Claudio Bravo

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány pontra értékeled az idei szezonját?

1
0
0 szavazat
2
0
0 szavazat
3
0
0 szavazat
4
0
0 szavazat
5
1
2%
6
0
0 szavazat
7
6
14%
8
12
29%
9
15
36%
10
8
19%

Szavazatok száma: 42
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.01.26. 13:54:50

És végső soron ez az ami számít.
Szerintem az is számít, hogy a klubvilágbajnokságon valaki nem kap lehetőséget, vagy a spanyol kupán egy 4-0 után nem védeni a visszavágón.
A BL győzelem persze nagyon jól hangzik, de nem lesz meg minden évben. (nem volt még példa a címvédésre)
A spanyol bajnoki címen meg nincs mit ünnepelnie, mivel nem is játszik a sorozatban.

Bravo persze rászolgált a bizalomra, csak éppen ez nem fogja Stegent vigasztalni.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2016.01.26. 12:45:44

Kovbal88 írta:A mostani helyzet mindenkinek jó, Bravónak, a Barcának, L.E.-nek, egyedül Stegennek nem. Ő itt nem fog védeni, ha meg hibázik egy nagyott a BL-ben jön helyette Bravo vagy kiesünk és az ő sara lesz.
Jelenleg tényleg semmi se indokolja a változtatást, bár az én véleményem az, hogy nincs nagy különbség a két kapus között, (mindkettő klasszis) csúpán Bravó a szerencsésebb, neki jön ki jobban a lépés.
Jövőre, ha nem változik a helyzet Stegen helyében lelépnék, van olyan jó kapus, hogy BL-ben szereplő csapathoz kerüljön. Színesebb pályafutása lehet, mint a Barcánál, mert most csak elpocsékolja az idejét!
Én nem látom ebben az elpocsékolt időt. 23 évesen a világ egyik legnagyobb klubjában véd rendszeresen (még ha nem is bajnokikon). Azért kapusposzton ez nem mondható rossz ajánlólevélnek ilyen idős korban. Ha 5-6 év múlva is ugyanitt tart, akkor már más lenne a véleményem, de most kapásból nem tudnék túl sok hasonló korú kapust felsorolni, aki már ilyen szinten ennyi játékpercet kapott. Kapusként bőven van még ideje kiteljesedni, 15 év simán benne van még a pályafutásában, nem látom értelmét, hogy elkapkodja ezt a döntést. Bravo-nak ezen a szinten még max 3-4 nagyon jó éve lehet (feltéve hogy nem jön közbe sérülés vagy formahanyatlás), TS pedig azidő alatt szépen felépítheti magát szakmailag. Kapusként tisztában kell lenned azzal, hogy hatalmas a konkurenciaharc, hiszen egyetlen posztért versenyzel a többiekkel. Ez viszont bármelyik csapatnál érvényes lesz, de nem lesz bármelyik csapatnál hatalmas esélyed a címek megnyerésére évről évre. És végső soron ez az ami számít.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.01.26. 12:11:33

Zozzy 5 írta:én is inkább Bravo párti vagyok, ugyanazok miatt, amiket már leírtak mások. TS-sel nem lehetne valahogy megcsinálni egy olyat, mint a Chelsea és Courtois esete volt? Egy Atleti szintű csapatnak kölcsönadni 2, max 3 évre, mert kb. ennyi van még Bravoban ezen a szinten (lehet, hogy kicsit több is, de 35-36 évesen már teljesen reális lenne, hogy felváltja egy 25-26 éves TS), aztán jöhetne vissza a német a kezdőbe jóval rutinosabban, egy csomó meccsel a lábában (kezében).
eladni kockázatos lenne, viszont hacsak nem esik ki Bravo huzamosabb időre, amikor TS valami hatalmasat villant, akkor most 1-2 évig még valszeg padoznia kell. attól a néhány BL meg kupa meccstől olyan óriásit nem fog fejlődni meg rengeteget tanulni. ez a kölcsönadás lenne a legoptimálisabb így kívülről, persze azt nem tudom, hogy a valóságban megvalósítható-e, belemenne-e a német így 2 év után stb...
A mostani helyzet mindenkinek jó, Bravónak, a Barcának, L.E.-nek, egyedül Stegennek nem. Ő itt nem fog védeni, ha meg hibázik egy nagyott a BL-ben jön helyette Bravo vagy kiesünk és az ő sara lesz.
Jelenleg tényleg semmi se indokolja a változtatást, bár az én véleményem az, hogy nincs nagy különbség a két kapus között, (mindkettő klasszis) csúpán Bravó a szerencsésebb, neki jön ki jobban a lépés.
Jövőre, ha nem változik a helyzet Stegen helyében lelépnék, van olyan jó kapus, hogy BL-ben szereplő csapathoz kerüljön. Színesebb pályafutása lehet, mint a Barcánál, mert most csak elpocsékolja az idejét!
Tromort77

