csak a 4-3-3-mas felállással van a gond, Neymar maradhat a KP-n, de a 10-es helyén, Suarez mögött, mint ahogy ezt említette már valaki...Védekezésben kiváló, de szerintem nem robotolna annyit, mint Rakitic.

Na de ez Turan topikja, szóval megragadva az alkalmat leírom, hogy Turan ahányszor lehetőséget kapott az utóbbi időben Neymar helyén a bal oldalon, azt rendre jobban megoldotta, mint a Brazil...Ezt nehéz elismerni, de így van, persze ezzel nincs gond. Azt viszont észrevettem, hogy Turan szerepe ugyan azon az oldalon mégsem ugyanaz, mint Neymaré, a Brazil folyton mélységből indult és folyton helyet kellett magának teremtenie, Turan pedig mint kilences úgy mozgott a berúgott labdákra. A kérdés már csak az, hogy ez ellen a Gladbach ellen Neymar hozta-e volna ezt a 3 gólt.
Kép
kz86
Jugador del Barça

2016.12.08. 10:33:41

TripleH írta:
kz86 írta: (Sajnos nem eszi meg a fórummotor a http://www.squawka.com-os" target="_blank linket, gondolom túl hosszú, de érdemes Neymar támadó és védekező statjait összehasonlítani a többi középpályásunkkal)
OFF: https://goo.gl/" target="_blank ezen a linken letudod rövidíteni a hosszú linkeket.
Thx :)

https://goo.gl/x5ATyZ" target="_blank
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.08. 10:20:21

kz86 írta: (Sajnos nem eszi meg a fórummotor a http://www.squawka.com-os" target="_blank linket, gondolom túl hosszú, de érdemes Neymar támadó és védekező statjait összehasonlítani a többi középpályásunkkal)
OFF: https://goo.gl/" target="_blank ezen a linken letudod rövidíteni a hosszú linkeket.
kz86
Jugador del Barça

2016.12.08. 09:26:36

Feast4 írta:
Kép
Több okból sem.Egyrészt a szélső hatvedek ellentétesen vannak.Neymar meg Messi egymás mellett szintén csak kavarodáshoz vezetne.Neymar eleve nem nagyon játszik középpályán ha már mindenképp oda akarod erőltetni inkább Iniesta helyett lehetne, de semmi jobb oldalunk nem lenne amúgy.Támadni támadna, de Ennyi...
A szélső hátvédeket véletlenül cseréltem meg, benéztem :) Azzal viszont nem értek egyet, hogy semmi jobb oldalunk nem lenne. Egyrészt Neymar elég sokat védekezik mostanában(konkrétan Rakitic kivételével az összes középpályásunknál több sikeres szerelése van), másrészt ebben a felállásban nyilván Sergi Robertonak sem kéne annyiszor fellépnie, hogy a támadásokat segítse. Én abban látom az elmúlt hetek legnagyobb problémáját, hogy eltűnt a kreativitás a középpályáról és letámadásokkal is könnyen zavarba hozhatók a játékosaink, mert eszükbe sem jut felvállalni a párharcot, hanem helyette a biztos megoldást keresik. Neymarral ez a probléma szerintem megoldódna. Egyébként csak elméleti kérdés volt, mert tudom, hogy LE, ha nincs rákényszerítve, akkor soha nem bontja meg az MSN-t, pedig Neymart a statjai is arra predesztinálják, hogy a középpályán játszon:
(Sajnos nem eszi meg a fórummotor a http://www.squawka.com-os" target="_blank linket, gondolom túl hosszú, de érdemes Neymar támadó és védekező statjait összehasonlítani a többi középpályásunkkal)
Feast4
Director del Fútbol

2016.12.07. 21:19:13

Kép
Több okból sem.Egyrészt a szélső hatvedek ellentétesen vannak.Neymar meg Messi egymás mellett szintén csak kavarodáshoz vezetne.Neymar eleve nem nagyon játszik középpályán ha már mindenképp oda akarod erőltetni inkább Iniesta helyett lehetne, de semmi jobb oldalunk nem lenne amúgy.Támadni támadna, de Ennyi...
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.07. 21:05:34

Tivornya írta:
Ezt főleg butaságnak vélem, mert ebben a felállásban afutó szélsővédőink nem futhatnak, a 7 km-es Messi és Turan nem fog loholni 90 percen át. Ha meg nem így gondoltad a szerepeket, akkor meg nem ez a felállás :)
Mivel ez nem klasszikus szélső felállásnak szándékoztam felírni, így az volt az elképzelésem, hogy támadásnál Alba és a jhv mikor megindul felfele, akkor a 2 cm kihúzódik minimáláisan az ő helyük irányába, Piqué pedig felzár umtiti elé.