2016.01.26. 11:47:04

Zozzy 5 írta:én is inkább Bravo párti vagyok, ugyanazok miatt, amiket már leírtak mások. TS-sel nem lehetne valahogy megcsinálni egy olyat, mint a Chelsea és Courtois esete volt? Egy Atleti szintű csapatnak kölcsönadni 2, max 3 évre, mert kb. ennyi van még Bravoban ezen a szinten (lehet, hogy kicsit több is, de 35-36 évesen már teljesen reális lenne, hogy felváltja egy 25-26 éves TS), aztán jöhetne vissza a német a kezdőbe jóval rutinosabban, egy csomó meccsel a lábában (kezében).
eladni kockázatos lenne, viszont hacsak nem esik ki Bravo huzamosabb időre, amikor TS valami hatalmasat villant, akkor most 1-2 évig még valszeg padoznia kell. ez a kölcsönadás lenne a legoptimálisabb így kívülről, persze azt nem tudom, hogy a valóságban megvalósítható-e, belemenne-e a német így 2 év után stb...
Én is ezen gondolkdotam, mert Bravo jelenleg kirobbanthatatlan. A Chelsea ezt nagyon jól megoldotta, de kérdéses, hogy TS bele menne-e, illetve akkor ugyan úgy kellene egy kapus Bravo mögé, mert Masip nem tűnik egy életbiztosításnak. Ugyanakkor nem tűnik úgy, hogy ez a helyzet tarthatatlan, mert mindketten szerephez jutnak és talán pont a megosztott feladatok miatt van mind kettő csúcsformában. Jót tesz a versenyhelyzet, csak TS nem tudjuk mennyire elégedett igazán. De 23 évesen védhet a BL-ben az már önmagában nagy szó.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2016.01.26. 11:38:32

én is inkább Bravo párti vagyok, ugyanazok miatt, amiket már leírtak mások. TS-sel nem lehetne valahogy megcsinálni egy olyat, mint a Chelsea és Courtois esete volt? Egy Atleti szintű csapatnak kölcsönadni 2, max 3 évre, mert kb. ennyi van még Bravoban ezen a szinten (lehet, hogy kicsit több is, de 35-36 évesen már teljesen reális lenne, hogy felváltja egy 25-26 éves TS), aztán jöhetne vissza a német a kezdőbe jóval rutinosabban, egy csomó meccsel a lábában (kezében).
eladni kockázatos lenne, viszont hacsak nem esik ki Bravo huzamosabb időre, amikor TS valami hatalmasat villant, akkor most 1-2 évig még valszeg padoznia kell. attól a néhány BL meg kupa meccstől olyan óriásit nem fog fejlődni meg rengeteget tanulni. ez a kölcsönadás lenne a legoptimálisabb így kívülről, persze azt nem tudom, hogy a valóságban megvalósítható-e, belemenne-e a német így 2 év után stb...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.26. 11:22:10

Tényleg jó a főoldali cikk, de Bravo mentális képességeit ugyanúgy fellehet hozni szerintem érvként, mert VB_n, Copa-n teljesített már magas szinten, ráadásul pont hogy egy Sociedadból bekerülve rögtön tudott akklimatizálódni.
Én egyértelműen mellette teszem le a voksom, mert jelenleg jobb kapusnak érzem. Ráadásul pont hogy a németnek még van ideje és kell is idő, hogy tanuljon. Addig pedig az a legfontosabb, hogy a csapatnak mi a jó. És jelenleg ez egyértelműen a chilei nálam.
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.25. 08:47:20

Chino írta:
recrea írta:Kedvelem Ter Stegent, de szerintem komoly bajban vannak a BL meccsei. Ő is jó kapus, vannak bravúrok, de valahogy akkor is más érzés a chilei a kapuban.

Ma, az egész töketlenkedésünk közepette Bravot éreztem az egyetlen megbízható pontnak, az egy eladott labdája ellenére is. Ha Masch nem csúszik be, sztem nem lett volna a gól sem, mert jó irányba mozdult.

Felüdülés, h hosszú évek után nem kell rettegnem a szögletektől.
Lehet, hogy azért , mert a csapat túlnyomó része magán alul teljesített, de én ezen a meccsen azért nem áradoznék így Bravo-ról. Jól védett, de olyan magabiztosnak sem éreztem, mint ahogy most egyesek állítják. Mats például nem volt nagyon dicsérve legutóbb pedig fogott nagyokat és ha a szöggleteknél tartunk, a Bilbao rengeteget rúgott, amit ha lehetősége volt rá mindig fogott. Ha pedig a németnél felhoztuk, hogy sok volt a pontatlan labdája, akkor a chileinek szintén fel lehet.

Azt az eladott labdáját pedig nem tartom olyan elhanyagolhatónak, ha Masch nem ment távolról sem biztos, hogy az nem gól.
Abszolút nem vagyok Bravo ellen, nagyon kedvelem és örülök, hogy végre van egy igazi kapusunk majd' 20 év után, de nem tartom igazságosnak a szembeállítást, mert MaTS kezdeti megingásai után az utóbbi időben elég jó teljesítményt nyújt, és vannak bravúrjai is szép számmal.
Egyetértek, bár én az eladott labdáján kívül (ami nagy hiba volt) igenis magabiztosnak találtam a fickót.

Amúgy nem értem (ahogy TS-nél sem) ezeket a hosszú labdákat. Egyesek azt várják el, h szorongatott helyzetben, a félpályán túlra emberhez rúgják a kapusaink a labdát?! :D Vagy én értelmezem rosszul.

Nem magyarázom tovább, jobban szeretem, ha ő áll a kapuban és furcsának találnom, ha valaki nem így van vele, vagyis inkább elfogultnak a német irányába. De ugyanannyira boldog vagyok, ha kiszorítja őt TS, nekem mindegy a kapus személye, csak a teljesítmény számít.
Chino
Llegenda del Barça

2016.01.25. 03:07:03

recrea írta:Kedvelem Ter Stegent, de szerintem komoly bajban vannak a BL meccsei. Ő is jó kapus, vannak bravúrok, de valahogy akkor is más érzés a chilei a kapuban.

Ma, az egész töketlenkedésünk közepette Bravot éreztem az egyetlen megbízható pontnak, az egy eladott labdája ellenére is. Ha Masch nem csúszik be, sztem nem lett volna a gól sem, mert jó irányba mozdult.

Lehet, hogy azért , mert a csapat túlnyomó része magán alul teljesített, de én ezen a meccsen azért nem áradoznék így Bravo-ról. Jól védett, de olyan magabiztosnak sem éreztem, mint ahogy most egyesek állítják. Mats például nem volt nagyon dicsérve legutóbb pedig fogott nagyokat és ha a szöggleteknél tartunk, a Bilbao rengeteget rúgott, amit ha lehetősége volt rá mindig fogott. Ha pedig a németnél felhoztuk, hogy sok volt a pontatlan labdája, akkor a chileinek szintén fel lehet.

Azt az eladott labdáját pedig nem tartom olyan elhanyagolhatónak, ha Masch nem ment távolról sem biztos, hogy az nem gól.
Abszolút nem vagyok Bravo ellen, nagyon kedvelem és örülök, hogy végre van egy igazi kapusunk majd' 20 év után, de nem tartom igazságosnak a szembeállítást, mert MaTS kezdeti megingásai után az utóbbi időben elég jó teljesítményt nyújt, és vannak bravúrjai is szép számmal.
Forca Barca!!!!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.25. 00:00:34

Amúgy tényleg, mennyibe is került Bravo és Ter Stegen?

12+15 millió? :D

Ahhoz képest szinte ingyen van, a mostani árakat nézve, és még mit össze szídtuk a vezetőséget hogy mindenkit csak túlságosan drágán képesek leigazolni... :lol:
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.24. 23:40:42

nzxtpo írta:
recrea írta: Nem cseréről beszéltem, hanem h ott is ő fog védeni, ha ilyen magabiztos marad.
Esélytelennek tartom, hogy ha nem lesznek sérülések ne TS védjen a BL-ben, a jelen egyértelműen Bravóé, de Lucho pontosan tudja mekkora érték lehet a német, ha meglépi azt a szintet amit várnak tőle. Elképzelhető, hogy jót tett volna/tenne neki egy év kölcsönben, de nem hiszem, hogy ez be fog következni.
Lehetséges, nem tudom. Jövő ok, de jelenleg más szint a két kapus, a chilei javára....nem azt mondom, h képességekben jobb kapus, de én nyugodtabb vagyok, ha ő véd, szimpla érzés.
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.24. 21:30:27

recrea írta: Nem cseréről beszéltem, hanem h ott is ő fog védeni, ha ilyen magabiztos marad.
Esélytelennek tartom, hogy ha nem lesznek sérülések ne TS védjen a BL-ben, a jelen egyértelműen Bravóé, de Lucho pontosan tudja mekkora érték lehet a német, ha meglépi azt a szintet amit várnak tőle. Elképzelhető, hogy jót tett volna/tenne neki egy év kölcsönben, de nem hiszem, hogy ez be fog következni.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.24. 20:55:19