Amúgy meg Messi és Turan így is szélsőt szokott játszani, szóval nem értem a gondod vele. :D
Tivornya
Capitá del Barça

2016.12.07. 21:01:55

TripleH írta:Albát és SR-t szerintem összecserélted, ha pedig neymit kpra szeretnénk kipróbálni akkor már inkább egy 4-2-3-1-ben 10-es poszton, abban sokkal nagyobb lenne a reaálítás:

________________MAtS________________
SR/Vidal___Piqué______Umtiti______Alba
_________Rakitic______Busi____________
__Messi_________Neymi____________Arda
________________Suárez_______________

Ebben a verzióban több fantáziát látok, 4-3-3-ban gyakorlatilag a jobb oldalunkon az nem futna el aki nem akarna, abban a felállásban.
Ezt főleg butaságnak vélem, mert ebben a felállásban afutó szélsővédőink nem futhatnak, a 7 km-es Messi és Turan nem fog loholni 90 percen át. Ha meg nem így gondoltad a szerepeket, akkor meg nem ez a felállás :)
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.12.07. 20:58:02

Matyi, nem először fordul elő, hogy lényegi tartalom nélkül, pár szavas odaszurkálást betolsz ha valami nem tetszik.
Nemrég szóltam érte én is, bár nincs szavam a fórumon.
De minek az ilyen?
Fejtsd ki hol hibázott az illető, biztos érdekelné mások véleménye, azért írt ide.

De ezzel a viselkedéssel ne csodálkozzunk hogy egyre kevesebben fórumoznak. Nem egy illetőt ismerek a régiek közül akiknek a hasonló dolgokból lett elege.
Én is kis részben ezért sem fórumozok màr annyit, nagyobbrészt más problémáim vannak a fórumközösséggel.

De az ilyen megnyilvánulások nem segítenek, nagyon nem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.07. 20:46:01

Kép
Albát és SR-t szerintem összecserélted, ha pedig neymit kpra szeretnénk kipróbálni akkor már inkább egy 4-2-3-1-ben 10-es poszton, abban sokkal nagyobb lenne a reaálítás:

________________MAtS________________
SR/Vidal___Piqué______Umtiti______Alba
_________Rakitic______Busi____________
__Messi_________Neymi____________Arda
________________Suárez_______________

Ebben a verzióban több fantáziát látok, 4-3-3-ban gyakorlatilag a jobb oldalunkon az nem futna el aki nem akarna, abban a felállásban.
Tivornya
Capitá del Barça

2016.12.07. 20:40:25

S.Agüero írta:
Még ha az is, akkor is saját véleményre kíváncsi, nem a zsigerből jövő leugatásra (ami a mai "agyoniskolázott" agyhalott ifjoncaink ismérve).
Ja, ez leugatásnak számít? :lol: De jó tudni, hogy én is agyhalott vagyok, kösz az infót. :)

Én legalább nem személyeskedtem vele. :wink:
OFF: PÜ-ben válaszoltam, mert csak offolod a topicot gondolkodás és véleménynyilvánítás helyett...
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
pep71
Entrenador del Barça

2016.12.07. 20:35:33

Kép
Én is betenném Neymar helyére, de én Suarezt tenném a padra és Neymar-t tenném be középre.
Suarez mostanában sokkal gyengébb mint Neymar és összjátékban is borzasztóan gyenge.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.07. 20:34:46

Még ha az is, akkor is saját véleményre kíváncsi, nem a zsigerből jövő leugatásra (ami a mai "agyoniskolázott" agyhalott ifjoncaink ismérve).
Ja, ez leugatásnak számít? :lol: De jó tudni, hogy én is agyhalott vagyok, kösz az infót. :)

Én legalább nem személyeskedtem vele. :wink:
Tivornya
Capitá del Barça

2016.12.07. 20:31:03

S.Agüero írta:
Ez most csak vicc, ugye?

Ez a felállás sehogy sem működne a megfelelő védekezés hiányában, bárhogy pakolnánk a gyerekeket a pályán.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.12.07. 20:19:36

Meg annyira se mintha Turant es Neymart megcserelned. Foleg hogy hatul is ellentetes oldalon vannak a szelsohatvedek.
Messias2
Director del Fútbol

2016.12.07. 20:19:05

Kép
Jobb oldalunkat elég könnyen átjátszanák az ellenfelet. :D
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.07. 20:17:42

Kép
Ez most csak vicc, ugye?
kz86
Jugador del Barça

2016.12.07. 20:09:26

Szerintetek egy ilyen felállás mennyire működne?
Kép
noname
Llegenda del Barça

2016.12.07. 16:26:46

Valaki aki ráér nem tud összedobni egy kis statisztikai összehasonlítást közte és Neymar között? Itt pl nem ártana egy hőtérkép is, hogy lássuk hogyan változik a csapatjáték ha egyik v másik játszik.
A Fifa egy szégyen
ntibi67
Capitá del Barça

2016.12.07. 13:10:56

Én kipróbálnám nem csak Neymar helyén,ha nem Suarez cseréjeként is.
barka
Jugador del Barça

2016.12.07. 12:00:55

Azért tegnapi gólörömei mindent vittek. :D Mintha csak Seagal egyik filmjét látnám. :D
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.06. 22:56:58

Hát fiú hozzád mit lehetne fűzni? 100%-os pontosság és 75%os gól ezekből, asszem ezen kívül nem érdemes mást írni, ez a 2 adat magáért beszél. Gyakorlatilag a legpontosabb támadónk jelenleg.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.12.04. 14:51:27

Normandia írta: Ney helyén igenis jó volt a szezon elején.
Ezzel van baja mindenkinek, hogy nem ott jatszik megse, hanem elso csere sokszor a kozeppalyara is. Ahol nem csak iden sulytalan, egyszeruen nem erzi ott mi merre hany meter.
Lezárt