Kovbal88 írta:

Semmi gond, cseréljenek, védjen Stegen a bajnokságban, lehet Bravoé a kupa és mindenki boldog lesz. A szögleteket meg nehogy már egyedül ő oldja meg ugyan már!
Nem cseréről beszéltem, hanem h ott is ő fog védeni, ha ilyen magabiztos marad.
Szögletekkel VV-re utaltam, nem másra.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.01.24. 20:48:07

Semmi gond, cseréljenek, védjen Stegen a bajnokságban, lehet Bravoé a kupa és mindenki boldog lesz. A szögleteket meg nehogy már egyedül ő oldja meg ugyan már!
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2016.01.24. 18:46:34

Bravo! 8)

A hangerővel vigyázzatok, kicsit hangos! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ZBarca 2016.01.24. 21:53:32-kor.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.23. 23:55:42

Kedvelem Ter Stegent, de szerintem komoly bajban vannak a BL meccsei. Ő is jó kapus, vannak bravúrok, de valahogy akkor is más érzés a chilei a kapuban.

visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.23. 18:25:48

őszintén megmondom, én kétlem h bravo, meg TS is ennyire hülye lenne, hogy ezekre nem jönnek rá maguktól :D sztem LE erőlteti ezt a hátulról építkezzünk minden áron típusú játékot...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.23. 18:20:43

visca el barca írta: azért az érezhető, ha pressingel az ellefél, meg a védők sincsenek toppon akkor ők is elég bizonytalanok lábbal. sokszor van olyan, hogy szorított helyzetben is inkább kipasszolják oldalra vmelyik védőnek (már majdnem az alapvonalra) ahelyett, hogy fellőnék a francba. oké, az nem a mi játékunk, de néha jobb lenne az ilyen megye 2-es megoldás...
Meccs közben én is mondtam, hogy nem szégyen néha taccsra kivágni, de ők inkább szivatták egymást. :)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.23. 18:15:08

nzxtpo írta:
recrea írta:Eszméletlen stabil ez a fickó.
Ma nagyon kellett ő is a győzelemhez, az első félidőben volt a legnagyobb védése.
Múltkor Ter Stegennel ki volt emelve, hogy mennyi hosszú labdát rontott, akkor itt is meg kell jegyezni. Katt
azért az érezhető, ha pressingel az ellefél, meg a védők sincsenek toppon akkor ők is elég bizonytalanok lábbal. sokszor van olyan, hogy szorított helyzetben is inkább kipasszolják oldalra vmelyik védőnek (már majdnem az alapvonalra) ahelyett, hogy fellőnék a francba. oké, az nem a mi játékunk, de néha jobb lenne az ilyen megye 2-es megoldás...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Tromort77

2016.01.23. 18:09:08

Ez minden csak nem mák. Ez a pali egészen elképesztő, védőként én sose aggódnék, ha ő lenne mögöttem. Akármilyen lövés vagy beadás megy a kapu felé, meg se rezzenek mert ez a pali úgyis fog mindent ami fogható. Elit kapus az biztos. Nagyon szerencsések vagyunk vele, óriási vétel volt. A passzolgatós játékunkba meg nagyon jól beletanult, -mégha a mai meccsen volt is hibája- klasszisa lett a csapatnak.
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.01.23. 18:08:33

Ez a mai meccs elég felejthető volt a részéről, nagyon nem volt magabiztos lábbal. Szerencsére fogott pár labdát, de ennél több kell majd.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.23. 18:05:07

Hihetetlen milyen magabiztos, és konstans eredményt képes lehozni sorra, még úgy is hogy előtte mindenki bénázik.

Csak így tovább !

Durva, hogy 2 ilyen jó kapusunk van, és az a legnagyobb bajunk a poszton, hogy nem tudjuk melyiket játszassuk sokszor... :D

Bravo, Bravo! =D> :D
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2016.01.23. 18:04:12

A világ top 3 kapusa között van. Egyszerűen hihetetlenül stabil - mint ahogy azt recrea is írta -, és szerintem nem véletlenül. Dicséret illeti az eddigi teljesítményéért. Csak így tovább! =D>
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.01.23. 17:58:25

Azért mákja is van!
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.23. 17:58:19

Ma nagyon kellett ő is a győzelemhez, az első félidőben volt a legnagyobb védése.
Múltkor Ter Stegennel ki volt emelve, hogy mennyi hosszú labdát rontott, akkor itt is meg kell jegyezni. Katt
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nzxtpo 2016.01.23. 17:59:51-kor.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.23. 17:53:35

Eszméletlen stabil ez a fickó.
Lezárt